29 Νοεμβρίου 2015

¨Καλά Χριστούγεννα¨ κ. Ερντογάν;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε επόμενα Χριστούγεννα θα στέλνουμε στα αγαπητά μας πρόσωπα τέτοιες καρτ ποστάλ από την ΠΟΛΗ και την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. 

Στην προκειμένη περίπτωση όμως   αναφερόμαστε σε καλικάντζαρους που αυτό το σαρανταήμερο βγαίνουν από τα γεωπολιτικά  χρονοντούλαπα και κάνουν ζημιές και τι ζημιές!!

¨Ασκήσεις αποκλεισμού και αποναρκοθέτησης των Στενών σε Βόσπορο και Δαρδανέλια πραγματοποιεί η Τουρκία με προσωπική εντολή του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος προφανώς με τον γνωστό παρορμητισμό του έχει υπερβεί τα όρια και επιχειρεί να οδηγήσει εκβιαστικά τον πλανήτη στα όρια μιας παγκόσμιας σύγκρουσης.   Δυνάμεις του τουρκικού Ναυτικού και της τουρκικής Ακτοφυλακής άρχισαν σήμερα το πρωί ασκήσεις "προστασίας και αποναρκοθέτησης" στην θάλασσα του Μαρμαρά, που συνδέει τον Βόσπορο με την Μαύρη Θάλασσα, όπως και στα  νότιο-δυτικά , στα Στενά των Δαρδανελίων που βλέπει στο Αιγαίο Πέλαγος.   Οι Τούρκοι φοβούνται ότι σε περίπτωση που κλείσουν τα Στενά για να εμποδίσουν την διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων τότε οι Ρώσοι θα ναρκοθετήσουν τα Στενά (π.χ με μια υποηχητική διέλευση ενός Τu-22 που θα σπείρει νάρκες σε θάλασσα και ξηρά) για να τους εμποδίσουν να χρησιμοποιήσουν τον τουρκικό Στόλο που εδράζει στον μεγαλύτερο τουρκικό ναύσταθμο του Γκουλτσούκ. ¨ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου  http://www.pronews.gr/ του 28/11/2015 

Και έτσι επιβεβαιώνεται αυτό που έγινε στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ το 2008 και για το οποίο αρθρογραφήσαμε πριν δυο χρόνια και συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου του 2014 με τον τίτλο 
¨ Η Τουρκία σύντομα δίχως Στενά.¨ 
¨Και ενώ την Ελλάδα την βάλανε στα οικονομικά στενά, την Τουρκία θα την αφήσουν σύντομα δίχως ΣΤΕΝΑ. 
Άνοιξη του 2008… διάλογος γενόμενος στο Περιβόλι της Παναγίας.

Στην επικαιρότητα μεσουρανούσε το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.
Γέροντας
*Πριν λίγες μέρες είχα την επίσκεψη στο κελί μου επισήμων Ρώσων επιχειρηματιών

Με παρεκάλεσαν θερμά να κάνω προσευχή να ματαιωθούν οι ενέργειες να στηθεί στην Αν Ευρώπη το δίκτυ αυτού του θανάτου.

* Τους απάντησα ότι κάθε μέρα εδώ κάνουμε προσευχή υπέρ της ΕΙΡΗΝΗΣ του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ κόσμου. Πρέπει όμως και εσείς καλοπροαίρετα να εξαντλήσετε όλα τα ειρηνικά μέσα.
Ρώσοι επιχειρηματίες
* Μας φοβίζει η γεωστρατηγική πίεση που ασκούν οι Αμερικάνοι με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους.
* Πιστεύουμε ότι θα τα χρησιμοποιήσουν όλα!!
* Αν χαθεί ο έλεγχος τελικά θα την πληρώσουν αθώοι πληθυσμοί που δοκιμάσθηκαν φρικτά στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
* Ξέρουν πολύ καλά ότι η Ρωσία διαθέτει διπλάσια πυρηνικά επιθετικά όπλα και δεν θα μείνει με χέρια δεμένα αλλά θα φροντίσει να ¨ σφραγίσει¨ όλα τα Περάσματα του Θανάτου.

Αυτός ο προ πενταετίας διάλογος είναι τόσο επίκαιρος για το σήμερα και για το αύριο που μας περιμένει.

