7 Αυγούστου 2025

86 Ήρωες Ε.Φ. στη μάχη-μακελειό - Καραβά – Λαπήθου 6 Αυγ. 1974

Γράφει ο Λάζ.Α.Μαύρος
 
Ογδόντα Έξι ηρωικά παλικάρια της Εθνικής Φρουράς θυσιάστηκαν ημέρα Τρίτη 6η Αυγούστου 1974 στην μάχη - μακελειό Καραβά και Λαπήθου, μαχόμενοι χωρίς καμία υποστήριξη εναντίον της καταιγιστικής επίθεσης που εν καιρώ «εκεχειρείας» εκτόξευσαν από τρεις πλευρές, οι ασυγκρίτως υπέρτερες δυνάμεις της 28ης Μεραρχίας του τουρκικού Αττίλα, για την κατάληψη των δύο κωμοπόλεων. 
- Σαράντα Εννέα ηρωικοί πολεμιστές του 256 Τάγματος Πεζικού. 
- Τριάντα Ένας ηρωικοί πολεμιστές του 70 Τάγματος Μηχανικού. 
- Έξι ηρωικοί πολεμιστές του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού. 
- Νεαροί, Έφεδροι Ανθυπολοχαγοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες, υπηρετούντες την στρατιωτική τους θητεία, επιστρατευθέντες και εθελοντές των εν λόγω μονάδων της Εθνικής Φρουράς, που είχαν σταλεί τις αμέσως προηγούμενες μέρες για να σηματοδοτήσουν επί του εδάφους το πρόσθιο όριο χάραξης της «γραμμής κατάπαυσης του πυρός»! 
 
ΤΗΝ παρελθούσα Κυριακή 3 Αυγ. 2025, όπως κάθε χρόνο στην Ευρύχου, ο Σύνδεσμος Επιζώντων Πολεμιστών του 256 Τάγματος Πεζικού, τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο των Πεσόντων και στεφάνωσε ξανά το περίβλεπτο Μνημείο των Ηρώων που ανηγέρθη το 2004 κοντά στην είσοδο της κοινότητας. 
 
Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο πρόεδρος του Συνδέσμου, έφεδρος ανθυπολοχαγός του 256ΤΠ του 1974 Μιχαλάκης Πηλαβάκης είπε τα εξής: 
 
Μπροστά στο εικονοστάσι του ιερού μας ναού, τελούμε σήμερα, 
στην τρίτη πλέον ηλικία μας, 
το πεντηκοστό στην σειρά ετήσιο Μνημόσυνο 
των Πενήντα-Οκτώ Ηρωικών Συμπολεμιστών μας, 
του Δύο-Πενήντα-Έξι Τάγματος Πεζικού, 
του ολέθριου για τον Ελληνισμό 1974.
 
Οι ανδρειωμένοι Ήρωες συνάδελφοί μας, νεαρά τότε γενναία παλικάρια. 
Κληρωτοί, υπηρετούντες την 24μηνη στρατιωτική θητεία τους. 
Και επιστρατευθέντες εφέδροι του Τάγματός μας. 
Έπεσαν Μαχόμενοι για την Ελευθερία της Πατρίδας. 
Στις μάχες της Λεύκας. Στην Ελιά. Στο Αγριδάκι του Πενταδακτύλου. 
Και οι περισσότεροι, στην μάχη - μακελειό Καραβά και Λαπήθου της 6ης Αυγούστου 1974. 
 
Θυσιάστηκαν μαχόμενοι, απέναντι στην υπεροπλία του τουρκικού Αττίλα - Εισβολέα. 
Όπως εκατοντάδες άλλοι ηρωικοί συμπολεμιστές μας άλλων μονάδων. 
Της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και της Άλφα Μοίρας Καταδρομών της Κρήτης. 
Στις φρικτά προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες, του Ιουλίου και Αυγούστου 1974. 
 
Έχουμε βαθύτατη θρησκευτική πίστη ότι: 
Ο Πανάγαθος ανάπαυσε σε Σκηνές Δικαίων τις ψυχές των αθάνατης μνήμης ηρωικών εθνομαρτύρων μας του 1974. 
 
Αθάνατης πάντοτε Μνήμης. 
Όπως η προγονική μορφή του ηρωικού μας Ονήσιλου. 
Που θυσιάστηκε μαχόμενος κατά των Περσών εισβολέων, στην αρχαία Σαλαμίνα της Κύπρου το 499 πρό Χριστού. 
Του ήρωα, τελευταίου βασιλιά μας Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. 
Στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, την αποφράδα 29η Μαΐου 1453. 
Του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου μας Κυπριανού. 
Την 9η Ιουλίου 1821 στις σφαγές που διέπραξαν στην Κύπρο οι Οθωμανοί. 
Του ηρωικού Δημάρχου της Λεμεσού μας Χριστόδουλου Σώζου. 
Που θυσιάστηκε, εθελοντής πολεμιστής το 1912 στους Βαλκανικούς Απελευθερωτικούς Πολέμους της Μητέρας Ελλάδας. 
 
