2 Ιουνίου 2019

Center for Global Policy: Oι εμφύλιοι στα Βαλκάνια δημιούργησαν μια νέα γενιά τρομοκρατών (για να δούμε πως βλέπουν τα πράγματα οι νεοταξίτες)

ΣΧΟΛΙΟ

Δεν χρειάζεται νομίζω να εξηγήσω γιατί είναι ύποπτα όσα "ιδρύματα" και οργανισμοί φέρουν στο τίτλο τους την λέξη "Παγκόσμιο" ή "Global" κλπ.
Τα έχουμε πει αναλυτικά και διαβάστε μια τέτοια ανάλυση ΕΔΩ.

Σήμερα σας παραθέτω ένα άρθρο που βρήκα στο Analyst for Change την οποία αναδημοσιεύει από το bankingnews.

Θα διαπιστώσετε λοιπόν που στηρίζονται όλοι αυτοί οι νεοταξίτες (που λαμβάνουν εντολές από μυστικές λέσχες και στοές) όταν γενικώς βλέπουν ως εχθρικό οτίδηποτε εθνικό και πατριωτικό...

Δείτε πως, ενώ όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία κυρίως προέρχονται από τους ισλαμιστές δολοφόνους που χρηματοδοτούνται από αυτούς τους ίδιους νεοταξίτες, το Center for Global Policy προτιμά να "δείξει" στην μελέτη του τους χριστιανούς εξτρεμιστές....

Ολοι αυτοί οι τύποι νομίζουν ότι τρώμε όλοι μας κουτόχορτο και ως εκ τούτου δεν καταλαβαίνουμε τι κρύβεται πίσω από τέτοια άρθρα...

Διαβάστε με πόσο έντεχνο πονηρό τρόπο εμπλέκει τους Ελληνες εθελοντές που πολέμησαν με τους αδερφούς μας Ορθόδοξους Σέρβους, με την Χρυσή Αυγή.... (πράγμα ολοκληρωτικά ψευδές)

Δείτε με πόσο πονηρό τρόπο εμπλέκουν τον δολοφόνο Μπρέιβικ με τους ακροδεξιούς και με τους Σέρβους πατριώτες.... 

Το κατάπτυστο νεοταξικό άρθρο τελειώνει με μια επάισχυντη φράση:
Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να παρέμβει η Δύση κατά της Σερβίας και πάνω από δέκα για να αποδοθεί δικαιοσύνη.  

Δηλαδή η Δύση χτύπησε την Σερβία γιατί αυτή τα έφταιγε όλα....
Μετά από τόση λάσπη εναντίον των Σέρβων που εξαπέλυσε ο δυτικός νεοταξικός τύπος και τα ελεγχόμενα παγκόσμια ΜΜΕ και με την πλύση εγκεφάλου κατά των Ορθοδόξων Σέρβων επιτέλους επενέβη η δίκαιη Δύση και άρχισαν να βομαβρδίζουν χωριά και τρένα, τα σκυλιά...

Πριν λιγο καιρό ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ αθωώθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας Μιλόσεβιτς (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ) που πέθανε μέσα στις φυλακές των νεοταξιτών...


Το θέμα είναι ότι τελικά αποδόθηκε δικαιοσύνη κατά το άρθρο....
Σήμερα υπάρχει στην καρδιά των Βαλκανίων ένα δεύτερο αλβανικό κράτος το Κοσσυφοπέδιο και γενικώς με το "διαίρει και βασίλευε" έχουν δημιουργήσει αδύναμα κρατίδια (π.χ. Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, Σκόπια κλπ) που κάνουν ότι τους λένε τα μεγάλα αφεντικά... που ανά πάσα στιγμή μπορούν απλά να ανάψουν το φυτίλι...

Η ίδια δυτική δικαιοσύνη προσφέρθηκε και στο Ιράκ, στην Λιβύη και προσπάθησαν να την επιβάλλον και στην Συρία.... Ομως εκεί τους τα χάλασε η Ορθόδοξη Ρωσία η οποία ευτυχώς μέχρι τότε ανέκαμψε και ως υπερδύναμη και πάλι αντιμετωπίζει την παρανοϊκή και αλάζονα δύση... 

Σας το παραθέτω λοιπόν για ενημέρωση: 

Η σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν και ο εμφύλιος πόλεμος που ακολούθησε ήταν ένα φυτώριο ισλαμιστικού ριζοσπαστισμού.
Το ίδιο συνέβη και με άλλους πολέμους, από την Τσετσενία μέχρι το Ιράκ αναφέρει σε ανάλυσή του το Center for Global Policy. 

Υπάρχει όμως μια σύγκρουση που διαμόρφωσε την παγκόσμια πορεία του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας και έχει σχετικά υποτιμηθεί. Είναι οι πόλεμοι στα Βαλκάνια τη δεκαετία του ’90, και ιδιαίτερα ο πόλεμος της Βοσνίας.Η μουσουλμανική πλευρά αυτής της ιστορίας είναι γνωστή. 

Στις μουσουλμανικές πολιτοφυλακές εντάχθηκαν χιλιάδες ξένοι εθελοντές.
Ορισμένοι προέρχονταν από τη δυτική Ευρώπη. 

