3 Ιανουαρίου 2020

Ηνωμένο Βασίλειο: Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 19.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από συμμορίες Πακιστανών το προηγούμενο έτος

Μέλη της συμμορίας του Χάντερσφιλντ, που φυλακίστηκαν το 2018
Σχεδόν 19.000 παιδιά έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στην Αγγλία τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που προκάλεσαν προειδοποιήσεις για μια «επιδημία» σεξουαλικής κακοποίησης. 

«Περιπτώσεις δραστών υψηλού προφίλ περιελάμβαναν ένα «υψηλό ποσοστό ανθρώπων της πακιστανικής κοινότητας» ενώ, οι «πολιτισμικοί λόγοι» θα μπορούσαν να διαδραματίζουν κάποιο ρόλο σε αυτό.» 

Πηγή: Ιndependent.co.uk
Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση 


Οι εκστρατείες λένε ότι τα αληθινά ποσοστά είναι πολύ υψηλότερα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, παρά τις υποσχέσεις που έγιναν μετά από περιστατικά σε Rotherham και Rochdale.

Περισσότερο από 18.700 ύποπτα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών αναγνωρίστηκαν από τις τοπικές αρχές το 2018-19, από 3.300 που ήταν πέντε χρόνια πριν.
Η Sarah Champion, βουλευτής Εργασίας για την Rotherham, δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση «παραμένει μια από τις μεγαλύτερες μορφές κακοποίησης παιδιών στη χώρα». 


«Πολλές φορές, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα« λάβει μαθήματα », ωστόσο 19.000 παιδιά εξακολουθούν να κινδυνεύουν από σεξουαλική εκμετάλλευση», δήλωσε στο The Independent.

«Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει ξεκάθαρα αυτό το ζήτημα. Η προσέγγισή του ήταν αποσπασματική και υποπληρωμένη.»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Sajid Javid, υποσχέθηκε μια επανεξέταση των χαρακτηριστικών των συμμοριών σεξουαλικής κακοποίησης που έδρασαν μέσα στο 2018, λέγοντας ότι περιπτώσεις δραστών υψηλού προφίλ περιελάμβαναν ένα «υψηλό ποσοστό ανθρώπων της πακιστανικής κοινότητας» και ότι οι «πολιτισμικοί λόγοι» θα μπορούσαν να διαδραματίζουν κάποιο ρόλο σε αυτό.

Ο Ανεξάρτητος Αντιπρόσωπος κατανοεί ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε εσωτερική ανάλυση δεδομένων από αστυνομικούς και άλλους οργανισμούς και θα το χρησιμοποιήσει για να ενημερώσει τις στρατηγικές ανάπτυξης και πρόληψης.

Ωστόσο, τα ευρήματα μπορεί να μην δημοσιεύονται και η ομιλία της Βασίλισσας, η οποία περιέγραψε τη νομοθετική ατζέντα του Μπόρις Τζόνσον, δεν περιελάμβανε καμία αναφορά σε δημόσια ανασκόπηση.

Η Sammy Woodhouse, ένα θύμα του Rotherham που βοήθησε στην έκθεση του σκανδάλου, δήλωσε ότι εξακολουθεί να λαμβάνει αναφορές για τρέχουσα κακοποίηση σε διάφορα μέρη της χώρας.

«Ακόμα ακούω πολλά για τις αρχές, δεν κάνουν πράγματα όπως πρέπει. Αν η αστυνομία δεν θα ενεργήσει για τις αναφορές, οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν ακούγονται ή υποστηρίζονται σωστά ή ότι οι πληροφορίες δεν μοιράζονται».

Η κ. Woodhouse, η οποία κακοποιήθηκε από τον βιαστή της, Arshid Hussain, από την ηλικία των 14 ετών, δήλωσε ότι η κλίμακα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών που αναφέρθηκε επί του παρόντος από τα τοπικά συμβούλια δεν την εξέπληξε. 

«Νομίζω ότι το πιο τρομακτικό είναι πως οι άνθρωποι στους οποίους συμβαίνουν αυτά τα πράγματα δεν ξέρουν τίποτα για αυτά», πρόσθεσε. «Οι περισσότεροι δεν θα αναφέρουν τίποτα ποτέ και θα προχωρήσουν τη ζωή τους.»

«Έχω πει εδώ και χρόνια ότι η χώρα αυτή έχει επιδημία σεξουαλικών κακοποιήσεων και εκμετάλλευσης. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι είναι υπό έλεγχο, αλλά δεν είναι.»

Το Μπράντφορντ ήταν μεταξύ των περιοχών με το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε κίνδυνο 

Τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας έδειξαν ότι το Lancashire κατέγραψε το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών (624) ως περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλευσης από κάθε άλλη περιοχή τοπικής αυτοδιοίκησης, ακολουθούμενη από Birmingham (490), Surrey (447), Bradford (414) και Gloucestershire (409).

πηγή



Share

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Να είναι άραγε άσχετα τα... διαβόητα

αποδιδόμενα
στους Βρετανούς, χούγια

με τον συγχρωτισμό τους,
μ' όλη τη σάρα-μάρα
των ασιατικών λαών;

(Αλλά και το υπερβολικό τους ενδιαφέρον, για πνευματισμό, ανιμισμό
και κάθε είδους μαγικά
...υποπαράγωγα;)

Τελικά το χρυσάφι που
συσσωρεύτηκε στη χώρα τους λόγω της αποικιοκρατίας, μάλλον
είχε και την "ά λ λ η"
αθέατη -όπως πάντα- πλευρά.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.