15 Σεπτεμβρίου 2010

Η παραποίηση της Ιστορίας και το φως της αλήθειας!

Η πλαστογράφηση της Ιστορίας και των γεγονότων που την συνθέτουν -μες την σιωπηλή πορεία του χρόνου- αποτέλεσε και αποτελεί ένα "προσφιλές άθλημα" για όλους εκείνους που θέλουν να εξυπηρετήσουν κάθε είδους σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια.

Ιδιαίτερα η χώρα μας και ο λαός της έχουν υποστεί τα πάνδεινα από διάφορους "ιστορικούς" και άλλα μίσθαρνα όργανα της όποιας ανθελληνικής προπαγάνδας, αλλά και μίσους.


Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί ο ανεκδιήγητος Γιάκομπ-Φίλιπ Φαλμεράγιερ, Γερμανός υπήκοος, ο οποίος, στηριζόμενος σε πλαστά στοιχεία και ψευδείς μαρτυρίες, αλλά και σε πολιτικές σκοπιμότητες και "μεροληπτικές συναισθηματικές καταστάσεις", προσπάθησε να "γράψει ιστορία" για την καταγωγή των Ελλήνων και του Νέου Ελληνικού Έθνους.


Και υποστήριξε -χωρίς αιδώ- ότι οι σημερινοί Έλληνες τάχατες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, αλλά έχουν αντικατασταθεί από διάφορα σλαβικά φύλα και από Αλβανούς!
Στη πλαστή αυτή και σκόπιμη εικόνα και στην παραποίηση της ιστορικής αλήθειας απάντησαν έντονα και με αδειάσει στα στοιχεία διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, ιστορικοί, γλωσσολόγοι και λαογράφοι και πέταξαν στα τάρταρα τη θεωρία του σκοτεινού και αδίστακτου μισέλληνα Γιάκομπ Φαλμεράγιερ.

Και τώρα, ύστερα από εκατόν εβδομήντα πέντε χρόνια -από τότε (1830) δηλαδή που ο Φαλμεράγιερ δημοσίευσε την ψευδεπίγραφη "ιστορία" του (Ιστορία της χερσονήσου του Μορέως κατά τον Μεσαίωνα) επιστήμονες-γενετιστές από πολλές χώρες του κόσμου (ΗΠΑ, Ιταλία, Ελλάδα κ.λ.π.) συγκρίνοντας το DNA των σημερινών Ελλήνων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδας είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων κατά 99,6% και ότι ουδεμία σχέση ή ομοιότητα έχουν με το DNA των Σλάβων, των Τούρκων ή των Αλβανών!
Κατόπιν όλων αυτών, οριστικά πλέον, η "θεωρία" του Φαλμεράγιερ πετάχτηκε στην καπνοδόχο της Ιστορίας.

Εκτός από τον Φαλμεράγιερ κι άλλοι -σε διάφορες περιόδους- προσπάθησαν να κακοποιήσουν την Ιστορία των Ελλήνων. Κάποιοι μίλησαν για "Μαύρη Αφροδίτη" και "μαύρους Έλληνες", άλλοι κατ΄στρεψαν ή έκλεψαν αριστουργήματα αρχαιοελληνικής τέχνης κι άλλοι έκαψαν -πολλές φορές- την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου φυλάσσονταν οι θησαυροί της ελληνικής Σοφίας.


Στόχος όλων ήταν να εξαφανίσουν κάθε τι ελληνικό... Μα ότι κι αν έκαναν, όσο κι αν προσπάθησαν να παραποι΄σουν και να κακοποιήσουν την Ιστορία και να εξαφανίσου τα ίχνη της, η Ελληνική Σκέψη, σαν ένας ορμητικός χείμαρρος, διέσχισε το χρόνο κι έφτασε μέχρι τις μέρες μας.

Η Δημοκρατία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι Αμφικτυονίες (ο σημερινός ΟΗΕ), η επιστήμη -όλα τα δημιουργήματα της Σοφίας των Ελλήνων- έχουν γίνει σήμερα τρόπος ζωής και σκέψης στα περισσότερα κράτη του κόσμου.


