12 Απριλίου 2017

H ''προοδευτική" jihad και η νεο-αριστερά της ΝΤΠ (μέρος 1ο)

Γράφει ο Πολυδεύκης
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics and Daily News


Η jihad που βλέπουμε πως έχουν επιδοθεί οι εκπρόσωποι του Κοσμικού Ουαχαμπιτισμού έχει μετατραπεί εμφανώς σε εθνοφοβία. Η άκρα δεξιά έχει συνδράμει και αυτή στον σκοπό του κοσμικού ουαχαμπιτισμού, ταυτίζοντας τον επιθετικό προσδιορισμό «εθνικός» με φασιστικές μεθόδους. Την ίδια στιγμή η κοινωνία πολώνεται μεταξύ του «άσπρου» και του «μαύρου», χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο πεδίο ελευθερίας της σκέψης, ώστε να διαφανεί ότι ανάμεσα στις δύο θέσεις υπάρχει και ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της θεωρίας του κοσμικού ουαχαμπιτισμού προέρχονται από τις αριστερές πλατφόρμες του παρελθόντος. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που στο παρελθόν ανήκαν στους πολέμιους των εθνικών πολιτικών και των κρατικών θεσμών.

Από τη στιγμή που επήλθε η διάλυση της ΕΣΣΔ η κομμουνιστική ιδεολογία έγινε μία άυλη κρατικά θεωρία, χωρίς το πατρονάρισμα από μία ισχυρή γεωπολιτική δύναμη. Αυτό επέτρεπε τη διάδοση αυτής ακόμα και σε ανθρώπους που μπορεί να φοβόντουσαν τις συνέπειες της διείσδυσης της Μόσχας στην επικράτειά τους, χωρίς να συνειδητοποιούν πως η θεωρία σεκταρισμού της Σοβιετικής Ένωσης δεν αποτελούσε αποκλειστικό ιδίωμα της Ρωσίας. Από την άλλη ένας ολόκληρος μηχανισμός προπαγάνδας, τρομοκρατίας, διαδηλωτών και αστικών μαχητών έμενε ορφανός και αναζητούσε απεγνωσμένα χρηματοδότηση.

Η σχέση με τις Υπηρεσίες Πληροφοριών 

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι του Κοσμικού Ουαχαμπιτισμού κινούνται από καθαρή ιδεοληψία και από προσωπικά ψυχολογικά συμπλέγματα, χωρίς να αναζητούν φανερά τη στήριξη κάποιων κυβερνήσεων. Πολλές φορές, όπως έχουμε αναδείξει σε παλαιότερα άρθρα, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών έχουν άμεση εμπλοκή, μέσω της χρηματοδότησης ή εκβιασμού προσώπων υπεράνω πάσης υποψίας, όπως εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και ακαδημαϊκών, εκπροσώπων της 7ης τέχνης ή λαοφιλών παρουσιαστών των ΜΜΕ, οι οποίοι λειτουργούν ως «Διαφωτιστές» και φερέφωνα των καθοδηγητών του εξτρεμιστικού ακτιβισμού.

Τις περισσότερες φορές τα κινήματα αυτού του τύπου χρηματοδοτούνται από «φιλανθρωπικά ιδρύματα» που ανήκουν στην οικονομική ελίτ της Δύσης και εξυπηρετούν την πολιτική συγκεκριμένων σχολών γεωπολιτικής, όπως ο νεοφιλελευθερισμός. Επί της ουσίας, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών αποτελούν το μεσάζοντα στην αναζήτηση του χρηματοδότη και του χρηματοδοτούμενου εργαλείου.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορούμε να παρατηρήσουμε σε όλες τις πρώην κομμουνιστικές χώρες της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης ηγέτες με μία σκληροπυρηνική τάση έχουν στρέψει την οργή τους -κατά τους τελευταίους μήνες- κατά του SOROS, Ουγγροαμερικανού χρηματιστή ο οποίος χρηματοδοτεί φιλελεύθερες φιλανθρωπικές οργανώσεις και ΜΚΟ ανά την υφήλιο μέσω του «Ιδρύματος Ανοικτή Κοινωνία» (Open Society Foundations - «OSF»).

Όταν η Κυβέρνησή του έχασε μία δικαστική αντιπαράθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον προηγούμενο μήνα, σχετικά με την κράτηση και την απέλαση δύο μεταναστών από το Μπαγκλαντές, ο δεξιός Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, V. ORBAN, απέδωσε την ευθύνη για αυτό στον συνήθη ύποπτο: τον GEORGE SOROS.

