26 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΙΑ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Είναι και πάλι οργισμένοι οι Έλληνες, όπως παρατηρώ, της απ’ εδώ πολιτικής πλευράς, όχι διότι ακυρώθηκαν οι εκλογές, αλλά διότι τέσσερις Υποψήφιοι Πρόεδροι, αντί να πούνε το πρόγραμμά τους, που δεν θα πρέπει να έχει μεταξύ των σοβαρές διαφορές, καθ’ όσον ανήκουν στο αυτό κομματικό χώρο με τις αυτές αρχές και αξίες που πρεσβεύει το κόμμα, αυτοί αντιπαρατίθενται μεταξύ των προσπαθώντας να μειώσει ο ένας τον άλλο. 

Όταν λοιπόν τελειώσει η διαδικασία, πώς αυτοί θα συνεργασθούν στον αυτό πολιτικό χώρο; Άρα! θα υπάρχει υποκρισία και όχι δεσμός μεταξύ των που απορρέει από τις κοινές αρχές και αξίες, που το κόμμα τους πρεσβεύει και που θα πρέπει να υπηρετούν. 

Επίσης! είναι μια εβδομάδα όλα τα Μ.Μ.Ε. ασχολούνται με τις Προεδρικές Εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, όπου ζητούν διάφοροι φανφαρολόγοι τις παραιτήσεις στελεχών, τις παραιτήσεις από τα διάφορα καθήκοντα στο κόμμα και όχι μόνο, των Υποψηφίων Προέδρων, την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων κ.λπ. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα για μια ιστορική παράταξη, διότι απλά λείπει, κατά την γνώμη μας ο κοινός νους. 

Οι Αρμόδιοι, απ’ ότι γνωρίζω, για την διεξαγωγή των εκλογών, λόγω ελλείψεως χρημάτων επέλεξαν εταιρεία με την μικρότερη προσφορά, τι το φυσικότερο. Η Εταιρεία αυτή προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν ξέρω, βάσει νόμων την ευθύνη της εταιρείας αυτής. 

Εκεί λοιπόν το θέμα κλείνει και επειδή η Νέα Δημοκρατία δεν είχε εναλλακτική λύση, φυσικό ήταν ν’ ακυρωθούν οι Εκλογές. Γιατί λοιπόν τόσος πόνος και σπαραγμός; Και! μάλιστα σε μια περίοδο που η ολιγοστή αυτή Κυβέρνηση πλέουσα στα κύματα χωρίς προορισμό και χωρίς ικανότητες και δυνατότητες επίλυσης των τεράστιων της Ελλάδος προβλημάτων, χρειάζεται ικανή αντιπολίτευση και ειλικρινή συνεργασία και προπαντός σύμπνοια στα σοβαρά Εθνικά θέματα της Ελλάδος. 

Επειδή πιστεύω ότι, τα Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πάλι δεν διδάχθηκαν τίποτε και επειδή οι ημέρες είναι κρίσιμες και θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία αντάξια των περιστάσεων και της ιστορίας της και μαζί με τις άλλες αμιγώς φιλοευρωπαϊκές Δυνάμεις, να ορθώσει τον λόγο της λογικής, για να σωθεί η Ελλάδα και να πάρει πάλι την θέση που της αξίζει, επισημαίνω και θέτω υπ’ όψιν των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, προς προβληματισμό και εκτίμηση των παρακάτω αναφερομένων: 

ΠΡΩΤΟΝ: Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι το πιο ανοργάνωτο κόμμα της Ελλάδος. Έχουν διαλυθεί όλες οι τοπικές και μάλιστα στις τελευταίες εκλογές δεν υπήρχαν σε πολλά εκλογικά κέντρα, ούτε εκπρόσωποί της. Όταν δεν μπορούμε να οργανώσουμε το κόμμα, πώς θα μπορέσουμε να επανοργανώσουμε το Κράτος, που η λαίλαπα των προοδευτικών και οι συνεχείς επί τα χείρω μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, έφεραν τα επάνω κάτω; 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Είναι μεγάλο λάθος, ο τρόπος επιλογής Προέδρου. Θα έπρεπε να υπάρχουν, επιλεγέντες εκπρόσωποι του Κόμματος σ’ όλη την Επικράτεια με ονομαστικές καταστάσεις. Αυτοί θα ψηφίζουν ή με γενική συγκέντρωση στην Αθήνα ή κατά επαρχίες και τ’ αποτελέσματα θ’ αποστέλλονται στην επιτροπή του Κόμματος, που θα κοινοποιήσει το όνομα του νέου Προέδρου. Οι λεπτομέρειες θα καθορίζονται από τους ειδικούς και τίποτε άλλο. Εργασία που πρέπει να γίνει, έστω και τώρα, τάχιστα. 