(Και δεν ξεχνάμε, ασφαλώς, και τους Σκοπιανούς, που θέλουν σώνει και καλά να ονομάσουν το "κρατίδιό" τους -χωρίς ίχνος ντροπής- "Μακεδονία"! Και μάλιστα οι ίδιοι αρέσκονται να αποκαλούνται "απόγονοι" του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Οι Σκοπιανοί!.. που δεν γνωρίζουν ΟΥΤΕ το Ελληνικό Αλφάβητο -με το οποίο ο μεγάλος Στρατηλάτης γαλουχήθηκε και πήρε τη Γνώση και τη Σοφία από τον μέγιστο των φιλοσόφων Αριστοτέλη.


Οι Σκοπιανοί τα μόνα που μιλάνε είναι τα σλάβικα και ένα γλωσσικό υποπροϊόν της Βουλγαρικής γλώσσας. Και για να υπενθυμίσουμε, το τερατούργημα που λέγεται σήμερα "Μακεδονικό Ζήτημα" το γέννησαν τα νοσηρά μυαλό του Στάλιν και του Τίτο).


Αλλά δεν είναι μόνο οι ξένοι ανθέλληνες που προσπαθούν να αμαυρώσουν και να πλαστογραφήσουν την ελληνική ιστορία. Δυστυχώς -κι αυτό είναι το τραγικό και το ολέθριο- υπάρχουν και Έλληνες γνήσιοι κάτοικοι της Ελλάδας, που θέλουν την Ιστορία μας -και ιδιαίτερα τη Νεώτερη Ιστορία- γραμμένη στις δικές τους αντιλήψεις, στις δικές τους προσωπικές και πολιτικές σκοπιμότητες, στα δικά τους μέτρα!


Η ελληνική ιστορία του 20ου αιώνα, εξαιτίας των ανεγκέφαλων και εν πολλοίς αφελών-αν όχι και ενόχων (γιατί όχι και εξυπηρετούντων και ξένα συμφέροντα;)- βρίσκεται ακόμα σε καθεστώς "σύγχυσης" και "αναζήτησης".


Σε ξεκάθαρα ιστορικά γεγονότα, οι "επιτήδειοι" έχουν ενσπείρει νοσηρές αμφιβολίες και τα έχουν σκεπάσει με παραμορφωτικούς φακούς.
Ιδιαίτερα στις περιόδους του Έπους του 1940, της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφύλιου σπαραγμού, εκεί, σ' αυτές τις περιόδους, η παραπληροφόρηση, η παραποίηση των γεγονότων, οι προσωπικές εμπάθειες, τα μίση, οι πολιτικές ίντριγκες, οι ενοχές και η ντροπή έχουν κουρελιάσει κάθε έννοια ιστορικές αλήθειας και έχουν διαιωνίσει -δυστυχώς μέχρι τις μέρες μας- ένα πνεύμα αντιπαράθεσης και καχυποψίας.

Και το πιο θλιβερό απ' όλα, από την περίοδο αυτή -δηλαδή από το Έπος του 1940 μέχρι το τέλος της εμφύλιας σφαγής- έχουν καταστραφεί έγγραφα κι ντοκουμέντα, προφανώς από ανθρώπους που δεν ήθελαν -για δικούς τους λόγους- να υπάρχουν.


Ακόμα και τα επίσημα κινηματογραφικά αρχεία -από κρίσιμες στιγμές της Ιστορίες μας- έχουν υποστεί "βαθιά τομή" και έχουν μπει κι αυτά στην αλυσίδα των σκουριασμένων κρίκων.
Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξουν θαρραλέοι άνθρωποι και θαρραλέες πολιτικές για να "βάλουν τάξη" στα ιστορικά γεγονότα με αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Η ιστορική αλήθεια -όσο κι αν ορισμένοι προσπαθούν να την αλλοιώσουν και να την κόψουν στα μέτρα τους- στο τέλος λάμπει και φωτίζει σε βάθος όλα τα γεγονότα που τη συνθέτουν και τη διαμορφώνουν. Αλίμονο σ' εκείνους που δεν έχουν διδαχτεί από αυτή τη νομοτέλεια...

Εμείς οι Έλληνες έχουμε ιερό και υπέρτατο χρέος να προστατεύσουμε την αλήθεια της Ιστορίας μας.Έτσι προστατεύουμε την ύπαρξή μας ως έθνος και τη συνέχειά μας στο χρόνο και στο χώρο.

