5 Απριλίου 2017

"Το μεν εύδαιμον το ελεύθερον, το δε ελεύθερον το εύψυχον" (μέρος 1ο)

Ομιλία της νομικού κυρίας Ειρήνης Μαρούπα στην Ημερίδα Γεωπολιτικής που έγινε στις 18/3/2017 στην Ξάνθη και είχε τίτλο "Γεωπολιτικές αναταράξεις και κίνδυνοι στη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο" 

Οὓς νῦν ὑμεῖς ζηλώσαντες καὶ τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον κρίναντες μὴ περιορᾶσθε τοὺς πολεμικοὺς κινδύνους 
(παρ. 43 Επιτάφιος Περικλή, Θουκυδίδης) 

Διάλεξα τον τίτλο της εισήγησής μου από τον Επιτάφιο του Περικλή που συνέγραψε ο Θουκυδίδης. Απόσπασμα από τον επιτάφιο λόγο που εκφώνησε  ο Περικλής το 430 π.Χ.. 

Δικαίως θα αναρωτηθείτε, τι σχέση έχει ο επιτάφιος και ειδικά τούτο δω το απόσπασμα, με το θέμα της ημερίδας μας «Γεωπολιτικές αναταράξεις και κίνδυνοι στην σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο». 

Δικαίως αναρωτιέμαι κι εγώ, ελπίζω κι εσείς, γιατί μαζευτήκαμε σήμερα στην Ξάνθη και γιατί ήρθαμε τόσοι άνθρωποι από τόσο μακριά για να συμμετέχουμε. 

Για να διαπιστώσουμε, αν τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, όσο και η πειρατική πολιτική της ασταθούς Τουρκίας, δημιουργούν αρνητικές συνθήκες και δυνητικούς κινδύνους για την Ελλάδα, τους οποίους μάλιστα πρέπει να αντιμετωπίσει, κατά το εισαγωγικό σημείωμα των διοργανωτών της εξαιρετικής αυτής ημερίδας, είναι η ΜΙΑ εύλογη απάντηση. 

Σίγουρα για ν ακούσουμε από κοντά τους αξιολογότατους και ειδικούς στα θέματα που αναλύουν, δεύτερη απάντηση. 

Θα σας πω  γιατί, εγώ, είμαι εδώ. Γιατί καταλαβαίνω ότι τέλειωσε η ώρα της συζήτησης, τέλειωσε η ώρα που περιγράφει ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο του Περικλή, « δεν είμαστε γι’ αυτό λιγότερο κατατοπισμένοι στα πολιτικά, γιατί μονάχα εμείς αυτόν που δεν παίρνει καθόλου μέρος σ’αυτά τον θεωρούμε όχι φιλήσυχο, αλλά άχρηστο, κι εμείς οι ίδιοι ή κάνουμε ορθές σκέψεις και προτάσεις πάνω στις υποθέσεις της πολιτείας ή τουλάχιστον παίρνουμε σωστές αποφάσεις γι’αυτές, γιατί δεν νομίζουμε πως τα λόγια βλάπτουν τα έργα, αλλά ότι πιο πολύ βλάπτει να μην διαφωτιστούμε πιο μπροστά με τον λόγο για τα όσα πρέπει να κάνουμε», (νι τε τος ατος οκείων μα κα πολιτικν πιμέλεια, κα τέροις πρς ργα τετραμμένοις τ πολιτικ μ νδες γνναι· μόνοι γρ τόν τε μηδν τν δε μετέχοντα οκ πράγμονα, λλ' χρεον νομίζομεν, κα ο ατο τοι κρίνομέν γε νθυμούμεθα ρθς τ πράγματα, ο τος λόγους τος ργοις βλάβην γούμενοι, λλ μ προδιδαχθναι μλλον λόγ πρότερον π δε ργ λθεν.) 

Είναι ώρα για ΔΡΑΣΗ. 
Και πρέπει να συντονιστούμε. 
Γι’ αυτό έχω έρθει. 

