27 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΡΤΥΡΑΣ Ο ΣΕΚΕΡΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 ξεκινάει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης η πολύκροτη δίκη της Siemens. Η δίκη - εάν διεξαχθεί, γιατί ήδη κυοφορείται αναβολή της -  που βάση της είναι η περιβόητη σύμβαση 8002 μεταξύ της Siemens και του ΟΤΕ. Την εποχή εκείνη πραγματοποιήθηκε η μετατροπή του αναλογικού σήματος γραμμών παροχής, σε ψηφιακό (παροχές 1,2 εκατομ.). Τότε, που γι΄ αυτήν την σύμβαση, “έπεσε” η Κυβέρνηση της ΝΔ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά. Ένα ζήτημα που πολλάκις έχουμε αναδείξει με αποκλειστικά έγγραφα της εποχής και άλλα ντοκουμέντα που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν.

Από τη διεξαγωγή αυτής της δίκης θα καθορισθεί το μέλλον της Πατρίδος μας. Γιατί, εάν μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο, ενδεχομένως να αποκαλυφθούν πράματα και θάματα. Από τη στιγμή που είναι εμπλεκόμενο, μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού των δυο – πάλαι ποτέ – κομμάτων Εξουσίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από την διεξαγωγή αυτής της δίκης, μπορούν να αποκαλυφθούν τέρατα και σημεία γι΄ αυτά τα δυο λαδιάρικα πολιτικά κόμματα. Από τη στιγμή που σύμφωνα με το κατηγορητήριο η σύμβαση 8002 επέφερε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο – μην ξεχνάμε πως τότε ο ΟΤΕ ήταν κρατικός, ενώ στην εποχή μας κατά πλειοψηφία ελέγχεται από την Γερμανική Deutsche Telecom – της τάξεως τουλάχιστον των 70 εκατ. ευρώ.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να προσθέσουμε πως ο Θεόδωρος Τσουκάτος, πρώην στέλεχος του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος (ΕΚΚΕ), δηλαδή της επαναστατικής εξωκοινοβουλευτική αριστεράς, που το 1983 προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ, είναι εκ των κατηγορουμένων. Ήταν ο άνθρωπος, εκ των πλέον έμπιστων του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, εξ ου και το γεγονός πως αποκαλείτο “στρατηγός”. Να προσθέσουμε επίσης, πως το 2008 οι Εισαγγελικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι το 1999 είχαν κατατεθεί από την εταιρεία Siemens, σε λογαριασμό του κ. Τσουκάτου, ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα. Ισχυρισμό τον οποίο ο κ. Τσουκάτος αρνήθηκε, προσθέτοντας όμως, ότι τα χρήματα μπήκαν σταδιακά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Και επειδή δεν έχει αυτό αποδειχθεί, που τελικά πήγαν τα λεφτά, οεο;;; Ακόμη να επισημανθεί πως, υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και δικαστική απόφαση, ότι τα δυο κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκαν κατά το παρελθόν “χορηγίες” από τη Siemens, με μόνο εντοπισμένο ποσό, αυτό του κ. Τσουκάτου!!

Έτσι, στις 27 Νοεμβρίου 2015 θα ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με 64 κατηγορούμενους, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων!! Μεταξύ αυτών είναι Έλληνες, πρώην στελέχη της Siemens στην Ελλάδα, όπως ο “εξαφανισμένος” Χρήστος Καραβέλας (εμπορικός διευθυντής του αρμόδιου τμήματος της Siemens, την εποχή σύναψης της συμφωνίας 8002) και ο προϊστάμενός του Ηλίας Γεωργίου (γενικός διευθυντής). Ωστόσο, τον Χρήστο Καραβέλα καθώς και τον πρώην Γενικό Διευθυντή της Siemens Ελλάδος, Μιχάλη Χριστοφοράκο, κάποιοι φρόντισαν να τους αφήσουν να πετάξουν στην “ελευθερία”, προφανώς για να μην αποκαλυφθούν οι δωροδοκίας πολιτικών προσώπων (υπουργών-βουλευτών) και μεγαλο-στελεχών του Δημοσίου (ΟΤΕ) αλλά και επιχειρηματιών μεγάλων ομίλων!! Και μην ξεχνάμε πως, την εποχή της “απόδρασης”, υπουργός Εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη… 

Επίσης, κατηγορούμενοι είναι, 15 Γερμανοί της Siemens, όπως ο πρώην επικεφαλής της Siemens AG (Γερμανίας) Χάινριχ Φον Πίρερ. Όπως, θα ήταν ο Γιόαχιμ Νοϊμπύργκερ (Οικονομικός Διευθυντής), που όμως βρέθηκε νεκρός “πέφτοντας” με το αυτοκίνητό του από γέφυρα του Μονάχου, πριν από κάποιους μήνες… Να σημειωθεί πως, εκ των Γερμανών κατηγορουμένων στη δίκη των 64 και πρώην συνεργάτης του Νοϊμπύργκερ – που φέρεται πως ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που έφαγε μαζί του -, ο Τόμας Γκάνσβιλντ, είχε δηλώσει: “όταν το άκουσα η πρώτη σκέψη μου ήταν ότι κάποιος τον έσπρωξε από τη γέφυρα”… 

