26 Δεκεμβρίου 2021

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΥΓΕΝΝΑ

Γράφει η Μαίρη Καρά
 
    Ηταν μια νύχτα μαγική για μας τα παιδιά, που την περιμέναμε με μεγάλη λαχτάρα, για να γιορτάσουμε την ΓΕΝΝΗΣΗ του Χριστού μας και για να πάρουμε και τα δώρα μας. Συνήθειες Ελληνικές και Χριστιανικές τις οποίες βιώσαμε όλοι οι Έλληνες κι έγραψαν μέσα μας πολύ θετικά. Αναμνήσεις χαρούμενες από τις ωραίες κι ανθρώπινες εποχές, που τώρα πια μας φαντάζουν πολύ μακρινές… Τότε όλα ήταν δεδομένα για μας και για τους γονείς μας, που πάσχιζαν να μας ευχαριστήσουν. Απολαμβάναμε την παρουσία όλης της οικογένειας γύρω από το γιορτινό τραπέζι με την παραδοσιακή γαλοπούλα και τα σπιτικά γλυκά. Οι πιο χαρούμενες στιγμές για τα παιδιά και οι πιο κουραστικές για τις μανάδες.
 
    Η αναμονή των Χριστουγέννων φέρνει στο μυαλό μου πολλές αναμνήσεις από εκείνα τα ωραία χρόνια που έζησε η γενιά μας. Τα Χριστούγεννα ήταν γιορτή της Αγάπης κι ας τους διέφευγε το αληθινό Νόημα της Γέννησης, κάτω από τις προετοιμασίες για τις γιορταστικές απολαύσεις. Μα και σήμερα ποιος μπορεί να ισχυριστεί, πως νιώθουμε την ίδια γλυκιά προσμονή, για την μεγαλύτερη Χριστιανική γιορτή; Με την πάροδο των χρόνων και με τις τεράστιες αλλαγές που μας έχουν επιβληθεί στην καθημερινότητά μας, το νόημα έχει εξασθενήσει και υπερίσχυσε η ανάγκη μας για παραπάνω ύπνο και ξεκούραση από τις υποχρεώσεις. Οι οικογένειες δύσκολα μαζεύονται στο γιορτινό τραπέζι πια, αφού στην Κατοχική Ελλάδα οι ανάγκες αυξήθηκαν και τα έσοδα μειώθηκαν…  
 
    Στο μυαλό μου τριγυρνούσε η ανάγκη μου να ξαναζήσω την παραμονή των Χριστουγέννων στην στολισμένη Αθήνα. Να περιδιαβώ τους φωταγωγημένους δρόμους με τις στολισμένες βιτρίνες των μαγαζιών και το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος. Αυτή η εικόνα ήταν βαθιά χαραγμένη μέσα στο μυαλό μου και αποτέλεσε το κίνητρο, που με παρακίνησε να ξαναγυρίσω στην αγαπημένη μου πατρίδα, μετά από χρόνια ξενιτεμού. Ακολουθώντας την φωνή της Ελληνικής ψυχής μου για ζωντάνεμα του ονείρου μου… βρέθηκα στο κέντρο της Αθήνας τη νύχτα της παραμονής Χριστουγέννων!  
 
    Τίποτα δεν μου θύμιζε την εικόνα που είχα στο μυαλό μου για την Μαγική νύχτα στην Ελληνική πρωτεύουσα. Άδειοι οι γιορταστικά φωτισμένοι δρόμοι κι άδεια σχεδόν και τα μαγαζιά χωρίς χριστουγεννιάτικα δέντρα. Η περικοπή του Δώρου φαίνεται πως έκοψε την  διάθεση των Αθηναίων να επισκεφτούν τα μαγαζιά και να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη, όπως κάναμε εμείς στα πολυκαταστήματα ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ, ΔΡΑΓΩΝΑΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ… που τα έκαψαν οι άσπονδοι εταίροι μας, για να προωθήσουν τις δικές τους Πολυεθνικές!
 
    Περιδιάβαινα τους δρόμους απογοητευμένη από το αφύσικο και μονότονο θέαμα κι άργησα να συνειδητοποιήσω, πως στην βόλτα αυτή… πολύ λίγους διαβάτες αντάμωνα. Κι αυτοί ήταν βιαστικοί κι αδιάφοροι για την ξεχωριστή βραδιά. Πλησίασα κάποιους για να ακούσω τις εντυπώσεις τους… μα έπαθα σοκ! Σ' αυτή την παρέα… διαπίστωσα πως δεν μιλούσαν καν Ελληνικά. Κοιτάζοντάς τους κατάλαβα πως δεν ήταν καν Έλληνες, αλλά συνονθύλευμα από άλλες Φυλές και Κράτη!  
 
