24 Φεβρουαρίου 2025

Δεν χαλάνε οι φιλίες για έναν… Μητσοτάκη – Το 80% των Ελλήνων υπέρ Ρωσίας, απορρίπτουν την υποστήριξη στην Ουκρανία

Το 70% των Ελλήνων υποστηρίζει τη Ρωσία και αναμένει «αναθέρμανση στις σχέσεις», σημείωσε ο κυβερνήτης της Κριμαίας…
 
Οι περισσότεροι πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου «νοσταλγούν τη Ρωσία» και ελπίζουν σε βελτίωση των σχέσεων με τη Μόσχα, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Κριμαίας στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας, Georgi Muradov, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.
 
«Παρά τις αντιρωσικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους, η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και των Ελληνοκυπρίων διατηρεί θετικά αισθήματα για τη Ρωσία. Περίπου το 70% των Ελλήνων και το 75-80% των Κυπρίων υποστηρίζουν τη Ρωσία» ανέφερε ο Muradov.
 
Πρόσθεσε ότι μετά τις συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας στη Σαουδική Αραβία, Έλληνες και Κύπριοι αισιοδοξούν πως το καλό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των χωρών θα αποκατασταθεί.
 
Αναμένουν ότι ο διάλογος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας θα συνεχιστεί.
 
«Στην Ελλάδα, και ακόμη περισσότερο στην Κύπρο, εξακολουθούν να τρέφουν τα πιο θερμά συναισθήματα για τη χώρα μας.
 
Παρατηρούμε μια παρόμοια τάση στην κοινή γνώμη στην Ελλάδα», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας.
 
Οι ρωσοαμερικανικές συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στο Ριάντ στις 18 Φεβρουαρίου.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 4,5 ώρες και συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση επαφών για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αξιολόγησε θετικά αυτές τις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι το κλίμα στη συνάντηση μεταξύ των Αμερικανών και των Ρώσων αντιπροσώπων ήταν φιλικό. 
 
Ρώσοι αναλυτές: Μετά την κρίση η Ελλάδα δεν είναι κυρίαρχο κράτος 
 
Την άποψή τους για τις ελληνορωσικές σχέσεις και πώς αυτές διαμορφώνονται προϊόντος του χρόνου, στο πλαίσιο των άκρως φιλοδυτικών πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καταθέτουν στο μέσο SV Pressa, στον απόηχο δηλώσεων του Ρώσου πρέσβη στη χώρα μας Andrey Maslov στο Ria Novosti, κορυφαίοι Ρώσοι αναλυτές...
 
Πράγματι, ανέκαθεν η Ελλάδα είχε αγαστές σχέσεις με τη Ρωσία, ωστόσο στην πορεία οι δύο χώρες έλαβαν διαφορετικές πορείες – σε σημείο τέτοιο που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αντίπαλες… Τι μπορεί να πήγε στραβά;
 
Σύμφωνα με τον πρώην μαχητή της πολιτοφυλακής LPR και γεωστρατηγικό αναλυτή Alexander Averin, «ιστορικά δεν υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.
 
Υπάρχουν πολιτιστικοί δεσμοί. Ωστόσο, μετά την ανεξαρτησία της, τον 19ο αιώνα, η Ελλάδα προσανατολίστηκε στην Αγγλία.
Σημειωτέον, η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα.
Και φυσικά, εξακολουθεί να εμπλέκεται, αν και ανεπίσημα, στη διαμετακόμιση πετρελαίου από τη Ρωσία».
 
Σε ό,τι αφορά το αν οι Έλληνες πάσχουν από ρωσοφοβία όπως η κυβέρνησή τους, ο αναλυτής επισημαίνει πως «σε επίπεδο λαών, δεν υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.
 
Εάν δεν εμπλεκόταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Τουρισμός θα είχε ανακάμψει αρκετά γρήγορα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για αυτό.
 
Η δε Ελλάδα φοβάται εξαιρετικά την Τουρκία. Και θα τηρήσει μια συμμαχία με εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να την προστατεύσουν από την Τουρκία.
 
