Τελευταίες αναρτήσεις

10 Απριλίου 2017

Στα πρόθυρα παγκόσμιας ανάφλεξης

– Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
– ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
– Η ΜΟΣΧΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
– ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ

Μετά το αιφνιδιαστικό χτύπημα των Ηνωμένων Πολιτειών σε συριακό έδαφος τις πρώτες πρωινές ώρες, υπάρχει μία έντονη ανησυχία, πρωτόγνωρη που παραπέμπει στις πιο μαύρες εποχές του ψυχρού πολέμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, η ρωσική πλευρά εμφανίζεται εξαιρετικά ανησυχεί για το τι μέλλει γενέσθαι ενώ με απόφαση της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας έχει απαγορευθεί η πώληση τουριστικών πακέτων για ρώσους πολίτες προς την Τουρκία, ενώ υπάρχει συντονισμένη εκκένωση των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην Τουρκία πλην των απολύτως απαραίτητων διπλωματικών αποστολών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιο συναγερμός στη ρωσική πλευρά δεν υπήρχε ούτε και την περίοδο που οι τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος. Αυτό είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης.

Στην άλλη πλευρά του ατλαντικού το γεγονός ότι το χτύπημα δεν το γνώριζε ούτε το στενό επιτελείο του προέδρου Τραμπ, προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Και τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο.

–  Πρώτον ο πρόεδρος Τραμπ να προέβη σε αυτή την αιφνιδιαστική κίνηση για να αποτινάξει από πάνω του την πίεση και της φαιδρές κατηγορίες περί συνεργασίας με τους ρώσους. Κάνοντας αυτό το χτύπημα αυτόματα εξαφάνισε την πίεση προς το πρόσωπό του και το πρόσωπο των συνεργατών του, όπως φάνηκε από την αμηχανία της Κλίντον.  Αυτό είναι το καλό σενάριο, αφού δείχνει ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια, τουλάχιστον αυτής της έντασης.  Αντίθετα, ο πρόεδρος τραμ απαλλαγμένος από τις κατηγορίες, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ακόμα και να συνεργαστεί με τις ρωσικές δυνάμεις προκειμένου να χτυπήσει με κάθε τρόπο τους ισλαμιστές τρομοκράτες,  Χωρίς να κατηγορηθεί για υποχωρητικότητα έναντι των ρώσων ή ακόμα και του Άσαντ τον οποίο ήδη έπληξε.

–  Το δεύτερο και χειρότερο σενάριο, είναι να εκβιάζεται ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ακριβώς εκβιάστηκε και ο Μπιλ Κλίντον προκειμένου να διαπράξει την σφαγή στη Σερβία. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κλίντον υπό την απειλή καθαίρεσης στην σκιά του σκανδάλου Λεβίνσκι σύρθηκε κυριολεκτικά από το βαθύ κράτος της Ολμπράιτ και των άλλων καθαρμάτων προκειμένου να ισοπεδώσει μία χώρα για να γλιτώσει την καρέκλα του. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την παγκόσμια ανάφλεξη.

Η κατάσταση στην Συρία δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση στην Σερβία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, στην Συρία έχουν ήδη εγκατασταθεί ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, S300 και S400.  Τα συστήματα αυτά είναι απολύτως λειτουργικά και εξοπλισμένα. Το σοβαρό στοιχείο είναι ότι ο έλεγχος αυτών των συστημάτων, βρίσκεται στα χέρια του συριακού στρατού. Κοινώς, εάν επιχειρηθεί βομβαρδισμός της Συρίας από αέρος, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η κατάρριψη  Αμερικανικών αεροσκαφών από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα. Γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, και είναι αυτονόητο τι θα σημάνει. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.