30 Σεπτεμβρίου 2010

Παγκόσμιο οικονομικό (κι όχι μόνο) πειραματόζωο ο Ελληνας!!! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν γνωρίζει την ύπαρξη παρόμοιων συστημάτων πουθενά στην Ευρώπη!!!!

Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ανακοινωθεί επίσημα από τους υπουργούς οικονομικών και περιφερειακής ανάπτυξης και οι Βρυξέλλες θέτουν θέμα εφαρμογής του.

Ο λόγος για το σχέδιο, που ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που προβλέπει όλες οι πληρωμές και αγορές των φορολογουμένων να γίνονται με ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα έχει –μέσω bar code– ενσωματωμένο τον αριθμό φορολογικού μητρώου του κάθε πολίτη.
Ο φορολογούμενος, δηλαδή, θα είναι εφοδιασμένος με αυτή την έξυπνη κάρτα, την οποία θα δίνει στις επιχειρήσεις, σε κάθε του αγορά. Τα καταστήματα, με τη σειρά τους, θα έχουν ταμειακές μηχανές συνδεδεμένες με το ΚΕΠΥΟ.

Κατ΄ αυτό τον τρόπο, το υπουργείο οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα τόσο των συναλλαγών του φορολογούμενου, όσο και του ΦΠΑ, που εισπράττουν οι επιχειρήσεις. Έτσι, δεν θα χρειάζεται η συλλογή αποδείξεων, αφού στο ΚΕΠΥΟ θα γνωρίζουν πλήρως τις καταναλωτικές μας δαπάνες και θα υπολογίζουν αυτόματα την έκπτωση από το φόρο. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είχε προαναγγείλει με συνέντευξή του στο Capitaltax, ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ, Διομήδης Σπινέλλης, τον περασμένο Μάρτιο (βλ. 29/03 “Με έξυπνη κάρτα η δήλωση των αποδείξεων”).


Όμως, πριν καν δοθούν περαιτέρω πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε κενά σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι “η χρήση ατομικών καρτών με γραμμωτό κωδικό συνεπάγεται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, κάτι που υπόκειται στις εθνικές διατάξεις εφαρμογής της Οδηγίας για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας των δεδομένων αυτών. Επίσης, οι διατάξεις της εν λόγω Οδηγίας ορίζουν ότι η επεξεργασία πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένους και νόμιμους σκοπούς, να είναι συναφής και όχι δυσανάλογη σε σχέση με τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιείται”.


Επιπλέον, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι “δεν γνωρίζει εάν έχει διενεργηθεί τέτοιου είδους αξιολόγηση, ούτε εάν έχει ζητηθεί η γνώμη της εθνικής αρχής προστασίας των δεδομένων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του σχετικού μέτρου”.

Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη παρόμοιων συστημάτων σε κράτη μέλη βάσει των οποίων συγκεντρώνονται δεδομένα, γενικά, κατά την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω ατομικής ηλεκτρονικής κάρτας.


Η γνωμοδότηση αυτή περιλαμβάνεται σε απάντηση, που έδωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Algirdas Semeta, στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Πουπάκη. Ο κύριος Πουπάκης προχώρησε στη σχετική ερώτηση, μετά από το δημοσίευμα του Capitaltax τον περασμένο Μάρτιο. Ο αρμόδιος επίτροπος υποστήριξε ότι: «Μολονότι ο στόχος της επιβολής φορολογικής νομοθεσίας είναι θεμιτός, προκύπτει το ερώτημα, εάν το προτεινόμενο σύστημα συμμορφώνεται προς τις αρχές της ανάγκης και της αναλογικότητας όσον αφορά στον επιδιωκόμενο στόχο, ιδίως εφόσον το προτεινόμενο σύστημα συνεπάγεται τη λήψη αυτοματοποιημένων αποφάσεων σχετικά με πρόσωπα στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα, όπως τεχνικές διαμόρφωσης χαρακτηριστικών, οι οποίες μπορεί να επιτρέπουν στις φορολογικές αρχές να αποκτούν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τα οποία υπερβαίνουν τον αρχικό, νόμιμο σκοπό και να τα επεξεργάζονται».


Το Capitaltax απευθύνθηκε στο υπουργείο οικονομικών. Στέλεχος της οδού Νίκης σχολίασε ότι “πρόκειται για μία δράση, η οποία προς το παρόν βρίσκεται υπό συζήτηση και στο επόμενο διάστημα θα οριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και αφού προηγηθεί η σχετική διαβούλευση”. Θεωρούν, πάντως, ότι “δεν υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων, γιατί τα στοιχεία που θα διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι το ίδιο ευαίσθητα με αυτά που ήδη διαχειρίζεται έως τώρα”.


πηγή
Capitaltax
το είδαμε και στο ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Ακόμα και νεοταξικά και καπιταλιστικά sites όπως το αναφερόμενο (ως πηγή) αλλά και η διεφθαρμένη και μασωνική Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν θέματα με την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Κάρτας Συναλλαγών!!!!

Δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά πρέπει αυτό το πείραμα να γίνει πρώτα στην Ελλάδα την στιγμή που πουθενά αλλού στην Ευρωπη ή στον κόσμο, δεν εφαρμόζεται;
Ποιος αποφάσισε να γινουν οι Ελληνες το παγκόσμιο οικονομικό (κι οχι μόνο) πειραματόζωο;

Κι όλα αυτά πέρα από τις φωνές των Ορθοδόξων Ελλήνων (κι οχι μόνο) για την προετοιμασία των Εσχάτων καιρών της Αποκάλυψης που μας ετοιμάζουν.....

Τελικά φαίνεται ότι δεν έχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν ότι η Νέα Τάξη θέλει να δεί αν θα δεχτούν πρώτοι οι "ατίθασοι" Ελληνες τον κόσμο που μας ετοιμάζουν .....για το "καλό μας".




Share

1 σχόλιο:

ΙΛΑΡΧΟΣ είπε...

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΑΦΙΠΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΔΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΡΩΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ? ΠΟΥ ΠΑΜΕ ?ΜΑΛΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.