Οι ερευνητές με σχετικά πρόσφατα την αξιέπαινη Ελληνίδα Αρχαιολόγο Λιάνα Σουβαλτζή έχουν στα χέρια τους τα εξής στοιχεία:
Ο Πτολεμαίος ΙΙ ο Φιλάδελφος μετέφερε την σορό του Μέγα Αλεξάνδρου με ολόχρυση άμαξα, που έσερναν 100 άλογα, από την Βαβυλώνα ως το Ιερό του Άμμωνα Δία (έρημος Σίουα) όπου ο Μέγας βασιλιάς επιθυμούσε να ταφεί.
Η ταφή έγινε σε περίφημο Μαυσωλείο που ονομάστηκε «Σήμα». Την περιοχή «Σήμα» αναφέρουν πολλοί και αξιόπιστοι συγγραφείς, όπως ο Αχιλλέας Τάτιος (300 μΧ), ο Ζηνόβιος (200μΧ) ο οποίος μάλιστα αναφέρει πως το Μαυσωλείο κτίστηκε στο μέσον της Αρχαίας Αλεξάνδρειας, ο Στράβων (100 πΧ), ο Λουκιανός (200 μΧ) ο Σουεντόνιος (200 μΧ) κι ο Ψευδο-Καλλισθένης (3.34).
Κάποιοι ιστορικοί θεωρούν πως το "Σήμα" βρίσκεται στην Αλέξάνδρεια, ενώ οι ανακαλύψεις ενός επιβλητικού Τάφου στην όαση Σίουα της Νιτρίας από την Ελληνίδα Αρχαιολόγο Λιάνα Σουβαλτζή, δίνει αποδείξεις για τον τόπο Ταφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το πρακτορείο Ρόϊτερ (Φεβρουάριος 1995), τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Πτολεμαίος Ι μετέφερε το μουμιοποιημένο λείψανο του Αλεξάνδρου στο Αλ-Μαράκι, και αργότερα, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Τραϊανός* έκανε προσφορές στον «Ένα και μοναδικό Αλέξανδρο». Στο Αλ-Μαράκι βρέθηκαν Μακεδονικά σύμβολα από την εποχή του Αλεξάνδρου.
Οι αναθηματικές επιγραφές που αποθεώνουν τον Αλέξανδρο, και τα άλλα ευρήματα που αναμφίβολα ανήκουν στην Μακεδονική Δυναστεία είναι πράγματι αξιόλογες και θα έπρεπε να ανακοινωθούν στο πλατύ κοινό από τα μέσα ενημέρωσης.
Τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου επισκεύτηκαν πολλές και αξιόλογες προσωπικότητας της αρχαιότητας. Το σώμα του Αλεξάνδρου μουμιοποιήθηκε και τοποθετήθηκε σε χρυσή σαρκοφάγο από του Πτολεμαίους. Ο Στράβων αναφέρει την μεταγενέστερη αντικατάσταση της χρυσής σαρκοφάγου από μια γυάλινη, (Στράβων 17. C 794), ο οποίος επισκεύτηκε τον τάφο τον 1ο αιώνα μΧ.
Ο Διόδωρος ο Σικελός (18.26.3; 28.2-4) επισκεύτηκε την Αλεξάνδρεια και τον τάφο το 60 μΧ και μας δίνει εξαιρετική περιγραφή του τάφου.
Ανάμεσα στους επιφανείς επισκέπτες του τάφου του Μέγα Αλεξάνδρου ήταν:
1. Ο Iούλιος Καίσαρας το 45 πΧ, σύμφωνα με μαρτυρίες του Σουετόνιου και του Λουκιανού.
2. Ο Αύγουστος μετά την νίκη του κατά του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στο Άκτιο το 31 πΧ, και την κατάκτηση της Αλεξάνδρειας το 30 πΧ, προσέφερε ένα στεφάνι στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όταν οι οδηγοί του προσφέρθηκαν να τον πάνε και στους τάφους της Πτολεμαϊκής Δυναστείας, ο Αύγουστος τους απάντησε "Ήρθα να δώ έναν Βασιλιά, και όχι νεκρούς".
3. Ο Καλιγούλας, επισκεύτηκε το "Σήμα" και… έκλεψε την πανοπλία του Αλεξάνδρου !
4. Ο Καρακάλλας (300 μΧ) θεωρούσε τον εαυτό του μετεμψύχωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και ήταν ο τελευταίος επιφανής για την επίσκεψη του οποίου στο "Σήμα" έχουμε γραπτές μαρτυρίες.
