27 Μαΐου 2016

Κρεμλίνο: «Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στρατιωτικά την Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας»

Του Βασίλη Καπούλα 

Για αμυντική υποστήριξη και στρατιωτική συμμαχία με την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο έκανε λόγο ο σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν λίγο πριν την άφιξη του Προέδρου της Ρωσίας στη χώρα μας. Παράλληλα τονίστηκε το ενδιαφέρον για εξαγορά του ΟΣΕ και του λιμανιού Θεσ/κης ενώ ευχαριστεί την Ελλάδα για την υποστήριξή της στο θέμα της Συρίας. 

O Yuri Ushakov σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Β.Πούτιν, τόνισε ότι τα ζητήματα στρατιωτικής- τεχνικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας είναι πάντα πολύ σημαντικά γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει διαρκώς το πρόβλημα ανάσχεσης της Τουρκίας και παραδέχτηκε ότι αυτά θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη του Β.Πούτιν. Άλλωστε παραμένει πάντα το αίτημα για ρωσική βάση στο Αιγαίο αν υπάρξουν γεωπολιτικές μετατοπίσεις... 

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας Rosneft και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) θα υπογράψουν συμφωνία για την προμήθεια αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων ενώ αποκάλυψε ότι η Μόσχα συζητά αναβίωση του "South Stream" με υποθαλάσσιο αγωγό από τη Μαύρη Θάλασσα που θα συνεχίζει στο έδαφος της Βουλγαρίας και θα περνά στην Ελλάδα. 

«Η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό των Ελληνικών μεταφορικών υποδομών. Αναφερόμαστε στη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στην επικείμενη προσφορά για την αγορά σιδηροδρομικών εταιρειών και του λιμανιού της Θεσ/κης. Επίσης στην ατζέντα είναι μεγάλος αριθμός έργων που μπορούν να βελτιώσουν τη δυναμική της διεθνούς συνεργασίας» είπε ο Β.Πούτιν. 

«Η Ελλάδα υποστηρίζει τις ρωσικές δράσεις στη Συρία γιατί βοηθούν στην εξαφάνιση μιας σημαντικής αιτίας παράνομης μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη από την οποία η Ελλάδα υποφέρει σημαντικά» δήλωσε ο Γιούρι Ουσακώφ, υποδιευθυντής του γραφείου του Ρώσου Προέδρου. 

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Α.Τσίπρας, συμφωνούν ότι είναι απαραίτητο να μειωθούν οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ» ανέφερε ο Γιούρι Ουσακώφ. 

«Και οι δύο πλευρές ελπίζουν ότι οι δεσμοί στις κύριες σφαίρες συνεργασίας θα ενεργοποιηθούν με τη βοήθεια των επερχόμενων συζητήσεων και επαφών». 

«Η Ελλάδα, η Ιταλία και άλλες χώρες συμφωνούν με την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών». 

«Η Ελλάδα είναι εναντίον των δυτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία αλλά είναι αναγκασμένη να συμφωνήσει με την πολιτική θέση της ΕΕ». 

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι τυχαίες καθώς 24 ώρες πριν η Ρωσία εξοργισμένη παρέδωσε αναφορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δίνοντας ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις τουρκικών εταιρειών που εξοπλίζουν το ISIS! 

O μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Σ.Α του ΟΗΕ, Vitaliy Churkin, με επίσημο γράμμα που έστειλε στον Γ.Γ. του οργανισμού παρέδωσε αναλυτική λίστα. 

Η λίστα περιλαμβάνει τις εξής τουρκικές εταιρείες: 

Gültaş Kimya, Marikem Kimyevi Ve Endüstriyel Ürünler, Metkim, EKM Gübre και Diversey Kimya. 

Οι εταιρείες αυτές παρέχουν στο ISIS εκρηκτικές ύλες όπως σκόνη αλουμινίου,νιτρικό αμμώνιο καρβαμίδιο σε κόκκους και υπεροξείδιο του υδρογόνου. 

«Ανάλυση των κύριων χημικών στοιχείων των εκρηκτικών συστατικών πάρθηκαν από τους ισλαμιστές κοντά στις πόλεις Tikrit του Iράκ και Κομπάνι της Συρίας. Περαιτέρω έρευνα στις εταιρείες παραγωγής έδειξε ότι ή φτιάχτηκαν στην Τουρκία ή τους προμήθευσαν χωρίς δικαίωμα εξαγωγής» είπε ο Β.Τσούρκιν. 

Εκτός από αυτό ηλεκτρονικά στοιχεία των συσκευών ανήκουν στην Αμερικανική εταιρεία Microchip Technology ενώ ανιχνεύτηκαν τρανζίστορς από τη σουηδική εταιρεία STMicroelectronics και κινητά τηλέφωνα Nokia 105 RM-908. 

Το επίσημο πρόγραμμα του B.Πούτιν! 

Παρασκευή 27 Μαΐου 

15.30-15.45 
Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση. 

Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής. 
Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος. 

16.30-16.55 
Συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο 

16.55 - 17.00 
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Μέγαρο Μαξίμου. 

Άφιξη 
17.05-17.35 
Κατ’ιδίαν συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Γεύμα Εργασίας – Διευρυμένες συνομιλίες. 
19.35 

Υπογραφή Συμφωνιών. 
Δηλώσεις στον Τύπο. 

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. 

Άφιξη. 
19.35-20.05 

Εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο υπό την παρουσία και της Α.Ε. του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το ξενοδοχείο “Divani Apollon”. 

Σάββατο 28 Μαΐου 2016 

20.45 
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση. 

Άφιξη στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (Αίθουσα VIP). 

Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς. 

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Λιμάνι της Τρυπητής. 

Άφιξη. 
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με σκάφος  για Καρυές. 

Άφιξη. Επίσημη υποδοχή. 
Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. 

Προσκυνηματική μετάβαση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  κ. Vladimir Putin στο Άγιο Όρος. 

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  κ. Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας από Αρσανά Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος για το λιμάνι της Τρυπητής. 

Άφιξη. 
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  κ. Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». 

Άφιξη. 

Ανεπίσημη Τελετή Προπομπής. 
Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin
προπέμπει εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.
 
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με ειδική πτήση. 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.