Τελευταίες αναρτήσεις

4 Απριλίου 2017

ΕΛΛΗΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ

Γράφει ο Λευτέρης 

Έλληνα!
Έχεις επίγνωση πόσοι “Ευρωπαίοι” σε ζηλεύουν που έχεις το δικαίωμα και την τιμή ν’ αποκαλείσαι Έλληνας;

Και ζηλεύουν (και φθονούν μάλλον) γιατί ένας γνήσιος Έλληνας έχει μια διάσταση που αυτοί δεν μπορούν να έχουν: Την ιστορική διάσταση (που σχετίζεται με κάποια χαρίσματα γονιδιακά). 

Κι’ αυτή η ιστορική διάσταση εμπεριέχει ένα πλούτο εμπειριών και Σοφίας που μόνον ένας Έλληνας μπορεί να τον αναβιώσει!

Και βέβαια, χωρίς την γνώση και την εφαρμογή τέτοιας πλούσιας παρακαταθηκης, ένας Έλληνας παραμένει οπισθοδρομικός και αδύνατος. Και δυστυχώς, ο ράθυμος και ανεκπαίδευτος Έλληνας παραμένει πολύ χαμηλά, τουλάχιστον στα μάτια αυτών που σύμπραξαν στο λαμπρό Ελληνικό μεγαλούργημα, που τώρα αυτός ανάξια “κατέχει” στ’ όνομα μόνο. Γιατί η δόξα εξυπακούει και ευθύνη παραδειγματική.

Για χιλιετηρίδες, ο Έλληνας είχε αντιμετωπίσει μεγάλους κινδύνους, μέχρι και ολικής εξαφάνισης. Αλλά φαίνεται ότι, μετά από μεγάλες θυσίες και εξαιρετικές αποδόσεις κάποιων χαρισματικών ατόμων, η ομάδα των Ελλήνων κατάφερε να επιζήσει.

Κι’ ερχόμαστε στην μοντέρνα εποχή. Κάποιοι γνώστες της ιστορίας διατυπώνουν ότι η σημερινή κατάσταση ίσως νάναι, ιστορικά, και η πιο επικίνδυνη. Γιατί ο τωρινός πόλεμος είναι πολύπλευρος (ψυχολογικός, οικονομικός, διηθητικός, επικοινωνιακός, τεχνολογικός, εκτοπιστικός). Για δεκαετίες ήδη, ο εχθρός είναι “εντός των τειχών,” σχεδόν παντού: Στις κυβερνητικές υπηρεσίες, στα δικαστήρια, στις μυστικές υπηρεσίες, στην αστυνόμευση, στη τηλεόραση, στις εφημερίδες, στα σχολεία, στην μουσική, τα κινηματογραφικά έργα, κ.α.

Ένας τέτοιος πολύ ασυνήθιστος πόλεμος χρειάζεται πολύ ασυνήθιστες αντιμετωπίσεις. Και μάλλον μόνο με την λεπτομερή ιστορική γνώση της συμπεριφοράς του “αόρατου” εχθρού είναι δυνατόν ν’ αμυνθεί ο πολίτης και η χώρα.  Και μπορεί να μην έχουν άδικο αυτοί που μιλούν για πρωταρχικά ζητήματα κατάπτωσης Ηθικής και επικράτησης “Σατανισμού”, που ουσιαστικά βασίζονται στον βαθύ ερεθισμό των αρνητικών συναισθημάτων (φόβος, ανησυχία, ενοχή, ζηλοφθονία, εγωπάθεια, αλαζονεία, πρόσκαιρος ηδονισμός) που περιορίζουν και διαστρευλώνουν τη λογική σκέψη. Και παρατηρούμε ότι ο άνθρωπος τελικά καταντά ν’αρέσκεται στο να μαγνητίζεται απο το κακό κι’ετσι να υποφέρει (όπως:“Βλέπω τηλεόραση, με αρρωστά μεν, αλλά προτιμώ να συνεχίζω να βλέπω”. “Προτιμώ να παραδόσω την Πατρίδα μου… επειδή ρατσιστή δεν θέλω να με λένε…”) 

Πάντα υπάρχει μια ικανοποιητική λύση, αλλά όχι προς τα εκεί που μας δείχνει μια στενόμυαλη λογική που έχει ήδη περιοριστεί απο κάποια φοβία! Η μόνη ελπίδα είναι η διαφυγή από τις στενές σκέψεις προς την προοπτική που εμφανίζει η προγονική Σοφία. Δηλαδή το φαινομενικά “δύσκολο” πρώτο βήμα είναι μια απλη αλλαγή κατεύθυνσης (όπως, όταν κολυμπάς ενάντια ενός θαλασσινού ρεύματος, θα σωθείς μόνο αν απλά αλλάξεις κατεύθυνση...) 

Και παρόλον που σ’ένα διαταραγμένο από την ανησυχία μυαλό, το σωστό φαίνεται σα μια παράδοξη ιδέα, η λύση είναι πάντα απλή, φτάνει να ξέρεις πού να ψάξεις: Βρίσκεται στην Αλήθεια της Σοφίας που έχει ήδη παρατηρηθεί μέσα από τα βιώματα των προγόνων!

ΕΛΛΗΝΑ!
ΣΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!
ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ
ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ 
(ΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ).

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ,
ΑΛΛΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΟΥΛΑ.
ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ. 
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ,
ΒΑΛΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ.

ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ,
ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΑΛΩΣΥΝΗ Σ’ ΕΝΑ ΓΕΙΤΟΝΑ;
ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΚΥΘΡΩΠΟΣ,
ΠΑΡΑ Ν’ΑΓΓΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ;

ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΝΑΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΜΑ
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑ;

ΠΡΟΤΙΜΑΣ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΖΩΗ 
ΝΑΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΤΑ ΒΟΛΙΚΑ,
Η ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑΝΑΙ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟ; 

ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ BEBAIOΣ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ. 
ΠΙΣΤΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΑΓΑΠΗ. 

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΕΙ!

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΦΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ;
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ν’ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ.

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ, ΠΩΣ ΘΑΞΕΡΕΣ ΤΟ “ΜΥΣΤΙΚΟ”
ΟΤΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ;

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ,

Λ.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.