Τελευταίες αναρτήσεις

10 Απριλίου 2017

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ “ΥΠΟΚΙΝΗΣΕ” ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Γόρδιος Δεσμός για τον Τραμπ το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ
Τη ρώσικη ρουλέτα την ξέρουν καλύτερα οι Ρώσοι

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χαν Σεϊχούν βορειοδυτικά της Συρίας, επίθεση με χημικά όπλα. Από αυτήν την επιχείρηση, ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές ήταν μεγάλος. Τουλάχιστον τους 86 έφθασαν οι νεκροί από τους άμαχους.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέδωσε αυτήν την εγκληματική επίθεση κατά του άμαχου πληθυσμού στις συριακές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Όμως, αυτή η εκτίμηση ήταν καθόλα βεβιασμένη και επιπόλαια. Γιατί, ο Μπασάρ αλ Άσαντ δεν είχε κανένα μα κανένα όφελος από μια τέτοια εγκληματική αποτρόπαια πράξη.

Από τη στιγμή που η Ρωσία αλλά και η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, τον στήριζαν και είχε το πάνω χέρι στη χώρα του!

Άλλωστε, ήταν πρόσφατες οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Rex Tillerson, από την Άγκυρα όπου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το τέλος της Προεδρίας του Μπασάρ αλ Άσαντ θα το αποφασίσει ο συριακός λαός!

Παρά ταύτα, τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι ΗΠΑ εκτόξευσαν 59 πυραύλους Τόμαχοκ από δυο αμερικανικά αεροπλανοφόρα που βρίσκονταν στη Μεσόγειο, με στόχο τη βάση Αλ Σαριάτ. Από αυτήν την επίθεση, που προφανώς πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα της επιθέσεως της Τετάρτης, καταστράφηκε ολοσχερώς η Βάση (κτήρια, εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αποθήκες καυσίμων κλπ)! Όμως, αυτή η στοχευμένη επίθεση είχε και περί τους δέκα νεκρούς!

Προβλέψαμε το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία… 

Πριν σας δώσω τις πληροφορίες μου από την ακριβέστατη πηγή μου και τις εκτιμήσεις μου, αξίζει να θυμηθούμε τι ακριβώς έγραφα στην Ελεύθερη Ώρα της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2017 στο άρθρο μου: “Η Ελλάς είναι απούσα από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις”!!

Έγραφα λοιπόν, με τον υπότιτλο: “Κινούμενη άμμος η Μέση Ανατολή και η Ανατολική Μεσόγειος”, τα παρακάτω:

«…Όπως έχει τοποθετηθεί προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ, θα αμφισβητήσει την συναφθείσα συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα (2231 ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ της 20ης Ιουλίου 2015), ευθυγραμμιζόμενος απόλυτα με τις θέσεις του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δεν αποδέχεται και δεν αναγνωρίζει την αναφερομένη συμφωνία. Γιατί, το Τελ Αβίβ δεν πρόκειται να αποδεχθεί την όποια δυναμική παρουσία του Ιράν σε ρόλο ρυθμιστή στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία θα στρέφεται εναντίον των γεω-στρατηγικών και γεωπολιτικών συμφερόντων του, αλλά και της εθνικής του ασφαλείας εν κατακλείδι. Δεν πρόκειται, δηλαδή, το Ισραήλ να αποδεχτεί μέσω του Ιράν μια αναβαθμισμένη σε ειδικό ρόλο Σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου στα πλευρά του, η οποία θα αποτελεί το μακρύ χέρι της Τεχεράνης εναντίον του Ισραήλ. Αυτό θα σημάνει, μέτρα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ κατά του Ιράν. Που θα σημάνει, ότι θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να διαταραχθούν οι σχέσεις του Τραμπ με τον Πούτιν…»!!

Το Ισραήλ υποκίνησε το πυραυλικό αμερικανικό χτύπημα! 

Έτσι ενισχύεται κατά πολύ η εκτίμηση ότι, το πυραυλικό χτύπημα στη Συρία από τις ΗΠΑ υποκινήθηκε εν πολλοίς από την κυβέρνηση του Ισραήλ. Αφού το Ισραήλ δεν θέλει επ΄ ουδενί τον αναβαθμισμένο ρόλο του Ιράν στη Συρία και γενικότερα, διά μέσω της Συρίας στην ευρύτερη περιοχή. Από τη στιγμή που ο Μπασάρ αλ Άσαντ στηρίζεται στο Ιράν, αφού ένα από τα δυναμικότερα τμήματα του Ιρανικού στρατού, οι “φρουροί της επανάστασης” συμμετέχουν από την αρχή των εχθροπραξιών στη Συρία κατά των δυνάμεων του ISIS. Από την άλλη μεριά η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που είναι Σιϊτική και αποτελεί το μακρύ βραχίονα του Ιράν στην περιοχή, επανδρώνει τα ένοπλα τμήματα του Άσαντ, χτυπώντας τον ISIS. Είναι δε εξοπλισμένη η Χεζμπολάχ με πολύ βαρύ οπλισμό από το Ιράν. Όμως παράλληλα, η Χεζμπολάχ αποτελεί ανά πάσα στιγμή μια ασύμμετρη απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ. Ως εκ τούτου, το Ισραήλ σε καμιά περίπτωση δεν επρόκειτο να ανεχθεί γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή με βατήρες τη Συρία του Άσαντ και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου! Προστατεύοντας έτσι, όχι μόνο την εδαφική του ακεραιότητα, αλλά και τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά του συμφέροντα στη Μέση Ανατολή και την Εγγύς Ανατολή!

Γόρδιος Δεσμός για τον Τραμπ το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ! 

