Τελευταίες αναρτήσεις

15 Απριλίου 2017

Τα εγκώμια του Επιταφίου και η νεοεποχίτικη βλακεία

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Γιατί αλήθεια κόβονται τα περισσότερα από τα εγκώμια στις ενορίες της Εκκλησίας της Ελλάδος; Θα πει κανείς για να συντομεύεται η ακολουθία, επειδή ο κόσμος είναι κουρασμένος και δεν αντέχει. Παρότι και αυτό ακόμη δεν θα έπρεπε να είναι το σκεπτικό ορθοδόξων ποιμένων τέτοια μέρα, εντούτοις η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη. Αν δει κανείς ποια εγκώμια παραβλέπονται, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται ανάμεσα σε άλλα και για όλα τα εγκώμια που αναφέρονται στους σταυρωτές του Χριστού, δηλάδή στους αμετανόητους Εβραίους. 

Και δύο είναι οι λόγοι που οδηγούν πολλούς "πατέρες" σε αυτήν την επιλογή: πρώτον το γλείψιμο στους σιωνιστές "κοσμοκυρίαρχους" και δεύτερον η νεοεποχίτικη βλακεία. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν κυρίως πενηντάρηδες δεσποτάδες, πολύ φιλόδοξοι, με μοναδικό προσόν ότι είναι έτοιμοι για όλα: να τα πουλήσουν όλα, να τα φτύσουν όλα, να τα πατήσουν όλα και γενικώς να τα κάνουν όλα προκειμένου να είναι τα καλά παιδιά των αμερικανοσιωνιστών κυρίαρχων του κόσμου, όπως τους πιστεύουν οι ταλαίπωροι. Είναι αυτοί οι δραστήρια αιρετική ομάδα στην Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος που προωθεί το ξεπούλημα σε όλα τα επίπεδα: αρχιεπίσκοποι να γίνουν τα παιδιά και αν δεν υπάρχει κάν εκκλησία, τους είναι αδιάφορο. 

Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι περισσότεροι και δεσποτάδες και παπάδες που λογοκρίνουν τα εγκώμια, επειδή έχουν οι δυστυχείς πιστέψει την νεοεποχίτικη προπαγάνδα ότι προκαλούν μίσος κατά των "άλλων". Ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο, αλλά φοβούνται γενικώς να μην βρεθούν αντιμέτωποι με εκπροσώπους της νέας τάξης πραγμάτων. Άσε, λένε, να έρθει καμία ΜΚΟ ή καμία μειονότητα να διαμαρτυρηθεί. Και μετά που να τρέχεις. Άσε να τα έχουμε καλά με την εξουσία του αιώνος τούτου του απατεώνος. 

Εκεί όμως ακριβώς είναι το ζήτημα: να μην τα έχουμε καλά με την εξουσία του αιώνος τούτου, επειδή τότε είναι αδύνατον να τα έχουμε καλά με τον Κύριο. Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε. Και οι ταλαίπωροι για να δικαιολογήσουν την πτώση και τον συμβιβασμό τους, εμφανίζονται να διαθέτουν περισσότερη αγάπη από τους πατέρες τόσων αιώνων που τα έλεγαν έτσι, χωρίς να σκέφτονται ποτέ νεοεποχίτικες ανοησίες. Σκέφτονται δηλαδή ότι είναι καλύτεροι από τους αγίους και τους διορθώνουν! Αυτό ξεπερνά πλέον την βλακεία· πρόκειται για φρενοβλάβεια!Share

1 σχόλιο:

Believer είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Θάνο μου έν Χριστώ άδελφέ... Έχεις άπόλυτο δίκιο αύτά λέω κι έγώ όπου γράφω, ή άποστασία τών δεσποτάδων χτυπάει κόκκινο ξεθωριασμένο καί συριζεϊκο, είναι άπίστευτο αύτό πού ζούμε έμείς οί Έλληνες Όρθόδοξοι, ζούμε πιά ώς παραπεταμένη μειονότητα στήν πατρίδα μας... Οί άλλόθρησκοι είσβολείς πού καταλαμβάνουν τήν πατρίδα μας βάσει σιωνιστικού σχεδίου πού έχει άποδεχθεί ό άθεος ό άνθέλληνας διεθνιστής κατά όμολογία του τσίπρας, είναι άγαπητοί στούς άγαπολόγους μητροπολίτες νεοταξίτικης φουρνιάς πού έχουν καταλάβει καί τά ίερά καί τά όσια... Τέτοια άποστασία, ούτε έπί τουρκικής κατοχής...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.