Τελευταίες αναρτήσεις

11 Απριλίου 2017

Madalyn Murray O'Hair: Η άθεη που κατάργησε την προσευχή στα σχολεία της Αμερικής... (για να δείτε τι κουμάσια είναι οι νεοταξίτες εχθροί του Χριστού)

Το θρησκευτικό συναίσθημα καταλάμβανε και εξακολουθεί να καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στην αμερικανική κοινωνία, ενώ πολλές φορές υπήρχαν συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτούς που πίστευαν ότι η θρησκεία δεν πρέπει να αναμειγνύεται στον κοσμικό βίο και εκείνων που έτειναν να ταυτίζουν τους δύο κόσμους. 

Στην Αμερική του 1960 υπήρξε μια γυναίκα που με σημαία της την αθεΐα ταρακούνησε τον κόσμο, καταφέρνοντας να βγάλει την προσευχή από τα δημόσια σχολεία.

Η Madalyn Murray O'Hair μπορεί να μην ήταν πολύ γνωστή εκτός της Αμερικής, αλλά μέσα σε αυτή άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της με τις απόψεις της για το Θεό. Πληθωρική και συχνά άσεμνη προκαλούσε οργή με τα λεγόμενά της και «έπαιζε» τα μίντια με περίσσια ευκολία. Ίδρυσε τον Οργανισμό «Αμερικανοί Άθεοι» και χαρακτηρίστηκε ως «η πιο μισητή γυναίκα της Αμερικής». Το τέλος της ήταν τραγικό αφού απήχθη, δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε από έναν πρώην κατάδικο και υπάλληλο της στον Οργανισμό. 

Τα πρώτα χρόνια 

Η Madalyn Murray O'Hair γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1919 στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας και έζησε μια πολυτάραχη προσωπική ζωή.

Το 1941 παντρεύτηκε τον John Henry Roths, γρήγορα όμως οι δρόμοι τους χώρισαν όταν στρατολογήθηκαν για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ενώ ήταν στην Ιταλία, ερωτεύτηκε τον William J. Murray, ο οποίος ήταν ήδη παντρεμένος και αρνιόταν να χωρίσει. Εκείνη αντίθετα υπέγραψε το διαζύγιό της με τον Roths και λίγο καιρό αργότερα απέκτησε έναν γιο με τον Murray εκτός γάμου, τον William. Υιοθέτησε και κράτησε το επώνυμο του αγαπημένου της ακόμα και όταν χώρισαν. Απέκτησε και δεύτερο γιο, πάλι εκτός γάμου, το 1954 με ένα νέο έρωτα ονόματι Michael Fiorillo.

Προσπάθησε να εγκατασταθεί στην Πρώην Σοβιετική Ένωση θέλοντας να βρει πρόσφορο έδαφος για την αθεία της, αλλά οι προσπάθειές της έπεσαν στο κενό μιας και η ΕΣΣΔ αρνήθηκε την είσοδο μιας Αμερικανίδας με δύο εξώγαμα παιδιά στο έδαφός της.

Κατά καιρούς πέρασε από διάφορες δουλειές. Όπως είχε πει αργότερα ο γιος της William Murray στο βιβλίο του «Η ζωή μου χωρίς το Θεό» η μητέρα του άλλαζε συνεχώς εργασιακό περιβάλλον καθώς την απέλυαν εξαιτίας της άσχημης συμπεριφοράς της. Το 1965 παντρεύτηκε τον πεζοναύτη Richard O'Hair με τον οποίο χώρισε αλλά παρέμεινε παντρεμένη μαζί του στα χαρτιά μέχρι και το τέλος της ζωής της. 

Η κατάργηση της προσευχής στα δημόσια σχολεία και οι «Αμερικανοί Άθεοι»

Για πολλές δεκαετίες η Madalyn Murray O'Hair αφιέρωσε τη ζωή της στη μάχη κατά της θρησκείας και της εκκλησίας. Το 1960 κατέθεσε μήνυση κατά του σχολικού συστήματος των δημόσιων σχολείων στη Βαλτιμόρη που ανάγκαζαν τους μαθητές να διαβάζουν τη Βίβλο. Η άρνηση του γιου της William να συμμετάσχει στην ανάγνωση είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει θύμα bullying, κάτι που όπως υποστήριζε, γινόταν με τη σύμφωνη γνώμη και παρότρυνση των εκπαιδευτικών.