Και για να περάσω αμέσως στην ουσία του θέματος. Είμαστε μια χούφτα άνθρωποι. Μόλις 8.000.000. Σε μια μικρή χώρα. Την Ελλάδα μας. Που τα σύνορά μας αμφισβητούνται πανταχόθεν, (η άποψή μου είναι ότι έχουν ήδη αλλάξει κι απλώς δεν μας έχει ανακοινωθεί). Που η αθρόα κι ελεύθερη εισροή των λαθρομεταναστών έχει υπονομεύσει καίρια την εθνική συνοχή κι ομοιογένεια. 

Εδώ πρέπει να κάνω μία σοβαρή αναφορά στο καίριας σημασίας ζήτημα της κατευθυνόμενης λαθρομετανάστευσης που υφίσταται η χώρα μας. 

Τα τελευταία χρόνια, ανεχθήκαμε σαστισμένοι, παθητικά την δημιουργία εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων εθνοκτόνων, μέσα στην χώρα μας σε απαράδεκτα ποσοστά για την επιβίωση οιουδήποτε εθνικού κράτους. Ενώ η ιστορία και η στρατηγική, όπως διδάσκεται, σε όλες τις ανώτερες στρατιωτικές σχολές και σε όλα τα ανώτερα πολιτικά τμήματα, αναφέρει ξεκάθαρα ότι τα πολυπολιτισμικά, πολυεθνοτικά, πολυθρησκευτικά, μειονοτικά μπαλώματα εντός μιας κρατικής επικράτειας αποτελούν τον πρώτο στόχο διέγερσης και αποσταθεροποίησης αυτού του κράτους, από οποιονδήποτε επίδοξο κατακτητή, εμείς επιτρέψαμε κι επιτρέπουμε την αλλαγή του εθνικού και θρησκευτικού χάρτη της χώρας με εισροές πληθυσμών που είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ περισσότερο φίλα προσκείμενοι προς τους εχθρούς μας απ’ ό,τι σε μας. Πληθυσμών που έχουν τέτοια χαοτική πολιτισμική διαφορά από εμάς που είναι Αδύνατον να αφομοιωθούν. Όχι επειδή το φοβόμαστε ότι δεν θα γίνει η αφομοίωση, αλλά επειδή είναι αποδεδειγμένο σε πλείστες άλλες χώρες, (Γερμανία, Ολλανδία, ΗΠΑ,). 

Είναι επίσης τελεσίδικα διαπιστωμένο σε πανεπιστημιακές μελέτες κορυφαίου κύρους, που μελετώντας την ιστορία ενσωμάτωσης πληθυσμιακών ροών με άλλες πολιτισμικές καταβολές, διαπιστώνουν ότι αυτή ουδέποτε συνέβη (Tuffts καθηγήτρια πολιτικών επιστημών Kelly Greenhillweapons of mass migration” 2011, σύμβουλος του John Kerry, “οι μέθοδοι των μεταναστευτικών ροών θεωρείται ως μία ιδιαίτερα σύγχρονη μέθοδος για την επιδίωξη πολιτικών και οικονομικών στόχων μεγάλης αποτελεσματικότητας που καταλήγει σε πλήρη μη αναστρέψιμη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με την εισβολή σε αυτήν, την χώρα στόχος, ανθρώπων με καθοδηγούμενη μετανάστευση από τις χώρες πηγή όπου συμβαίνει μία σκόπιμη κοινωνική αναταραχή που παίρνει τις διαστάσεις του πολέμου. 

Έτσι προκαλείται πολιτικό, κοινωνικό χάος και πολιτισμική αλλοίωση στις χώρες στόχος, ώστε να μεταβληθεί ο πληθυσμός σε μία ανθρώπινη μάζα, έναν χυλό, μέσω του οποίου τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των αυτοχθόνων πιέζονται σε υποχώρηση, χάριν μιας αναγκαίας ισοπεδωτικής πολιτικής διαχείρισης και επομένως σε περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και διαδικασιών του αυτόχθονος πληθυσμού. Οι αυτόχθονες, όμηροι, χάνουν την διαχείριση της χώρας τους…», Harvard καθηγητής πολιτικών επιστημών Robert Pantnaοι καρποί των πολυπολιτισμικών κοινωνιών είναι η απομόνωση, η απάθεια, η αδιαφορία και η έλλειψη κοινωνικής συνοχής»),. Θα θυμίσω εδώ ότι η Ελλάδα, μέχρι προ  25ετίας απολάμβανε εξαιρετικά ποσοστά εθνικής και θρησκευτικής ομοιογένειας, 97-98%, τα οποία εκτός από μία αίσθηση συνοχής κι αδελφοσύνης που παρήγαγαν στον πληθυσμό, αναγνωρίζονταν επιπλέον από όλες τις στρατηγικές αναλύσεις της χώρας μας και του εξωτερικού, ως συντριπτικό στρατηγικό και αμυντικό πλεονέκτημα. 

