Τελευταίες αναρτήσεις

9 Απριλίου 2017

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ;

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

(ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ)

Η πειθαρχία είναι το θεμέλιο του Στρατεύματος. Η σιδηρά διατήρησή της, αποτελεί για τους ηγέτες μιας χώρας καθήκον, υποχρέωση και ευθύνη. Η πειθαρχία δεν είναι δουλεία, αλλά καθήκον του ελευθέρου ανθρώπου. Είναι το στρατιωτικό καθήκον του πολίτου προς το έθνος. Οιαδήποτε χαλάρωση της πειθαρχίας στο Στράτευμα και όταν ακόμη περιορίζεται σ’ ένα μόνο σημείο, μεταδίδεται ταχύτατα και έχει πλέον αποτελέσματα επικίνδυνης επιδημίας. Η επιβαλλομένη πειθαρχία στο Στράτευμα, πρέπει να φθάσει το αυθόρμητο και το πηγαίο διότι στην απαιτούμενη για το Στράτευμα πειθαρχία, δεν υπάρχει δικαίωμα, χωρίς να προηγηθεί το καθήκον. 

Γνωρίζουμε επίσης ότι, ο Συνδικαλισμός το μεγάλο επίτευγμα των εργαζομένων, των προηγμένων λαών έγινε, για να μπορούν να τιθασεύσουν τους κακούς και άδικους εργοδότες. Στον εργασιακό χώρο  των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν αντικαθίσταται με τίποτε ο εργοδότης. Στις Ένοπλες Δυνάμεις τον συνδικαλιστικό ρόλο τον ενασκεί ο Διοικητής δεν εννοείται κακός, η άδικος Διοικητής, όταν η εξουσία του διέπεται από τους Στρατιωτικούς κανονισμούς και Νόμους της πολιτείας, οι οποίοι ως δαμόκλειος σπάθη αιωρούνται άνωθεν  του και όταν « Ανθρώπων άρχει, κατά νόμον άρχει και Ουκ αεί άρχει». 

Για εμάς που γνωρίζουμε τα Στρατιωτικά, διότι υπηρετήσαμε το λειτούργημα του Στρατιωτικού 40 χρόνια, η ψήφιση νόμου από την παρούσα Κυβέρνηση, περί λειτουργίας συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, προκαλεί οργήν, δέος και θλίψη. 

Με τον νόμο αυτό που ψήφισε, η Νομοθετική εξουσία της χώρας μας, δυστυχώς μόνο κακό, θα δημιουργήσει  στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και κατάσταση επικίνδυνη και καταστροφική για την λειτουργία των.  Δυστυχώς η απόφαση αυτή συμπεραμαρτούντων και άλλων ληφθέντων αποφάσεων στο παρελθόν, θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα, των αναγκαία να υπάρχουν, ισχυρές Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που τόση εμπιστοσύνη είχε και έχει ο Ελληνικός Λαός προς αυτές.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν είναι Δ.Ε.Κ.Ο, ούτε και ιδιωτική επιχείρηση, αλλά μια ισχυρά οργανωμένη δύναμη της πατρίδος, τις οποίες εμπιστεύεται ο Ελληνικός λαός, διότι εκτός του ότι αποτελεί εγγύηση για την ακεραιότητα και την τιμή της πατρίδος μας δίδει στην εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας την δυνατότητα διεξαγωγής εξωτερικής πολιτικής. Τέλος, αυτές είναι και οι πρώτες που θα προστρέξουν να βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο λαό σε αντίξοες καταστάσεις.

Αυτή η δυνατότητα του Ενόπλων Δυνάμεων είναι η κύρια αποστολή των και το βασικό στοιχείο υπάρξεώς των. Για να είναι όμως εις θέση να φέρουν εις πέρας αυτή την αποστολή, απαιτούνται Σιδηρά ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, χρηστή ΔΙΟΙΚΗΣΗ και Σκληρή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν στηρίζουν το οικοδόμημά των στις τρεις αυτές δογματικές αρχές, τότε αυτές είναι ένα συνονθύλευμα επικίνδυνων, για την ασφάλεια της χώρας δημοσίων υπαλλήλων, καθιστάμενες και αυτομάτως εκτός αποστολής.

Απευθυνόμενος στους ζηλωτές του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, δυστυχώς δεν γνωρίζουν ότι, για να είναι αξιόμαχες αυτές, δηλ. να μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή των, στηρίζονται στην εκτέλεση των Νόμων και των κανονισμών που διέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και στην υπακοή στους ανωτέρους «προθύμως και άνευ αιτιολογίας».

Υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις κανονισμοί, Διαταγές, Νόμοι του Κράτους και άγραπτες παραδόσεις που διέπουν αυστηρά τις σχέσεις Ανωτέρων και κατωτέρων, Διοικητού και υφισταμένων, τους οποίους ουδείς έχει το δικαίωμα να καταστρατηγήσει.

Επομένως μέσα σ’ ένα χώρο, όπως είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες οι Στρατιωτικοί επέλεξαν να υπηρετήσουν την αποστολή των ως λειτούργημα μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός των, άλλοτε ως προϊστάμενοι, και άλλοτε ως υφιστάμενοι, ποιο ρόλο μπορεί να έχει ο Συνδικαλισμός; Μόνο την κομματοποίηση, την σύγκρουση και με τελικό αποτέλεσμα την διάλυσή των. Αυτό θέλουμε; 

Υπ’ όψιν των ζηλωτών του νόμου αυτού [ν.4407/2016ΦΕΚ134Α], της Νομοθετικής εξουσίας και της πολιτικής εξουσίας, το συνδικαλιστικό τομέα στις Ένοπλες Δυνάμεις, των ε.ε. και ε.α. στελεχών καλύπτουν επαξίως, οι Ενώσεις Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και οι Πανελλήνιες Οργανώσεις  Αποστράτων Αξιωματικών, οι οποίες με σοβαρότητα και ευθύνη, προβάλλουν προς την εκάστοτε κυβέρνηση τας ανάγκας των ε.ε. και ε.α. Στελεχών και ζητούν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες την  θεραπεία των. 

Τέλος! Απευθυνόμενος στην πολιτική Ηγεσία της χώρας (συμπολίτευση και αντιπολίτευση). Και! επειδή  σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, σχεδόν  απαγορεύεται στο ε.ε. Στρατιωτικό προσωπικό, να συμμετάσχει σε Σωματεία, ανακαλέσατε τον άστοχο και  επιζήμιο αυτό νόμο, για να μην δώσετε την χαριστική βολή και  γκρεμίσετε το προπύργιο αυτό της πατρίδος μας, που έχει την εντολή του Ελληνικού λαού, «να φυλάττει Θερμοπύλες». 

«Επιδίωξη των πολλών η ηδονή, των ολίγων η δόξα, των δε επιλέκτων η αρετή». [ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ] 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
ε.α. Αντγος
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.