Η μήνυση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών το 1963 και με ψήφους 8 υπέρ και 1 κατά η Murray O'Hair δικαιώθηκε καθώς το Δικαστήριο απαγόρευσε την υποχρεωτική απαγγελία στίχων της Βίβλου στα δημόσια σχολεία και την κατάργηση της προσευχής.

Οι μηνύσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Πήγε επίσης στα δικαστήρια κατά της NASA για να απαγορεύσει στους αστροναύτες να διαβάζουν την Βίβλο στις αποστολές τους, αλλά έχασε. Κινήθηκε νομικά επίσης για να βγει πάνω από το αμερικάνικο νόμισμα η φράση «In God we trust» (στο Θεό που πιστεύουμε), ακόμα και να αφαιρεθεί η σκηνή της Γέννησης από το Καπιτώλιο στο Τέξας.

Το 1963 ίδρυσε τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Αμερικανοί Άθεοι» με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των άθεων και το διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας. Οι εμφανίσεις της στα μίντια ως η κύρια φωνή των άθεων ήταν πάρα πολύ συχνές. Οι εχθροί της πολλαπλασιάζονταν μέρα με τη μέρα και εκείνη δεν σταμάταγε να φωνάζει μέσω ραδιοφώνου και τηλεόρασης πόσο κακό έκανε η πίστη και πόσο σημαντικό ήταν το μήνυμα που είχε να μεταφέρει. Για αρκετό καιρό μάλιστα έγραφε τους δημόσιους λόγους του Λάρι Φλιντ, του εκδότη του διάσημου πορνογραφικού περιοδικού Χάστλερ, το οποίο προκαλούσε τα συντηρητικά ήθη των Αμερικάνων.

Σε μία συνέντευξή της στο Playboy το 1965 είχε χαρακτηρίσει τη θρησκεία «δεκανίκι» και «υπερφυσική ανοησία». Είχε μάλιστα αναφέρει πόσο συχνά οι απόψεις της είχαν προκαλέσει το φθόνο των γύρων της, που απειλούσαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της.

Χαρακτήριζε τον εαυτό της «φανατική φεμινίστρια» και εξέφραζε την οργή της με την ανισότητα ανδρών και γυναικών στην Αμερική. «Ο άνδρας στην Αμερική χρησιμοποιεί τη γυναίκα για ένα πράγμα: ένα μέσο εκσπερμάτισης […] Δεν λέω ότι όλοι οι άνδρες στην Αμερική είναι έτσι, αλλά οι 9 στους 10 φτιάχνονται με τα στήθη και δεν δίνουν δεκάρα για την ικανοποίηση κανενός άλλου παρά του εαυτού τους». 

Η στροφή του γιου της στο χριστιανισμό 

Το 1980 ο γιος της William γίνεται χριστιανός, κάτι που κάνει τη Madalyn έξαλλη και προκλητική. «Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αποβολή μετά τη γέννα. Τον απαρνιέμαι ολοκληρωτικά για τώρα και για πάντα. Είναι πέρα από την ανθρώπινη συγχώρεση» είχε πει.

Στο βιβλίο του «Η ζωή μου χωρίς το Θεό» ο William Murray μίλησε για την αυταρχική μητέρα του, για τη γυναίκα που τον έκανε «κατάσκοπο στο όνομα της αθεΐας». Παρακάτω παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Η μητέρα μου είχε τον απόλυτο έλεγχο του αδερφού μου Jon και της κόρης μου Robin. Ενώ εγώ κατάφερα να αποδράσω από την απόλυτη κακία της οικογένειας, που υπήρχε πανταχού παρούσα όλες τις γενιές, εκείνοι δεν τα κατάφεραν.

Ο αδερφός μου ήταν 40 χρονών όταν δολοφονήθηκε. Έμενε με τη μαμά. Έτρωγε πρωινό και μεσημεριανό με τη μαμά. Πήγαινε στη δουλειά με τη μαμά. Πήγαινε διακοπές με τη μαμά. Δεν παντρεύτηκε ποτέ. Δεν έκανε ποτέ μια σοβαρή σχέση εξαιτίας της μαμάς. Τον ίδιο έλεγχο είχε και στην κόρη μου. Ήταν 30 όταν δολοφονήθηκε. Και αυτή έμενε μαζί της.

