Τελευταίες αναρτήσεις

10 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΑΤΥΧΟΣ ΣΚΥΛΟΣ …..

Ο πατέρας μου ήταν πρόσφυγας. Γεννήθηκε από γονείς Έλληνες Ποντίους στη Ρωσία και ήλθε στην Ελλάδα σε ηλικία 8 ετών. Φανατικός Δημοκράτης κεντρώος, κάθε φορά που πιάναμε τη συζήτηση με αφορμή κάποιο πολιτικό γεγονός μας άκουγε όλη η γειτονιά. Δεν είχαμε πολιτικές διαφορές, τα ίδια ψηφίζαμε, μου άρεσε όμως να τον πειράζω και να σπάω πλάκα με την έκρηξη που κάθε φορά … ακολουθούσε και την πιο απλή συζήτηση. Υπήρχε όμως και κάτι άλλο, κάθε φορά που η πολιτική συζήτησή μας είχε σαν αφορμή κάποια … πίεση που μας ασκούσαν τρίτοι (σύμμαχοι, γείτονες κ.λ.π), εκείνος μου έλεγε πάντα σαν παράδειγμα την ίδια (αληθινή) ιστορία.

Τα χρόνια της εφηβείας του και μέχρι της αρχές του πολέμου έμεναν στα προσφυγικά της Νίκαιας (Κοκκινιάς). Τις Κυριακές το πρωί, μετά την εκκλησία, μαζεύονταν όλη η παρέα με τα καλά τους σε ένα καφενείο της περιοχής. Κάποιος λοιπόν από την παρέα τους είχε αποκτήσει ένα σκύλο. Ήταν ένα πολύ δυνατό ζώο, ένα μπουλντόγκ, άσχημο, νευρικό και πάντα έτοιμο για καυγά. Απόλυτα πιστό όμως στο αφεντικό του γαύγιζε αλλά δεν έφευγε από κοντά του και δεν τολμούσε να επιτεθεί εκτός αν άκουγε την εντολή (του αφεντικού του μόνο) .. πάρτο !!

Με ιδιαίτερη αδυναμία στης γάτες, το μπουλντόγκ, είχε αδειάσει όλη την περιοχή, αφού το αφεντικό του, παρά της αντιρρήσεις, τόσο της παρέας αλλά και των γειτόνων, το έστελνε να τις κυνηγάει. Έπιανε την γάτα, μετά από ένα τρελό κυνηγητό, από το σβέρκο και με ένα τίναγμα την πέταγε σαν σπασμένη κούκλα να κείτεται νεκρή στη μέση του δρόμου.

Μια Κυριακή πρωί λοιπόν, με την ίδια παρέα στο ίδιο καφενείο, με το μπουλντόνγκ και το αφεντικό του να λιάζονται, έκανε την εμφάνισή της μια πολύ όμορφη άσπρη γάτα. Παρά της φωνές όλων το αφεντικό του σκύλου, χωρίς δεύτερη σκέψη, του έδωσε την μοιραία εντολή .. πάρτο !!

Αφού την κυνήγησε αρκετά τελικά από λάθος της η γάτα εγκλωβίστηκε σε ένα στενό δρομάκι που όμως ήταν αδιέξοδο. Το μπουλντόγκ έτρεχε καταπάνω της και πίσω της ήταν το πίσω μέρος ενός διώροφου σπιτιού, αδύνατο να ξεφύγει. Η γάτα μαζεύτηκε στην μία γωνία και καθώς ο σκύλος έφτασε μπροστά της με ανοιχτό το στόμα, εκείνη έκανε το απίστευτο. Τίναξε το δεξί μπροστινό της πόδι μέσα στο στόμα του και με τα νύχια της … έσκισε σε λουρίδες την γλώσσα του σκύλου. Και ταυτόχρονα πετάχτηκε ψηλά αφήνοντας το σκύλο να βροντήξει στον τοίχο, ενώ αυτή περνώντας από πάνω του εξαφανίστηκε.

Ο σκύλος ψόφησε λίγη ώρα αργότερα πνιγμένος από το ίδιο του το αίμα χωρίς κανείς να μπορεί να του προσφέρει βοήθεια.

Και τέλειωνε την διήγησή του ο πατέρας μου « ..έτσι είναι η ΕΛΛΑΔΑ αγόρι μου, είναι να μην στριμωχτεί … γιατί τότε .. εεεεε !!, δες το Μουσολίνι κι αυτός στρίμωξε τι γάτα … άντε ρώτα τον», και ολοκλήρωνε « ..μην ξεχνάς τι είπε και ο Κολοκοτρώνης .. όλοι οι Έλληνες είναι τρελοί ευτυχώς όμως που έχουν ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΘΕΟ». Έτσι θα γίνεται πάντα, είναι η μοίρα αυτού του τόπου που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ, να πρέπει να ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ την ιστορία της.

Μου λείπουν οι συζητήσεις μας κυρ Μπάμπη, μακάρι νάσαι καλά εκεί στην γειτονιά των Αγγέλων που βρίσκεσαι τώρα.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

KRATEROS PAP
Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μου άρεσε πάρα πολύ η ιστορία αυτή κ θα έλεγα πολύ σοφά τα λόγια του ανθρώπου που την εξιστορούσε!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.