14 Νοεμβρίου 2015

Γαλλικά ποιήματα του Νίκου Λυγερού για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Βάρβαρη επίθεση

Βάρβαρη επίθεση
κατά της Γαλλίας
στο Παρίσι
για να συντρίψει την ελευθερία
και τη δημοκρατία
από εξτρεμιστές
ενάντια σε αθώους
τα ματωμένα θύματα
και όλα αυτά
με μοναδικό σκοπό
να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους
που αγαπούν τη ζωή
και να εξαλείψουν
κάθε ίχνος αντίστασης
στην καταπίεση.


πηγή 

Η τυφλή τρομοκρατία

Η τυφλή τρομοκρατία
δεν έχει άλλο σκοπό
από το να εκμηδενίσει
τις διαφορές
για να μετατρέψει
ολόκληρο τον κόσμο
σε ένα μόνο σύστημα
αδιάλλακτο
άκαμπτο
κατασταλτικό
για να συντρίψει
την παραμικρή επιθυμία
αντίστασης
μόνο που η Ανθρωπότητα
δεν γονατίζει
ενάντια στη βαρβαρότητα. 



Δεν πρέπει

Δεν πρέπει να
παραιτηθούμε,
θα πρέπει να κρατήσουμε
το κεφάλι ψηλά
γιατί ο σκοπός
των τρομοκρατών
είναι ακριβώς
να μας εξοντώσουν
γιατί η ύπαρξή μας
αντιπροσωπεύει η ίδια
μία αντίσταση
εφόσον το σύστημά τους
δεν αποδέχεται
παρά μόνο σκλάβους
και γονατισμένους
χωρίς θέληση
για να ζήσουν ελεύθεροι.


Ενάντια στις αξίες

Ενάντια στις αξίες
τις πιο δημοκρατικές
αυτή η πράξη πολέμου
αποτελεί συμβολισμό
αλλά δεν αντιπροσωπεύει
παρά μόνο μια βάρβαρη επίθεση
κατά της Ανθρωπότητας
έτσι εναπόκειται σε εμάς
το να αντισταθούμε
ενάντια σε αυτήν την βαρβαρότητα
την απαράδεκτη
έτσι πολεμώντας
για την ελευθερία
πρέπει να αντιδράσουμε.

πηγή

Ακόμη και ο τρόμος

Ακόμη και ο τρόμος
δεν μπορεί να μας τρομάξει
γιατί ξέρουμε
ότι η δημοκρατία
δεν πρέπει να παραχωρήσει τίποτα
στους τρομοκράτες
ακόμα κι αν πρόκειται
για έναν πόλεμο
ενάντια στους αθώους
έτσι η αλληλεγγύη μας
πρέπει να είναι άψογη
για να πολεμήσουμε αποτελεσματικά
ενάντια στην κτηνωδία
αυτής της δειλίας.

πηγή
 
Ενωμένοι

Ενωμένοι
οφείλουμε
να αγωνιστούμε
χωρίς σταματημό
ενάντια στην βαρβαρότητα
γιατί αυτό είναι το πρέπον
κάθε δημοκρατίας
το να μάχεται
την απαράδεκτη
αυτή φρίκη
ενισχύοντάς μας
για να κρατήσουμε
το κεφάλι ψηλά
σε αυτόν τον πόλεμο
κατά της αθωότητας.


πηγή 

Ο εχθρός της ελευθερίας

Ο εχθρός της ελευθερίας
κατηγορεί τον πληθυσμό
επειδή η δειλία του είναι απεριόριστη
δεν βρήκε κανέναν άλλο τρόπο
για να εκφράσει το μίσος του
γιατί αναζητά ν’ αμφισβητήσει
το Γαλλικό ηθικό
προκαλώντας χτυπήματα
σε αθώους ανθρώπους
που δεν μπορούν να αμυνθούν
έτσι πρέπει να παραμείνουμε
ενωμένοι και σε εγρήγορση
για να πολεμήσουμε ενάντια στη βαρβαρότητα
γιατί αυτός είναι ο σκοπός μας
γιατί αυτές είναι οι δημοκρατίες
που αποδέχονται τη διαφορετικότητα
για να σεβαστούν τους άλλους .


πηγή 

Είμαστε Παριζιάνοι

Είμαστε Παριζιάνοι
σε αυτόν τον αγώνα
γιατί ξέρουμε εδώ
τι σημαίνει δημοκρατία
και απελευθέρωση
από τη βαρβαρότητα
έτσι οι Έλληνες
είμαστε στο πλάι
των Γάλλων που υποφέρουν
γιατί πέθαναν
οι δικοί τους
σ' αυτές τις επιθέσεις
της βαρβαρότητας
που προσπαθεί
να σπάσει το ηθικό
των ελεύθερων ανθρώπων
της Ανθρωπότητας.


πηγή 

Σ' αυτές τις στιγμές

Σ’ αυτές τις στιγμές
όλοι οι δημοκράτες
είναι ενωμένοι
ενάντια στη βαρβαρότητα
που χτυπά τυφλά
αθώο πληθυσμό
για να επιβάλλει
το σύστημά της
το αυταρχικό
που δεν επιτρέπει
την ελευθερία
αφού θέλει
τους πάντες γονατισμένους
έτοιμους να θυσιαστούν
για ένα απαράδεκτο
έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας
επειδή δεν σέβονται
καμία ανθρωπιά.


πηγή 

Δείτε επίσης:

Ν. Λυγερός - Αν θέλεις ΕΔΩ 
Ν. Λυγερός - Βάρβαρη επίθεση ΕΔΩ 
Ν. Λυγερός - Δεν πρέπει ΕΔΩ

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατυηγικής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.