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι πιο δυναμικοί και δραστήριοι ηγέτες όλων των χωρών και των ιστορικών περιόδων, πριν επιχειρήσουν να επεκτείνουν εδαφικά και στρατηγικά την χώρα τους, προβαίνουν σε μαζικές εθνοκαθάρσεις, ομογενοποιώντας τα εθνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά των υπηκόων τους. Βλέπε ναζιστική Γερμανία, κεμαλική Τουρκία και μέχρι το 1960, Ισραήλ σήμερα. Εμείς λοιπόν έχοντας ήδη αυτό το πλεονέκτημα και χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε καμία απάνθρωπη δίωξη κανενός για να το πετύχουμε, ξαφνικά και συλλογικά οι ηγέτες μας όλων των πολιτικών αποχρώσεων, αποφάσισαν να το καταστρέψουν. Αρχής γενομένης με τον Σαμαρά το 1990 και με συντριπτικούς ρυθμούς τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς από εμάς, που έχουμε στοιχειώδη αντίληψη και τελειώσαμε το γυμνάσιο ή το λύκειο, ότι όλοι αυτοί δεν κατάλαβαν αυτό που ήξεραν όλοι οι προκάτοχοί τους στην Ελλάδα και όλες τις υπόλοιπες χώρες; Ή είναι τόσο αδιάβαστοι ώστε να μην γνωρίζουν τις μελέτες που αποδεικνύουν ότι αφομοίωση τέτοιων πολιτισμών ποτέ δεν είναι δυνατή; 

Για την απάντηση σε αυτό σας παραπέμπω στο πόνημα ενός μέλους των λεσχών (όπως όλοι οι δυτικοί ηγέτες παγκοσμίως σήμερα), του Coudenhove Kallergi, υπουργού εξωτερικών της Αυστρίας περί το 1920, πατέρα της Πανευρώπης (που το βραβείο του πήραν Μέρκελ το 2009 και Χέρμαν Βαν Ρομπάϋ το 2011), το Praktischer Idealismus,  που συνέγραψε το 1925 για να μας προαναγγείλλει ότι πρέπει η Ευρώπη να εποικιστεί από 185.000.000 αφροασιατικής προέλευσης ως το 2025, έτσι ώστε διαφορετικής πολιτισμικής και γενετικής προέλευσης, μετά την αναμενόμενη επιμειξία με τους γηγενείς, ευρωπαίους και έλληνες, θα προκύψει ένας καινούριος πληθυσμός πιο νωθρός και πιο κουτός, χωρίς ίχνος εθνικής ταυτότητας, που θα είναι πολύ ευκολοκυβέρνητος,  από μία πνευματική ελίτ κατά τον Coudenhove, ήδη υπάρχουσα το 1925, που αναφέρει ότι αποτελείτο ως επί το πλείστον από τραπεζίτες και διανοούμενους εβραϊκής καταγωγής. «O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. 

Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας”. 

Καταλάβατε τώρα γιατί εποικίζονται τα νησιά μας αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη;
Ζούμε σε μια μικρή χώρα. Την Ελλάδα μας. Που, η αθρόα εισβολή και μελών του ISIS, τούρκων πρακτόρων, και Κύριος οίδε τίνος άλλου, είναι από μόνη της μία ωρολογιακή βόμβα, η οποία έχει ήδη σκάσει. 

Ή θα παραδοθούμε, θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, προσφέροντας γη και ύδωρ στον όποιον εχθρό επιβουλεύεται την γη μας (και ήδη πολλοί εξ αυτών την διεκδικούν με πολεμικές πράξεις), 
Ή ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ.