Και η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε άνοδο. Έτσι, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας δεν θα αλλάξουν τα επόμενα χρόνια». 
 
Σύμμαχος χώρα 
 
«Η Ελλάδα είναι η ιστορική σύμμαχος» εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Εξωτερικών Περιφερειακών Σπουδών και Εξωτερικής Πολιτικής στο Ρωσικό Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Επιστημών, Vadim Trukhachev και σημειώνει: «Αλλά δεν έγινε σοσιαλιστική χώρα. Και οι Βρετανοί, που έλεγχαν τα πάντα στη μεταπολεμική Ελλάδα, την έσυραν στο ΝΑΤΟ το 1952.
 
Πίσω στο παρόν, πριν ο σημερινός πρωθυπουργός Μητσοτάκης έρθει στην εξουσία το 2019, οι ρωσοελληνικές σχέσεις ήταν πάντα σε υψηλό επίπεδο.
 
Και η Ελλάδα επιβράδυνε τις κυρώσεις όχι λιγότερο από την Ουγγαρία του Orban.
Σε ό,τι αφορά την ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα σίγουρα δεν λειτουργεί ως μια αντιρωσική εμπροσθοφυλακή.
 
Αλλά λόγω του Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του, που συνδέεται με τις αγγλοσαξονικές ελίτ, ακολουθεί κοινή πορεία με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Πρέπει να ειπωθεί ότι αυτή η επιλογή έχει προκαλέσει τη μήνιν των Ελλήνων.
 
Οι διαμαρτυρίες είναι αρκετά μαζικές… Οι Έλληνες δεν μπορούν να δεχτούν πως δίνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία – ούτε δέχονται τη ρήξη με τη Ρωσία.
 
Η Ρωσία θα πρέπει να εργαστεί για την εδραίωση τόσο των δεξιών όσο και των αριστερών ευρωσκεπτικιστών, για να πάνε στις κάλπες ως ισχυρές φάλαγγες, και όχι με επτά ή οκτώ κόμματα, όπως κάνουν σήμερα.
 
Ο εκλογικός νόμος παρέχει στο κόμμα που καταλαμβάνει την πρώτη θέση μπόνους 50 έδρες (από τις 300) – εν προκειμένω στον Μητσοτάκη που έχει την πλειοψηφία.
 
Εάν οι δεξιοί και οι αριστεροί ευρωσκεπτικιστές ενωθούν, θα υπάρχουν λιγότερα κόμματα που θα φτάσουν το όριο. Και ακόμη και 50 έδρες μπόνους δεν θα σώσουν τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη.
 
Επιπλέον, πρέπει να εργαστούμε για την ενίσχυση της συντηρητικής πτέρυγας στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία».
 
Οι σχέσεις Ελλήνων – Ρώσων 
 
Σύμφωνα με τον Trukhachen, «Δεν υπάρχει ρωσοφοβία στην Ελλάδα. Ακόμη και στη Βουλγαρία ή τη Σλοβακία η ρωσοφοβία είναι πιο έντονη…
 
Υπάρχει η επιθυμία της κυβέρνησης να ευχαριστήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ επειδή μετά την κρίση χρέους οι Έλληνες έγιναν πολύ εξαρτημένοι από τα κονδύλια της ΕΕ.
 
Ο μαζικός τουρισμός από τη Ρωσία, πράγματι, ανήκει στο παρελθόν, διότι οι Ρώσοι πρέπει να περιμένουν πολύ καιρό για βίζα – αν και εξακολουθεί να είναι πολύ πιο εύκολο να αποκτήσετε ελληνική βίζα σήμερα από τις περισσότερες άλλες θεωρήσεις “Σένγκεν”.
 
Οι σχέσεις μας μπορούν να βελτιωθούν με μια αλλαγή κυβέρνησης στην Αθήνα.
Υπάρχει προθυμία για διάλογο με τη Ρωσία και μείωση της υποστήριξης προς την Ουκρανία ακόμη.
Απλώς οι εκλογές δεν θα γίνουν σύντομα – οπότε θα πρέπει να περιμένουμε.
 
