16 Ιανουαρίου 2015

Η μεγάλη αλήθεια της Ρ. Μακρή σχετικά με τον ELA και η προδοτική προσπάθεια αλλοίωση της.

Ρ. Μακρή: Αν χρειαστεί θα κόψουμε μόνοι μας έως €100 δισ. στην ΤτΕ 

Η υποψήφια βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως εάν χρειαστεί  "Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ. ευρώ". 

Σε τηλεοπτική της παρέμβαση στον σταθμό flash Κοζάνης, συμμετέχοντας σε πάνελ, η κ. Μακρή απέκλεισε το ενδεχόμενο να σταματήσει η ΕΚΤ τη χρηματοδότηση της χώρας, τονίζοντας πως "δεν προβλέπεται".  

Παρά ταύτα, όπως είπε, εάν χρειαστεί "Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ ευρώ».  

Στην ερώτηση εάν αυτή είναι η θέση του κόμματος, η κ. Ραχήλ απάντησε: "Εαν χρειαστεί αυτό θα κάνουμε. προβλέπεται από τη συνθήκη της ευρωζώνης". 

Ακολουθεί η απάντηση της ΝΔ, που προσπαθεί να απαξιώσει την αλήθεια της Μακρής, σαν να μην γνωρίζουν τον ρόλο του ELA. 

Άμεσο ήταν το σχόλιο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η οποία σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ. 

Γιατί δεν “κόβουν” 300 δις για να μηδενίσουν και το χρέος;».

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ 

πηγή 

Σε συνέχεια της παραπάνω ανάρτησης μας σας παρουσιάζουμε την τελευταία ανάλυση που έκανε ο φίλος μας Χαράλαμπος Δεληνταδάκης πριν φύγει από τούτο τον κόσμο της ψευτιάς και της υποκρισίας. 

Αναρωτιόμαστε όσα αναγράφονται στην παρακάτω ανάλυση και σε όσα είπε η κυρία Ραχήλ Μακρή δεν τα γνωρίζουν οι πολιτικοί της χώρας; Ή μήπως ενέργησαν με δόλιο και προδοτικό τρόπο για να μας υποδουλώσουν στην Γερμανική Κατοχή. 

Άραγε γιατί η ΝΔ και οι άλλοι πολιτικοί δεν αναφέρονται στην Ιρλανδία που χρησιμοποίησε την ELA και επέζησε από την καταστροφή της Τρόικας και της Γερμανίας. 

Δυστυχώς δεν είναι άγνοια, ούτε πείραμα, αλλά προδοσία και γενοκτονία του Ελληνικού λαού.

Έφτασε η ώρα να τους στείλουμε στον αγύριστο όλους τους προδότες, με την ψήφο μας.

Αν μας λείπουν χρήματα τυπώνουμε! 
(Η ΑΛΗΘΕΙΑ) 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ… 
ΤΟ «ΧΡΕΟΣ» ΑΝΗΛΘΕ… ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ… 
Η «ΕΥΡΩΠΗ» ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ… ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ… 
(τα τεράστια ψέματα) 

«Ένα ψέμα πρέπει να είναι τεράστιο, 
γιατί έτσι δημιουργεί μια νέα αλήθεια» 
Γιόζεφ Γκέμπελς[1] 

Η Ξένη Κατοχή στην Ελλάδα επιβλήθηκε με την χρήση Ψυχολογικών και Οικονομικών Όπλων, όπλα γνωστά από την Αρχαιότητα που όμως χρησιμοποιούντο ως συμπληρωματικά των συμβατικών όπλων (δηλαδή αυτών που προξενούν τον άμεσο θάνατο στον αντίπαλο). 

Με τα Οικονομικά Όπλα ο θάνατος του εχθρού επέρχεται αργότερα, μετά την «εκπυρσοκρότησή» τους: έτσι στη χώρα μας εξαιτίας της  Ξένης Κατοχής έχουν αυξηθεί οι θάνατοι από αυτοκτονίες[2], από ασθένειες (σοβαρές και μη), αφού υφίσταται έλλειψη στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ταυτόχρονα ολόκληρες περιοχές παρουσιάζουν μορφή σαν μετά από βομβαρδισμό, όπως έρημες οδοί με κλεισμένα καταστήματα και εκτάσεις με εγκαταλειμμένες βιοτεχνίες. 