ΤΡΙΤΟΝ: Ο χρόνος εκλογής προέδρου πρέπει να είναι ελάχιστος. Η μεγάλη χρονική διάρκεια, έδειξε και ένα άλλο αδύνατο σημείο του κόμματος. Εκτεταμένη χρονική περίοδος, ονομασθείσα κακώς και προεκλογική, παρουσίασε ανάγλυφα την έλλειψη συνοχής και εκτίμησης μεταξύ των υποψηφίων, λες και δεν ήσαν του ιδίου Κόμματος. Άλλος λίγο άλλος πολύ η συμπεριφορά των Υποψηφίων ήτο απαράδεκτη και θέτει πολλά ερωτηματικά, για την μελλοντική αυτών ανάγκη ειλικρινούς συνεργασίας. 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Οι πρώην Πρωθυπουργοί, είναι απαράδεκτο να παίρνουν θέση, υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Ο ρόλος των πρέπει να είναι συναινετικός, συμβουλευτικός και προ παντός δια των λόγων των, να συμβάλλουν στην σύμπνοια και την σταθερή πατριωτική πορεία του κόμματος. Το αυτό ασφαλώς ισχύει, ακόμη και για τους βουλευτές του κόμματος. Κάθε άλλη συμπεριφορά βλάπτει την πολιτική παράταξη, στεναχωρεί και εν πολλοίς εξοργίζει, τους οπαδούς που πιστεύουν στις αρχές και αξίες, που το κόμμα αυτό είναι ταγμένο να υπηρετεί. 

ΠΕΜΠΤΟΝ: Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει αποπροσανατολιστεί από τη βάση του και από τις αρχές και αξίες που πιστεύουν, σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων οπαδών του. Αυτό έγινε διότι επηρεάσθηκε αδικαιολόγητα από την περίοδο της Σοσιαλιστρικής εποχής, και από την προοδευτική αριστερόστροφη καταστροφική για την χώρα μας νομενκλατούρα, που ήταν κατά καιρούς και της μόδας. Θα πρέπει λοιπόν, τα στελέχη όχι μόνο τις παραμονές των εκλογών να ομιλούν προς τους ψηφοφόρους των, δώρο άδωρο, αλλά κατά τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτονται την περιφέρειά των, να ενημερώνουν την βάση, ν’ ανταλλάσουν απόψεις, ν’ ακούν την γνώμη των[ποτέ δεν τα ξέρουμε όλα], για να είναι ενήμεροι, ποια είναι η βάση των Ελλήνων οπαδών του κόμματος που υπηρετούν. 

Τέλος! τα προβλήματα της Ελλάδος τρέχουν, είναι άμεσα και επικίνδυνα (εθνικά, αμύνης, ασφάλειας, παιδείας, μεταναστευτικό και επιβιώσεως του γένους), στις δύσκολες αυτές εποχές, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται η Νέα Δημοκρατία να μην συμμετέχει συνεχώς ενεργά και να μην παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτά, γιατί αυτό απαιτεί η φωνή της Πατρίδος. 

Σκεφθείτε πολιτικοί άνδρες την ευθύνη σας και τον ρόλο σας για την διάσωση της ιστορικής Πατρίδας μας, όταν ο ΣΩΜΕΣΕΤ ΜΩΜΕ να λέει: «Υπερασπιστείτε την Ελλάδα, το έθνος στο οποίο οφείλουμε τα φώτα μας, τις τέχνες μας και τις επιστήμες μας. Η Ελλάς είναι φως…». Και! όταν ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΙΝΤΕΛ να λέει: «…Το Ελληνικό τοπίο αποτελεί την ωραιότερη παρηγοριά για τον Άνθρωπο που θρηνεί τον χαμένο του Παράδεισο!!». 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντγος ε.α. 
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.