Η ήπια ισχύς της Ρωσίας δεν οριστικοποιείται παντού, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης.
 
Στις ευρωεκλογές, το κόμμα του Μητσοτάκη κέρδισε μόνο το 28%.
Οι Έλληνες θέλουν επιστροφή στις ορθόδοξες συντηρητικές αξίες, ενώ υπάρχει και κομμουνιστικό κοινό.
 
Και η Ρωσία θα μπορούσε κάλλιστα να ικανοποιήσει και τα δύο κοινό, αλλά το ελληνικό πολιτικό πεδίο πρέπει να αντιμετωπιστεί». 
 
«Πολιτική ανεξαρτησία» 
 
«Η Ελλάδα έχει χάσει εδώ και καιρό την πολιτική ανεξαρτησία της», λέει ο Alexander Dmitrievsky, ιστορικός, δημοσιογράφος και μόνιμος εμπειρογνώμονας στο Izborsk Club.
 
«Επί του παρόντος, είναι ένα από τα πιο εξαρτημένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μόνο η Βαλτική εξαρτάται περισσότερο από τη βούληση της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.
 
Κατ’ αρχήν, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη: οι φιλοδοξίες των Ελλήνων ηγετών, οι οποίες επικράτησαν μετά την πτώση του καθεστώτος των μαύρων συνταγματαρχών, προκάλεσαν την απώλεια ακόμη και των υφιστάμενων στοιχείων οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας. Επομένως, δεν υπάρχει κανείς να μιλήσει εκεί.
 
Και γενικά, η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ σοβαρός σύμμαχός μας. Αλλά ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών μας ως κέντρων επιρροής στον ορθόδοξο κόσμο λαμβάνει χώρα από την εποχή του Βυζαντίου…». 
 
www.bankingnews.gr
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Για να μην μασάμε και κουτόχορτο πρέπει να διευκρινήσουμε κάποια πράγματα... 
Το Bankingnews είναι ένα φιλορωσικό σάιτ, το οποίο αναπαραγάγει συνεχώς την ρωσική προπαγάνδα στο οτιδήποτε...
 
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι όλα όσα λέει είναι ψέματα, όπως το αντίστοιχο θα συνέβαινε και για ένα φιλοδυτικό σάιτ... 
Ομως όλα πρέπει να αξιολογούνται υπό αυτό το πρίσμα...
 
Κατά την δική μου γνώμη όντως ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του είναι κοντά στους Ρώσους συναισθηματικά, αλλά όχι σε τέτοια ποσοστά που αναφέρονται.
Νομίζω όμως ότι ένα ποσοστό κοντά στο 55 με 60% βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα...
 
Παράλληλα και ταυτόχρονα ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει κάτι ούτε με τους Ουκρανούς αν εξαιρέσουμε τις διώξεις των Ελλήνων της Ουκρανίας από το νεοναζιστικό καθεστώς Ζελένσκι, αλλά και τις διώξεις των ομοδόξων αδερφών μας κανονικών Ορθοδόξων Χριστιανών της Ουκρανίας που υποφέρουν από το καθεστώς και τους σχισματικούς Ουκρανούς που αναγνώρισε ως Κανονική Εκκλησία το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο(!!!!!!)
 
Γενικά ως Ελληνες και λόγω της ιστορίας μας θα έπρεπε να είμαστε μοχλός πίεσης υπέρ της ειρήνης στην περιοχή, αλλά δυστυχώς ο αμερικανόφιλος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία επειδή έτσι του έλεγε ο Μπάϊντεν...
Τώρα με τον Τραμπ απλά όλοι αυτοί οι ξενόδουλοι προδότες τα έχουν χαμένα.... και για μια ακόμα φορά με την στάση του έβαλαν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα...
 
Οπως και να έχει ο κυβερνήτης της Κριμαίας, μιας περιοχής της Ρωσίας που από αρχαιοτάτων χρόνων κατοικούν Ελληνες, οι οποίοι μάλιστα ήρθαν σε επαφή με τους πρώτους Ρώσους την εποχή της Αυτοκρατορίας μας, τα είπε μια χαρά....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.