24 Σεπτεμβρίου 2010

Τα στημένα απειλούν να ανατινάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σοβαρές καταγγελίες της Λιάνας Κανέλλη.

Αν και είναι παλιότερη ανάρτηση (Μάιος 2009) με τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα "στημένα" παιχνίδια του ποδοσφαίρου γίνεται πάλι επίκαιρη όσο ποτέ.....
Την αναδημοσιεύουμε από το Pathfinder uNews:

Η Λιάνα Κανέλλη παρέδωσε στον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστάσιο Καραμάριο μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο "ΣΤΟΙΧΗΜΑ".

Στον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με τη Λιάνα Κανέλλη, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας 7. Ο επικεφαλής της Θύρας 7 φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της νύχτας.

Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά 186 δισεκατομμύρια δραχμές στο διάστημα αυτών των ετών, ενώ όπως έκανε γνωστό η κ. Κανέλλη, υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο.

Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.

Η λίστα των 1.200 ονομάτων περιλαμβάνεται σε πόρισμα της Υπηρ. Ειδικών Ερευνών, η οποία κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης κατέγραψε όλους τους τυχερούς, που έχουν κερδίσει περισσότερα από 100.000 ευρώ, όπως και εκείνους που κέρδιζαν μικρότερα ποσά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κατάλογος είχε καταρτιστεί με ευθύνη της επικεφαλής της υπηρ. εισαγγελ. Πρωτοδικών κ. Μαλούχου. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα 1.200 άτομα έχουν ποινική ευθύνη ή αναμειγνύονται σε παράνομες ενέργειες.

Όσον αφορά την έρευνα για την υπόθεση, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004 και σε ό,τι αφορά ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι αρχές κοιτούν και την περίπτωση των στημένων αγώνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχουν ζητήσει το πόθεν έσχες των εμπλεκόμενων προσώπων, καθώς και την άρση του τραπεζικού απορρήτου. ....

Θέμα των ημερών, ο Κατάλογος νικητών του «Πάμε Στοίχημα» που παρέδωσε στη Βουλή η Βουλευτής Λιάνα Κανέλλη. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η Βουλευτής, οι άνθρωποι αυτοί κέρδισαν από το 2002 έως το 2005 το ιλιγγιώδες ποσό των 186 δισεκατομμυρίων δραχμών από το «Πάμε Στοίχημα», χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σ. Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων (σσ: Αλλά και το ψηφιακό πεδίο στο οποίο στηρίζει την τεχνολογία του ο ΟΤΕ, αγοράστηκε και εγκαταστάθηκε από εταιρείες συμφερόντων του ιδίου ατόμου. Ενδεχομένως να εκκρεμούν ακόμη καταγγελίες που αφορούσαν σκανδαλώδεις «απ' ευθείας» αναθέσεις των εργασιών αυτών από τις τότε διοικήσεις του ΟΤΕ προς την Ιντρακόμ. Θα το ερευνήσουμε και θα επανέλθουμε). ... (σσ: Να ληφθεί υπ' όψιν ότι και οι μηχανές των πρακτορείων έχουν -συμπτωματικά - αγοραστεί από εταιρεία συμφερόντων του ιδίου ατόμου..)
Μάλιστα, λίγο καιρό μετά την προμήθεια των χιλιάδων αυτών μηχανών, ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να τις αντικαταστήσει λόγω ... ακαταλληλότητας.

Τις ξανά-αγόρασε από τον ίδιο επιχειρηματία. Οι παλαιές σαπίζουν σε αποθήκες κάπου στην Παλλήνη. Οι αποθήκες αυτές ενοικιάζονται από τον ΟΠΑΠ έναντι αδράς αμοιβής. Πληροφορίες που θέλουν τις αποθήκες αυτές να ανήκουν στον Σ. Κόκκαλη δεν έχουν διασταυρωθεί και κρίνονται μη ασφαλείς) ...

Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά την κ. Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγο του στενού συνεργάτη του Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργου Σαλονίκη, που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για ξέπλυμα χρήματος, προκύπτει ότι τον Οκτώβριο έλαβε από τον ΟΠΑΠ δυο νέες βεβαιώσεις για κέρδη 700.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μαρμαρά μέσα σε μία διετία εξασφάλισε κέρδη 11 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να ελεγχθεί το πόθεν έσχες, αλλά και η σύνδεση του συζύγου της με την Ιντραλότ και τα αθλητικά δρώμενα. .... Ιστορικό λάθος! (SportDay/ Αντώνης Πανούτσος)

..Εδώ και πέντε μέρες η συζήτηση στα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν «Υπάρχει ένα Φίτσος, ένας ήρωας να δημοσιεύσει πρώτος τη λίστα της Κανέλλη για να ξεκινήσει η συζήτηση στα σοβαρά;». Η λίστα ή αποσπάσματα της ήταν από καιρό γνωστά. Από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Αριστέα Μπουγάτσου είχε αποκαλύψει στο Σκάι ότι η Σταματίνα Σαμαρά, σύζυγος του Γιώργου Σαλονίκη, εμφανιζόταν να έχει κερδίσει 4,7 εκατ. ευρώ. ...

