Τελευταίες αναρτήσεις

7 Οκτωβρίου 2017

Η εγκατάλειψη του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη από το εχθρικό κράτος και την αδιάφορη Αρχιεπισκοπή....

Ο Φιλοπάππου είναι ένας λόφος καταπράσινος στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από την καρδιά της Ακρόπολης.

Είναι ένας λόφος που συναντιέται το προ Χριστού με το μετά Χριστoν. Εκεί κοντά που ο Απόστολος Παύλος όταν ήρθε στην Αθήνα μίλησε στους Αθηναίους. Εκεί που τον πρώτο άκουσε ο Άγιος Διονύσιος ο  Αρεοπαγίτης. Εκεί όπου βρίσκεται ο χώρος της πνύκας. Εκεί που από τον 9ο αιώνα βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι ο Άγιος Δημήτριος ο Λουμπαρδιάρης. Ενα εκκλησάκι που η ιστορία του ξεκινάει από τον 9ο αιώνα. 

Εκεί που εφημέριος του ναού ήταν ο Άγιος Ραφαήλ της Μυτιλήνης μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης μαζί με τον Νικόλαο τον Διάκο του. Που με την Αγία Ειρήνη αφήνουν τη ζωή τους στη Μυτιλήνη και τιμούνται πολύ σαν προστάτες του νησιού. Εκεί που λειτουργούσε ο Άγιος Νεκτάριος της Αίγινας και προσευχόταν όταν έφυγε από την Αλεξάνδρεια κυνηγημένος. Εκεί κι ο Άγιος Νικόλαος ο Πλάνας έκανε πολλές αγρυπνίες και προσευχόταν στο Θεό για τους ανθρώπους.

Σκέφτομαι λοιπόν όλα αυτά κι ανατριχιάζω όταν περπατώ σε αυτά τα Άγια Χώματα.
Ξέρετε οι πρόγονοί μας οι αρχαίοι Έλληνες ήταν φιλακόλουθος λαος, είχαν αναζητήσεις, δεν ήξεραν βέβαια το Χριστό αλλά τον περιμεναν. Οταν λοιπόν άκουσαν για Αυτόν Τον ακολούθησαν με την καρδιά τους και όχι με το βούρδουλα όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν ξέρουν από ιστορία και δεν έχουν διαβάσει ποτέ τις πηγές.
Εκεί λοιπόν στον Άγιο Δημήτριο γνώρισα έναν παπά οποίος αν και ομολογώ ότι δεν τα πήγαινα καλά με τους παπάδες, αυτόν τον συμπάθησα από την πρώτη στιγμή γιατί είναι αυθεντικός γιατί είναι απλός. Γιατί αυτό που κάνει φαίνεται να το αγαπάει πολύ γιατί γιατί γιατί.. για πολλα που δεν είναι της Παρούσης να σας τα πω, αλλά με έκαναν να τον συμπαθώ πολύ ..

Του είπα λοιπόν προχθές 
- Πάτερ γιατί τόση εγκατάλειψη στο χώρο? Γιατί είναι παρατημένα τα πάντα εδώ? Γιατί δεν υπάρχει φωτισμός? Γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια? Γιατί το πιο νευραλγικό σημείο της Αθήνας είναι τόσο πολυ εγκαταλειμμένο?

Του είπα:
- Γιατί είναι όλα εγκαταλελειμμένα, παρατημένα, σκουριασμένα, σκουπίδια;
- Γιατί οι άνθρωποι που υπηρετούν το λόφο και σκοπός τους είναι να αναδεικνύουν τα μέρη εδώ πάνω είναι κατσούφηδες? Γιατί τόση εγκληματικότητα? Γιατί να φοβάσαι να περπατήσεις όταν πέσει η νύχτα?

Που είναι η φύλαξη του Λόφου? Που είναι οι άνθρωποι, το ενδιαφέρον τους?.
Του είπα πως χιλιάδες βράδια ήρθα εδώ με την κοπέλα μου να περπατήσω και είδα τους φύλακες να καπνίζουν χόρτο να πίνουν μπίρα να μην έχουν τέλοσπάντων, την καρδιά τους και το μυαλό τους 100% στο έργο που επιτελούν.

Εκείνος έσκυψε το κεφάλι και δεν είπε τίποτα σαν να ήθελε να μου πει πολλά πράγματα, αλλά δεν μου είπε τίποτα. Εγώ βέβαια έμαθα ρώτησα και κατάλαβα από ανθρώπους ότι πριν λίγο καιρό είχαν μπει τη νύχτα στο ναό και είχαν βεβηλώσει την εκκλησία σπάζοντας και κλέβοντας την στιγμη που υπάρχουν φυλακες, και τίποτα δεν έγινε κανένας δεν άλλαξε, ούτε τιμωρηθηκε.

Και τα ίδια συνεχίζονται καθημερινά και μάλιστα πιεζουν τον παπά και τους ενορίτες και προσκυνητές σαν να τους ενοχλεί η παρουσία τους. Όμως  η προσωπικότητα του συγκεκριμένου ιερέα, η αγάπη του κόσμου προς αυτόν, αλλά και η αγάπη γενικά του κόσμου προς τον Άγιο Δημήτριο είναι τόσο μεγάλη που τίποτα δεν Άγγιξε κανέναν, και το πρόγραμμα του ναού συνεχίστηκε, οι βραδυνές λειτουργίες, οι ακολουθίες, οι δραστηριότητες. 
Εγώ πήγα στον παπούλη και του είπα ότι τα έμαθα όλα και ξέρω ότι μου έκρυβε πράγματα κι ότι δεν μου απάντησε εκείνη τη φορά.

Εκείνος μου χαμογέλασε και μου είπε:
- Φίλε Γιωργάκη η Παναγία και ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ, ούτε ο Άγιος Δημήτριος..
Είναι εδώ φύλακας αιώνες τώρα, και μου χαμογέλασε. Και με κέρασε ένα καφεδάκι ελληνικό.
Του είπα και μη νομίζεις ότι επειδή κάθομαι μαζί σου θα με πείσεις να εξομολογηθώ?  χαχαχαχα!! 
Εκείνος πάλι μου χαμογέλασε και μου είπε:

- Παιδάκι μου ο Θεός έχει το χρόνο του ορίσει για τον καθένα. Δεν ξεφεύγει κανείς απο την αγκαλιά Του!! Να πιούμε το καφεδάκι μας τώρα. Χαίρομαι πολύ μόνο και μόνο για αυτό που κάνουμε.

Έτσι λοιπόν είναι αγαπητοί μου φίλοι. Μέσα στην καρδιά της Αθήνας στο λόφο του Φιλοπάππου υπάρχει ένα μέρος που μπορεί να πας στεναχωρημένος και να φύγεις με ένα χαμόγελο τεράστιο. Μπορεί να είναι από το Θεό δεν ξέρω. Μπορεί.

Λοιπόν ένιωσα και εγώ εκείνη τη μέρα και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα να πάτε και σεις, αλλά προπαντώς να γίνει κάτι για αυτό το κόσμημα που υπάρχει κάτω από την Ακρόπολη που λέγεται Λόφος του Φιλοπάππου που η Εκκλησία τον κρατάει ζωντανό μαζί με τους κατοίκους της γύρω περιοχής που κάνουν και κάποιους αγώνες γι αυτό το θέμα..

Γιώργος προσκυνητής  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ  2017Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.