17 Ιανουαρίου 2024

ΦΑΚΕΛΛΟΣ "ΑΠΑΤΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ": Η παραποίηση και η τρομολαγνεία δεν είναι ο τρόπος να αμφισβητείς τα γεγονότα

Μετάφραση: Απολλόδωρος
12 Ιανουαρίου 2024 | Dr. Euan Mearns | Διαβάστε το εδώ
 
Αυτή η επιστολή προς τον συντάκτη, γραμμένη από το μέλος του CO2 Coalition Euan Mearns, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Press and Journal, 10 Ιανουαρίου 2023:
Κύριε, Σχετικά με τις τέσσερις επιστολές της P&J της 3ης Ιανουαρίου, οι τρεις με αναφέρουν ονομαστικά. Σέβομαι πλήρως το δικαίωμα του κοινού να αμφισβητεί αυτά που λέω. Θα προσπαθήσω να κρατήσω τις απαντήσεις μου συνοπτικές.
 
Ο John Morrison κάνει ανυπόστατους ισχυρισμούς για απαράμιλλες και πρωτοφανείς περιβαλλοντικές συνθήκες. Συνήθως δεν είναι συνετό να κάνει κανείς τέτοιες γενικόλογες δηλώσεις. Ο κ. Morrison παραθέτει ένα γράφημα της NOAA για τη θερμοκρασία κατά τα τελευταία 12.000 χρόνια περίπου. Η εικασία μου είναι ότι πρόκειται για την καταγραφή της θερμοκρασίας από τον πυρήνα πάγου GISP 2 από την κορυφή της Γροιλανδίας. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι οι πυρήνες πάγου παρέχουν ένα αρχείο θερμοκρασίας με πληρεξούσιο, ενώ η πρόσφατη ιστορία της θερμοκρασίας προέρχεται από τα θερμόμετρα. Οι πληρεξούσιοι πυρήνες πάγου τείνουν να εξομαλύνουν τις διακυμάνσεις μικρής χρονικής κλίμακας, όπως αυτές που καταγράφονται από τα θερμόμετρα σε όλες τις γεωγραφικές κλίμακες. Τα ακραία υψηλά και χαμηλά επίπεδα και οι ρυθμοί μεταβολής χάνονται στους πληρεξούσιους δείκτες. Είναι λανθασμένη (αν και συνήθης πρακτική) η σύγκριση των proxies με τα θερμόμετρα.
 
Η Lesley Ellis απλώς παραποιεί λάθος αυτό που είπα. "Η ανάλυσή του κάνει θεμελιώδη λάθη στην επεξεργασία των δεδομένων, μιλώντας για ένα εύρος, ενώ θα έπρεπε να είναι μια ανάλυση τάσεων". Στην πραγματικότητα είπα: "Υπάρχουν σταδιακές τάσεις αύξησης της ετήσιας θερμοκρασίας και των βροχοπτώσεων που αρχίζουν στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο βγήκε από τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων και συνεχίζονται μέχρι σήμερα".
 
Και "Εξισώνει τα οικοσυστήματα με τη γεωργική παραγωγή και τα δύο είναι εντελώς διαφορετικά". Και αυτό που στην πραγματικότητα έγραψα: ""Βρισκόμαστε τώρα στη μέση μιας κλιματικής κατάρρευσης - τα οικοσυστήματά μας που ρυθμίζουν το κλίμα και επιτρέπουν την παραγωγή τροφίμων υποβαθμίζονται και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν"". Προσέξτε τα διπλά εισαγωγικά, αφού εδώ παραθέτω αυτό που είπε το Ινστιτούτο James Hutton, αυτά δεν είναι δικά μου λόγια!
 
Η Lesley Ellis συνεχίζει λέγοντας: "Τα οικοσυστήματα υποστηρίζουν τη γεωργία και αν καταρρεύσουν, επηρεάζεται όλη η γεωργία". Η εμπειρία μου από τις σύγχρονες αγροτικές επιχειρήσεις στο αγροτικό Perthshire είναι ότι έχουν μετατρέψει ολόκληρα αγροκτήματα που υπήρχαν τη δεκαετία του 1960 σε μεμονωμένα χωράφια, ψεκάζονται με φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και λιπάσματα νιτρικού αμμωνίου, με αποτέλεσμα να παράγουν τεράστιες σοδειές σε κατά τα άλλα βιολογικά άγονες μονοκαλλιέργειες. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα φυσικό οικοσύστημα στον ορίζοντα.
 
Ο Alastair Ballantyne αμφισβητεί τον ισχυρισμό μου ότι το CO2 κατά τη διάρκεια της Ιουρασικής περιόδου ήταν 2000 ppm, ενώ ταυτόχρονα παραδέχεται ότι μπορεί να ήταν 1800 ppm, αυτό είναι μέσα στα πλαίσια των στρογγυλοποιητικών σφαλμάτων. Το κύριο σημείο που θέλει να κάνει είναι ότι τα υψηλά επίπεδα CO2 (920 ppm) μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία - περισσότερη κινδυνολογία. Όταν αναπνέουμε, ο αέρας περιέχει 21% οξυγόνο και 0,043% CO2. Όταν εκπνέουμε, περιέχει 16,4% οξυγόνο και 4,4% CO2 (δηλαδή 44.000 ppm). Είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς η εισπνοή 920 ppm θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να είναι επικίνδυνη. Υπάρχουν δύο παράγοντες που παίζουν ρόλο εδώ και ο ένας από αυτούς είναι η εξάντληση του οξυγόνου σε χώρους με κακό αερισμό, όπως οι αίθουσες διδασκαλίας και τα αμφιθέατρα.
 
Η κοινή άποψη των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ είναι ότι η παρατεταμένη έκθεση πάνω από 5000 ppm CO2 είναι ανεπιθύμητη. Τα 30.000 ppm CO2, πέραν των σύντομων περιόδων, είναι επικίνδυνα και τα 40.000 ppm οδηγούν στο θάνατο. Ευτυχώς, η ατμόσφαιρα της Γης έχει μετακινηθεί από τα 280 ppm προ-βιομηχανικά σε μόλις 420 ppm σήμερα. Μένουν μόλις άλλα 4580 ppm πριν τα πράγματα γίνουν ανεπιθύμητα για την ανθρώπινη υγεία σε σύγκριση με την αύξηση κατά 140 ppm που έχουμε βιώσει από την αρχή της βιομηχανικής επανάστασης.
 
Καλή χρονιά και κοιμηθείτε ήσυχα.
 
Dr. Euan Mearns
Aberdeen
 
Δικτυογραφία:
Misrepresentation and Scaremongering is Not the Way to Challenge Facts. - CO2 Coalition



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.