6 Μαρτίου 2024

Η Μητρόπολη Κέρκυρας έθεσε εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Μπιάγκη και Αυλωνίτη επειδή ψήφισαν για τα ομοφυλόφιλα άτομα. Εξάλλο το άθεο ΠΑΣΟΚ.

Tη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας η οποία θέτει ουσιαστικά εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ), αλλά και τον Χρήστο Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ) οι οποίοι ψήφισαν «ναι» στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
 
«Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας με έμφαση ότι η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών.
 
«Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκκλησίας» αναφέρει επίσης η Χαριλάου Τρικούπη. 
 
Η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας έγινε γνωστή την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 οπότε πραγματοποιήθηκε η Γενική Ιερατική σύναξη υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. 
 
Εκεί αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τους δύο από τους τρεις βουλευτές του νησιού καθώς ο κ. Στέφανος Γκίκας από τη ΝΔ απείχε από τη σχετική ψηφοφορία. 
 
Τους ζητούν να μετανοήσουν! 
 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη εκφράζεται η βαθιά απογοήτευσή της για την στάση που κράτησαν οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς όπως σημειώνεται παρότι είχαν ενημερωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με επίσημη επιστολή ότι το νομοσχέδιο αυτό απάδει στις θέσεις και στην πίστη του ορθόδοξου χριστιανού, εντούτοις το υπερψήφισαν. 
 
«Έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα» αναφέρει επίσης η Μητρόπολη και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας… Τους καλούμε να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους. Δηλώνουμε, πάντως, ότι δεν θα τους αποδώσουμε στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους». 
 



Share

6 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Κακώς κατά την ταπεινή μου άποψη κάποιοι ευσεβείς Μητροπολίτες θέτουν εκτός εκκλησίας όλους αυτούς τους άθεους, που θα έχουν το θράσος να εμφανιστούν κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας. Αφήστε τους ελεύθερα να εισέλθουν στον ιερό χώρο και κατακεραυνώστε τους ενώπιον του ευσεβούς ποιμνίου σας, για να είναι "δακτυλοδεικτούμενοι" και αναγκασθούν όταν έξω κυκλοφορούν μια μάσκα καρναβαλιού να φορούν για να μην αναγνωρίζονται και μια ομπρέλα να κρατούν κακό καιρό, καλό καιρό για να μην τους βλέπει ούτε ο Θεός και τον κακό τους τον καιρό ....Η αθεϊα είναι σαν τις πυγολαμπίδα. Για να λάμψει πρέπει να υπάρχει σκοτάδι. Πυγολαμπίδες λοιπόν οι ... προοδευτικοί πολιτικοί και λάμπουν αμυδρά μέσα στο σκοτάδι των ανωμάλων ΛΟΑΤΚΙ αγνοώντας και θείκούς και φυσικούς νόμους, διότι σε παράλληλους δρόμους της αμαρτίας και ανωμαλίας με τους ... καημένους πρωκτοτρυπημένους ανωμάλους βαδίζουν στα σκοτεινά μονοπάτια και σύντομα θα φτάσουν στο χείλος του γκρεμού....που οδηγεί στην Κόλαση ....
Και ένα αποστομωτικό απόσπασμα για όλους αυτούς, που ασεβούν για τις εντολές του Ευαγγελίου...
Η Αγία Γραφή, μαζί με την αγιοπνευματική Ιερά Παράδοση αποτελούν τις βάσεις της πίστεώς μας. Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ότι ο Θεός «εποίησεν τον άνθρωπον άρσεν και θήλυ» (Γέν. 1, 27-28). Η Εκκλησία, ως Ιερός Θεσμός, υπάρχει για να διακονεί την αλήθεια της, που είναι η μόνη που σώζει τον άνθρωπο.

Η Εκκλησία, ενώ σέβεται και αγαπά όλους τους πλανεμένους και αμαρτωλούς, όπως έπραττε και ο Χριστός, δεν μπορεί, όμως, να αποδεχθεί την ομοφυλοφιλία, ως μία αμαρτωλή «φυσική ένωση», διότι η Αγία Γραφή δεν αναφέρει τη δημιουργία από τον Θεό και άλλων φύλων, πλην των δύο.
Αυτή η εκτός του θελήματος του Θεού αποδοχή της ομοφυλοφιλικής συμβιώσεως ή συντροφικότητας, τοποθετείται στο πλαίσιο της ηδονοφιλικής τάσεως του ανθρώπου και πρόκειται, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, για ένα πάθος, ή εκτροπή ή ανατροπή της ανθρώπινης φυσιολογίας και οντολογίας. Ακολουθώντας τον Απ. Παύλο (Ρωμ. 1, 26-27), η Εκκλησία θεωρεί αυτό το πάθος, ως μια μετάλλαξη της φυσικής χρήσης «εις παρά φύσιν».

Ο Πλάτων και πολλοί άλλοι αρχαίοι συγγραφείς, επίσης, μαρτυρούν ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι υπήρξαν αντίθετοι στην ομοφυλοφιλία, θεωρώντας τη συμβίωση και την ένωση του άνδρα με τη γυναίκα, ως τη μόνη αποδεκτή και σύμφωνη με τη φύση, ενώ, αντίθετα, τη συζυγία των ομοφύλων, ως παρά φύση (Πλάτ. Νόμοι 636c).

