4 Σεπτεμβρίου 2010

Γκέλα για την εθνική μας στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012. Η Κύπρος μας όμως έγραψε ιστορία!!!!!

Εκτός προγράμματος απώλεια για την Εθνική ποδοσφαίρου στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2012 (1-1 με Γεωργία). Ο Σπυρόπουλος ισοφάρισε το γρήγορο γκολ του Ιασβίλι. Την Τρίτη στο Ζάγκρεμπ (21:30) ευκαιρία για επανόρθωση.

H EIKONA TOY ΑΓΩΝΑ:

Το γκολ που έφαγε η Εθνική μόλις στο 3ο λεπτό πέταξε στα σκουπίδια τα όποια πλάνα του Σάντος για το ματς. Βλέπετε, όταν δέχεσαι γκολ τόσο σύντομα -από ένα λάθος της άμυνας που έβγαλε ανενόχλητο τον Ιασβίλι- τότε τρέχεις να καλύψεις το ψυχολογικό σοκ, αλλά και το εις βάρος σου αποτέλεσμα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να συνέλθεις και να μπεις ξανά στο ματς οπότε μην περιμένετε να διαβάσετε κάποια άμεση και καλή ευκαιρία της Εθνικής προς απάντηση του γκολ που δεχθήκαμε από τους Γεωργιανούς. Για να σηκωθούμε από τη θέση μας, έπρεπε να φτάσουμε στο 38ο λεπτό όταν ο Σαλπιγγίδης σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πήγε να βάλει το γκολ της ζωής του με μακρινό σουτ, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων αντέδρασε -δυστυχώς για εμάς- σωστά.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε το γεγονός πως όταν ο Φερνάντο Σάντος τα είδε σκούρα, τότε άλλαξε το 4-4-2 και ακολούθησε σύστημα... Ρεχάγκελ. Δηλαδή, 4-3-3 με απλωμένη στον αγωνιστικό χώρο την Εθνική. Δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Σαμαράς και φουνταριστός ο Γκέκας.

Αυτό το σύστημα λειτούργησε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο όταν στα πρώτα λεπτά η Ελλάδα αποφάσισε να ανοίξει το παιχνίδι της, να προωθηθούν και οι μέσοι -και δη ο Κατσουράνης- και να δημιουργήσει δύσκολες στιγμές για την άμυνα της Γεωργίας. Οπως αυτή του 48ου λεπτού όταν ο Γκέκας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε στο... ΟΑΚΑ, αλλά και του 52ου λεπτού όταν ο Σαλπιγγίδης πήρε έτοιμο γκολ από τον Κατσουράνη, αλλά η προβολή του δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Ελληνες έπρεπε να είχαν στο μυαλό τους και τις αντεπιθέσεις των Γεωργιανών, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές εκείνες που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βγουν μπροστά και να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους, απόρροια της επιλογής των γηπεδούχων να παίξουν σχεδόν όλοι μπροστά για να κυνηγήσουν, πρωτίστως, την ισοφάριση και στη συνέχεια την ανατροπή.

Η είσοδος του Νίνη στη θέση του Σαμαρά προσγείωσε τον αρχικό μας ενθουσιασμό, αφού αν και περιμέναμε να γυρίσουμε στο 4-4-2, ο Σάντος παρέμεινε στο 4-3-3 με αποτέλεσμα ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού να μην μπορεί να βοηθήσει παίζοντας αριστερά. Αντίθετα, με την είσοδο του Μήτρογλου στη θέση του Σεϊταρίδη, τα πράγματα απέκτησαν λογική, αφού επιστρέψαμε στο 4-4-2 με τον Τοροσίδη στα δεξιά της άμυνας και γεμίσαμε με δύο κορμιά την περιοχή (Μήτρογλου-Γκέκα) και τον Νίνη από πίσω τους.

Τελικά το γκολ ήρθε, όχι γιατί έπαιξε ρόλο το σύστημα (μιας και μπήκε λίγο μετά την αλλαγή), αλλά γιατί ο Σπυρόπουλος βρέθηκε στη σωστή θέση και στο σωστό χρόνο και με θαυμάσιο βολέ στο 72ο λεπτό έβαλε το γκολ που αναζητούσαμε εναγωνίως, αλλά -δυστυχώς- ήταν και το μοναδικό.

