13 Σεπτεμβρίου 2010

"Στεγνώνουν" τα βενζινάδικα. Αυτοκινητοπομπή προς τη Βουλή οι φορτηγατζήδες....

Το μαρτύριο της σταγόνας... ξαναζούν χιλιάδες οδηγοί Ι.Χ. αυτοκινήτων καθώς οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης απειλούν να στεγνώσουν τα βενζινάδικα.

Από σήμερα το πρωί σε όλα τα πρατήρια οι καταναλωτές σχηματίζουν με τα αυτοκίνητά τους ουρές για λίγα... λίτρα βενζίνης ή ντίζελ, ανάλογα. Ο... πανικός ξέσπασε από το βράδυ του Σαββάτου στο άκουσμα της είδησης πως οι μεταφορείς προχωρούν και πάλι σε κινητοποιήσεις.

Οι οδηγοί άρχισαν την αναζήτηση ανοιχτών βενζινάδικων προκειμένου να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους.

Μεγαλύτερη ήταν η κίνηση χθες, Κυριακή. Καταναλωτές οδηγούσαν στους δρόμους ψάχνοντας βενζινάδικο. Το αντιλαμβάνονταν από την ουρά που σχηματιζόταν στον δρόμο. Εμπαιναν στο τέλος της και περίμεναν υπομονετικά να έλθει η σειρά τους για να βάλουν βενζίνη.

Χθες και προχθές λόγω της αργίας ήταν ανοιχτά τα μισά πρατήρια της Αττικής, γύρω στα 550. Κανένα δεν υπήρχε που να μην έχει δουλειά. Μάλιστα αρκετοί πρατηριούχοι εκτάκτως ειδοποίησαν υπαλλήλους τους ώστε να δουλέψουν για να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση. Σε πολλά βενζινάδικα δεν έλειψαν και τα μικρο-επεισόδια μεταξύ των οδηγών. Κάποιος επιχειρούσε να... κλέψει στη σειρά, οι υπόλοιποι αντιδρούσαν και τα αίματα άναβαν...

Τα διυλιστήρια
Οι εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών λειτουργούσαν χθες κανονικά προκειμένου να εφοδιαστούν τα βενζινάδικα με καύσιμα. Αλλά και σήμερα νωρίς το πρωί, κυρίως βυτιοφόρα των εταιρειών, γέμιζαν τις δεξαμενές των πρατηρίων.

Πηγές της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας εκτιμούν, πάντως, ότι η κατάσταση στην αγορά δεν θα είναι ίδια μ’ εκείνη του καλοκαιριού. Λόγω του ότι οι μεταφορείς είναι επιταγμένοι, δεν έχουν και πολλά περιθώρια σκλήρυνσης της στάσης τους. Ωστόσο, οι πρατηριούχοι παραμένουν συγκρατημένοι και οι επιχειρήσεις τους είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Εξαρτάται, βέβαια, από το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή και από τα αποθέματα που έχει το κάθε βενζινάδικο.

Μιχ. Χρυσοχοΐδης
Πλαφόν στα καύσιμα σε όλη την Ελλάδα

Πλαφόν στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης βάζει σήμερα η κυβέρνηση σε όλη τη χώρα μετά τα κρούσματα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν χθες στα βενζινάδικα.

Την απόφαση έλαβε χθες το βράδυ ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, καθώς διαπιστώθηκε σε αρκετές περιπτώσεις η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να εκτοξεύεται στα 1,6 μέχρι και 1,7 ευρώ. 100 συνεργεία θα διενεργούν ελέγχους και όσοι συλλάμβανονται να αυξάνουν τις τιμές θα παρεπέμπονται στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

πηγή ΕΘΝΟΣ

Αυτοκινητοπομπή προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.

Κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις δύο εθνικές οδούς, στα σημεία όπου έχουν παραταχθεί φορτηγά και βυτιοφόρα, την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους προγραμματίζουν αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα.

Περισσότερα από 200 φορτηγά είναι παρατεταγμένα και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Άλλα περίπου 250 φορτηγά βρίσκονται και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Χαϊδαρίου, καθώς και 15 στον παράδρομο της Ποσειδώνος στο ύψος του ΣΕΦ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων πρόκειται να ξεκινήσουν αυτοκινητοπομπή προς το κέντρο της Αθήνας, με πρόθεση να καταλήξουν στη Βουλή.

Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Δεδομένου, πάντως, ότι οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών παραμένουν υπό το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης και τα οχήματά τους επιταγμένα, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε απεργία κι έτσι έχουν εκφράσει την πρόθεση να παραδώσουν τα κλειδιά των οχημάτων τους στις κατά τόπους νομαρχίες.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών βυτιοφόρων Γ.Τσάμος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην διανομή καυσίμων και ζήτησε να μην υπάρχει πανικός μεταξύ των οδηγών ΙΧ.

Πάντως, από την πλευρά της, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να συγκρουστεί με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται πλαφόν στις τιμές καυσίμων καθώς ήδη από την Κυριακή, η τιμή στην αμόλυβδη άγγιξε και το 1,8 το λίτρο.

Ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της Λαχαναγοράς, και πραγματοποίησαν με τα οχήματά τους πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο κονβόι συμμετείχαν μόνο φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών δημόσιας χρήσης. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ιδιοκτήτες φορτηγών από έξι σωματεία της Ομοσπονδίας Βόρειας Ελλάδας, καθώς και μέλη της ΟΦΑΕ, του Πανελληνίου Συνδικάτου Ομοσπονδιών Αυτοκινητιστών, αλλά και άλλοι αυτοκινητιστές.

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί και στη Λάρισα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινητιστικών Θεσσαλίας. Οι αυτοκινητιστές, συνοδευόμενοι από μέλη της Ομοσπονδίας τους, συναντήθηκαν με το νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό, στον οποίο και εξέθεσαν τα προβλήματά τους. Στη συνέχεια με φορτηγά περιήλθαν στο κέντρο της πόλης κορνάροντας και αποχώρησαν. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί έλλειψη καυσίμων στην αγορά της Θεσσαλίας, όπου η τιμή πλαφόν διαμορφώθηκε στα 1,496 ευρώ.

πηγή ΒΗΜΑ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.