Οσο για τον «Ηλία Σπάθα», που στη λίστα έχει κερδίσει 141 χιλ. ευρώ, δεν είναι ο πρώην θρυλικός πρόεδρος των διαιτητών Πειραιά Γιάννης Σπάθας. Ο Γιάννης όμως έχει έναν γιο που είναι διαιτητής και ονομάζεται Ηλίας. Μπορεί λοιπόν να μην είναι το «Γουρούνι», αλλά το «Γουρουνάκι». Αλλά εδώ είναι εύκολο να βγει άκρη. Έχουν τα δελτία λεκέδες από σάλτσα ψητού;

Αν ναι, ο Γιάννης είναι ένοχος. ...."

Παραθέτω κι ένα δεύτερο απόσπασμα από δημοσίευμα (Μάρτιος 2010) σε συνέχεια του πρώτου το οποίο βρήκα στο site του Δικεφάλου του Βορρά και δείχνει την εξέλιξη της υπόθεσης που μπορεί να τινάξει το ποδόσφαιρο στον αέρα....

Ο Ηλίας Σπάθας εμφανίζεται στη λίστα που είχε καταθέσει στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, με ονόματα... τυχερών στο Στοίχημα. Ιδού σειρά από σχετικά δημοσιεύματα, με τις αποκαλύψεις της Λιάνας Κανέλλη και τις τοποθετήσεις όλων των πλευρών. Το μόνο που δεν έχει απαντηθεί ακόμη είναι γιατί η υπόθεση "κουκουλώθηκε". Αλλά θα βρεθεί κι αυτό...

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη παρέδωσε στον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστάσιο Καραμάριο μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο στοίχημα. Δεν είναι ωραίο, (με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου), να καλείται κάποιος να συντάξει ένα κείμενο, που ενώ αφορά αθλητικά γίγνεσθαι, κάθε άλλο παρά με αυτά ασχολείται. Λέξεις άσχετες μεταξύ τους, ορολογίες περιθωρίου, εκφράσεις πεζοδρομίου, έχουν γίνει «ένα» με τον αθλητισμό. Ακούμε για «παράγκα», για «λαμόγια», για «κοκκαλιάρη», για «κρόκους», για «κατασκοπία», για «λαδώματα», για «μίζες, για «θείους», ακούμε κασέτες με απαράδεκτες συνομιλίες και τόσα άλλα που δυστυχώς κάποιοι τα έχουν αναγάγει σε αναπόσπαστα κομμάτια αυτού που στην Ελλάδα (ή θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε «Ελλαδία» ή «Ελλαδιστάν»), ονομάζουμε (τι ύβρις!) Αθλητισμό!
.........................


Ιδού ορισμένα τυχαία ονόματα που βρίσκονται στην επίμαχη λίστα:

Γιδάκος 58,8 εκ. δρχ. και 40,2 εκ. δρχ.

Σπανέας Γεώργιος 282,452 ευρώ

Τσουκαλάς Δημήτριος 5,7 εκ. ευρώ
Σπάθας Ηλίας 140,934 ευρώ
Σωτηρακόπουλος Χρήστος 151,537 ευρώ
Γέμελος Νίκος 118,000 ευρώ

Σαριδάκης Μανόλης 918 εκ δρχ.

Μητρόπουλος Θωμάς 40 εκ. δρχ.
Μουτζουρουλιάς 735,000 ευρώ
Κουντουρης Μιχαήλ 59,7 εκ δρχ.

Η βουλευτής κατέθεσε τη λίστα με τα 1.200 ονόματα στον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αν. Καραμάριο, παρουσία των μελών της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Και το έπραξε, όπως εξήγησε, την ώρα αυτή λόγω της αρμοδιότητας της Αρχής επί της ασφάλειας του οποιουδήποτε δικτύου πληροφόρησης, αλλά και για λόγους που άπτονται της δικής της προσωπικής ασφάλειας. Ο κ. Καραμάριος κράτησε τον κατάλογο και επιφυλάχθηκε να τον δώσει στα μέλη της επιτροπής, αφού τον μελετήσει.