    Επιτάχυνα το βήμα μου για να απομακρυνθώ γρήγορα, γιατί με είχε κυριεύσει ένας περίεργος φόβος… Πώς είναι δυνατόν να είμαι η μοναδική γυναίκα στον δρόμο τέτοια ώρα; Μήπως κάπου παραμόνευαν κάποιοι κίνδυνοι; Τι δουλειά έχω στους δρόμους ολομόναχη και… απροστάτευτη; Μα για μένα ήταν πρωτοφανής αυτή η εμπειρία και δεν ήθελα να παραδεχτώ πως δυστυχώς ήταν Αλήθεια! Οι Αθηναίοι συνήθισαν να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους ακόμα κι αυτή την Μαγική Νύχτα;  
 
    Όταν έφτασα στο σπίτι κατατρομαγμένη και διηγήθηκα στους συγγενείς μου την απίστευτη περιπέτειά μου, μού απάντησαν πως μάλλον βρίσκομαι εκτός τόπου και χρόνου, αφού η ξενιτιά με έχει αποσυντονίσει κι έχω χάσει… επεισόδια της πολιτικής και οικονομικής εξέλιξης. Με συμβούλευσαν δε να μην το επαναλάβω, γιατί τώρα η Ελλάδα δεν είναι όπως την ήξερα κάποτε… αλλά όπως κάποτε ήταν η Αμερική!  
 
    Δεν έκλεισα μάτι όλη τη νύχτα και το πρωί δυσκολεύτηκα να σηκωθώ για να πάω στην Εκκλησία. Πίστευα πως εκεί θα εύρισκα τις απαντήσεις, στο κενό που ένιωσα για την αδιαφορία της Παραμονής. Όμως η αποχή των εκκλησιαζομένων μου απέδειξε πως είχαν υποστεί μεγάλη αλλαγή οι χριστιανικές συνήθειες των άλλοτε ευσεβών και πιστών Ελλήνων.  
 
    Τι είχε συμβεί λοιπόν σε τούτο τον τόπο τα λίγα χρόνια που χρειάστηκε να τον αποχωριστώ; Πώς ο περήφανος ελληνικός λαός είχε επιτρέψει και σε ποιον ηθικό διαφθορέα να υπεισέλθει τόσο βαθιά στις πατρογονικές του ρίζες, ώστε να του στερήσει και την Πίστη του; Ήταν μια λογική απορία μου χωρίς εξήγηση, αφού με την διαμονή μου στο εξωτερικό, δεν είχα την δυνατότητα να αντιληφθώ το μέγεθος και τις προεκτάσεις της πολιτικής αλλά και ηθικής Κρίσης στην Ελληνική κοινωνία. Αν δεν έβλεπα τις τραγικές συνέπειές της, δεν θα το πίστευα.
 
    Η διαμονή στην Ελλάδα άρχισε να με ανησυχεί μετά από τις διαπιστώσεις μου, που άμεσα με παρακινούσαν να φύγω άρον άρον… Όμως η πίστη στα Ελληνικά Ιδεώδη και η Αγάπη μου για την πατρίδα με προσγείωσαν ομαλά και με γέμισαν Δύναμη για τον σοβαρό κίνδυνο που διέβλεπα να παραμονεύει. Όχι! Είμαι Ελληνίδα έστω κι αν κάποτε μετανάστευσα… δεν ξέχασα όμως την καταγωγή μου και δεν αποποιούμαι τώρα τις ευθύνες μου για την χώρα και τον λαό μου. Θα μείνω εδώ και θα αγωνιστώ, για να την επαναφέρω εκεί που ήταν στην προ Μνημονίου μεγαλοσύνη της!  
 
    Πρώτο μου μέλημα ήταν να φροντίσω να πάρω πλήρη ενημέρωση, για τα κενά που είχα για τα πρόσφατα γεγονότα. Επόμενη κίνησή μου ήταν να οργανωθώ σε ένα από τα πολλά πατριωτικά κινήματα. Έτσι βρέθηκα δίπλα σε ανιδιοτελείς αγωνιστές, που είχαν αφιερώσει τη ζωή τους και τις δυνάμεις τους στην Δράση για την Ανατροπή της Κυβέρνησης από τους προδότες πολιτικούς. Ο επόμενος στόχος των Αγώνων θα ήταν η διαγραφή των ψεύτικων δανείων από τους διεθνείς τραπεζίτες. Και τέλος η επαναφορά της Εθνικής Κυριαρχίας και η οριστική απαλλαγή της Χώρας από τους επίδοξους κατακτητές και τις επεμβάσεις τους στα εσωτερικά μας. Και πάνω απ' όλα σίγουρα, η αποκατάσταση της Δημοκρατίας!  
 
    Αυτά σκέφτομαι και πάλι παραμονή Χριστουγέννων, μόνο που φέτος είμαι αισιόδοξη και Δεν φοβάμαι! Γιατί τώρα με συνοδεύει η Γνώση, πως ο Χριστός με οδήγησε πίσω στην πατρίδα, για να συμμετάσχω σ' έναν δύσκολο Αγώνα. Για να πειστούν οι Έλληνες πως το Νόημα της Γέννησης του Χριστού, είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την αναμενόμενη ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


https://i.postimg.cc/dq1XYSfz/ANTISTASIS-NOW21-FULL-ALBUM.png

https://diodotos-k-t.blogspot.com/2021/12/blog-post_39.html

.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.