Ένας δρόμος μένει. Να γίνουμε 6.000.000 πολεμιστές, από 14-70 ετών, να γνωρίζουμε σκοποβολή, να κατέχουμε νόμιμα όπλα, να είμαστε πολιτοφύλακες, εθνοφύλακες, όπως θέλετε πείτε το.

Εγώ το λέω με απλά λόγια: να μπορούμε να υπερασπιστούμε ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΒΩΜΟΥΣ, τάφους των προγόνων. Να πολεμήσουμε για την συνέχεια, την επιβίωση του ελληνικού λαού που κατοικεί σ’ αυτήν την γωνιά του πλανήτη εδώ και 5000 χρόνια!
Θα με ρωτήσετε, γιατί δεν είναι καιρός για λόγια και αποφάσεις; Πόλεμο έχουμε; Δεν έχουμε και μπορεί να μην γίνει καν.

Θα σας απαντήσω με παρρησία. Ναι. Πόλεμο έχουμε. Κηρυγμένο επισήμως με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο! Όχι μόνο συνείδησης πόλεμο. Πραγματικό. Μην καταπίνετε αμάσητη την εικονική πραγματικότητα που σας ταϊζουν, τα χειραγωγημένα ΜΜΕ των ντόπιων πρακτόρων ξένων υπηρεσιών, οι εθελόδουλοι υπάλληλοι των διεθνών τραπεζιτών που παριστάνουν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Αντίθετα στον ορισμό του Θουκυδίδη που είπε ότι, ευτυχισμένος είναι μόνον ο ελεύθερος και για να είσαι ελεύθερος πρέπει να είσαι γενναίος, (μόνος αυτός είναι ο τρόπος να είσαι ελεύθερος), οι εθνοπατέρες του σήμερα, μας πιπιλίζουν το μυαλό, ότι είναι δυνατόν να είμαστε παρακμιακοί, αποβλακωμένοι, νωθροί και δειλοί και παρ’ όλα αυτά να παραμείνουμε ελεύθεροι γιατί κάποια μεγάλη δύναμη, κάποιος διεθνής οργανισμός ή ο ίδιος ο αρχάγγελος Γαβριήλ θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ελευθερία μας.

Oι οποίοι, καναλάρχες και πολιτικοί, διεφθαρμένοι όλοι, μας λένε ότι κι αν δεν είμαστε ελεύθεροι, κι αν οι Τούρκοι μας πάρουν δυο νησιά ή την Θράκη, ή δορυφοριοποιήσουν την Ελλάδα, ή αν εκχωρήσουμε την ελευθερία μας, σε ξένους οργανισμούς, στο ΔΝΤ, στην παγκόσμια τράπεζα, σε ξένα διευθυντήρια και τελικώς στις 13 τραπεζικές οικογένειες που ποδηγετούν σήμερα τον κόσμο, δεν πειράζει. Δεν πειράζει που δεν θα είμαστε τελείως ελεύθεροι, γιατί θα μπορούμε να αγοράζουμε αγαθά, να έχουμε τις συντάξεις μας, να απολαμβάνουμε τον καφέ μας, να ερωτευόμαστε και άρα βρε αδελφέ, να είμαστε ευτυχισμένοι. Σκλάβοι, αλλά ευτυχισμένοι.

Βλέπετε με τα μάτια σας, ακούτε με τα αυτιά σας, πιστεύετε στην λογική και την κρίση σας.

Ακούστε λοιπόν:
Ερντογάν 29/11/2016 αναφερόμενος κατά την διάρκεια των συνομιλιών για το κυπριακό: «Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία, εκεί υπάρχει μία τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου. Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Στον βορρά υπάρχει και τουρκική δημοκρατία, αυτό ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς θα το καταλάβουν και θα το μάθουν». 

Κανείς δεν αντέτεινε για την παράνομη κατοχή του βόρειου κομματιού του νησιού, της Κύπρου μας, και την  παράνομη παραμονή τουρκικού στρατού σε αυτό, ούτε για τον παράνομο εποικισμό. Έλληνας της Κύπρου, της Ελλάδας ή ξένος! Και την σημαία από το αυτοκίνητο της αποστολής του προέδρου, καθώς και την αναγραφή στην επιγραφή του στις συνομιλίες «πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας», τις πήρε και τις δύο ο αέρας, κατά τα ειωθότα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 20 χρόνια!