Πάντως, ο τέως πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης υπαινίχθηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κ. Κανέλλη δημοσιοποίησε το θέμα θέλοντας να αποπροσανατολίσει την επιτροπή από το ζήτημα των υποκλοπών, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της βουλευτού.

Η Λιάνα Κανέλλη γνωστοποίησε επίσης ότι ο κατάλογος των 1.200 βρίσκεται και στα χέρια του ΣΔΟΕ -έχει δοθεί από τον ΟΠΑΠ- το οποίο διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.
Για την ίδια υπόθεση, που είναι συναφής, αν όχι παρακλάδι της υπόθεσης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλο.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/02/2006)


ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
"Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη", ήταν η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, στις καταγγελίες της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, που κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, λίστα 1.200 ατόμων, που έχουν κερδίσει με παράνομο τρόπο μεγάλα ποσά στο "Πάμε Στοίχημα". Ο κ. Ορφανός διευκρίνισε ότι το θέμα προέκυψε, τον Ιούλιο του 2004, κατόπιν ενεργειών της διοίκησης της ΟΠΑΠ Α.Ε., είπε ότι ο Εισαγγελέας έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα και τόνισε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα από την έρευνα της Δικαιοσύνης.


ΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΟΠΑΠ
Με ανακοίνωσή του, ο ΟΠΑΠ αναφέρει ότι η υπόθεση είχε διερευνηθεί από το ΣΔΟΕ μετά από αίτημα της διοίκησης της εταιρείας, τον Ιούλιο του 2004, και το σχετικό πόρισμα στάλθηκε στη Δικαιοσύνη μαζί με όλα τα στοιχεία που αφορούν στην έκδοση βεβαιώσεων κέρδους, με αφορμή την υπόθεση του εμπόρου κοκαΐνης Αγγελόπουλου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ
Μιλώντας στον SUPERΣΠΟΡ FM 94,6, η Λιάνα Κανέλλη τόνισε: «Δεν νομίζω ότι είναι αθλητικό το θέμα. Είναι βαθύτατα πολιτικό, βαθύτατα οικονομικό και βαθύτατα ληστομαφιόζικο. Βλέπουμε μία εξαιρετική ολιγωρία των υπεύθυνων αρχών. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτό το πράγμα, πρώτα από όλα να έχει κολλήσει. Μιλάμε για 186 δις δρχ σε τρία χρόνια. Η λίστα που έχω εγώ είναι από το 2001 μέχρι το 2004. Είναι σε εκατομμύρια δραχμές τον πρώτο χρόνο και σε ευρώ στη συνέχεια. Μπορεί να υπάρχει κάποιος ο οποίος μάντεψε πάρα πολύ σωστά και κέρδισε 110.000 ευρώ. Αλλά να υπάρχει κάποιος ο οποίος έβγαλε 900 εκατ. δρχ σε μία χρονιά δεν είναι πιθανό. Να υπάρχει ο μισός γυναικείος πληθυσμός της χώρας ο οποίος βγάζει δύο και τέσσερα ευρώ το χρόνο από τον ΟΠΑΠ δεν είναι φυσικό. Η απόδοση όπου υπάρχει τζόγος είτε είναι κρατικός είτε όχι. Η απόδοση για το νικητή είναι της τάξης 10-20%. Για να κερδίζει κάποιος 900 εκ. δρχ πόσα έχει παίξει; Εγώ δεν έχω άλλο τρόπο να αντιδράσω. Δεν είμαι εγώ δικαστής, δεν είμαι ανακριτής. Πρακτικά και θεωρητικά αυτά τα πράγματα ή είναι πλαστά ή όχι. Και μη μου πείτε ότι εδώ κάποιος στην Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βγάζει λεφτά επειδή έχει τη δυνατότητα προβλέπει το παιχνίδι στην 4η κατηγορία της Νορβηγίας. Κοινός νους είναι. ’ρα λοιπόν, γίνεται μόνο με το λογισμικό. Έτσι, λοιπόν, προβλέπεις εκ των υστέρων το αποτέλεσμα και με ένα ωραιότατο λογισμικό, έχεις παίξεις ένα έγκυρο δελτίο 2.000 €. Υπάρχουν συγκεκριμένοι πράκτορες στους οποίους παίχτηκαν αυτά τα δελτία.

