24 Ιανουαρίου 2020

Στοιχεία σοκ για το μεταναστευτικό! Ασφαλισμένοι όλοι οι Αφγανοί στην Ελλάδα, αλλά αρνούνται να μάθουν τη γλώσσα μας (δεν αφομοιώνονται οι ισλαμιστές...)

Ανησυχία προκαλεί στους Έλληνες ο υπερπληθυσμός προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, σύμφωνα με αναλύσεις ερευνών της διαΝΕΟσις. Οι έρευνες πάνω στις οποίες βασίστηκαν τα στοιχεία έγιναν την άνοιξη του 2019 και παρουσιάζουν τις πιο αισιόδοξες απόψεις των Ελλήνων σχετικά με το ζήτημα, καθώς από τον Σεπτέμβριο και μετά η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά, με τις προσφυγικές ροές να έχουν δεκαπλασιαστεί και επομένως τους Έλληνες να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο με ακόμα μεγαλύτερη καχυποψία και φόβο.

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία που αναδεικνύονται και ταυτόχρονα γεννούν εύλογες απορίες είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των λαθρομεταναστών και το 100% των Αφγανών καλύπτονται από κοινωνική ασφάλιση! 

Πόσοι έχουν κοινωνική ασφάλιση

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 58% των Ελλήνων θεωρεί ότι η παρουσία τους «αποτελεί κίνδυνο αλλοίωσης της εθνικής μας ταυτότητας». Την ίδια στιγμή το 82,5% θέλει αυστηροποίηση των μέτρων για τις εγκληματικές πράξεις τους, όπως ληστείες και βιασμούς. Τη στιγμή, πάντως, που η χώρα μας βουλιάζει από την ύπαρξη προσφύγων και μεταναστών, ένας στους δύο Αφγανούς και Σύρους δεν θεωρεί ότι θα έχει όφελος από την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, γεγονός που αποδεικνύει πως αδιαφορούν για τη χώρα που τους φιλοξενεί.

Το 85,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας είναι υπερβολικά μεγάλος και το 56% ότι ο αντίκτυπός τους στην ελληνική οικονομία είναι αρνητικός. Παράλληλα, το 78,8% πιστεύει ότι η παρουσία των μεταναστών δεν συμβάλλει στην επίλυση του δημογραφικού, ενώ το 52,5% ότι η παρουσία τους αυξάνει την εγκληματικότητα.

Σχετικά με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για τη μείωση των προσφυγικών ροών, το 80,4% θεωρεί ότι δεν είναι αποτελεσματική και το 53,7% πιστεύει ότι στο μέλλον θα έρχονται περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, και η ίδια η στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των ροών θα πρέπει να είναι πιο αυστηρή, σύμφωνα με το 71,8% των ερωτηθέντων.

Επιπλέον, το 88,2% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να δώσει στην κυβέρνηση μεγαλύτερη βοήθεια για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας όπως να στείλει περισσότερους συνοριοφύλακες. 

Τι λένε οι άλλοι 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, παρά τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους, το 58,2% δεν θεωρεί ότι θα ωφελούνταν από την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Συγκεκριμένα, αρνητικά απάντησαν το 65,4% των Σύρων και το 52,6% των Αφγανών.

Σημειώνεται πως την άνοιξη του 2019 το Μεταναστευτικό είναι πέμπτο σε κατάταξη σημαντικό πρόβλημα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 16,8%. Πρώτο πρόβλημα σε ποσοστό 45,7% ήταν η ανεργία και δεύτερο η εγκληματικότητα (30,5%), ενώ ακολουθούν η πορεία της οικονομίας και το μακεδονικό ζήτημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Συνοπτικά:
  • 52,5% των Ελλήνων πιστεύει ότι η παρουσία των μεταναστών αυξάνει την εγκληματικότητα 
  • 58% θεωρεί ότι η παρουσία των μεταναστών «αποτελεί κίνδυνο αλλοίωσης της εθνικής μας ταυτότητας» 
  • 71,8% υποστηρίζει ότι η στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των ροών θα πρέπει να είναι πιο αυστηρή 
Χάθηκε η «μπάλα» σε νησιά και ενδοχώρα 

Υπολογίζονται μεν σε 50.000-70.000, όμως από το 2014 έχουν περάσει τη Μεσόγειο 2.000.000 άνθρωποι. 

Αδιανόητα απαισιόδοξα είναι τα νούμερα για το Προσφυγικό και ειδικά για τις ροές, σύμφωνα με τα στοιχεία της διαΝΕΟσις που επικαλείται δύο έρευνες, της Marc και της ΚΑΠΑ Research, που έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο, αντίστοιχα. H εικόνα πλέον είναι ακόμα πιο ζοφερή, καθώς από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τις δυνατότητες της Ελλάδας. 

Από τις αρχές του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι το τέλος του 2019 περισσότεροι από 2.000.000 άνθρωποι διέσχισαν τη Μεσόγειο αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο βάρος το υφίσταται ακόμα και τώρα η Ελλάδα.
Παρά τη σημαντική μείωση των προσφυγικών ροών στο διάστημα μετά το 2016 και μέχρι την πρόσφατη αναζωπύρωση του φαινομένου τον Σεπτέμβριο του 2019, οι συνέπειες της κρίσης του 2015-16 παραμένουν ιδιαίτερα αισθητές, με χιλιάδες πρόσφυγες να κρατούνται ή να φιλοξενούνται σε προσωρινές δομές, ενώ χιλιάδες άλλοι ξεκινούν το «ταξίδι» της ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία.


Στην Ελλάδα βρίσκονται 579.736 εγκατεστημένοι («νόμιμοι») μετανάστες από προηγούμενες δεκαετίες (κυρίως σε αστικά κέντρα, με άδειες παραμονής – στοιχεία Ε.Ε. για 01/01/2017), ενώ οι εκτιμήσεις για τον ακριβή αριθμό των προσφύγων/μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα ως συνέπεια της κρίσης του 2015-16 διαφέρουν, αλλά κυμαίνονται μεταξύ 50.000-70.000, με τις αιτήσεις ασύλου που εκκρεμούν το 2018 να φτάνουν τις 66.965.

Αυτός ο αριθμός είναι τα επίσημα στοιχεία, με πολλούς να εκφράζουν φόβους πως τα πραγματικά νούμερα είναι υπερδιπλάσια, από αυτούς που περιφέρονται παράνομα σε όλη τη χώρα. 

Πάνω από τους μισούς νέους πρόσφυγες (περίπου 35.000) είναι γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, στην Ελλάδα υπήρχαν 27.000 παιδιά (ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες) στα τέλη του 2018.24. Συγκεκριμένα, η Υπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες κατέγραψε 4.616 ασυνόδευτους ανηλίκους τον Σεπτέμβριο του 2019 (UNHCR Greece Factsheet, September 2019).

Η τελευταία ενημέρωση του Χάρτη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έγινε την 1 Αυγούστου 2017. Από εκείνο το σημείο και μετά η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε να δημοσιεύει αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων στις διάφορες δομές υποδοχής, ταυτοποίησης και φιλοξενίας της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι τον πραγματικό αριθμό κανείς δεν τον ξέρει πια, αφού ένας τεράστιος αριθμός μεταναστών και προσφύγων ζει σε παράνομους καταυλισμούς και καταλήψεις. 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.