Ερντογάν 13/1/2017¨»Έχουμε τονίσει ξεκάθαρα σε Ελλάδα και Κύπρο ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν μία λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Θα είμαστε εκεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».

Μπουρχάν Κουζού, σύμβουλος Ερντογάν 7/2/2017: «το πρόβλημα στο Αιγαίο δεν είναι δύο γίδες που βόσκουν σε 2 βράχια. Αν στο αιγαίο κυριαρχήσουν οι έλληνες, το 65% θα είναι ελληνικό! Για να υπάρχει πέρασμα μεταξύ των λιμανιών μας θα χρειάζεται άδεια από τους έλληνες».

Δηλαδή αν νικήσουμε, ΜΟΝΟΝ ΤΟ 65% ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (το δυτικά του 25ου μεσημβρινού, που μας είπε τον Απρίλιο του 16, στην συνέντευξη Καμμένου στο ενικός του Χατζηνικολάου στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο ΥΕΘΑ Πάρις Καρβουνόπουλος όταν ρώτησε «κ. Υπουργέ γιατί τα πλοία του ΝΑΤΟ πλέουν δυτικά του 25ου μεσημβρινού, πώς εμποδίζουν από εκεί τις μεταναστευτικές ροές;»). Διαφορετικά, αν επικρατήσουν οι Τούρκοι ολόκληρο το αιγαίο θα είναι δικό τους! (αναρωτιέμαι και στην Ακρόπολη αν θα κυματίζει η γαλανόλευκη τότε!)

Γιλίτ Μπουλούτ, σύμβουλος Ερντογάν 18/1/2017: «Η Κύπρος είναι τουρκική, θα χυθεί αίμα εκεί. Πως πήραμε πίσω την Κύπρο; Με τα αίματα των μαρτύρων. Αν στις χώρες της Ε.Ε., στην Αγγλία ή στην Γερμανία υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την επιστροφή της Κύπρου, θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο. Αν υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι είναι δυνατόν να αφαιρεθεί από την χώρα του Τούρκου η Κύπρος που πήραμε με τα αίματα των μαρτύρων, και είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο αντίτιμο, η Κύπρος στέκεται εκεί, ορίστε!»

(Μόνο με πόλεμο δηλαδή θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το νότιο κομμάτι του νησιού που μας ανήκει!)

Και
«Όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Ελλάδας έχουν περάσει στα χέρια του γερμανικού κεφαλαίου, όλα τα χρηματιστήρια, όλες οι τράπεζες. Σήμερα δεν υπάρχει Ελλάδα. Μακάρι να σηκώνονταν οι 300 του Λεωνίδα να πάνε να δούνε την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Ένας πρωθυπουργός που δεν φοράει  γραβάτα (και οι προηγούμενοι θα συμπληρώσω εδώ), έκανε όλα όσα του είπε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πούλησε την Ελλάδα. Να σας το πω καθαρά: Σήμερα οι έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν. Είναι όλοι σκλάβοι. Τι περιμένουν; Περιμένουν το χρέος εκεί».

Μας προειδοποιεί ως τελευταίο καμπανάκι πριν την αυλαία. Ο Λεωνίδας θα έκλαιγε για την σημερινή ηθική παρακμή μας και δεν υπάρχουμε πλέον, ούτε ως έλληνες ούτε ως πολίτες. Είναι αλήθεια; Ειπωμένο από τον εχθρό το περιεχόμενο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία…