Πέραν όμως του Ισραήλ, αυτό το πυραυλικό χτύπημα στη Συρία, υποκινήθηκε και από το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ. Αυτό της ΝΤΠ που επί 40 με 50 χρόνια ύφαιναν το “πουλόβερ” της Παγκοσμιοποίησης και δεν θέλουν ποτέ να πιστέψουν ότι η “εκλεκτή” τους η Χίλαρι Κλίντον, έχασε τις Προεδρικές εκλογές από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν είναι ενταγμένος και δεν εξυπηρετεί τους στόχους και τους σκοπούς της Παγκοσμιοποίησης!

Όμως, το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι, η καθιέρωση της αλλαγής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα περάσει αναίμακτα. Θα περάσει από “συμπληγάδες πέτρες”!
Θυμηθείτε, τι έγραφα στις 15 Ιανουαρίου στην Ελεύθερη Ώρα:
«…Ο Τζωρτζ Σόρος, ο Ουγγρο-αμερικανός κερδοσκόπος, αυτός ο σατανικός άνθρωπος βλέπει το οικοδόμημα της Παγκοσμιοποίησης να γκρεμίζεται και δεν θα καταθέσει ποτέ τα όπλα. Έτσι, σύμφωνα με υψηλότατες και εγκυρότατες πληροφορίες μας, προ ημερών σε ευρεία σύσκεψη του διεφθαρμένου Επιτελείου του, αποφάσισε να ξεκινήσει οικονομικό πόλεμο κατά των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, διά μέσω του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου, προκειμένου να γονατίσει τον Τραμπ, ο οποίος ως γνωστόν είναι πολέμιος της Παγκοσμιοποίησης και των οικονομικών και όχι μόνο, συμφερόντων του Τζωρτζ Σόρος. Δηλαδή, θα επιχειρηθεί αυτό που λέει ο λαός μας: “Για το χατίρι της γριάς, έκοψε ο γέρος την κουκούνα του…»!!

Ωστόσο, για να επιλυθεί το Συριακό πρόβλημα, με ένα Ισραήλ αντίθετο και με τη Μόσχα να στηρίζει το Ιράν για τα συμφέροντά της, θα πρέπει ο Ντόναλντ Τραμπ να τολμήσει την υπέρβαση! Έχει μπροστά του έναν “Γόρδιο Δεσμό” και επιβάλλεται να τον κόψει και όχι να προσπαθήσει να τον λύσει!!

Να συνεχισθεί ο έντιμος διάλογος Τραμπ – Πούτιν… 

Η λύση είναι να γίνει ένας έντιμος συγκερασμός απόψεων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, συνυπολογίζοντας οι δυο μεγάλες δυνάμεις και τον Ισραηλινό παράγοντα, από τη στιγμή που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση!

Να καταλάβουν οι ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ ότι ο πυραυλικός αμερικανικός βομβαρδισμός βοηθάει μόνον τον ISIS και την Τουρκία! Από τη στιγμή που αυτή η επίθεση, ήταν μια επίθεση πανομοιότυπη αντίστοιχων επιθέσεων της κυβερνήσεως του Μπάρακ Ομπάμα κατά το παρελθόν!

Θα πρέπει οι ΗΠΑ να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους, ότι το οπλοστάσιο του συριακού στρατού είναι ρωσικής προελεύσεως και η συνεχής και αδιάκοπη αποστολή του βοήθησε στο να καταβληθεί η ισχύς του ISIS και να απελευθερωθούν πόλεις όπως, της Παλμύρας και του Χαλεπίου!

Από πλευράς μας είμαστε σίγουροι, ότι το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ επηρέασε - εκβίασε το νέο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην εφαρμογή μιας αλόγιστης ενέργειας, που αποδυναμώνει τη στρατιωτική ισχύ των συριακών δυνάμεων και ενισχύει το κατακερματισμένο ηθικό των δυνάμεων του ISIS!

Γι΄ αυτό, ας καταλάβει το Επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, ότι χτυπήματα τέτοιου είδους βοηθούν τα παιχνίδια και τα σχέδια της ΝΤΠ που επιθυμεί τη διατάραξη των σχέσεων του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαδιμίρ Πούτιν!

Ας καταλάβουν ότι, ο Πούτιν προς το παρόν δείχνει καρτερικότητα και υπομονή!!

Τη ρώσικη ρουλέτα την ξέρουν καλύτερα οι Ρώσοι 

Ωστόσο, αν κάποιοι από το Επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ θεωρούν ότι, θα πιέσουν τον Πούτιν με παρόμοια τεχνάσματα και θα του αποσταθεροποιήσουν τη δεδομένη ισχύ και κυριαρχία στην περιοχή, είναι θεωρώ γελασμένοι! Διότι ο Πούτιν είναι πολύ καλός παίχτης στο παιχνίδι της συνομωσίας και ξέρει να προστατεύει τα συμφέροντα της αχανούς χώρας του, στα διάφορα σημεία του Πλανήτη! Και είναι σίγουρο πως είναι αποφασισμένος να τα προστατεύσει παντί τρόπω! Γιατί είναι από τους ηγέτες που γνωρίζει πολλά και μιλάει λίγο, αντίθετα από άλλους που γνωρίζουν λίγα και μιλάνε ακατάσχετα! Ξέρει να παίζει άμυνα, αλλά και να κάνει αιφνιδιαστικές επιθέσεις, εκεί που οι άλλοι δεν το περιμένουν! Ξέρει να κάνει πόλεμο, αλλά και ανταρτοπόλεμο!

Γι΄ αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ, να καταλάβει ότι ο εχθρός του είναι εντός των τειχών της χώρας του! Είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων που θα παραδώσει σκληρά το σαρκίο της. Θα πρέπει ο Ντόναλντ Τραμπ “να σπάσει αυγά”!!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.