Γι΄ αυτό σ΄ αυτήν τη δίκη, δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην Ελληνική Δικαιοσύνη (σε μια εποχή πολύ δύσκολη για το Έθνος και το λαό του), να ξεβρομίσει τον τόπο και να αποκαλύψει όσους, όσο ψηλά και αν βρέθηκαν ή βρίσκονται πολιτικά και οι οποίοι έβαλαν τη χερούκλα τους “στο βάζο με το μέλι”. Όχι να γίνει όπως, με τη συγκάλυψη – όπως λένε οι κακές γλώσσες – που επιχειρήθηκε από το “σύμβολο” της κάθαρσης – κατά δήλωση Αντώνη Σαμαρά – τον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μπάμπη Αθανασίου. Όταν σε αυτό το “σύμβολο” της κάθαρσης ανέθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (μετά τις εκλογές του ’12), το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens

Μια υπόθεση που είχε αναλάβει ο συνάδελφός του Νίκος Ζαγοραιανός και στην συνέχεια η κ. Μαρία Νικολακέα. Η “εκλεκτή” του κ. Αθανασίου αφού επί σειρά ετών κωλυσιεργούσε μυστηριωδώς την διερεύνηση του σκανδάλου, και περιέργως πως έκλεισε την υπόθεση χωρίς την κλήτευση ουσιωδών μαρτύρων που θα διαφώτιζαν σκοτεινές πτυχές της “κατάμαυρης υποθέσεως της Siemens”. Άλλωστε, είναι η ίδια Εφέτης – Ανακριτής που είχε διαφωνήσει με τον Εισαγγελέα Στυλιανό Κωσταρέλλο για την ανάκριση πολιτικών προσώπων στην υπόθεση ασφαλείας του C4I. Για την ιστορία, τη διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακρίτριας έλυσε το Συμβούλιο Εφετών, “αδειάζοντας” την κ. Νικολακέα!!

Επανερχόμενοι στη δίκη της 27ης Νοεμβρίου, να πούμε πως έχουν κλητευθεί – όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες μας – πολλοί μάρτυρες. Μάρτυρες που θα μπορούσαν να μιλήσουν για να ξεβρομίσει η Κόπρος του Αυγεία, από τους μακρυχέρηδες πολιτικάντηδες που δεν δίστασαν να “λαδώσουν” προς όφελός τους ή της εταιρείας τους, ή εισέπραξαν αυτά τα βρώμικα χρήματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, με μεγάλη ζημία του Δημοσίου!!

Από τη λίστα μαρτύρων, ένας πολύ ισχυρός μάρτυρας – όπως λένε οι πηγές μας – θα είναι ο Ευάγγελος Σέκερης. Ενεργό στέλεχος της Siemens – καθ΄ όλα καθαρό πρόσωπο (αφού δεν το σκιάζει το παραμικρό από πλευράς Δικαιοσύνης), υπεύθυνος μέχρι σήμερα για τη σύμβαση 8002, που παραμένει σε εκκρεμότητα…Υφιστάμενος των Καραβέλα – Γεωργίου, μετείχε στις διαδικασίες ολοκλήρωσης της επίμαχης σύμβασης… Μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά, αφού έχουν παντρευτεί τις αδελφές Κρητικού… Και από τη στιγμή που κάποτε μια μεσοτοιχία χώριζε τους Σέκερη, Σαμαρά, Χριστοφοράκο και Κυριάκο Μητσοτάκη… Άλλωστε, έχει γραφτεί κατά κόρον πως, ο Αντώνης Σαμαράς, χρησιμοποίησε τις τεράστιες γνωριμίες του Σέκερη για να ανέλθει πολιτικά, όταν βρισκόταν στην πολιτική του έρημο…

Γι΄ αυτό, είναι επιβαλλόμενη υποχρέωση να μιλήσει ο Ευάγγελος Σέκερης. Να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για το βρώμικο ΄93.  Να αφήσει κατά μέρος την αγωγή του, τη σεμνότητά του και την όποια δειλία μπορεί να τον διακατέχει!! Να θυμηθεί πως κατάγεται από Οικογένεια που πρόσφερε διαχρονικά πολλά στην Πατρίδα. Ας τιμήσει το χρυσό όνομα των προγόνων του. Και δεν είναι διόλου τυχαίο πως στις διεργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής το 2012, εξεταζόμενος από την Επιτροπή, ο Ευάγγελος Σέκερης, το μέλος της Επιτροπής Βουλευτής ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, είπε πως, είναι ο πλέον αξιόπιστος μάρτυρας!!

Κλείνοντας, και πάντα σύμφωνα με τις πηγές μας, μάρτυρες εκτός του κ. Σέκερη θα είναι και ο νυν Γενικός Διευθυντής της Siemens, Πάνος Ξυνής, όπως και η διευθύντρια του γραφείου Χριστοφοράκου στη Siemens, Αικατερίνη Τσακάλου!! Τον πίνακα των μαρτύρων “κοσμεί” και ο δημοσιογράφος Τέλογλου, που όλοι γνωρίζουν τις άριστες σχέσεις που είχε με την τότε διοίκηση Χριστοφοράκου, αλλά και με τη νυν διοίκηση του κ. Πάνου Ξυνή… 

Υ.Γ.: Μήπως θα πρέπει να τύχει “προστασία μάρτυρος” ο Ευάγγελος Σέκερης, από τη στιγμή που ήδη έχουν καταγγελθεί στην Ελληνική Αστυνομία, διάφορα περίεργα περιστατικά που συνέβησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν;;;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.