28 Δεκεμβρίου 2021

Περί της βλάσφημης ανάρτησης του Μόσιαλου

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού 
Ethnikosagwn.blogspot.com 
Email:theofanis28@gmail.com 
https://www.facebook.com/theofanis.gkatzhs 
 
Λιβαδειά, 28-12-2021 
 
Χριστός ετέχθη!! Χρόνια πολλά! 
 
Η απαράδεκτη και η βλάσφημη ανάρτηση του Μόσιαλου, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, φανερώνει το ποιόν του και προσβάλλει, ειδικά τις άγιες αυτές ημέρες, την χριστιανική πίστη του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της χώρας! Αν υπήρχε κυβέρνηση με χριστιανικό πνεύμα θα έπρεπε να τον είχε ήδη αποπέμψει από την θέση του εκπροσώπου της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό.  
 
Μια κυβέρνηση που ηγείται μιας χώρας που το σύνταγμά της, το τονίζουμε γιατί φαίνεται ότι έχει λησμονηθεί, περιγράφει ότι επικρατούσα θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης εκκλησίας του Χριστού! Αλλά τι μπορεί να αναμένουμε από μια κυβέρνηση που έχει προ πολλού φανερώσει τον αντιχριστιανικό της χαρακτήρα (σφράγισμα Ιερών Ναών στο παρελθόν, κυνήγι πιστών και ιερέων, απαγόρευση Αγιασμού των Υδάτων και αλλαγή της ώρας της Θείας Αναστάσεως)!  
 
Ο Μόσιαλος αντί να κάνει μια αυτοκριτική για τις παλινωδίες και τις ανερμάτιστες προτάσεις των ειδικών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και αυτός, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση για το θέμα της Covid-19, οι οποίες μεταξύ των άλλων οδήγησαν σε χιλιάδες άδικους θανάτους και έχουν αναστατώσει το κοινωνικό σύνολο, περιπαίζει τα Θεία και τα άγια των αγίων της χριστιανικής μας πίστης! Αναρωτιέμαι θα τολμούσε να πράξει το ίδιο με τον Μωάμεθ;  
 
Έπειτα από αυτά που συμβαίνουν, κακώς περιμένουμε να επιλυθεί το πρόβλημα της Covid-19 από τους δήθεν ειδικούς. Καθότι επιστήμη χωρίς πίστη και Θείο σεβασμό είναι πουκάμισο αδειανό!  
 
Όσον αφορά για την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου καλώς έπραξε, αλλά πρέπει να γνωρίζουν οι Ιεράρχες ότι όταν συνασπίζεσαι με ένα αντιχριστιανικό κυβερνητικό σύστημα εφαρμόζοντας αντιχριστιανικές αποφάσεις (π.χ. σφράγισμα εκκλησιών, αλλαγή της ώρας της Θείας Αναστάσεως), προωθώντας την ατζέντα της κυβέρνησης (προτροπή για εμβολιασμούς) και δεν λαμβάνεις θέση, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, καταδικάζοντας κυβερνητικές ενέργειες που παραβιάζουν το σύνταγμα (άμεση και έμμεση υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών) και αντίκεινται στα ανθρώπινα δικαιώματα ανοίγεις το δρόμο να υπάρξουν αυτές οι βλάσφημες συμπεριφορές! Γιατί ως γνωστόν σύμφωνα με το θυμόσοσφο ελληνικό λαό «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες»! 
 
Η αντίδραση του βουλευτή του Σύριζα και πρώην υπουργού Παιδείας Φίλη, που υπερασπίστηκε το Μόσιαλο, δεν αποτέλεσε έκπληξη γνωρίζοντας την ανθελληνική και αντιχριστιανική στάση του εν λόγω ατόμου, αλλά φανερώνει και την κατάπτωση του πολιτικού συστήματος της χώρας μας! Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυρανάκης που αντέδρασε στην εν λόγω βλάσφημη ανάρτηση αν πράγματι ένιωθε ότι θίχτηκε η πίστη του έπρεπε να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει το Μόσιαλο από την θέση του!  
 
Αλλιώς κάποιοι μπορεί να γράψουν ότι έγινε για λόγους εντυπωσιασμού με σκοπό να προσελκύσει ψηφοφόρους για τις επόμενες εκλογές! Ο Μόσιαλος ύστερα από τη σωρεία αντιδράσεων θα έπρεπε αν είχε ίχνος ευθιξίας να αναγνωρίσει το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη, αλλά αυτός υπερνικημένος από τον άκρατο εγωισμό του απάντησε με ανούσιες γενικεύσεις! Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ότι όποιος περιπαίζει τα Θεία αργά ή γρήγορα το μετανιώνει! Ας ευχηθούμε το εν λόγω άτομο να αναγνωρίσει το μεγάλο λάθος του και να ζητήσει συγχώρεση από το Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Άγιο Ιωσήφ!! 
 