Την έκανε όσο μπορούσε περισσότερο άσχημη για να μην την κοιτούν οι άνδρες. Ήταν τόσο παχιά που χρειαζόταν να κλείνει δύο θέσεις στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει.

Και οι δύο με αποκαλούσαν προδότη γιατί δέχτηκα το Χριστό και άλλαξα τη ζωή μου.
[…] Ήταν σατανική. Όχι γιατί κατήργησε την προσευχή από τα σχολεία… όχι…ήταν απλά διαβολική. Έκλεψε πολλά χρήματα. Καταχράστηκε την εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων.
Πίστευε ότι είχε απελευθερώσει σεξουαλικά την Αμερική». 

Η απαγωγή, η δολοφονία και ο διαμελισμός

Στις 2 Αυγούστου 1995 η Madalyn, ο Jon και η Robin εξαφανίστηκαν. Έξω από τους «Αμερικανούς Άθεους» υπήρχε ένα ιδιόχειρο σημείωμα που έλεγε ότι η οικογένεια είχε φύγει για δουλειές και ήταν άγνωστο πότε θα επέστρεφε. Για ένα μήνα επικοινωνούσαν με τους υπαλλήλους. Μετά τις 28 Σεπτεμβρίου δεν έδωσαν ξανά κανένα σημείο ζωής.

Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώθηκαν στον David Roland Waters, έναν πρώην κατάδικο, που δούλευε στους Αμερικανούς Άθεους. Ο Waters είχε παλιότερες καταδίκες για διάφορα εγκλήματα, ενώ είχε κατηγορηθεί και για την κλοπή 54.000 δολαρίων από τον Οργανισμό. Όταν η O'Hair είχε ανακαλύψει την κλοπή είχε γράψει ένα προσβλητικό άρθρο για τον υπάλληλό της, αναφερόμενη στα εγκλήματά του. Και αυτό ενίσχυσε το μίσος του απέναντί της.

Στο σπίτι της O'Hair τα πάντα βρέθηκαν άνω κάτω. Το πρωινό ήταν παρατημένο στο τραπέζι, μαζί με τα φάρμακά της γυναίκας και τα σκυλιά ήταν μόνα τους περιμένοντας το αφεντικό τους. Ο Waters θεωρήθηκε ο κύριος ύποπτος της απαγωγής, μαζί με άλλους δύο άντρες και καταδικάστηκε σε 80 χρόνια στη φυλακή. Μέσα από το κελί υπέδειξε και το μέρος που είχε θάψει τα πτώματα. Σε ένα ράντσο στο Τέξας βρέθηκαν τα άψυχα κορμιά των τριών, τα άκρα των οποίων είχαν κοπεί με ένα πριόνι. Η αποσύνθεση μάλιστα ήταν τόσο εκτεταμένη που για να αναγνωριστούν έγινε τεστ DNA.

H ιστορία της Madalyn Murray O'Hair έγινε ταινία και προβλήθηκε από το Netflix με τον τίτλο «Η πιο μισητή γυναίκα στην Αμερική» και κύρια πρωταγωνίστρια την Melissa Leo. 

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της:

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Σε αυτήν την ζωή ο καθένας μας "όπου στρώνει κοιμάται"...
Και δυστυχώς η ελευθερία που μας χάρισε ο Θεός ώστε να κάνουμε ότι θέλουμε χρησιμοποιείται πολύ συχνά κόντρα στο θέλημά Του και με κακό τρόπο....
Ομως ο δίκαιος Θεός που δίνει συνεχώς ευκαιρίες στον άνθρωπο για μετάνοια από αγάπη προς το τελειότερο δημιούργημά του έχει θέσει μια αρχή....
Η αμαρτία και η κακία οδηγούν τον άνθρωπο στον όλεθρο όχι μόνο στην μεταθάνατον ζωή αλλά και στην επίγεια....

Είναι τόσο βέβαιη αυτή η εξέλιξη, όσο η αρχή της βαρύτητας που ισχύει στο σύμπαν....
Και μην ξεχνάμε και κάτι επιπλέον...
Ο μισάνθρωπος διάβολος που βάζει τους οπαδούς του να ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα, στο τέλος καταστρέφει ακόμα κι αυτούς....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.