Μιλάμε για 1.200 άτομα δεν μιλάμε για 12 εκατ. άτομα. Αν κάποιος μπορεί να κλέβει εντελώς νόμιμα από τον κόσμο και έρθει εμένα ένα κράτος και μου πει πως είμαι εντελώς απροστάτευτη σαν πολίτης, τότε θα πρέπει να περάσω σε μορφές αυτοδικίας. Είναι πρόκληση. Και όποιος έχει τα κότσια ας έρθει να αναμετρηθεί με την πραγματικότητα. Δεν θα κυνηγάει το ΣΔΟΕ τον τυροπιτά επειδή πούλησε την τυρόπιτά πέντε λεπτά παραπάνω. Και θα αφήνει κάποιον χωρίς να αναρωτιέται γιατί βρέθηκε μία ολόκληρη οικογένεια να κερδίζει άντρας και γυναίκα 186 εκατ. δρχ, ούτε γιατί υπάρχουν διαιτητές μέσα. Ούτε γιατί υπάρχουν παράγοντες ποδοσφαιρικών σωματείων, ούτε γιατί υπάρχουν δημοσιογράφοι, ούτε γιατί υπάρχουν νονοί της νύκτας. Αυτά είμαι σε θέση να ξέρω. Δεν μπορώ να γνωρίζω και τους 1.200. το ελάχιστο ποσό που έχει κερδηθεί είναι γύρω στα 130 με 140.000 € αλλά το μεγαλύτερο είναι 900 εκατ. δρχ και 14 εκατ. ευρώ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήθελα να ξέρω είναι οι πλούσιοι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας ή είναι αυτοί που έχουν την πολυτέλεια να καπνίζουν ένα COHIBA για να πνίξουν τον πόνο της ατυχίας τους γιατί δεν κέρδισαν σήμερα. Ο λαός δεν με ψήφισε για να κάνω και το ΣΔΟΕ και τον έναν και τον άλλο.


Εγώ έκανα αυτό που μου υπαγόρευσε η πολιτική μου συνείδηση. Το κατέθεσα αρμοδίως. Πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτά τα χρήματα θα πήγαιναν στον πολιτισμό και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτό θα θέσει ένα μείζον νομικό ζήτημα. Τι ισχύει στα κρατικά λαχεία; Να μην πούμε ότι κέρδισε κάποιος πολλά γιατί θα πέσουν οι συγγενείς, να του τα φάνε. Για προσέξτε λοιπόν, τι ηθική έχουμε φτιάξει σαν κοινωνία. Εγώ νομίζω ότι αν υπάρχει μείζον εθνικό συμφέρον αυτές οι αρχές κάμπτονται αλλά με συνολική ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Διότι μέσα στη λίστα ένα όνομα που μπορώ να αναφέρω –και δεν έχω κανέναν λόγο να μην το αναφέρω- είναι όλα τα μέλη της οικογένειας Αγγελοπούλου που ξέπλυναν κοκαΐνη και είναι στις φυλακές. Από τη Βουλή θα πρέπει να περιμένουμε λογικά μία συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η οποία ελέγχει τις ανεξάρτητες αρχές. Αυτή θα πρέπει να μπορεί και να δώσει μία παραγγελία στην ΑΔΑΕ να μπει στα λογισμικά και κυρίως κάποια στιγμή να εξοπλιστεί με τη δυνατότητα να μπορεί να «μπουκάρει» όποτε θέλει, όπου θέλει».


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΛΟΤ
Με αφορμή τις δηλώσεις της Κανέλλη και το θέμα που προέκυψε, η Intralot, η εταιρία που διοργανώνει το «Πάμε Στοίχημα» εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στην οποία αναφέρει: «Σχετικά με τα όσα φέρεται να είπε η βουλευτής κα Λιάνα Κανέλλη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων και τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, η εταιρία επιθυμεί να υπογραμμίσει ότι τα αναφερόμενα για την ασφάλεια των συστημάτων της INTRALOT ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και εφόσον πράγματι έχουν διατυπωθεί όπως εμφανίζονται, αυτό αποτελεί ευθεία προσβολή της φήμης της εταιρίας. Για το λόγο αυτό έχουν δοθεί οδηγίες στους νομικούς συμβούλους της εταιρίας προκειμένου να εξετάσουν τα πραγματικά γεγονότα, ώστε να ασκηθούν τα κατάλληλα ένδικα μέσα για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρίας και των μετόχων της».

ΣΧΟΛΙΟ
Καλή χώνεψη........
(ευχαριστώ τον φίλο Κrateros Pap για την ενημέρωση)Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΚΚΑΛΙΣΜΟΣ........

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.