Όπως όλων των Κυπρίων ηρώων που θυσιάστηκαν, εθελοντές αγωνιστές, σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες του έθνους μας.
Από το 1821 ως το έπος του 1940, την Εθνική Αντίσταση και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά των Φασιστών του Μουσολίνι και των Ναζιστών του Χίτλερ, κατακτητών της μητέρας Ελλάδας. 
 
Αθάνατης πάντοτε μνήμης, στο Πάνθεον των Ηρώων. 
Όπως του κορυφαίου μας Εφέδρου Ανθυπολοχαγού Γρηγόρη Αυξεντίου. 
Και όλων των άλλων ηρωικών συναγωνιστών του της ΕΟΚΑ, στην κυπριακή μας επανάσταση του 1955-59. 
 
Αλλά πρέπει να υπενθυμίζουμε ότι: 
Τα Εθνικά Μνημόσυνα που καθηκόντως τελούμε 
και τα Μνημεία Ηρώων που αναγείρουμε, 
δεν σημαίνουν μόνο την εκπλήρωση του χρέους μας, 
για την απόδοση των οφειλόμενων μεταθανάτιων τιμών, 
στην Μνήμη των υπέρ πίστεως και πατρίδος 
αγωνισαμένων και ηρωικώς θυσιασθέντων. 
 
Είναι, προπάντων και υπεράνω, 
η επιτακτική υπόμνηση του ύψιστου χρέους. 
Της υποχρέωσης και του καθήκοντος. 
Όλων ημών των επιζώντων. 
Των παιδιών, των εγγονών μας. 
Και κάθε επόμενης γενιάς των όπου γης Ελλήνων. 
Ν’ αναλάβουμε με τόλμη, με αποφασιστικότητα και με σοφία, την αποστολή Απελευθέρωσης της σκλαβωμένης από τους Τούρκους πατρίδας. 
 
Τότε και μόνον τότε θά ‘βρουν πραγματική ανάπαυση οι Ήρωες Νεκροί μας. 
Ο Θεός να μας φωτίσει. 
Και η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγιά μας, να καθοδηγεί το έθνος μας. 
Αιωνία η Μνήμη των Ηρώων μας. 
Πάντα να μας δείχνουν τον δρόμο της λευτεριάς.
 



Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΥΡΙΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΑΝΙΣΤΑΘΗΚΑΝ, ΦΥΛΑΞΑΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.
ΟΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΜΕ ΥΠΕΡΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΥΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΟΥΡΟΥΚΗΔΕΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΜΕ ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΒΠΠ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ. ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ .... ΕΝΑΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ 40 ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΑΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ....... ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 9000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ 250000 ΒΑΡΒΑΡΟΤΟΥΡΚΩΝ, ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 7000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ 200000 ΕΧΘΡΩΝ.
ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΑ ΝΗΣΙ 500000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΟΠΛΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ 82 εκατομ.
ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΕΝΤΟΠΙΖΑΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΦΑΖΑΤΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ... ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑΖΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΑΜΑΧΩΝ. ΕΙΣΤΕ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ... ΝΙΚΕΣ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΒΟΛΟΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΚΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ ΠΥΡ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΘΕΙΤΕ ........ ΜΑΚΕΛΛΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ ..... ΑΠΟΣΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΠΟΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Λ. ΜΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ .......ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ, ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΧΩΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΦΑΖΟΥΝ ΑΘΩΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ...
Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΠΟ ΑΙΜΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ..... ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ....
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΛΑΚΙΔΑΣ ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΟΣΟ ΤΗΝ ΧΑΙΔΕΥΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ...... ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ.....
ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΥΜΝΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΕΣΘΑΙ;;;;
Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικο αρθρο και λαιμητομος το σχολιο. Οι βαρβαροι τουρκοι δεν εχουν θεση σε αυτο τον κοσμο
Μονο για την κολαση ειναι και αν τους χωρεσει....
Ευγε.
Ντ.

Ανώνυμος είπε...

Να παμε ολοι κατ εχθρων κατα των τουρκων μουσουλμανων μηδε αναμελειτε. Την πιστη τους την βαρβαρη να την λαχτοπατειτε. (Καταπατειτε)
Π.Β. Μικρασιατισσα

Ανώνυμος είπε...

Οι τουρκοι ειναι οι δαιμονες παιδια του εωσφορου επι της γης ....
Μ.Ρ. απο Κερυνεια.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.