Βλέπετε, αυτός ο ενθουσιασμός από την ισοφάριση δεν είχε συνέχεια, αφού οι Ελληνες παίκτες δεν είχαν το καθαρό μυαλό για μια σωστή επίθεση, με αποτέλεσμα οι Γεωργιανοί να κρατάνε με χαρακτηριστική άνεση το 1-1 παρά την πίεση που δέχονταν, ειδικά όσο πλησιάζαμε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το γκολ της Γεωργίας στο 3ο λεπτό άλλαξε τον αγώνα και τα όσα -ίσως- θα βλέπαμε. Οταν το ματς σου πηγαίνει κατά διαόλου από την αρχή, τότε χρειάζεσαι ψυχραιμία, σωστές επιλογές και τύχη για να το γυρίσεις. Η Ελλάδα δεν είχε τίποτε από τα τρία στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

MVP:

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε τις προπονητικές του αρετές σε ένα γήπεδο που δεν τον χώρεσε για πολύ. Ο Γεωργιανός προπονητής έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα και πήρε εύκολα τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

1ον: Η συνολική εικόνα της Εθνικής και 2ον: Η εικόνα στις εξέδρες (βλέπετε, κάποιοι προτίμησαν την σπανιότητα των U2).

EΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Σεϊταρίδης (71' Μήτρογλου), Α.Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς (59' Νίνης), Γκέκας, Σαλπιγγίδης
ΓΕΩΡΓΙΑ: Ρεβισβίλι, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισβιασβίλι, Κιζανισβίλι, Γκόγκουα (86' Μερεμπασβίλι), Κβιρβέλια, Ιασβίλι (54' Ανανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντβαλισβίλι (60' Γελασβίλι)

ΚΙTΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Σαμαράς, Παπαδόπουλος - Λομπιανίτζε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Κλος Γκόμεθ (Ισπανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Χουάν Γκαγιέγκο, Χαβιέ Ροντρίγκεθ (Ισπανία)

πηγή contra.gr

Θρίαμβος της Κύπρου μέσα στην Πορτογαλία με σκορ 4-4

Στο πιο συγκλονιστικό και χορταστικό παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των προκριματικών του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, η Κύπρος απέσπασε πανάξια τον βαθμό της ισοπαλίας από την Πορτογαλία, ισοφαρίζοντας στο 89' με τον Αβραάμ σε 4-4.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, ανοίγοντας το σκορ με τον Στάθη Αλωνεύτη στο 3ο λεπτό. Η απάντηση των Λουζιτανών ήταν άμεση (ισοφάριση από τον Αλμέιδα στο 8'), όμως ο Κωνσταντίνου είχε διαφορετική άποψη, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 11'. Οι δύο αντίπαλοι πήγαν ισόπαλοι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, καθώς ο Μεϊρέλες έκανε το 2-2 στο 29'.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι πήραν για πρώτη φορά τα ηνία στο ματς με τον Ντάνι στο 50', αλλά ο Οκκάς δεν άφησε και πάλι σε... χλωρό κλαρί τους Πορτογάλους ισοφαρίζοντας στο 57ο λεπτό. Με το ίδιο πείσμα οι γηπεδούχοι έκαναν το 4-3 στο 60' με τον Φερνάντες και φτάνοντας προς το φινάλε όλοι πίστεψαν ότι ο αγώνας θα έληγε με νίκη της ομάδας του Kάρλος Κεϊρός.

Στο 89ο λεπτό, όμως, ο Ανδρέας Αβραάμ "πάγωσε" το "Ντομ Αφόνσο Ενρίκε" του Γκιμαράες, γράφοντας το τελικό και εντυπωσιακό 4-4!

contra.gr

Ας δούμε πως σχολίασε το γεγονός το αθλητικό blog Sporty Cyprus

Απίστευτο και όμως ΑΛΗΘΙΝΟ! Πορτογαλία - Κύπρος 4-4! Η εθνική μας ομάδα μας έκανε περίφανους, σκοράροντας για πρώτη φορά στην ιστορία της 4 τέρματα εκτός έδρας με αντίπαλο την εθνική Πορτογαλίας, στα προκριματικά του Euro 2012! Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, η Πορτογαλία δεν έχει δεχθεί ποτέ 4 τέρματα σε επίσημο εντός έδρας παιχνίδι!

Η Κύπρος μας, ήταν επιθετικά εξαιρετική ενώ εξασφάλισε τέσσερα τέρματα από τους Αλωνεύτη, Κωνσταντίνου, Οκκά και Αβραάμ, ενώ θέτοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 4-4!

Δύο φορές προηγηθήκαμε στο σκορ, ενώ άλλες δύο οι Πορτογάλοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Το αποτέλεσμα για τους Κύπριους, Έλληνες και ομογενής φιλάθλους είναι κάτι πολύ περισσότερο από ικανοποιητικό, ενώ η νίκη της πατρίδας μας κάνει τον γύρο του κόσμου!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.