12 Δεκεμβρίου 2019

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ

Όταν ο Χαφτάρ καταλάβει την Τρίπολη αποδομείται το σχέδιο Ερντογάν…
“Ταχυδρόμος” του Μακρόν, ο Σαρκοζί;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας πραγματικός ηγέτης κράτους. Είναι μια διεθνής προσωπικότητα που καταφέρνει – προς το παρόν τουλάχιστον – να παλαντζάρει μεταξύ δυο υπερδυνάμεων. Της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Είναι ένας πανέξυπνος και ριψοκίνδυνος πολιτικός κι ας τον χαρακτηρίζουν κάποιοι αδαείς ως ανισόρροπο. Έχοντας – και είναι σίγουρο αυτό – έντονα και οξυμένα προβλήματα υγείας, θέλει το 2023, όταν και η Δημοκρατία της Τουρκίας κλείνει τα 100 χρόνια, να παραδώσει την Τουρκία μεγαλύτερη από ότι την παρέλαβε (η Συνθήκη της Λωζάννης της 24ης Ιουλίου 1923 οδήγησε στη διεθνή αναγνώριση την νεοσύστατη Δημοκρατία της Τουρκίας ως κράτους - συνέχειας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η οποία Δημοκρατία ανακηρύχθηκε επίσημα στις 29 Οκτωβρίου στην Άγκυρα, τη νέα πρωτεύουσα της χώρας)! Και αυτό θα γίνει προσαρτώντας στο κράτος του εδάφη της Ελλάδος! Παρ΄ ότι είναι γνωστός για τις συντηρητικές του θέσεις στο θέμα των σχέσεων του Κράτους και της Ισλαμικής θρησκείας, εν τούτοις στα εσώψυχά του κυριαρχεί ο Κεμαλισμός, όσον αφορά την επέκταση των ορίων της χώρας του.

Αυτά τα όνειρά του ωστόσο, μπορούν να γίνουν πράξη, λόγω της ανύπαρκτης και επικίνδυνης για τα εθνικά συμφέροντα εξωτερικής πολιτικής της προηγούμενης κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία συνειδητά – αν είναι δυνατόν – τον τροφοδότησε με πίστη, πως μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις διεκδικήσεις του, αλλά και η υποτακτική και φοβισμένη εξωτερική πολιτική που ασκεί η παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Η οποία τον ενθαρρύνει να ανακοινώνει ΑΟΖ στο Αιγαίο μας με την κυβέρνηση της Τριπόλεως (Λιβύης)!

Αλλά, ο Ρ. Τ. Ερντογάν – κι εκεί καταλήγω συνθέτοντας ρητορική της τουρκικής πλευράς, πράξεις και γεγονότα - δεν είναι ανόητος να κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα, άσχετα αν διαθέτει μεγαλύτερη πολεμική ισχύ έναντι της Ελλάδος, γιατί οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας έχουν δημιουργήσει μη επουλώσιμες πληγές στην τουρκική κοινωνία!

Από την στιγμή μάλιστα που διακρίνει απόλυτη υποχωρητικότητα και από την σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδος και μπορεί να αποκομίσει οφέλη χωρίς πόλεμο! Είναι δε σίγουρο, πλέον, πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν τεστάρει καθημερινώς τις αντοχές της ελληνικής κυβερνήσεως και τροφοδοτείται η επιθετικότητά του, όσο η ελληνική κυβέρνηση βγάζει νότες περί διεθνούς δικαίου και περί του ευρωπαϊκού κεκτημένου! Όταν μάλιστα διαπιστώνει, ότι είμαστε τελείως μόνοι σε αυτόν τον κόσμο! Αφού διεθνές δίκαιο δεν υφίσταται, αντιθέτως υφίσταται το δίκαιο του ισχυρού! Και στα μάτια των ΗΠΑ, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρός στα μάτια τους, λόγω και μεγάλων συμφερόντων, φαντάζει η Τουρκία!

Έτσι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση μεγάλες τομές στην εξωτερική της πολιτική, αναζητώντας συμμάχους που θέλουν την Ελλάδα για σύμμαχό τους και προς εκεί να κατευθύνει την εξωτερική πολιτική της και τη συνεργασία της! Τότε και μόνο ο Ρ. Τ. Ερντογάν θα βάλει φρένο στα επεκτατικά του σχέδια, γιατί όπως προείπα, είναι έξυπνος κι όχι ηλίθιος πολιτικός! 

