29 Μαΐου 2016

Στην κορυφή της Ευρώπης πάλι η Βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης.


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και η Ρεάλ Μαδρίτης με 5/5 από τη βούλα νίκησε 5-3 την Ατλέτικο Μαδρίτης κατακτώντας το τρόπαιο του Champions League για 11η φορά στην ιστορία της. 

Η εικόνα του αγώνα

Στο... αφιλόξενο γι' αυτήν Μιλάνο η Ρεάλ ήθελε νίκη για πρώτη φορά μετά από δέκα "στείρες" απόπειρες. Αν και χρειάστηκε την ευστοχία-τύχη στη διαδικασία των πέναλτι, αφού οι δικοί της παίκτες είχαν 5/5 και ο Χουανφράν αστόχησε, η... υπομονή της ανταμείφθηκε με την 11η κατάκτηση του Champions League!

Ο ισπανικός τελικός στο "Σαν Σίρο" είχε την εξέλιξη ανάλογη του προ διετίας στη Λισαβόνα. Το σενάριο γράφηκε από το ίδιο χέρι και είχε τον Σέρχιο Ράμος να πρωταγωνιστεί πάλι. Σαν σε επανάληψη ο αρχηγός των "μερένγκες" σκόραρε πάλι σε ευρωπαϊκό αγώνα μετά τον τελικό του 2014. Προωθημένος στο φάουλ του Κρος και οριακά εκτεθειμένος μετά την πρώτη κεφαλιά του Μπέιλ έκανε το 1-0 στο 15' και μετέβαλε από νωρίς τα δεδομένα. Το γκολ ήταν το αποτέλεσμα της πίεσης που είχε ασκήσει η ομάδα του Ζιντάν στο πρώτο τέταρτο του μεγάλου αγώνα, έχοντας μάλιστα παρόμοια ευκαιρία με τον Μπενζεμά στο 6', όταν ο Όμπλακ έσωσε την Ατλέτικο.

Μάλιστα όσο οι "ροχιμπλάνκος" ήταν στο γήπεδο με τον Φερνάντες και όχι τον Καράσκο, η Ρεάλ κατάφερνε ν' αποφεύγει τους κινδύνους. Ο Σαούλ Νίγκεθ ήταν νευρικός και δεν πατούσε ως συνήθως περιοχή, ο Τόρες άφαντος (χωρίς σωστή ενέργεια στο πρώτο μισό) και ο Γκριεζμάν που έπαιζε στην πλάτη των αντίπαλων στόπερ, γινόταν μεν απειλητικός, αλλά χωρίς να είναι αποτελεσματικός.

Απέναντι σε μια "βασίλισσα" που έχει "χτιστεί" από τον Μπενίτεθ κιόλας για να μην κινδυνεύει, ο Σιμεόνε όφειλε να ρισκάρει. Ο Κάρασκο βρήκε θέση στον αγωνιστικό ρόλο και οι... ρόλοι διανεμήθηκαν εκ νέου, αφού με το 4-3-3 αντί του 4-4-2 η Ατλέτικο έγινε πολύ πιο δραστήρια μπροστά. Στο 47' το χαμένο πέναλτι του Γκριεζμάν (σουτ στο οριζόντιο δοκάρι) μετά το μαρκάρισμα του Πέπε στον Τόρες δεν κατέβαλε τους "ροχιμπλάνκος" που πάλευαν ν' ανταποκριθούν σ' ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού.

Παιχνίδι πρωτοβουλίας που δεν το ξέρουν πολύ καλά, παρόλα αυτά το υπηρέτησαν ορθά. Ο Σάβιτς ξόδεψε ακόμη μια ευκαιρία στο 54' για το 1-1, ήταν φανερό πάντως πως η Ατλέτικο δεν θα εγκατέλειπε τη μάχη χωρίς να πέσει στο μέτωπο. 

