29 Μαΐου 2016

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΡΑ ΔΙΑ-ΤΥΠΟΥ

Γράφει το σποράκι

     Φίλοι μου μόλις επέστρεψα από ένα διαφωτιστικό ρεπορτάζ μου, όπου με κόλπο τρύπωσα σε μια διαφημιστική καμπάνια των γνωστών σας Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης με θέμα: "Τι ρόλο έπαιξε και η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ στον διασυρμό της χώρας σας" και σας μεταφέρω τους καρπούς μου. για όσα συμβαίνουν και σιωπαίνουν οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες του ΤΥΠΟΥ μα και του παρά-τυπου, που συνεχίζει να καταδυναστεύει τις επιλογές σας.
     Θυμάστε τις παλιές διαφημίσεις στα περιοδικά, στις εφημερίδες και στις κολώνες των δρόμων; Αυτές ήταν αληθινές διαφημίσεις! Από ελληνικά μυαλά εμπνευσμένες και για ελληνικά νοικοκυριά προορισμένες. Την ξαφνική όμως εξέλιξή τους σε ακριβοπληρωμένες καταχωρήσεις σε εφημερίδες, σε πανάκριβα τηλεοπτικά σποτάκια και σε τεράστιες γιγαντοαφίσες στους δρόμους… απλοϊκά την θεωρήσατε φυσική ΠΡΟΟΔΟ! 
     Έχετε αναρωτηθεί γιατί κάποιοι μόσχοι σιτευτοί πολιτικών οικογενειών επιλέχτηκαν να… μορφωθούν σε αλλοδαπά Πανεπιστήμια; Και με ποια κριτήρια τους δόθηκε ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ; (γιατί όχι κι εμένα Κυρία;) Προοδευτικό σποράκι είμαι κι εγώ… δεν με κάλεσαν όμως για να μου φυτέψουν υψηλού διεθνιστικού επιπέδου ΣΠΟΡΕΣ! Όπως αυτές που φύτεψαν στους γόνους και μεταφύτεψαν στα μυαλά σας οι νέου τύπου ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ! 
     Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί με τους διαφημιστές; Εσείς δεν το υποψιάζεστε καν, μα εγώ που ξετρυπώνω… ανακάλυψα πως οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ των φοιτητών δεν ήταν τυχαίες! Τα δε κριτήρια δεν ήταν τα τυπικά προσόντα, μα ο πόθος των υποψηφίων προς εξασφάλιση διεθνούς καριέρας με κάθε μέσον. Κι έτσι οι  αφύσικα υπερβολικές  φιλοδοξίες τους ΑΓΙΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ! 
     Μην απορείτε λοιπόν που σας διαφωτίζω για τον ύποπτο ρόλο, που έπαιξαν και οι διαφημίσεις στην διαφθορά της κοινωνίας σας. Όλες οι συμφορές της χώρας σας έχουν την αφετηρία τους στις κρυφές λέσχες των κολλεγίων! Εκεί τα μοσχαναθρεμμένα μοσχάρια των κεφαλαιοκρατών πήραν "εντολές" για διαμελισμό της Ελλάδας και ολοκληρωτική δολοφονία του ελληνικού λαού… μα πλην των ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΩΝ! 
     Τι γίνεται τώρα μέσα στο μυαλό σας; Άρχισε να κινείται κάτι; Να σας βοηθήσω… για να μη νομίζετε πως έχω εμμονή με τους πολιτικούς (σιγά τα μούτρα) θα σας πάω σε άλλο χώρο, που κι εκεί σίγουρα δεν έχετε… εντρυφήσει. "Οι Έλληνες είναι ανυπότακτος λαός και για να υποκύψουν, πρέπει να χτυπηθούν στις ρίζες της κουλτούρας τους"... σάς θυμίζω κάτι; Γνωρίζετε πως είναι "φαεινές" του θανάσιμου εχθρού σας, που από απύθμενο μίσος για σας, σχεδίασε την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΑΣ! 
     Υποτάχτηκαν λοιπόν κι απαρνήθηκαν την ΠΑΤΡΙΔΑ τους, δεχόμενοι να παίξουν έναν βρώμικο ανθελληνικό ρόλο! Κι επειδή ήταν καλοί "φοιτητές", τον έμαθαν καλά και τον έπαιξαν καλά, με έπαθλο την επαγγελματική τους προώθηση και τον προβιβασμό τους στα ανώτερα κλιμάκια του τομέα επιλογής τους. Ξαφνιαστήκατε; Δεν σας περνούσε απ' το μυαλό, πως γεννημένοι Έλληνες, θα δέχονταν να πουλήσουν την πατρίδα τους; Γιατί παρακαλώ; Σε τι τους είναι χρήσιμη, αφού μπορούν να ζήσουν σαν πρίγκιπες σε όλες τις χώρες-ιδιοκτησίας των καλοπληρωτών αφεντικών τους; Το χρήμα έχει ΠΑΤΡΙΔΑ; 