Άλλοι ήταν βετεράνοι του ιερού πολέμου κατά της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν.
Τα δίκτυα ισλαμιστικής εξτρεμιστικής βίας που δημιουργήθηκαν εξακολουθούν να λειτουργούν και σήμερα.


Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Χιλιάδες εθελοντές από όλη την Ευρώπη εντάχθηκαν στον ορθόδοξο χριστιανικό σερβοσνιακό στρατό, όπως και στον καθολικό κροατοβοσνιακό στρατό. 

Η κροατική πλευρά, ιδιαίτερα, προσείλκυσε εκείνη την περίοδο πολλούς νεοναζί.
Όπως οι μουσουλμάνοι εθελοντές, έτσι και οι χριστιανοί βετεράνοι επέστρεψαν στις χώρες τους μετά τον πόλεμο και ετοιμάστηκαν για νέα δράση.
Μεταξύ αυτών είναι και μέλη της Χρυσής Αυγής, που έλαβαν μέρος στη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα.


Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις άργησαν να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο που συνιστούσαν αυτοί οι ριζοσπαστικοποιημένοι βετεράνοι για τις κοινωνίες στις οποίες επέστρεψαν.
Πολλοί στην Ελλάδα, όπως και στην Ουκρανία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία, εκθείασαν τη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στις μάχες. Και φυσικά δεν αναζητήθηκε καμιά ευθύνη για τα εγκλήματά τους.


Ο κατάλογος των τρομοκρατών και εξτρεμιστών που δημιουργήθηκε από τον πόλεμο στη Βοσνία είναι μεγάλος.
Ένας από αυτούς είναι ο λιβεριανοσουηδός νεοναζί J. Arclov, ο οποίος εντάχθηκε στις κροατικές δυνάμεις και πρωταγωνίστησε σε βίαια βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ερζεγοβίνης. Συνελήφθη αργότερα από τη βοσνιακή κυβέρνηση και καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου. 

Ένα χρόνο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων και επέστρεψε στη Σουηδία, όπου απηλλάγη από τις κατηγορίες λόγω έλλειψης αποδείξεων. Ξεπλήρωσε την επιείκεια του σουηδικού κράτους ιδρύοντας μαζί με δύο άλλους μια νεοναζιστική οργάνωση. 
Το 1999 συνελήφθη και καταδικάστηκε για τον φόνο δύο σουηδών αστυνομικών.

Ο A. Breivik, δράστης της χειρότερης τρομοκρατικής επίθεσης στην ιστορία της Νορβηγίας, δεν έλαβε μέρος στους πολέμους, την εποχή εκείνη άλλωστε ήταν έφηβος. Επηρεάστηκε όμως πολύ από τους σέρβους εξτρεμιστές και την ιδέα τους για έναν αιώνιο πόλεμο ανάμεσα στον ευρωπαϊκό και τον ισλαμικό πολιτισμό.

Ο ηγέτης των Σερβοβοσνίων R. Karajic υποστήριζε ότι οι Μουσουλμάνοι ήθελαν ολόκληρη τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ήταν μάλιστα έτοιμοι να μεταφέρουν και Τούρκους από τη Γερμανία για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας ισλαμικής κοινωνίας. 

Η θεωρία αυτή οδήγησε σε μεγάλες σφαγές στους βαλκανικούς πολέμους και στη συνέχεια εξελίχθηκε στη λεγόμενη ιδέα του μεγάλου εκτοπισμού, σύμφωνα με την οποία η μουσουλμανική μετανάστευση στην Ευρώπη εκτοπίζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ο Breivik εξήρε τον Karajic στο μανιφέστο του, λέγοντας ότι θα τον θυμούνται όλοι ως έντιμο σταυροφόρο και ήρωα πολέμου. 

Πρόκειται για μια γλώσσα και μια ορολογία που παραπέμπει τόσο στον σερβικό εθνικισμό της δεκαετίας του ’90 όσο και στον σημερινό ακροδεξιό εξτρεμισμό.
Τούτων λεχθέντων, η σημαντικότερη κληρονομιά των βαλκανικών πολέμων και της Βοσνίας, σημαντικότερη κι από την επιστροφή των μαχητών και τον βίαιο λόγο τους, είναι η διάλυση της μεταπολεμικής ψευδαίσθησης για μια πολιτισμένη διεθνή κοινότητα που προσέχει τον πλανήτη.


Οι βαλκανικοί πόλεμοι, και ιδιαίτερα αυτός της Βοσνίας, ήταν από τις πρώτες συγκρούσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση. Κι αυτό που είδε ο κόσμος ήταν ακρότητες και σφαγές. 

Πολιτοφυλακές με μικρότερη ή μεγαλύτερη κρατική στήριξη δημιουργούσαν στρατόπεδα, βασάνιζαν, βίαζαν, σκότωναν και έκαιγαν, ενώ ο λεγόμενος ελεύθερος κόσμος απλώς κοιτούσε.

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να παρέμβει η Δύση κατά της Σερβίας και πάνω από δέκα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. 

Στο μεταξύ, η τηλεοπτική γενοκτονία κινητοποιούσε τους εξτρεμιστές όλων των πλευρών.
Η αναβίωση του ευρωπαϊκού φασισμού ήταν ζήτημα χρόνου.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.