18 Μαΐου 2016

Το FBI πλέον παρακολουθεί κάθε κίνησή μας στο διαδίκτυο. Να πως μπορεί να χακάρει τους υπολογιστές μας.

Τους τρόπους με τους οποίους το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (FBI) αποκτά πρόσβαση στους υπολογιστές των πολιτών εντός και εκτός ΗΠΑ περιγράφει η ιστοσελίδα Wired σε νέο άρθρο της.

Πρόσφατα, η αμερικανική κυβέρνηση τροποποίησε τις προβλέψεις που αφορούν στις διαδικασίες νόμιμης απόκτησης πρόσβασης σε υπολογιστές πολιτών, έτσι ώστε να διευκολύνει το έργο του FBI. Το Γραφείο Ερευνών έχει μακρά ιστορία... χακαρίσματος, όμως, πλέον, δύναται να «εισβάλει» στους προσωπικούς μας υπολογιστές -ναι, μπορούν να χακάρουν και όσους βρίσκονται εκτός ΗΠΑ- ακόμα πιο εύκολα και εντελώς νόμιμα. 

 
Μερικά στοιχεία για την ιστορία των χάκερ του FBI
  • To πρώτο σύστημα χακαρίσματος του Γραφείου Ερευνών παρουσιάστηκε το 1998 και είχε το όνομα “Carnivore” (Σαρκοφάγο). Σύμφωνα με το Wired, αυτό έχει χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 25 φορές, όμως το 2005 αυτό αντικαταστάθηκε από αλλά συστήματα της αγοράς, αν και σε πολλές περιπτώσεις έστησε τα δικά του, τα οποία μπήκαν στην οικογένεια των «Σαρκοφάγων».
  • Ένας από τους πιο περιβόητους μαφιόζους των ΗΠΑ, ο Nicodemo Salvatore Scarfo Jr της συμμορίας Cosa Nostra, ενέπνευσε το σύστημα παρακολούθησης υπολογιστών της ομοσπονδιακής αστυνομίας το 1999. Πιο συγκεκριμένα, ο Scarfo χρησιμοποιούσε σύστημα κρυπτογράφησης, ώστε οι αρχές να αδυνατούν να βλέπουν τα προσωπικά του e-mails. Γι' αυτό το λόγο αστυνομικοί αναγκάστηκαν να εισβάλουν δύο φορές στο σπίτι του και να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή του ένα σύστημα παρακολούθησης. Το σύστημα ήταν αγορασμένο, όμως σύντομα οι αρχές κατάλαβαν ότι θα πρέπει να φτιάξουν ένα δικό τους.
  • Το 2001 το FBI δημιούργησε το «Magic Lantern» (Μαγικό Φανάρι) για την παρακολούθηση του πληκτρολογίου υπόπτων (Keystroke logging), το οποίο ξεπερνούσε σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες του αγορασμένου συστήματος που είχαν χρησιμοποιήσει στην περίπτωση του μαφιόζου. Εκτός από το να «διαβάζει» το πληκτρολόγιο, το σύστημα μπορούσε να κλέψει και άλλα στοιχεία, όπως κωδικούς και το ιστορικό αναζήτησης του ατόμου που διερευνάται.
  • Το 2009 το Wired έβαλε πρώτο στην δημοσιότητα πληροφορίες για ένα νέο σύστημα παρακολούθησης ονόματι CIPAV, το οποίο εντοπίζει τις διευθύνσεις IP και MAC, δίνοντας πληθώρα πληροφοριών στους ερευνητές. Το σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις, ενώ το 2007 βοήθησε στον εντοπισμό ενός εφήβου που απειλούσε ότι θα προχωρήσει σε βομβιστικές επιθέσεις μέσω διαδικτύου.
  • Το 2012 το FBI άρχισε να χρησιμοποιεί και άλλες μεθόδους, όπως είναι το «ψάρεμα» για ακούσια εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης, γνωστό και ως drive-by downloading. Πρόκειται για τακτική που χρησιμοποιείται συχνά για την παρακολούθηση ατόμων που επισκέπτονται σελίδες πορνογραφίας ανηλίκων.
huffingtonpost.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.