Τελευταίες αναρτήσεις

5 Απριλίου 2017

«Η Τουρκία είναι πάντα δίπλα στους Αλβανούς».. Σώπα...

Δεν πρέπει να λησμονούμε τα οφέλη και τη βοήθεια της Τουρκίας προς το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, αναφέρει αλβανικό άρθρο που δημοσιεύθηκε, προχθες, σε αρκετές ιστοσελίδες της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου. 

Η Τουρκία σταμάτησε το περιβόητο ελληνικό σχέδιο (1996-1997) 

Όταν το 1997 (κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Αλβανία),η Ελλάδα ήταν έτοιμη να στείλει στρατεύματα στο νότιο τμήμα της χώρας, δήθεν για την προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Τότε η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε στους Έλληνες ότι μια στρατιωτική επίθεση στην Αλβανία θα πρέπει να εξετασθεί από την τουρκική κυβέρνηση ως επίθεση στην Τουρκία, υποχρεώνοντας την ελληνική κυβέρνηση να δηλώσει δημόσια ότι δεν θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στην Αλβανία γιατί θα δεχόταν επίθεση από τον ιστορικό εχθρό της την Τουρκία. 

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1996-97 στην Αλβανία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Alba» η Τουρκία ανέπτυξε 900 στρατιώτες στην Αλβανία για τους Αλβανούς και την κρατική προστασία της χώρας από τις ελληνικές σοβινιστικές τάσεις. 

Η Τουρκία κατηγόρησε τους Έλληνες ότι προκαλούν εξέγερση στην Αλβανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την Τουρκία, καμία άλλη χώρα του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ δεν αντέδρασε για την προστασία, την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Αλβανίας. 

Η Τουρκία ο μοναδικός υποστηρικτής για στρατιωτική επέμβαση της Αλβανίας στο Κόσοβο (1999) 

Από όλα τα κράτη από τα οποία η Αλβανία ζήτησε βοήθεια πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική, για την προστασία και την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου, η μόνη χώρα που απάντησε θετικά ήταν η Τουρκία.  Επομένως, εάν το ΝΑΤΟ δεν επέμβαινε στρατιωτικά στο Κοσσυφοπέδιο, τότε μόνο η Τουρκία  θα επέμβαινε στρατιωτικά για να προστατεύσει τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου! 

Ο τουρκικός στρατός εμπόδισε τους Ρώσους να βοηθήσουν τη Σερβία (1999) 

Η Τουρκία εμπόδισε τη διέλευση του ρωσικού στόλου, μέσω των Δαρδανελίων να έρθουν στην Αδριατική,  που επρόκειτο να εμποδίσουν τον UCK. 

Αυτό συνέβη όταν ο UCK ζήτησε βοήθεια από τον τουρκικό στρατό για αυτό. Μπορεί αυτό να είναι μια μοναδική περίπτωση στον κόσμο, ένα κράτος να εκπληρώνει το αίτημα ενός ελεύθερου στρατού. 

Η Δέσμευση της Τουρκίας για παρέμβαση του ΝΑΤΟ και της βοήθειας προς τον αλβανικό λαό (1998-1999) 

Η μεγαλύτερη συνδρομή για την απελευθέρωση του κράτους και του λαού του Κοσσυφοπεδίου, εκτός από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου (UCK) είναι αναμφίβολα η επέμβαση του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών! 

Από τις ευρωπαϊκές χώρες που ήταν μέλη της Συμμαχίας, μόνο η Τουρκία επέμενε να επέμβει το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο για να βοηθήσουν τους αθώους ανθρώπους. 

Το τουρκικό κράτος ήταν παρόν στη διάρκεια της αλβανικής κρίσης των προσφύγων. Από την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη εστάλησαν δεκάδες οχήματα TIR, φέρνοντας υλικό και υλικοτεχνική υποστήριξη στα Τίρανα και το Ελμπασάν, ενώ από την Άγκυρα πετούσαν αεροπλάνα προς τα Τίρανα. 

Στο Ελμπασάν με πλήρη χρηματοδότηση της Τουρκίας δημιουργήθηκαν προσφυγικοί καταυλισμοί για 10 χιλιάδες άτομα, ενώ στην ανατολική Θράκη, στην Τουρκία δημιουργήθηκαν 20 στρατόπεδα για να στεγάσουν τους χιλιάδες Κοσοβάρους που μεταφέρθηκαν με αεροπλάνα από τα Σκόπια. Επίσης στα Σκόπια η Τουρκία είχε δημιουργήσει μια πόλη με σκηνές για 10 χιλιάδες Κοσοβάρους κλπ. 

Θα πρέπει ακόμη να τονισθεί ότι η Τουρκία είναι ένα από τα πρώτα κράτη που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και είναι αυτή που πιέζει τα για αναγνώριση σε  ισλαμικά κράτη που δεν το έχουν αναγνωρίσει. 

Έτσι, μπορούμε να έχουμε τη συμπάθεια ή το μίσος για μια συγκεκριμένη χώρα, αλλά δεν ειναι ηθικό να αρνούμαστε ό, τι είναι αληθινό, ιδιαίτερα  για αυτά που έχει κάνει για εμάς! 

(Το άρθρο του ιστορικού Σαλί Καμπάσι (Sali Kabashi) δημοσιεύθηκε σε botasot.info, kosova.info, fax.al κ.ά.) 

http://www.echedoros-a.gr
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.