Για το σήμερα… γιατί παρακολουθούμε μία έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία που συνοδεύεται από μία ¨σεισμογενή¨ ακολουθία γεωπολιτικών γεγονότων κατά μήκος των πρώην Ανατολικών χωρών φτάνοντας μέχρι και την γειτονιά μας  βλ. Συρία

Και πάμε στην γειτονιά μας.
Η Τουρκία στο ¨γεωπολιτικό χρηματιστήριο¨ αξιών είναι προσωρινά αναβαθμισμένη λόγω του πρόσφατου ενδιαφέροντος των Στενών του Ελλησπόντου. Δηλ με άλλα λόγια την έχουν ακόμα για λίγο ανάγκη.
Και τι είναι τα Στενά αυτά; 

Ένα Πέρασμα Θανάτου εναντίον των Ρώσων υπό το πρίσμα των σημερινών συγκυριών. 
Όσο θα πιέζουν οι Δυτικές Δυνάμεις τους Τούρκους ¨με τον τρόπο τους¨ την στιγμή που τα εσωτερικά, κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας αποκορυφώνονται, τόσο θα είναι ευκολότερο για αυτούς να ¨ ελέγχουν¨ μαζί με τους Τούρκους το ασφυκτικό πλεύρισμα της Ρωσίας στο νότιο Θαλάσσιο υπογάστριο της στην Μαύρη Θάλασσα.

Ενώ οι Ρώσοι πετυχαίνουν στην ευρύτερη περιοχή , έξω από την αυλή τους οι κίνδυνοι καραδοκούν.
Και τα πολεμικά μέτωπα θα μετακινούνται βλ. νοτιότερα Συρία
Και αν μιλάμε για το κοινωνικό μέτωπο Ουκρανία το βλέπουμε σε απ ευθείας αναμετάδοση.( αυτό αφορούσε εκείνο το χρονικό διάστημα με τα γεγονότα στο Κίεβο, την Οδησσό και την Αν. Ουκρανία)

Σε λίγο όμως θα μας απασχολεί ένα καινούργιο μέτωπο που θα ανοίξει παράπλευρα μας γιατί αποτελεί την κατεπείγουσα προτεραιότητα στρατηγική επιλογή των Ρώσων. 

ΚΑΙ αυτό θα είναι ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ. 
Οι Ρώσοι για να κοιμούνται ήσυχοι θα θελήσουν να ¨ανακατασκευάσουν¨ εξ αρχής όλο το διεθνές πλαίσιο που διέπει την ναυσιπλοΐα στα Στενά.

Πώς θα γίνει αυτό; O ΘΕΟΣ και η Ψυχή τους.
Όμως θα πάρει και εμάς η μπόρα…

Διότι τα Στενά έχουν σχέση με τους διεθνείς διαδρόμους του Αιγαίου, με την ΑΟΖ και τα συνεπακόλουθα της βλ. ενεργειακά κοιτάσματα, γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα κ.α

Τι ποιο άλλο ¨εύφλεκτο υλικό¨ να παραθέσουμε το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυτίλι για να ανάψει ευρύτερες γεωπολιτικές ανατροπές και μάλιστα εν μέσω  έκρυθμων συνθηκών στην Ελλάδα και την Τουρκία;

Και συνεχίζω τον προηγούμενο προ πενταετίας διάλογο με τον Γέροντα.
* Γέροντα , οι Ρώσοι θα μας βοηθήσουν;
* Αυτοί θα βοηθήσουν μόνο τον εαυτό τους.

Γέροντα
* Εμάς ποιος θα μας βοηθήσει;
* Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ . Έρχεται η στιγμή παιδί μου που εμείς οι Έλληνες θα δούμε τους Τούρκους να χάνουν τα Στενά τους και την ίδια στιγμή εμείς να βγαίνουμε από τα ¨στενά¨ του σάπιου συστήματος

Και ερχόμαστε αισίως στο 2015 αφού οι μνημονιακοί τοκογλύφοι τσαλαπάτησαν τις ζωές μας για να πούμε σε αυτούς και τους τούρκους ότι οι καλικάντζαροι έχουν ένα περιθώριο χαμοζωής σαράντα ημερών… μετά όταν ΑΓΙΑΣΤΟΥΝ τα νερά στον ΒΟΣΠΟΡΟ όλα θα αλλάξουν και κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.