27 Δεκεμβρίου 2021

ΕΥΡΥΘΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
 
Παρακολουθούμε τις συχνά επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας: «Για αλλαγές που θα δημιουργηθούν στο δημόσιο τομέα, για τις βελτιώσεις της λειτουργίας του… στην συνέχεια ότι προχωράμε στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου τομών και μεταρρυθμίσεων, που θα νοικοκυρέψουν και θα βελτιώσουν την οικονομία μας, δημιουργούμε προϋποθέσεις ξένων και ντόπιων επενδύσεων, με άμεσο στόχο την μείωση της ανεργίας και την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. επίσης αναφέρει: «στην προσπάθειά μας θεωρούμε πολυ ουσιαστική, κάθε καλόπιστη κριτική και είμαστε ανοικτή σε κάθε καλοπροαίρετη, πρόταση που θα συμβάλλει για ένα καλύτερο αύριο…»
 
Μετά από τα παραπάνω λεχθέντα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας μας, τα οποία δυστυχώς είχαν λεχθεί και κατά το παρελθόν, από άλλες Κυβερνήσεις και επαναλαμβάνονται συνεχώς, δεν πρέπει να είναι αποδέκτης πλέον αυτών ο Ελληνικός λαός, αλλά! οι τριακόσιοι του κοινοβουλίου που εκπροσωπούν τον Ελληνικό Λαό και παίρνουν αποφάσεις.  
 
-Ιδιαίτερα τα υπουργεία της κυβέρνησης με τους μηχανισμούς λειτουργίας των, οι υπηρετούντες δημόσιοι λειτουργοί, οι υπεύθυνοι υλοποίησης των αποφάσεων της κυβέρνησης και ιδίως η αντιπολίτευση, διότι χωρίς την συμπαράσταση αυτής τίποτε δεν μπορεί ομαλά να προχωρήσει.  
 
Ακούω από πολλούς και το τονίζω κι εγώ, με συνταγές των προηγουμένων κυβερνήσεων που απέτυχαν σ’όλους τους τομείς της Πατρίδος μας[Παιδεία, οργάνωση κράτους, Εθνικά θέματα, Μεταναστευτικό πρόβλημα, Άμυνα της Πατρίδος, οικονομία και όχι μόνο] όσο νοικοκυρεμένα και υπεύθυνα αν εφαρμοσθούν σήμερα, δεν πρόκειται να φέρουν το απαιτούμενο αποτέλεσμα. 
 
Επειδή δεν υπάρχει καλόπιστη κριτική, αυτοί που δήθεν ασκούν καλόπιστη κριτική, δεν προτείνουν τίποτε το συγκεκριμένο, απλά καλλιεργούν αυταπάτες ότι, τα προβλήματα μπορούν ν’ αντιμετωπισθούν χωρίς θυσίες και ρίξεις, δυστυχώς εδώ που φθάσαμε απλά περιπαίζουν τον Ελληνικό Λαό. 
 
-Εμείς! Με την απλή λογική, προτείνουμε κάποιες σκέψεις: 
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 
 
Πρώτον: Όταν λέμε οργάνωση ή επανοργάνωση του κράτους, σημαίνει, το όλο προσωπικό που υπηρετεί τον κρατικό μηχανισμό (εφορίες, Υπουργεία, ΔΕΚΟ, Νοσοκομεία κ.λπ.) πρέπει να προβλέπεται σε αντίστοιχο ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Π.Ο.Π.), για όλα τα δημόσια καταστήματα και τον οποίο ΠΙΝΑΚΑ δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει καμία κυβέρνηση. Επομένως το προσωπικό που θα εισέρχεται στο δημόσιο με διαγωνισμό, θα είναι βάσει του Π.Ο.Π. και ανάλογα των ελλείψεων αυτού. Τροποποίηση των Π.Ο.Π. μόνο με νόμο του κράτους. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό θεμέλιο οργάνωσης. 
 
Δεύτερον: Θα πρέπει να υπάρχει στο Δημόσιο Ιεραρχία η οποία θα προέρχεται από τον ίδιο τον χώρο, βάσει κριτηρίων (ως εις τις Ένοπλες Δυνάμεις) και όχι από τον εκάστοτε κομματικό συνδικαλισμό. Οι Δημόσιοι λειτουργοί (υπάλληλοι του δημοσίου και ιεραρχία αυτών), θα πρέπει να έχουν από τον Νόμο, δικαιώματα και υποχρεώσεις και κανείς κομματικός ή κυβερνητικός παράγων, δεν θα μπορεί να επεμβαίνει, πλην της αντίστοιχης ιεραρχίας των και του υπουργείου εις το οποίο ανήκει η υπηρεσία του δημοσίου και τέλος η δικαιοσύνη της πολιτείας για τα σοβαρότερα. Έτσι θα δημιουργηθούν κίνητρα εργασίας, για την επίτευξη προαγωγών, Διοικητικών θέσεων, βελτιώσεις συνθηκών εργασίας, οικονομικών κ.λπ. Όλα μακριά από τον κομματισμό. 
 
Τρίτον: Δεν πρέπει να γίνει καμία αλλαγή στην οικονομική και εργασιακή σχέση των μέχρι σήμερα εργαζομένων στο δημόσιο, χωρίς αιτιολογία. Τα οικονομικά κ.λπ. μέτρα που πρέπει οπωσδήποτε να παρθούν στο δημόσιο, θα πρέπει να είναι δίκαια και τα βάρη να κατανέμονται εξ ίσου και σε αναλογία σ’όλους όσοι υπηρετούν το Δημόσιο και αμείβονται από τον Κρατικό κορβανά. Έτσι μόνο διαιωνίζεται και διατηρείται το γόητρο και η εντιμότης της πολιτείας. 
 
Τέταρτον: Χρειάζονται πολλές οικονομικές θυσίες από όλους μας. Αλλά! Πρώτα το παράδειγμα πρέπει να δώσουν οι πολιτικοί, διότι απλά αυτή είναι η εξουσία του Ελληνικού Λαού. Δηλαδή: Να κόψουν τους μεγάλους μισθούς στον κρατικό μηχανισμό, να μειώσουν τις παροχές των Βουλευτών, κομμάτων, να μειώσουν οπωσδήποτε τον αριθμό Βουλευτών τουλάχιστον στους 200. Τέλος, να καταργηθεί ή τροποποιηθεί ο νόμος "περί του ασυμβιβάστου των Βουλευτών" ως και "περί ευθύνης Υπουργών" διότι θ’ αποτελέσει εις το μέλλον την χαριστική βολή για το επίπεδο των Πολιτικών της χώρας μας γενικά. 
 
Πέμπτον: Είναι βασικό στοιχείο επιβίωσης της Πατρίδος μας, η κοινή όλων των κομμάτων πολιτική, στα εθνικά μας θέματα.  
 
Το κράτος δεν μπορεί να διοικείται από τον κομματικό μηχανισμό, αυτός έχει άλλη αποστολή, αλλά! από τους κρατικούς λειτουργούς, με βάση τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή των Ελλήνων και με τις γενικές κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβέρνησης της χώρας, πλην της παγίας Εθνικής Πολιτικής, που πρέπει να είναι η ίδια για όλες τις Κυβερνήσεις.  
 
"το της πόλεως ήθος ομοιούται τοις Άρχουσιν" [ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ]  
 
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντιστράτηγος ε.α. 
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.