(Το άρθρο είναι του Κώστα Κατή και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Δημοσιογραφία & τύπος")

Πηγή Α! μπε μπα Blog!
από το ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟΣ



Share

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα! Ενταξει, να μιλαμε εν ετει 2010 για φυλετικη καθαροτητα και γονιδιωμα ελληνων ειναι το λιγοτερο αστειο, κυριε Κατη (τουρκ. κατης= δικαστης, πλακα δεν εχει?), Εμενα δε με ψηνετε μ'αυτα αγαπητε (ρε μπας κι'εχω υποστει γενετικη μεταλαξη?), και με τους χιμπατζηδες εχουμε 98,8% κοινο γονιδιωμα, ας βαλουμε την μπανανα στο καθημερινο διαιτολογιο μας!! Ασ' κοιταξουμε την συνθεση της βυζαντινης αυτοκρατοριας των υπηκοων δηλαδη αλλα και την καταγωγη των 91 θεωσεβουμενων αυτοκτρατορων της, και θα κλαψει κι' ο καθε πικραμενος (αρμενιοι, σλαβοι,συριοι,παφλαγονες, ιλυριοι, εβραιοι κ.α. αφηστε το καλυτερα! τσουζει!!). Τι γιναν οι ολυμπιακοι αγωνες επι θεοδοσιου οεο?, η δημοκρατια? ετσι για να βλεπουμε την ανυπαρκτη συνοχη και συνεχεια απ την αρχαιοτητα. Και στο κατω κατω για ποιους αρχαιους ελληνες μιλαμε επι τελους? για τους θεοκρατουμενους μυκηναιους? τους μινωιτες? τους αθηναιους που σφαζαν τους σπαρτιατες? και τουμπαλιν! η τους μακεδονες που εξορμουσαν σ'ολους?, δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, η ελληνικη αρχαιοτητα δεν ειναι κατι ανθυπαρκτο και αυτονομο στα βαθη των αιωνων. Θελει μεγαλα κακαλα να βλεπεις την ιστορικη αληθεια μακρια απο ιδεολογικοπολιτικες και θρυσκευτικες αγκυλωσεις, μεγαλο το ζητημα, θελει πολυ ψαξιμο και σκαψιμο! Αυτα τα ολιγα!!. ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗΣ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Αγνωστικιστή,επανέρχεσαι με νέες,ασυμμάζευτες αλλά συγκεντρωμένες και δριμύτερες ανοησίες,καταδεικνύοντας τον άξεστο και απαίδευτο,αμαθή χαρακτήρα σου;

Έχεις ανοίξη ποτέ σου ιστορικό βιβλίο,αχρείε και ανιστόρητε,ή τα λες αυτά επί τούτου και διατεταγμένα;



Πάντως,ο Προκόπιος επί αυτοκράτορα Ιουστινιανού είναι νήπιο 'μπροστά στη λιβελογραφική σου δεινότητα!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

@Αγνωστικιστη
Φίλε Αγνωστικιστή μακαρι να ηταν μονο η αναφορά του Κατή....υπάρχουν και ανθρωποβιολόγοι με τις ίδιες "τρελες" ιδέες περί καθαρότητος των Ελλήνων.
Αλλά τι σημασία εχει; Το θέμα είναι τι κουβαλάει ο καθένας στην καρδιά του κι όχι τόσο στο DNA του....
Οι χιμπατζήδες φίλε μου όσο κι αν περιμενεις δεν πρόκειται ποτε να γίνουν άνθρωποι και να αποκτήσουν ψυχή την οποία δεν πιστεύω να απορριπτεις γιατί τότε ξεφεύγεις από αγνωστικιστής και εντάσσεσαι σε άλλη ομάδα....

Τωρα αν θεωρείς ότι οι αυτοκράτορες χαρακτηρίζουν και την εθνικότητα του πληθυσμού...θα πρέπει να σου πω ότι για αιωνες οι Κινέζοι διοικούνταν από Μογγόλους....
Παρόλα αυτά οι αυτοκρατορες ανεξαρτήτου εθνικής καταγωγής ήταν ελληνοφωνοι (ισως και ελληνοποιημένοι εθνικά...άσχετα από την χρήση του ορου Ρωμαίος) και Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Τωρα οι μονοπλευρες αρνητικές αναφορές σου στους αρχαίους προγόνους μας είναι τουλάχιστον άδικες. Ναι οι πολοτισμοί έχουν και αρνητικά χαρακτηριστικά αλλα μου φαίνεται ότι με πολύ ανθελληνισμό κρύβεις τα θετικά.....(τα οποία δεν αναφέρω γιατί θα θέλαμε σελίδες...)