Ατελείωτες δηλώσεις για τον υποχωρητικό Κεμάλ που υπέγραψε την συνθήκη της Λωζάννης του 1923 η οποία κατά την επίσημη Τουρκία απετέλεσε ήττα της Τουρκίας, διότι μας ωφέλησε παράνομα, δηλώσεις για το πόσο η συνθήκη παραχώρησης της Δωδεκανήσου του 1947 (συνθήκη ειρήνης των Παρισίων), από την Ιταλία στην Ελλάδα, δεν περιλαμβάνει τις παρακείμενες νησίδες και βραχονησίδες, επειδή δεν έχουν ρητά καταγραφεί σε αυτήν. Παρά το γεγονός, ότι ο ορισμός της Δωδεκανήσου, μετά των παρακειμένων νησίδων και βραχονησίδων περιλαμβάνεται στην διμερή συμφωνία Τουρκίας Ιταλίας του 1932 με την ποία παραχωρήθηκε η κυριαρχία τους από την Τουρκία στην Ιταλία κι αναγνωρίζεται η κυριαρχία της Ιταλίας σε παρακείμενες των νήσων, νησίδες κάθε είδους, κατοικημένες και μη. Και άρα, αν κάποιος έπρεπε να έχει παράπονο για την κυριαρχία σε νησίδες και βραχονησίδες περί τα Δωδεκάνησα, αυτή όφειλε σύμφωνα με τον νόμο και τις διεθνείς συνθήκες να είναι Η ΙΤΑΛΙΑ!

Ατελείωτες δηλώσεις όχι απλώς εμπρηστικές, αλλά κήρυξης ΠΟΛΕΜΟΥ, περί 18 νησιών τουρκικών στο Αιγαίο μας, που παράνομα κατέχουμε, που ανεβαίνουν ως τα 125!, και στα οποία περιλαμβάνονται εκτός από βραχονησίδες, και κατοικημένα νησιά, Οινούσσες, Χίος, Λήμνος, Λέσβος.

Δηλώσεις και για την Θράκη και την Θεσσαλονίκη που ανήκουν στην Τουρκία κατά τα σύνορα της καρδιάς τους, για τουρκική μειονότητα της Θράκης, ΟΛΕΣ  από τα επίσημα χείλη του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν και από σύσσωμη την ηγεσία και την αντιπολίτευση της Τουρκίας.

Εννοείται, όλες οι περιοχές στο Αιγαίο, που θέλουν να καταλάβουν και να μας αποσπάσουν από την Ελλάδα μας οι Τούρκοι, δεν αφορούν μόνον στην κυριαρχία στο Αιγαίο για γεωστρατηγικούς λόγους, αλλά και την εξόρυξη των γεωανθράκων και του φυσικού αερίου, που γνωρίζουμε πλέον ότι είναι πλούσια τα κοιτάσματα.

Στο ενδιάμεσο θα χωρέσω την συνέντευξη τύπου του Μάρτιν Σέφερ, εκπροσώπου τύπου του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών στις 20/9/2017 σε ερώτηση αν η Χίος, η Λήμνος, η Λέσβος είναι ελληνικά νησιά, και πώς σχολιάζονται οι δηλώσεις του Ερντογάν: «Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι' αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός», για να ακολουθήσει στις 30/9 το «η συνθήκη της Λωζάννης εξακολουθεί να ισχύει»! 

Δεν γνωρίζουν δηλαδή οι δήθεν σύμμαχοί μας οι γερμανοί, αν η Χίος, η Λήμνος, η Λέσβος είναι ελληνικά και είναι έδαφος της ΕΕ από το 1979, κι όχι της Τουρκίας.

Επίσης, του Τζον Κίρμπυ, εκπροσώπου τύπου του State Department στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, «γνωστές οι ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο, ευχόμαστε κι ελπίζουμε να λυθούν ειρηνικά»!

Δεν γνωρίζουν δηλαδή οι δήθεν σύμμαχοί μας, οι αμερικανοί, αν η Χίος, η Λήμνος, η Λέσβος, είναι ελληνικά νησιά κατοικούμενα από έλληνες, ή της Τουρκίας. 
Καταλάβατε πόσο σύμμαχοί μας είναι! Θέλουν με δικά μας έξοδα να ικανοποιήσουν την Τουρκία, γιατί είναι σκληρό το παζάρι - διελκυνστίδα που κάνει αυτή μαζί τους για την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν. 

Η Ελλάδα μας προσανατολίστηκε ψυχή τε και σώματι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλισθεί από τον τουρκικό κίνδυνο και ακριβώς αυτός ο ευρωπαϊκός εμμονικός, πλέον, προσανατολισμός έχει μεταβληθεί σε de facto όργανο μετατροπής μας σε δορυφόρο της Τουρκίας, με τις ευλογίες των ¨συμμάχων¨. 

συνεχίζεται στο 2ο μέρος 

πηγή 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.