Την Πρώτη Χριστιανική περίοδο οι άνθρωποι γνώριζαν την τοποθεσία του Τάφου, όπως ομολογεί η απεικόνιση του Αββά Σισόη (4 αι. μΧ) εμπρός από τον Τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και μαρτυρίες άλλων ασκητών της ερήμου, ο Ιστοριογράφος Προκόπιος (6 αι μΧ) . Μία επίσης σημανική μαρτυρία είναι του Δωρόθεου, Επισκόπου Τύρου (5 αι. μΧ), ο οποίος στο "Περί Κτισμάτων" σύγγραμμα του, εκτός από τα οικοδομικά έργα του Ιουστινιανού, αναφέρει ιερά αφιερωμένα στον Άμμωνα και Αλέξανδρο
5. Ο ιταλός αρχαιολόγος Achille Adriani το 1964 στην περιοχή Bab Sharki της Αλεξάνδρειας βρήκε τεράστιο κενοτάφιο του 4ου αιώνα π.Χ. χωρίς όμως να βρεθούν οστά βασιλέως. Οι ανασκαφές συνεχήστηκαν πολύ αργοτερα, στο νεκροταφείο Cimiterio Latino di Terra Santa καθώς οι αιγυπτικακές αρχές έδωσαν άδεια ανασκαφής μόλις ένα χρόνο μετά τις ανακαλύψεις ενός επιβλητικού Τάφου στην όαση Σίουα από την Ελληνίδα Αρχαιολόγο Λιάνα Σουβαλτζή.
Δυστυχώς όμως ο υπεύθυνος των ανασκαφών Fausi el-Facharani δεν πρόλαβε να τελειώσει αυτό το έργο. Απεβίωσε το 2004...
*Ο αρχαιολόγος Kuhlmann –αν και ήταν υπεύθυνος της αιγυπυολογίας στο γερμανικό αρχαιολογικό ινστιτούτο του Κάϊρου- ισχυρίζεται ότι τάφος είναι της εποχής του Τραϊανού, κάτι βέβαια που δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει, καθώς ο ίδιος δεν είχε δώσει ποτέ την σημασία που έδωσε στον τάφο η κα. Λιάνα Σουβαλτζή.
Νίκος Σάμιος με πληροφορίες από τις πηγές1 και 2
πηγή ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ
από το ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ
ΣΧΟΛΙΟ
Δείτε την κ. Σουλβατζή να μιλάει για την προδοσία του Πάγκαλου και την διακοπή της χρηματοδότησης της από το ανθελληνικό κράτος.....ΕΔΩ
4 σχόλια:
Εύγε στην κυρία Σουβαλτζή..Τί έγινε τελικά με τις ανασκαφές; Πάντα είχα την εντύπωση ότι είχε θαφτεί κάπου στη Ελλάδα, στη Μακεδονία..Κάποτε διάβασα ότι η μητέρα του, διέταξε να μεταφερθεί εδώ η σορός..Πάλι υπάρχουν όλες αυτές οι ιστορικές μαρτυρίες για την τοποθεσία της ταφής..Στο τάφο του προσκύνησαν σημαντικές προσωπικότητες της εποχής..Μόνο οι δικοί μας, πολιτικάντηδες του γυρίζουν την πλάτη..Φανταστείτε τί θα γινόταν, με την ανακάλυψη του τάφος του στρατηλάτη..Μαζί του θα υπήρχαν στοιχεία που θα μαρτυρούσαν την αδιαμφισβήτητη ελληνική καταγωγή του..
Ήδη από τήν εποχή (1995 εάν δέν απατώμαι)όπου στό ΚάΪρο, ως Πολιτιστικός Ακόλουθος ήταν ο(μακαρίτης τώρα) Θεσσαλονικεύς καί γόνος πλουσίας οικογενείας Κωστής Μοσκώφ, είχε υπάρξει η υπό τού ελληνικού κράτους δηλωθείσα άρνησις υποστηρίξεως τών ανασκαφών, καί αποδοχής, τών αρχαιολογικών ευρημάτων τής κ. Σουβαλτζή. Ρωτήσατέ την νά σάς πή τί είχε από τότε τραβήξει! Όπως βλέπετε, υπάρχει συνέχεια σέ αυτήν τήν κατάστασι! Συστήνω τό βιβλίο τού ζεύγους Σουβαλτζή "Αλέξανδρος & Διόνυσος. Κοινό Όραμα".
Σε πόσες Αγιογραφίες απεικονίζονται Άγιοι να προσκυνούν στον τάφο του Μ.Αλεξάνδρου με την σημείωση της Σίβα; Αγαπητοί μου τον έχουν βρεί και εάν αμφιβάλλετε θυμηθήτε μιά δήλωση (αμερικανικού πανεπιστημίου) πρίν 2 χρόνια οτι βάσει του DNA πέθανε απο πνευμονία.
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε στο παρόν ιστολόγιο.
Την εκπομπή στο Χαρδαβέλα για τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου την είχα δει και το κακό με τον Πάγκαλο έχει παραγίνει. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τον ψηφίζουν.
Η κα Λιάνα Σουβαλτζή έχει αφιερώσει τη ζωή της σε αυτό το σκοπό και μακάρι να βρεθεί μια λύση και να έρθει στο φως ο Μέγιστος όλων των Ελλήνων.
Δημοσίευση σχολίου