31 Ιανουαρίου 2020

Να ειπωθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ στον Ελληνικό Λαό, τώρα που επιβεβαιώνονται οι ΑΓΙΟΙ και μπορεί να τον καλέσουν «στα ΟΠΛΑ»

Την στιγμή που οδεύουμε στην κορύφωση της επετείου της μνήμης των ΙΜΙΩΝ και την ώρα που η ΕΥΡΩΠΗ αγωνιά για την επιδημιολογική εξάπλωση του κοροναϊού, ο τούρκος βρήκε την ευκαιρία και προκαλεί αφάνταστα. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Από το πρωί της 31 Ιανουαρίου 2020 οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα. 

«Το ίδιο σενάριο με την Κύπρο “παίζει” η Τουρκία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. “Αποστολή” ερευνητικού σκάφους “και βλέπουμε”. Ο πλους του ORUC REIS από τα ξημερώματα σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν έγινε τυχαία, ούτε βέβαια μπορεί να αποδοθεί στις καιρικές συνθήκες, οι οποίες απ΄ ότι μαθαίνουμε δεν είναι και τόσο κακές που να δικαιολογούν την “έκτακτη ανάγκη” αλλαγής πορείας και εισόδου σε ύδατα που δεν δικαιούται να πλέει το τουρκικό ερευνητικό. 

Η Τουρκία μας δοκιμάζει και μάλλον πήρε την απάντηση της. Η φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, εμφανίστηκε πολύ γρήγορα στην περιοχή κι αυτό είναι ένα μήνυμα που η Τουρκία πρέπει να το “μετρήσει”. 

Η Αθήνα πολύ σωστά δεν ανεβάζει τους τόνους. Τουλάχιστον αυτό το μάθημα από τα Ίμια το πήραμε. Δεν θα κλιμακώσουμε εμείς. Αν η Τουρκία θέλει να αναλάβει το ρίσκο της κλιμάκωσης θα πρέπει να το κάνει η ίδια…» https://www.militaire.gr/giati-mpike-stin-elliniki-yfalokripida-to-oruc-reis-ti-epidiokei-i-toyrkia-kai-i-elliniki-antidrasi/ 

Σε λίγο διαβάζουμε… 
«Αποχώρησε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα το τουρκικό πλοίο «ORUC REIS».  
https://www.iefimerida.gr/ellada/pos-brethike-stin-elliniki-yfalokripida-toyrkiko-ploio-i-elliniki-antidrasi 

Αμέσως μετά διαβάζουμε … 

«Ξεκίνησε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του pronews.gr

Τόσο ισραηλινά μέσα επιτήρησης όσο και η εικόνα που έχει το ελληνικό ΓΕΕΘΑ είναι ότι έχει απλώσει καλώδιο ηχοβολιστικό και έχει ξεκινήσει σεισμικές έρευνες εντός της υφαλοκρηπίδας. 

Για την ακρίβεια το Oruc Reis βρίσκεται στα 128 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και 292 ναυτικά μίλια από το ανατολικό άκρο της Κρήτης. 

Η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» εξέπεμψε το προκαθορισμένο μήνυμα μέσω ασυρμάτου να απομακρυνθεί γατί βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά φυσικά το τουρκικό ερευνητικό δεν απάντησε. 

Την περιοχή προσεγγίζει ελληνικό υποβρύχιο το οποίο υπολογίζει ότι θα φτάσει τις επόμενες 2 ώρες σε ακτίνα βολής του Oruc Reis.» Γιάννης Πετρίδης https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/843176_xekinise-ereynes-mesa-stin-elliniki-yfalokripida-oruc-reis 

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 
«Κλιμάκωση: Δύο τουρκικά πολεμικά πλησιάζουν την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» - Σε ετοιμότητα Ελληνικά F-16 από Κρήτη» https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/843248_klimakosi-dyo-toyrkika-polemika-plisiazoyn-tin-fregata 

ΕΥΤΥΧΩΣ μας προετοίμασαν οι ΑΓΙΟΙ μας. 
Οι ΑΓΙΟΙ δεν χρειάζονται επιβεβαίωση γιατί ΠΝΕΥΜΑΤΟΚΙΝΗΤΑ βλέπουν τα γεγονότα.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στο άρθρο «Συνομολογητής με τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ στα Εθνικά μας θέματα. Εμφανίσεις του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα λίγο πριν και λίγο μετά την Κοίμηση του.» 