Όταν ο N. GRUEVSKI ερωτήθηκε για το κλίμα στην ΠΓΔΜ και τις ταραχές που σημειώνονταν δήλωσε ότι ο SOROS μετατρέπει τις ΜΚΟ σε σύγχρονο "Στρατό". Σκοπός τους είναι να συνθλίψουν όποια αντίσταση, να παρουσιάσουν ανθρώπους ως εγκληματίες, κλέφτες, προδότες, αδαείς, τέρατα και οτιδήποτε άλλο επιθυμούν, έτσι ώστε στο τέλος να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση σε εκλογές.


Όταν στη Ρουμανία, ο LIVIU DRAGNEA, ηγέτης του κυβερνώντος «Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος» (SOCIAL DEMOCRAT) ερωτήθηκε για την κατάσταση στη Ρουμανία και τα αίτια αυτής, ανέφερε ότι «o SOROS, τα ιδρύματα και οι δομές που έχει χρηματοδοτήσει από το 1990 ευθύνονται για το κακό στη Ρουμανία». Εκτός αυτών των χωρών, ο SOROS έχει, επίσης, δεχθεί επίθεση από μέλη του κυβερνώντος κόμματος «ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» (LAW AND JUSTICE) της φιλοαμερικανικής Πολωνίας και από πολιτικούς σε άλλες χώρες στην περιοχή.

Η ιστοθέση του «OSF» αναφέρει ότι SOROS έχει δώσει περισσότερα από 12 δις δολ. Σε φιλανθρωπίες, με δραστηριότητες σε περισσότερες από 100 χώρες, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής που σχετίζονται με τη Δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. O «OSF» προσφέρει κατά κύριο λόγο τα χρήματά του με τη μορφή μεγάλου αριθμού μικρών χορηγήσεων σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα, οργανισμούς ή σε άτομα για συγκριμένα προγράμματα. Εν ολίγοις, αποτελεί το μηχανισμό χρηματοδότησης των Κοσμικών Ουαχαμπιτών ανά τον κόσμο, υπονομεύοντας την εθνική και πολιτισμική ταυτότητα, όπου αυτή είναι ισχυρή. 

Ο φασισμός των ΜΚΟ 

Η εμμονή του G. SOROS με την Αν. Ευρώπη εξηγείται από τον ίδιο λόγω της καταγωγής του. Ωστόσο ο Πρόεδρος του «OSF», CHRIS STONE, o οποίος διευθύνει τις επιχειρήσεις φιλανθρωπίας του SOROS, έδωσε μία άλλη νότα σε αυτή την εμμονή. Για τον ίδιο δεν μπορείς να εξαγάγεις τη Δημοκρατία, μπορείς μόνον να την εισαγάγεις και να την οικοδομήσεις τοπικά, εξηγώντας την ανάγκη να διατηρεί το Ίδρυμα του SOROS την τοπική του παρουσία. Δηλαδή, σύμφωνα με τον STONE η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα το οποίο δε μπορούμε να το διαφημίσουμε μέσω της επιτυχίας του εντός της επικράτειάς μας, όπως γινόταν στην αρχαία Ελλάδα με αποτέλεσμα η Ευρώπη, όταν πλέον ήταν έτοιμη να αναζητήσει την αντιγραφή αυτού… Αντιθέτως είναι «δημοκρατικό» να εισαγάγουμε τους νόμους και τη δομή που εμείς επιθυμούμε με τη βία και με υπονόμευση του κράτους.

H εκστρατεία κατά του SOROS σε χώρες οι οποίες στο παρελθόν κυριαρχούνταν από τη Μόσχα φαίνεται να ακολουθεί το πρότυπο που δημιούργησε o Ρώσος Πρόεδρος V. PUTIN, του οποίου η εκστρατεία καταστολής των χρηματοδοτούμενων, από το εξωτερικό, φιλανθρωπικών οργανώσεων εκδίωξε το ίδρυμα του SOROS από την Ρωσία πριν από δύο χρόνια. Σε χώρες όπως η Ουγγαρία, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν επιδιώξει χορηγίες του «OSF» ανέρχονται σε δεκάδες με εκατοντάδες. O SZILARD NEMETH, Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος «FIDESZ» του ORBAN στην Ουγγαρία, δήλωσε τον Ιανουάριο: «Ψευδεπίγραφες ΜΚΟ της αυτοκρατορίας του SOROS διατηρούνται για να καταπιέζουν τις εθνικές κυβερνήσεις υπέρ του παγκόσμιου κεφαλαίου και του κόσμου της πολιτικής ορθότητας. Αυτοί οι οργανισμοί πρέπει να καταστέλλονται με κάθε μέσο και θεωρώ ότι πρέπει να ξεδιαλέγσνται. Πιστεύω πως υφίσταται μία διεθνής ευκαιρία να το πράξουμε τώρα». 

συνέχεια στο 2ο μέρος  

Geopolitics



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.