Όταν ο Χαφτάρ καταλάβει την Τρίπολη αποδομείται το σχέδιο Ερντογάν… 

Η κυβέρνηση της Τρίπολης, του φιλότουρκου Φαγέζ αλ Σαράζ, με τον οποίο ο Ρ. Τ. Ερντογάν συνήψε τη Συμφωνία (ΑΟΖ) καθορισμού θαλασσίων συνόρων, ελέγχει το μικρότερο εδαφικό κομμάτι της Λιβύης. Αυτή η Συμφωνία καταψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, που θέλει να αναλάβει την εξουσία σε όλη τη χώρα και που φρονώ, πως αργά ή γρήγορα αυτό θα το επιτύχει. Έτσι αυτή η Συμφωνία δεν έχει νομιμότητα, αφού δεν επικυρώθηκε από τη Βουλή της Λιβύης, παρ΄ ότι αναγνωρίστηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο και το Προεδρικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυβέρνησης της Λιβύης του Φαγέζ αλ Σαράζ!

Έτι περαιτέρω, ο Εθνικός Στρατός (LNA) υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ απέστειλε επιστολή στον ΟΗΕ, προκειμένου να παρέμβει και να φρενάρει τις παράνομες φιλοδοξίες του Ρ. Τ. Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τη Συμφωνία ως παράνομη, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και που δεν σέβεται τα έννομα συμφέροντα των άλλων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου! 

C:\Users\PANOS\Downloads\!11.jpg
Και είναι γνωστό, ότι ο στρατηγός Χαφτάρ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Λιβύης και έχει στον έλεγχό του μεγάλο μέρος των πετρελαιοπηγών της χώρας. Επίσης ο στρατηγός Χαφτάρ μισεί θανάσιμα την Τουρκία και κείται ευμενώς προς την Ελλάδα. Τον στρατηγό Χαφτάρ τον στηρίζουν, η Ρωσία, η Γαλλία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα! Αντίθετα οι ΗΠΑ και η Τουρκία στηρίζουν την κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ, ο οποίος εξαρτάται οικονομικά από την Τουρκία, εξ ολοκλήρου!

Γι΄ αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση, άρση της αναγνωρίσεως της κυβερνήσεως της Τρίπολης υπό τον Φαγέζ αλ Σαράζ και να αναγνωριστεί ως νόμιμη κυβέρνηση, ο Εθνικός Στρατός (LNA) υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ!

Να γίνει στρατηγικός εταίρος μας ο Εμανουέλ Μακρόν…

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ έθεσε βέτο για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία της Αλβανίας και των Σκοπίων! Αφού θέλησε να φρενάρει την αλόγιστη επιδίωξη της Καγκελαρίας της Γερμανίας, ώστε αυτή να αναλάβει κυρίαρχο ρόλο στα Βαλκάνια! Έτσι ο Εμανουέλ Μακρόν, ενεργώντας ως αρχηγός κράτους μεταξύ των ιδρυτικών της ΕΟΚ και ακολούθως της ΕΕ, σήκωσε το ανάστημα της χώρας του μπροστά στην βουλιμία της Άγκελα Μέρκελ, στην οποία είναι απόλυτα προσδεμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Μια απόφαση που εξυπηρετεί απόλυτα το εθνικό συμφέρον της Ελλάδος και που δυστυχώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός ακόμη δεν θέλει να το αντιληφτεί (;;;).

Ωστόσο, προ ολίγων εβδομάδων, είχα τολμήσει και είχα γράψει εκτιμώντας, ότι ενδεχομένως η κίνηση βέτο από την Γαλλία να “υπαγορεύτηκε” από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν. Αφού υπάρχει πολυεπίπεδη στήριξη Πούτιν στον Μακρόν και η οποία δίνει το δικαίωμα στον Γάλλο Πρόεδρο να τα “χώνει” στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ! Του δίνει τη δυνατότητα, ως άλλος Σαρλ Ντε Γκωλ, να θεωρεί το ΝΑΤΟ “κλινικά νεκρό”! 

Θέσεις και απόψεις του Γάλλου Προέδρου, που εξυπηρετούν άμεσα την Ελλάδα και θα πρέπει η Γαλλία να ανακηρυχτεί σε στρατηγικό μας εταίρο! Σήμερα, όχι αύριο! 

Όταν η Γαλλία μπορεί άμεσα να μας παραδώσει εξοπλιστικά προγράμματα και εξοπλιστικό πολεμικό υλικό! Αλήθεια, ποιος θα μας εξηγήσει γιατί η Ελλάς δεν πήρε τις δυο γαλλικές φρεγάτες, τις οποίες παρέλαβε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι;

Αποτέλεσμα εικόνας για makron
Επίσης να θυμηθούμε ότι η Γαλλία, είναι ένα από τα πέντε (5) μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Ηνωμένο Βασίλειο τα άλλα)! Επίσης υπάρχουν άλλα δέκα (10) κράτη - μέλη μη μόνιμα, που εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και για διετή θητεία, και τα οποία εκλέγονται ανά πέντε. Π.χ. σήμερα η Γερμανία είναι στα 10 μη μόνιμα μέλη (1/12019 – 31/12/2020)! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, την δυναμική ισχύ της Γαλλίας στον ΟΗΕ όταν φτάσει εκεί η Συμφωνία Τουρκίας – κυβέρνησης Λιβύης, με την πιθανή καταψήφισή της από πλευράς Γαλλίας!

