17 Σεπτεμβρίου 2010

«Φανταστικοί» Διάλογοι….Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Φυσικά και δεν υπήρξα αυτήκοος μάρτυρας σε τέτοιους διαλόγους αλλά επειδή εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε πλούσια φαντασία έτσι απλά και χωρίς κακή πρόθεση επέτρεψα στον εαυτό μου να γίνει – και βέβαια στον κόσμο της φαντασίας μου – αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας σε κάποιους διαλόγους όπως σας τους παραθέτω παρακάτω (κάθε πιθανή ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι απολύτως…τυχαία και, φυσικά, φανταστική!)

*****

Συνάντηση επιπέδου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και μεταξύ του Dr. Michael Spindelegger, Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, κάτοχο «Ντοκτορά» από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης (όπου και υπήρξε Lecturer and Researcher at the Institute of Criminal Law) και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος προκύπτει ο παρακάτω «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ» διάλογος:

«Δημήτρη τελικά την κατέθεσες την Διατριβή σου για το Διδακτορικό; Ρωτώ επειδή θα χαρώ πολύ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ να είμαστε απόφοιτοι του Πανεπιστημίου που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Πατρίδας μου…Ά, και μετά χαράς παρατήρησα ότι επιτέλους έχουν διαγραφεί από το βιογραφικό σου εκείνα τα «ΛΑΘΗ» που ανέδειξαν τα blogs αλλά τα πέρασαν στο «ντούκο» τα μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα ΜΜΕ, ότι δηλαδή είχες και εσύ μια θέση σαν και αυτή που είχα εγώ στο Πανεπιστήμιο Βιέννης και είχες πάρει εκεί και το διδακτορικό σου…»

*****

Και ακούω σε έναν άλλο «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ» διάλογο τον δικό μας τώρα ΠΡΩΗΝ Υπουργό να λέει στην δική μας ΠΡΩΗΝ πρώτη Κυρία,

«Έ, καλά τώρα μην το κάνεις θέμα ότι εγώ πήρα το πτυχίο μου – όπως έχει ακουστεί - από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα χρόνια που ήμουν Υπουργός γιατί έχει επίσης ακουστεί ότι και εσύ πήρες το δικό σου και μαζί «ντοκτορά» χωρίς να είσαι πάντα εκεί και ενώ ήσουν αυτή που ήσουν στην Πολιτική ζωή της χώρας μας…»

*****

Δεν τον άκουσε κανείς τον συγκεκριμένο «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ» διάλογο όπου ο μέχρι πριν λίγες μέρες ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ της παρούσας Κυβέρνησης λέει με τον γνωστό βροντόφωνο και επιτακτικό του τρόπο στον αιφνιδίως προκύψαντα ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ και ΜΙΣΟ (!) του νεοσυσταθέντος σχήματος Κυβέρνησης:

«Καλά, εσύ στα σοβαρά πιστεύεις ότι θα δεχθώ εγώ την αφεντιά σου για…καπέλο; Αμ, δεν! Θα ξεσηκωθώ σαν τους Βενζινοπώλες και θα το πάρεις πίσω το Νούμερο ΕΝΑΜΙΣΗ όπως πήρες ο συνάδελφός μας ο Ντίνος ο Ρόβλιας το…πλαφόν! Άντε μην τα πάρω στο κρανίο σαν τον Νίκο τον Χατζηνικολάου προχτές στον ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ διάλογο (;) με τον πρόεδρο των Φορτηγατζήδων…Άντε, τώρα…»

*****

Θα προκύψει, οσονούπω, αυτός ο διάλογος ανάμεσα στον Έλληνα Υπουργό των Οικονομικών κάτοχο και Αγγλικού «Ντοκτορά» και πολλούς όχι μόνο Άγγλους αλλά και άλλους συναδέλφους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Καλά εμείς στις πατρίδες μας υποχρεώνουμε σε παραιτήσεις ακόμη και κολλητούς μας Υπουργούς που ακούμπησαν – παράνομα – τον κρατικό κορβανά ή δέχτηκαν –παράνομα – «βοήθεια» μεγεθών όπως 10 και 20 και 30 χιλιάδων ευρώ και εσείς στη δική σας Επικράτεια κουβεντιάζετε για 10 και 20 και 30 εκατομμύρια ευρώ και ακόμα «εξετάζεται» στις ειδικές ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ τα σχετικά θέματα;»

Δεν άκουσα, ακόμη, την απάντηση του Έλληνα Υπουργού για τα Οικονομικά μας θέματα στο παραπάνω ερώτημα, αλλά την…περιμένω!

*****

Τον άκουσαν οι συμμετέχοντες στην Εξεταστική Επιτροπή Βουλευτές τον συγκεκριμένο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ διάλογο, τον μετέφεραν στα ΜΜΕ και τον ακούσαμε χτες όλοι από τα δελτία ειδήσεων και ήταν, περίπου, ίσως όχι ακριβώς όπως παρακάτω:

«Δηλαδή Κυρία μου, εσείς ποιους θεωρείτε…ένοχους;»

«Εκείνους που δημιούργησαν το πρόβλημα, αλλά δεν δείχνει να συνειδητοποιούν ότι όταν φοράει κανείς παντελόνια αναλαμβάνει και τις ευθύνες του! Ρωτήστε τον κ Καραμανλή, τον κ Ρουσσόπουλο και τον κ Αγγέλου!!!»

*****

Αμ και ο άλλος ο φοβερός διάλογος ανάμεσα στον Καλαματιανό και τον Πόντιο; Σκέτη τρέλα:

«Πανίκα παλικάρι μου να την ξεχάσουμε την παρεξήγηση τώρα μάλιστα που ο Καρατζαφέρης έβαλε απέναντί σου τον δικό του βουλευτή και ο μπαγάσας μου ΕΚΛΕΨΕ για το Δήμο τον πρόεδρο της δικιάς μου ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα και τον έβαλε απέναντι στον δικό μας τον τέως Υπουργό και Βουλευτή, και ήρθε και η Ντόρα με αγκαλιές και φιλιά και – εβίβα να πάνε τα φαρμάκια κάτω - τσούγκρισε ποτήρια με τον Μπουτάρη!!! Σε σένα έχω ΟΛΕΣ τις ελπίδες μου γιατί αλλιώς στις 15 του Νοέμβρη με βλέπω να κάνω διάλογο με την άδεια Προεδρική μου καρέκλα..»

*****

Είχα την ψευδαίσθηση ότι θα ακούσω και άλλους διαλόγους Πέμπτη βράδυ προς Παρασκευή πρωί αλλά…Ξύπνησα!

Καλημέρα λοιπόν και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους μας!




Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δάσκαλε, εάν δηλώσουμε ότι είσαι "άπαιχτος" λες κάποιοι να νομίσουν ότι σου κάνουμε αβάντα;
ΔΕΝ μας πειράζει,Συνέχισε!...Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.