Οι Άγιοι Πατέρες, επισημαίνουν ότι τρία είναι τα κύρια πάθη που οδηγούν τον άνθρωπο στην απώλεια της σωτηρίας του. Η φιλοπλουτία, η φιλοδοξία και η φιληδονία. Στο τελευταίο αυτό πάθος εντάσσεται και το πάθος της ομοφυλοφιλίας.

Ο Χριστός θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι, διότι αυτός είναι ο σκοπός της Θείας Ενανθρωπήσεως. Για να γίνει αυτό θέλει να έλθουμε όλοι «εις επίγνωσιν αληθείας», διότι μόνον «η αλήθεια ελευθερώνει» (Ιω. 8,32).

Η Εκκλησία δεν μπορεί να αλλάζει τον σκοπό της υπάρξεώς της και να μην ακολουθεί τις διδασκαλίες της, όπως εκείνη του Απ. Παύλου: «Μην πλανιέστε, ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτρες, ούτε μοιχοί, ούτε κίναιδοι, ούτε αρσενοκοίτες, ούτε κλέφτες, ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι, ούτε κακολόγοι, ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού» (Α’ Κορινθίους 6, 9-11).
Συνέχεια ...

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Η μεθόδευση ορισμένων να συκοφαντούν, ως συντηρητική την Εκκλησία, επειδή δεν δέχεται να ανατρέψει τις αλήθειες της πίστεώς της και να δεχθεί την ομοφυλοφιλία και άλλα πολλά, δείχνει ότι δεν σέβονται τον Χριστό και τις αιώνιες αλήθειες που παρέδωσε, πάνω στις οποίες είναι δομημένη, οντολογικά, η χριστιανική πίστη ως θεσμός. Η χρηστή Ελληνική οικογένεια ακολουθώντας πιστά τις διδαχές του Ευαγγελίου μέχρι προ τινος καταδίκαζε τις ανωμαλίες και τις παρά φύση συνουσίες των ομοφυλοφίλων διότι επιθυμούσε τα παιδιά της να μην ακολουθήσουν τον δρόμο του διαβόλου και να είναι και σωματικά και πνευματικά μολυσμένα ... Σήμερα οι πολιτικοί μας άνοιξαν τις πύλες της κολάσεως αγνοώντας ότι κατά πάσα πιθανότητα πρώτοι θα τιμωρηθούν.....οι ασεβέστατοι..... Αντί λοιπόν της εκκλησίας το κατώφλι να περνούν ας συμμετέχουν στα gay-pride και σύντομα στα όργια που οργανώνουν ... οι πρωκτοερωτευμένοι...αρσενοκοίτες....!

Σημειώστε ότι ...
Στο 19ο κεφάλαιο της Γένεσης, εξελίσσονται τα τραγικά γεγονότα που έφεραν την οριστική καταστροφή της πόλης. Τα Σόδομα ήταν μια πόλη πλούσια και δοξασμένη, αλλά είχε κατοίκους παραδομένους στις ηδονές, που είχαν αναγάγει το σεξ μεταξύ αντρών σε τέχνη τόσο διαδεδομένη και αποδεκτή που οποιαδήποτε αντίρρηση συναντούσε την οργή και την αντεκδίκηση. Όπως έχουμε γράψει αναλυτικά, στα Σόδομα δεν εφευρέθηκε απλά το ομοφυλοφιλικό σεξ αλλά έγινε μόδα, κανόνας και κοινωνική επιταγή. Στη φοβερή αυτή περιγραφή αντικρίζουμε μια πρώιμη σεξουαλική ταυτότητα, που ξέρει όχι μόνο να διεκδικεί αλλά και να επιβάλλεται.

Και τότε ο Κύριος άφησε να βρέξει θειάφι και φωτιά στα Σόδομα και στα Γόμορρα εκ μέρους του Κυρίου, από τον ουρανό 5 (Γένεση 19:24).

Έτσι, τα Σόδομα έμειναν στην ιστορία ως η πόλη που έκανε μόδα τον σοδομισμό, δηλαδή έναν συνδυασμό αφύσικων σεξουαλικών πράξεων, υπερηφάνειας και διαφήμισης της αμαρτίας, που οδήγησε τελικά στην καταστροφή τους.
Όμοια και σήμερα άρχισαν να συμβαίνουν και η οργή του Θεού σύντομα θα πέσει ως πέλεκυς επί των κεφαλών των αμετανόητων, αθέων, ασεβών και ... μολυσμένων ψηχή τε και σώματι ....

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο δι..ΑΠΡΕΠΗΣ, αλλά ευσεβής.

Ανώνυμος είπε...

Χιλια μπραβο.
👌✌

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΤΥΠΑ Ο ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ......
Κων.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ....ΟΜΩΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ.

Αφήστε τους ελεύθερα να εισέλθουν στον ιερό χώρο και κατακεραυνώστε τους ενώπιον του ευσεβούς ποιμνίου σας, για να είναι "δακτυλοδεικτούμενοι" και αναγκασθούν όταν έξω κυκλοφορούν μια μάσκα καρναβαλιού να φορούν για να μην αναγνωρίζονται και μια ομπρέλα να κρατούν κακό καιρό, καλό καιρό για να μην τους βλέπει ούτε ο Θεός και τον κακό τους τον καιρό ....Η αθεϊα είναι σαν τις πυγολαμπίδα.

ΕΝΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΝΤΟΥΖ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ. !!!

Ανώνυμος είπε...

Πρωτη φορα και τυχαια διαβασα σχολιο του Μπουμεραγκ. Το σχολιο αυτο επεχει θεση αρθρου. Ευγε.
Χριστοφορος

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.