Εν κατακλείδι, ο δήθεν προοδευτισμός της κοινωνίας μας έχει οδηγήσει να είμαστε ανεκτικοί σε αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα, ενώ η πίστη μας έχει μειωθεί σημαντικά και είμαστε παγερά αδιάφοροι, οι περισσότεροι, για τα γεγονότα που δεικνύουν την κοινωνική σήψη της κοινωνίας μας, καθώς και την έλλειψη θείας ευλάβειας!  
 
Εύχομαι από καρδιάς ευτυχισμένο το 2022 με Θεία χάρη, φώτιση και ευλογία! Ας εκφέρουμε στις καθημερινές μας επαφές για κάμποσες ημέρες τον χαιρετισμό Χριστός ετέχθη ή Χριστός γεννήθηκε (διάβασε σχετικά τον εξής σύνδεσμο https://www.ekklisiaonline.gr/arxontariki/sxetika-me-ton-xairetismo-xristos-etexthi/) ώστε να πλημμυρίσει Θεία ευλογία και φως στις καρδιές μας!!  
 
Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν Τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Ιωάννη του Προδρόμου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, των δώδεκα Αποστόλων, των Εβδομήκοντα Αποστόλων, των Ευαγγελιστών, των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, των Δικαίων Νώε και Έσδρα, πάντων των Αγίων μαρτύρων από τον πρωτομάρτυρα Στέφανο έως και σήμερα, πάντων των Ελλήνων, Κυπρίων, Περσών, Λιβανέζων, Αιγυπτίων, Ρώσων, Σέρβων, Ρουμάνων, Σύριων, Αφρικανών και Ιουδαίων Αγίων, των Αγίων του Θεού Πάντων, Βενιαμίν, Αθηνοδώρου, Γεωργίου επισκόπου Νικομήδειας, Βενιαμίν, Αθηνοδώρου, Γεωργίου επισκόπου Νικομήδειας, πάντων των Χριστιανών που πέθαναν μαρτυρικά για τη δόξα του Χριστού, από πείνα, δίψα, κρύο και μαχαίρι, Ανυσίας, Φιλεταίρου, Γεδεών του Νέου Οσιομάρτυρα, Θεοδώρας «η από Καισαρείδος», Επτά Μαρτύρων, Λέων του Αρχιμανδρίτη, Ανυσίου Επισκόπου Θεσσαλονίκης, Μακαρίου του Μητροπολίτη Μόσχας, Νικολάου του εν Βουνένοις, Δανιήλ του θαυματουργού, Μελάνης της Ρωμαίας, Ζωτικού του Ορφανοτρόφου, Γελασίου, Γάιου, Δέκα Παρθένων, Ολυμπιοδώρας, Νικολάου Βελιμίροβιτς, Βούσιρι, Νέμης, Γαυδεντίου, Γεωργίου του Θαυματουργού, Θεοφύλακτου της Βουλγαρίας, Μέιλογκ, Τηλέμαχου, Πλάτων του Ιερομάρτυρα και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Μιχαήλ και Νικολάου των Πρεσβυτέρων, Γρηγορίου του Ναζιανζηνού, Γρηγορίου του Θεολόγου, Πέτρου του Πελοποννησίου, Θεοδοσίου ηγουμένου Τριγλίας, Θεοδότου, Τιμόθεου του Στυλίτη, Συμεών εκ Ρωσίας, Ευαγρίου και Σίου εκ Γεωργίας, Νικηφόρου του Λεπρού, Ανθίμου εν Χίω, Αγίου Νεομάρτυρα Ιωάννου του εξ Αγαρηνών! 
 
Επιπρόσθετα, το αφιερώνω στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, στην πρόσφατα αποθανούσα Βασιλική Αβουρδιάδου (αδερφή του αρχιμανδρίτη Στέφανου Παπαθανασίου), στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 1941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανή Γκατζή! 
 
Aκόμη, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στο θείο μου Δημήτριο, πάππου προς πάππου, στους συγγενείς και φίλους μου, στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα, στον αείμνηστο πνευματικό μου πατέρα αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου, καθώς και στους κεκοιμημένους από αρχής κόσμου! Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαρία στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ), στους συγγενείς και φίλους μου, καθώς και στους ασθενούντες και μη του κόσμου! 
 
Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που εκδήμησαν εις Κύριον και αυτούς που μνημονεύουν!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.