“Ταχυδρόμος” του Μακρόν, ο Σαρκοζί; 

Διόλου τυχαία δεν χαρακτηρίζω την ξαφνική άφιξη στην Αθήνα του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, όπου συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό! Το οποίο ταξίδι του στην ελληνική πρωτεύουσα διήρκησε μόλις ένα 24ωρο. Ο οποίος Νικολά Σαρκοζί είχε επισκεφθεί τελευταία φορά την Αθήνα την Άνοιξη του 2008, όταν ήρθε επίσημα στην Ελλάδα ως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Θα ενθυμείστε, ότι ο Νικολά Σαρκοζί μιλώντας τότε στην ελληνική Βουλή, μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την Ελλάδα!

Βέβαια ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα με ιδιωτική πτήση την Κυριακή το μεσημέρι, δεν μας επιθύμησε ξαφνικά και μας επισκέφτηκε μετά από 11 χρόνια. Ούτε επειδή νοστάλγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις από τη δεκαετία του ΄90!
Αυτές οι απόψεις πολλών ΜΜΕ είναι “κάρβουνο στη μηχανή των ηλιθίων”! 

Άρα γιατί μας ήρθε ο Νικολά Σαρκοζί;

Μήπως, λόγω των καλών σχέσεων που έχει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, μετέφερε “βουλωμένο γράμμα” του Εμανουέλ Μακρόν; Αφού δηλαδή, δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ; Δηλαδή, για να τον νουθετήσει (τον Κυριάκο Μητσοτάκη) και να του υποδείξει που ακριβώς βρίσκεται το συμφέρον της χώρας του; Πώς δεν είναι με την Γερμανία, αλλά με τη Γαλλία; 

Άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ…

Η Ελλάς θα πρέπει να περάσει πάραυτα στην αντεπίθεση. Αφού έτσι και μόνο μπορεί να αναχαιτίσει την επιθετική τουρκική προκλητικότητα.

Θα πρέπει να ανακηρύξει τη δική της ΑΟΖ μαζί με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ! Το Ισραήλ που θέλει τον Ρ. Τ. Ερντογάν χαλκομανία στον τοίχο! Το Ισραήλ που μας πιέζει μήνες τώρα για να προβούμε σε αμυντικές συμφωνίες μαζί του! Γιατί τέλος πάντων, θα πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξει και η ελληνική πλευρά ποιοι εξυπηρετούν τα εθνικά της συμφέροντα! 

Κάντε φίλο της Ελλάδος τον Χαφτάρ…

Έγραφα προ ολίγων ημερών επίσης, πως ένα θετικό δείγμα γραφής είναι η πρόσκληση που απεύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στον ομότιμό του Πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης (προσκείμενο στον στρατηγό Χαφτάρ) να επισκεφτεί τα επόμενα 24ωρα την Αθήνα! Μια στρατηγική κίνηση μετά και την απέλαση από την Αθήνα του Λίβυου πρέσβη (προσκείμενου στην κυβέρνηση της Τρίπολης)!

Έμαθα λοιπόν, ότι ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Agile Saleh Issa Gwoider αποδέχτηκε την πρόταση και θα μας επισκεφτεί την προσεχή Πέμπτη.

Εύχομαι και πιστεύω να αντιληφτεί η ελληνική κυβέρνηση, που ακριβώς βρίσκεται το συμφέρον της Πατρίδος. Είναι πάντα με εκείνους, των οποίων τα συμφέροντα ταυτίζονται με τα δικά μας! Αφού αιώνιες φιλίες δεν υπάρχουν μεταξύ κρατών και είναι πρόσκαιρες και συμφεροντολογικές!!Share

2 σχόλια:

δον κιx ο τις είπε...

Ελπίζω να μην είμαστε
το δελεαστικό δόλωμα

για να μπεί το παμπόνηρο
αλλά και υπερβολικά
φιλόδοξο
τουρκεμένο καρντάσι μας
σε περιπέτειες

που θα φέρουν άλλους πιό
διαχειρίσιμους σατράπες
στο τιμόνι τής γείτονος.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δεν αποκλειεται....
Μετα το αποτυχημενο πραξικοπημα του 2016 ψάχνουν να βρουν άλλα σεναρια ανατροπης....
Ας ελπισουμε οτι αυτα τα σεναρια δεν περιλαμβανουν ελληνικές απώλειες σε ζωες και εθνικη ανεξαρτησια...

Αλλα δυσκολο το βλεπω...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.