Πρώτα βέβαια χρειάστηκε ο Όμπλακ να βγάλει το τετ α τετ του Μπενζεμά στο 70' και στο 78' ο Ρονάλντο και ο Μπέιλ διαδοχικά να μην βρουν στόχο από θέση βολής, με τον Σάβιτς στη δεύτερη περίπτωση να διώχνει στη γραμμή. Στην ακριβώς επόμενη "κατεβασιά", 79' ήταν, η Ατλέτικο πήρε ό,τι άξιζε, αφού ο Χουανφράν δεν καθυστέρησε, σέντραρε και στην κίνηση ο Καράσκο, τον οποίο έχασε ο Βάθκεθ, σημάδεψε σωστά από κοντά. Ο πρώτος Βέλγος που σκόραρε ποτέ σε τελικό Champions League έστελνε το τελικό στην παράταση, αφού μετά το 80' τα ρίσκα ήταν ελάχιστα, ο... φόβος της ήττας κυριάρχησε και μονάχα η κοντινή κεφαλιά του Μπέιλ στο 85' καταγράφηκε ως αξιοποιήσιμη ευκαιρία.


Μετά από ένα εξουθενωτικό 90λεπτο η παράταση δεν ήταν καν μικρογραφία των όσων είχαν συμβεί προηγουμένως. Ο Ζιντάν είχε επέμβει πολύ νωρίς στο ματς, κάνοντας τρεις αλλαγές πριν από το 1-1, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν' αλλάξει πράγματα, την ίδια στιγμή που ο Σιμεόνε υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές κινήσεις από τον πάγκο, αφού χτύπησαν Φιλίπε Λουίς και Κόκε, αδυνατώντας να διορθώσει ό,τι θεωρούσε πως χρειαζόταν βελτίωση.

Τα πέναλτι ήρθαν αναπόφευκτα και μάλλον λυτρωτικά στο φινάλε. Οι Μαδριλένοι δεν αστόχησαν σε καμία από τις πρώτες τέσσερις εκτελέσεις (Βάθκεθ, Μαρσέλο, Μπέιλ, Ράμος), ο Χουανφράν (μετά τους Γκριεζμάν, Γκάμπι Νίγκεθ) σημάδεψε το κάθετο δοκάρι στο τέταρτο της Ατλέτικο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής δίχως σε όλο το ματς να έχει κουβαλήσει καν τη Ρεάλ. Ακόμη κι έτσι πάντως έγινε στο φινάλε το πρόσωπο του τελικού. 

MVP

Ευστόχησε... κουτσός στη διαδικασία των πέναλτι ο Γκάρεθ Μπέιλ και από μόνο τούτο τον μετατρέπει σε ηρωική μορφή του τελικού. Μαζί με τον Λούκα Μόντριτς υπερασπίστηκαν όσο κανείς άλλος το στέμμα της βασίλισσας και "πολέμησαν" μέχρι τέλους. 

Αδύναμος κρίκος

Συνήθως προέρχεται από τους χαμένους. Ίσως θα έπρεπε να είναι ο Φερνάντο Τόρες. Με τη συμπεριφορά του ωστόσο ο Πέπε ακύρωσε κάθε θετική προσπάθειά του στο χορτάρι. 

Σχόλιο

Η Ρεάλ και η Ατλέτικο είναι δυο όμοιες και ισοδύναμες ομάδες. Πολλά τις ενώνουν, λίγα τις χωρίζουν. Δυστυχώς για τους "ροχιμπλάνκος" αυτά είναι δύο ευρωπαϊκά τρόπαια στους μεταξύ τους τελικούς από το 2014 και δώθε. Αυτή τη φορά ήταν εκείνοι που ισοφάρισαν πριν βγει η κανονική διάρκεια και έστειλαν το ματς στην παράταση. Ένας πάντως εκ των καλύτερων δικών τους έγινε μοιραίος της βραδιάς. Η Ρεάλ δεν πήρε κάτι άδικα, δεν "έκλεψε" τη νίκη, γιατί και προηγήθηκε και θα μπορούσε ακριβώς πριν από την ισοφάριση να βρει δεύτερο γκολ. Η επιλογή ν' αναλάβει ο Ζινεντίν Ζιντάν δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος, το 11ο δισκοπότηρο θα κοσμεί πλέον την τροπαιοθήκη των "μερένγκες". Άντε πιάστε την... Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον πλέον να δούμε αν η Ατλέτικο μπορεί να επιστρέψει ξανά. Ή ο κύκλος της έκλεισε. 

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ (4-3-3): Νάβας, Καρβαχάλ (52' Ντανίλο), Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (72' Ίσκο), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Λούκας Βάθκεθ) 

Ατλέτικο (4-4-1-1): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (109' Λούκας), Γκάμπι, Φερνάντες (46' Καράσκο), Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε (116' Πάρτεϊ), Γκριεζμάν, Τόρες

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.