     Σχεδόν το ίδιο ισχύει και για πολλούς διευθύνοντες τις διεθνείς διαφημιστικές εταιρίες. Πού σπούδασαν πολλοί φωστήρες της διαφήμισης; Αλλά και κάποιοι επιχειρηματίες ή εκδότες, που έγιναν όψιμοι καναλάρχες; Πώς απέκτησαν τα πτυχία τους και τα "κονέ" τους; Με ποιες δεξιότητες απέκτησαν μυθικές περιουσίες; Και με ποιο κίνητρο επέλεξαν να τις επενδύσουν… "αφελώς" στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό ΤΥΠΟ; 
     Μόνο για να προσωπική προβολή ή και για καταχώριση δημοσίων διαφημίσεων; Το σποράκι σας όμως που είναι έξω από διαπλοκές κρατικές και ιδιωτικές κι αφού δυσφημούν την χώρα σας άδικα, θα σας διαφημίσει ΔΩΡΕΑΝ στα πέρατα της οικουμένης! Κι αφού εσείς δεν "βλέπετε" με τα παγκόσμια μάτια του, θα σας βάλει τα γυαλιά απόρρητης ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ! 
     Ρωτάω λοιπόν: Πως "κατέβαιναν" στα κεφάλια των ευφυών έστω διαφημιστών οι νέες ΙΔΕΕΣ; Νομίζατε πως τα "πρωτοποριακά" σλόγαν ήταν προϊόν έμπνευσής τους; Ότι δηλαδή με μια έξυπνη ατάκα για το κάθε διαφημιζόμενο προϊόν, εξασφάλιζαν και την εμπορική του διανομή; Ήσαστε βαθειά νυχτωμένοι και διαφημιστικά σας ενημερώνω, πως η διαφήμιση κατέκτησε μια πολύ σημαντική θέση στην ελληνική Αγορά, από την γέννηση των Ιδιωτικών Καναλιών και εντεύθεν. ΄Εκτοτε συνυπάρχουν πιασμένοι απ' το χεράκι οι διαφημιστές και οι καναλάρχες… που αν ψάξετε λίγο στα… εγκεφαλικά σας αρχεία, θα βρείτε πόσα κοινά συμφέροντα τους ΕΝΩΝΟΥΝ! 
     Κύριος στόχος της διαφήμισης δεν είναι να σας πείσει, για την ποιότητα και την συμφέρουσα τιμή των προβαλλόμενων  προϊόντων; Λογικοφανές κίνητρο μα μόνο γι' αυτό γινόταν ο ανταγωνισμός ρεκλάμας μεταξύ των διαφημιστικών εταιριών; Μόνο για να εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο κομμάτι της "πίτας" στα κανάλια και τις εφημερίδες; Έτσι νομίζετε; Μάλλον δεν έχετε εντρυφήσει στα ενδότερα της διαφημιστικής σκοπιμότητας των τελευταίων χρόνων. Φαίνεται πως εσείς το μόνο μήνυμα που παίρνατε, ήταν  απ' την κατευθυνόμενη διανομή της ΑΓΟΡΑΣ. 
     Αφεθήκατε να σας κάνουν καθοδηγούμενους καταναλωτές των εισαγόμενων εμπορευμάτων και πελάτες των αντεθνικών πολυεθνικών εταιριών. Εν αγνοία σας έστησαν ένα σύστημα προπαγάνδας με αποδέκτες εσάς, που άθελά σας γίνατε τα θύματά τους. Με τις κατευθυνόμενες διαφημίσεις κατανάλωσης των δικών τους προϊόντων, "εκλεψαν' τις προτιμήσεις σας, εις βάρος των ελληνικών. Κι αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία των διαφημιστικών εταιριών, που "στόχευαν" στις αδυναμίες σας.
     Σας ανάγκασαν να αγοράζετε αυτά που εκείνοι προωθούσαν σκόπιμα κι εσείς σαν αδηφάγοι καταναλωτές αρπάζατε τις "ευκαιρίες"… που δεν απέβλεπαν όμως στην δική σας οικονομία αλλά στον δικό τους πλουτισμό. Έτσι με "έξυπνες" διαφημίσεις πήρατε και τα τραπεζικά δάνεια και τις κάρτες και πληθώρα αχρείαστων αγαθών, που σας χρεοκόπησαν. Κι όχι μόνο οικονομικά αλλά δυστυχώς και ΗΘΙΚΑ. Στην πλεονεξία σας πόνταραν και σας διέφθειραν μέσα απ' τις ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ τους, που "εμπνέονταν" τα διεφθαρμένα μυαλά των διεθνιστών και τις φύτευαν στα δικά σας. Κι αν δεν τους ξεριζώσετε εσείς… σύντομα θα σας ξεριζώσουν αυτοί απ' όλο τον ΠΛΑΝΗΤΗ!

το σποράκι 

(της Μαίρης Καρά)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.