Κι αφού λοιπόν "κατηγορείς" τους αρχαίους Ελληνες φαίνεται να σε πειράζει η καταργηση των Ολυμπιακών Αγωνων απο τον Θεοδόσιο!!!! (να το κοιταξεις αυτο).

Η καταργηση νομίζω κι εγω οτι ήταν λάθος αλλα πως να κρίνεις τους τοτε προγόνους μας που μετά από 300 χρόνια φρικτών διωγμων και εκατομμυρίων νεκρών προσπαθούσαν (μολις πηραν την εξουσία) να απαλλαγούν από κάθε τι που τους θύμιζε το παρελθόν τους;

Συμφωνώ με την τελευταία σου πρόταση για τα κακαλα......

@Αρχαιος Χριστιανός.
Φίλε μου Αρχαίε Χριστιανε καταρχήν με όλο τον σεβασμό σε παρακαλώ να αποφεύγεις τους προσωπικούς χαρακτηρισμους που δεν βοηθούν τον ευγενη και υγιή διάλογο.
Ξέρω ποσο σωστά και ουσιαστικά μπορείς να επιχειρηματολογήσεις και νομίζω ότι η οργή σου σε αδικεί.

Εξάλλου τα λόγια του Αγνωστικιστή μπορεί να μας κάνουν να "τρελενόμαστε" ως Ελληνες κι ως Χριστιανούς αλλα δεν πάυουν να είναι μέσα στα πλαίσια των αρχών του διαλόγου χωρις προσωπικές αναφορες.

Η ουσία λοιπόν φίλε μου είναι οι φίλοι μας αναγνωστες να μπορουν να δουν μια (έστω και συντομη) ανταλλαγή αποψεων ώστε να βοηθηθούν στα δικά τους συμπεράσματα.

Σας ευχαριστώ και τους δύο.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου,Θάνο.Είναι (και) η οργή,το ωργισμένο ξέσπασμα κακός,πολύ αρνητικός σύμβουλος στην παράθεση μιας επιχειρηματολογίας αξιόλογης.

Μερικές φορές όχι απλά αδικεί αλλά συμβάλλει στη γενικότερη αστοχία ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα,που είναι ένας ειλικρινής,έντιμος και γνωστικός διάλογος χωρίς προσωπικές αντιπάθειες και μίση,έχθρες και εμπάθεια.

Απορώ,όμως,με εσένα αλλά και άλλους αδελφούς και συμπατριώτες:βλέπεις και εσύ τα ανυπόστατα αυτά και ασυνάρτητα λογύδριά του.Δεν αντιδράς,δεν αγανακτείς δυναμικότερα,δεν παρεμβαίνεις δραστικότερα;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου δυναμικοτερη και δραστκοτερη παρεμβαση απαιτεί μονο η υβριστική συμπεριφορά κι οχι η ανιστόρητη και η ανυπόστατη.

Δικαιωμα του καθενος ειναι να εκφρασει την αποψή του οποια κι αν ειναι αυτη εφόσον βρισκεται στα πλαισια της ευγενειας.

Συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις γνωσεις που έχουμε ο καθενας εχουμε κι εμεις το απολυτο δικαίωμα στην εμπεριστατωμενη απαντηση.

Εξαλλου φιλε μου παντα η αυτοσυγκράτηση ειναι η μονη λυση που μπορεί να εκτιμηθεί από τους συναναγνωστες αλλα και μερικές φορές (έστω και σπάνια) να πεισει τον συνομιλητη...

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΑΙΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ, Το πετυχες!! δεν εχω διαβασει ποτε κανενα βιβλιο, απο μονος μου τα γραφω αυτα που γραφω, εχω διαβασει ομως το βιβλιο των βιβλιων, το συγγραμα που κατα τον πατηρ νεκταριο ζιομπολα αλλα και για τον αγιο κοσμα αιτωλο παλαιοτερα, εμπεριεχει ολη την αληθεια την σοφια και την γνωση του κοσμου τουτου, την θεοπνευστη αγια γραφη!!.... απλα διαφωνειες εκφραζω!!. Σε ευχαριστω παντως για τους χαρακτηρισμους, ειναι τιτλος τιμης μου να με αποκαλεις αξεστο και αχρειο ΕΣΥ!!!.ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗΣ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.