31 Δεκεμβρίου 2021

Ματωμένες φάτνες

Ελάχιστοι έχουν επισημάνει τη συσχέτιση μεταξύ του βαθμού της διείσδυσης της Τουρκίας στην Αφρική και του αριθμού των δολοφονηθέντων χριστιανών από τους ισλαμιστές σε αυτή την ήπειρο. Στη Νιγηρία ο αριθμός των δολοφονημένων είναι μεγαλύτερος από τα θύματα των χριστιανών στη Μέση Ανατολή.
 
Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφάλα*
 
Στις 21 Σεπτεμβρίου οι μουσουλμάνοι (Φουλάνοι) στην περιοχή Atyap της Νιγηρίας δολοφόνησαν 50 χριστιανούς, κατέστρεψαν 254 σπίτια και εφτά εκκλησίες. Ο ηγέτης των χριστιανών της περιοχής Ντομινίκ Γκαμπό Γιαχάγια δήλωσε: «Επιτρέψαμε στους μουσουλμάνους πρόσφυγες να εγκατασταθούν μεταξύ μας και να καταλάβουν τις περιοχές μας. Οι χριστιανοί όμως που τους καλοδέχτηκαν μετατρέπονται σε θύματα». Έπειτα από πέντε μέρες η ίδια σκηνή επαναλήφθηκε στην περιοχή Kaduna με 44 θύματα.
 
«Σφάχτηκαν σαν αρνιά έτοιμα για μπάρμπεκιου» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Στις 27 Αυγούστου ο πρώην υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι «η επικράτηση των Ταλιμπάν συνεπάγεται τη γενοκτονία των χριστιανών στο Αφγανιστάν, εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν αντιδράσει εγκαίρως». Η κατάσταση στις μουσουλμανικές χώρες είναι ακόμη χειρότερη. «Τους χριστιανούς στο Πακιστάν τους μεταχειρίζονται σαν σκλάβους, δεν έχουν δικαιώματα, αξιοπρέπεια και προστασία» δήλωσε ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ασίφ Μουνιμάρ μετά τη δολοφονία δύο χριστιανών για θρησκευτικούς λόγους. 
 
Η κατάσταση του τρόμου και του θανάτου στις μουσουλμανικές χώρες και τις χώρες της Αφρικής που ελέγχονται από την Τουρκία μπορεί να κατανοηθεί. Η δολοφονία όμως των χριστιανών στις χριστιανικές χώρες, η αδιαφορία και σε πολλές περιπτώσεις οι ελαφρές ποινές που επιβάλλονται στους θύτες, καθώς και ο έντονος αντισημιτισμός κατανοούνται μόνο μέσα από τις διαδρομές του τουρκικού και καταριανού χρήματος στην Ευρώπη. Πράγματι, παρότι η πολιτική κατάσταση του φιλοϊσλαμισμού (φιλοτουρκισμός) και αντισημιτισμού στην Ευρώπη εκπορεύεται ιστορικά από τη Γερμανία, οι αντίστοιχες θέσεις στις μη γερμανικές χώρες, όπως στην Ιρλανδία, δεν πηγάζουν από ένα ιστορικό καθολικό αίσθημα, αντιθέτως κατευθύνονται από «πάνω προς τα κάτω». Τα φιλοϊσλαμικά και αντισημιτικά αισθήματα καθώς και η αδιαφορία στη γενοκτονία των χριστιανών εκπορεύονται από τις ευρωπαϊκές ελίτ, όπως αυτές εκφράζονται δημοσίως, κυρίως με πολιτικές πράξεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιρλανδία. 
 
Πρωτοστατούντος του Σιν Φέιν, στις 25 Μαΐου το Ιρλανδικό Κοινοβούλιο ψήφισε ομόφωνα την έναρξη δημόσιου διαλόγου για να διερευνηθεί εάν η Ιρλανδία θα έπρεπε να κινηθεί υπέρ του οικονομικού στραγγαλισμού του Ισραήλ. Εδώ φαινομενικά η υποστήριξη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της Ιρλανδίας προς τους Παλαιστινίους είναι ακατανόητη. 
 
Όμως η κίνηση της 25ης Μαΐου καθοδηγήθηκε και υποστηρίχτηκε από δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις, τη Sadaka και την Trocaire, που ελέγχονται από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας και χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι δύο αυτές ΜΚΟ, μαζί με το πολιτικό κόμμα Σιν Φέιν (το στρατιωτικό τμήμα του οποίου αποτελούσε ο IRA), πρωτοστάτησαν επίσης σε ψήφισμα απέλασης του Ισραηλινού πρεσβευτή από το Δουβλίνο. Η φιλοϊσλαμική και αντισημιτική κίνηση του ιρλανδικού Κοινοβουλίου δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ανεξάρτητη από την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που παρείχε ο Παλαιστινιακός Απελευθερωτικός Στρατός (PLO) στον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό (IRA). 
 
Είναι λοιπόν λογικό να υποθέσουμε ότι σήμερα η υποστήριξη του ιρλανδικού πολιτικού συστήματος προς τους Παλαιστινίους, η αδικαιολόγητη εχθρότητα προς τους Ισραηλινούς και η αδιαφορία προς τα χριστιανικά θύματα ανά την υφήλιο πηγάζουν από τις στενές σχέσεις μεταξύ του Σιν Φέιν και των Παλαιστινίων. Φυσικά, η πανταχού παρούσα Τουρκία και το Κατάρ δεν θα άφηναν ανεκμετάλλευτη τη διαχρονική ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο επαναστατικών κινημάτων (της PLO και του IRA). Ενώ λοιπόν οι φιλοϊσλαμικές θέσεις των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων είναι εξηγήσιμες, δοθέντος ότι ανάγονται αφενός στο αραβικό χρήμα που έρρεε άφθονο ήδη από τη δεκαετία του 1960 και αφετέρου στο ναζιστικό παρελθόν τους, η φιλοϊσλαμική στάση και η αδιαφορία της Εκκλησίας είναι ακατανόητες. 
 
Η Εκκλησία ουδέποτε κινητοποιήθηκε ώστε να υπάρξουν αντίστοιχα κοινοβουλευτικά ψηφίσματα που θα καταδίκαζαν τη γενοκτονία των χριστιανών. Αντιθέτως, η Εκκλησία είναι πολιτικά αδιάφορη στη μεθοδευμένη σφαγή και στον διωγμό των χριστιανών, επειδή δεν είναι πολιτικά ορθό να αναδεικνύονται δημοσίως αυτά τα θέματα. Στην Ελλάδα η φιλοϊσλαμική και αντιχριστιανική στάση των ελίτ είναι η πλέον ακραία. Εδώ οι ελίτ όχι μόνο άφησαν τη χώρα άοπλη απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν, αλλά «χάρισαν» επίσης στον εμίρη του Κατάρ τεράστιες εκτάσεις και νησιά στη δυτική Ελλάδα. Το αποτέλεσμα των πράξεών τους είναι τα Rafale του Κατάρ να σταθμεύουν στα τουρκικά αεροδρόμια ώστε να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση πολέμου εναντίον των ελληνικών αεροσκαφών. Αυτό που ξέρουν να προσφέρουν οι ευρωπαϊκές ελίτ είναι μόνο ματωμένες φάτνες τα Χριστούγεννα. 
 
*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.