«μας επισημάνθηκε από πνευματικούς αδελφούς, ότι ακριβώς μετά τα ΣΑΡΑΝΤΑ της μνήμης του γέροντα Εφραίμ έρχεται και η ιστορική μνήμη της νύκτας των Ιμίων, όπου θρηνήσαμε τα τρία παλληκάρια μας και οι τούρκοι γκρίζαραν περιοχές στο ΑΙΓΑΙΟ. Έχουν τότε μεγάλο λόγο οι τούρκοι να επικυρώσουν και να πραγματοποιήσουν τις σκοτεινές προθέσεις τους» 

«λίγα 24ωρα μετά την κοίμηση του εμφανίζεται ο μακαριστός γέροντας σε αγιασμένη ψυχούλα και της μεταφέρει ότι η τουρκική επιθετικότητα θα ενταθεί κοντά στα ΣΑΡΑΝΤΑ του. 

Όπως μας επισήμαναν κατά ΘΕΙΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ συμπίπτουν τα ΣΑΡΑΝΤΑ του Γέροντα κοντά στην εορτή του Μεγάλου Αντωνίου που ο γέροντας Εφραίμ τιμούσε ιδιαιτέρως και έγινε ο κτήτωρ της Ιεράς Μονής του στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Επίσης μας επισημάνθηκε από πνευματικούς αδελφούς, ότι ακριβώς μετά τα ΣΑΡΑΝΤΑ της μνήμης του γέροντα Εφραίμ έρχεται και η ιστορική μνήμη της νύκτας των Ιμίων, όπου θρηνήσαμε τα τρία παλληκάρια μας και οι τούρκοι γκρίζαραν περιοχές στο ΑΙΓΑΙΟ Έχουν τότε μεγάλο λόγο οι τούρκοι να επικυρώσουν και να πραγματοποιήσουν τις σκοτεινές προθέσεις τους»  

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/12/blog-post_40.html 

8 Δεκεμβρίου 2019 ανήμερα της ΟΣΙΑΚΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα μεταφέρουμε στο άρθρο μας «η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΡΡΗΣΗ του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα: «παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ» 
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ πνευματικού παιδιού του Γέροντα. 
Τι του είπε ο Γέροντας Εφραίμ για την Κοίμηση του 
- «παιδί μου δεν θα προλάβω την ΠΟΛΗ» 
- «γιατί παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/12/blog-post_47.html 

Χορεύοντας με τους ΛΥΚΟΥΣ και τις ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ

Με τι πολεμάμε και με ποιους θα πολεμήσουμε; 

«Ταύτας τας εσχάτας ημέρας, όπου τα χνώτα του Αντιχρίστου μολύνουν γην και θάλασσαν και πάσαν πνοήν ζωής, ως δρόσον χάριτος αναψύχουσαν, ως αύραν Προφήτου Ηλιού αναρριπίζει ο Θεός την ενέργειαν της νοεράς προσευχής εις τα στήθη και την καρδίαν της Εκκλησίας, ως αντίδοτον ψυχικής και σωματικής υγείας και σωτηρίας δια τας ημέρας που έρχονται και θα έλθουν» Ταύτας τας εσχάτας ημέρας (Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης) 
«– Γέροντα, νιώθω αγωνία, φόβο, για ο,τι μας περιμένει.

– Αυτός ο φόβος μας βοηθάει να γαντζωθούμε στον Χριστό. Όχι ότι πρέπει να χαίρεται κανείς γι’ αυτήν την κατάσταση που περιμένουμε, άλλα να χαίρεται, γιατί θα αγωνισθή για τον Χριστό. Δηλαδή δεν θα περάσουμε μια κατοχή ενός Χίτλερ η ενός Μουσολίνι, άλλα θα δώσουμε εξετάσεις για τον Χριστό. 

Δεν είναι ότι θα έχουμε εμείς πολυβόλα, ατομικές βόμβες ανώτερες, και θα νικήσουμε. Τώρα ο αγώνας θα είναι πνευματικός. Θα παλέψουμε με τον ίδιο τον διάβολο. Ο διάβολος όμως δεν έχει καμμιά εξουσία, αν δεν του δώσουμε εμείς εξουσία. 

Τι να φοβηθούμε; Αν ήταν Χίτλερ η Μουσολίνι, ήταν άλλο. Να μην υπάρχη φόβος. Να χαιρώμαστε που η μάχη είναι πνευματική. 

Εάν ζήτε μοναχικά, πατερικά, και προσέχετε, θα δικαιούσθε την θεία επέμβαση σε κάθε επίθεση του εχθρού. Αν υπάρχουν άνθρωποι προσευχής, ταπεινοί, που έχουν πόνο και αγάπη, είναι κεφάλαια πνευματικά, είναι «βάσεις» πνευματικές. Δυό-τρεις ψυχές να υπάρχουν σε ένα μοναστήρι που να σκέφτωνται τον πόνο των άλλων και να προσεύχωνται, είναι πνευματικό οχυρό. Καθηλώνουν τα πάντα» Απόσπασμα από τις σελίδες 332 -336 του βιβλίου: ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥΛΟΓΟΙ Β΄ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ»
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  


https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.