Θάνατος και κατεστραμμένη αγορά, από τον Οικονομικό Πόλεμο, ιδού οι «πράξεις βίας προορισμένες να καταναγκάσουν» τους Έλληνες να εκτελέσουν τη θέληση των Γερμανών. Κάπως έτσι θα προσάρμοζε ο πρώσος  Κλαούζεβιτς[3] τον κλασικό ορισμό του για τον πόλεμο, στη σημερινή Ελλάδα. 

Και η θέληση των εχθρών της Ελλάδας -που φορούν το κοστούμι των «συμμάχων»- για την αρπαγή της χώρας μας είναι γνωστή από παλιά. Όμως, η Ελλάδα σήμερα ηττήθηκε χωρίς οι εχθροί να χάσουν ούτε ένα στρατιώτη, και το επόμενο βήμα θα είναι να εκχωρήσει τη γη και τον ορυκτό της πλούτο - εκτός αν… 

Παρακάτω, στο κεφάλαιο «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ», θα δούμε ποια ακριβώς είναι αυτά τα Οικονομικά Όπλα και πώς σκοτώνουν (κυριολεκτικά), ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτά κουβαλούν ένα σοβαρότατο μειονέκτημα: απενεργοποιούνται πλήρως χωρίς την υπεράσπιση και την επιτυχημένη σκόπευση από τα Ψυχολογικά Όπλα. Αν διαλυθεί η Εικονική Πραγματικότητα γύρω από τα θεμελιώδη ψέματα που μας επέβαλαν, τότε δεν θα μπορούν ούτε τους μισθούς να μας μειώσουν, ούτε νέους φόρους να επιβάλλουν, ούτε τις καταθέσεις μας να κατάσχουν και να κουρεύουν. Τότε οι κλητήρες των «συμμάχων», που σήμερα προξενούν τρόμο στον Ελληνικό Λαό, θα προξενούν γέλιο. 

Η αποκατάσταση της Πραγματικότητας, αρχικά, έχει να κάνει με τη μορφή του χρήματος, με την μετάθεση από το ερώτημα «πόσο μεγάλη είναι η ‘‘μαύρη τρύπα’’ στα ταμεία;» στα ερωτήματα «τί είχε η ‘‘μαύρη τρύπα’’ πριν αδειάσει;», και «από τί, τέλος πάντων, θα γεμίσει αυτή η ‘‘τρύπα’’ για να μην πεθάνουν οι συνταξιούχοι;». 

Και από το ερώτημα «πόσα χρήματα μας δίνουν;» στα ερωτήματα «τί είδους χρήματα μας δίνουν;», και τελικά «αν μας δίνουν το οτιδήποτε, πέρα από κοπανιστό αέρα». 

ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ 
(Απόκτηση Στοιχειώδους Επιστημονικής Γνώσης) 

«γνσεσθε την αλθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» 
Κατά Ιωάννην 

Σε κάποιες προχριστιανικές θρησκείες τα ιερατεία γνώριζαν την αιτία της έκλειψης ηλίου, και παρουσιάζονταν ότι δήθεν είχαν την δύναμη να προκαλούν το ξαφνικό σκοτείνιασμα και την επαναφορά του φωτός· αυτή η πλαστή εξουσία στον ήλιο όπλιζε τα ιερατεία με τεράστια δύναμη και απέτρεπε τον λαό από το να επαναστατήσει εναντίον τους. 

Σήμερα, χωρίς να είμαστε αστρονόμοι, ξέρουμε grosso modo κάτω από ποιες συνθήκες συμβαίνει μια έκλειψη, γιατί έχουμε τη Στοιχειώδη Επιστημονική Γνώση. Και ενώ κανένα θρησκευτικό ιερατείο δεν μπορεί να μας εξαπατήσει ισχυριζόμενο ότι ελέγχει τον Ήλιο, κάποια άλλα -όχι θρησκευτικά- ιερατεία μας παγιδεύουν και παίζουν με το μυαλό μας: 

Αυτά τα ιερατεία διαδίδουν -και ο λαός δίνει πίστη- ότι οι «δανειστές» ναι μεν είναι κακοί αλλά «ανοίγουν το πορτοφόλι και μας δανείζουν»… Όπως κάποιος αριστερός, μνημονιακός υπουργός που εμφανίστηκε σχεδόν δακρύβρεχτος στην τιβί (tv), και μας ενημέρωσε ότι οι «δανειστές μας πάτησαν το λαιμό»· δεν μας πληροφόρησε, όμως, τί έδωσαν οι «δανειστές» και αυτός τους επέτρεψε να πατήσουν τον λαιμό του λαού (όχι τον δικό του)· τί «σχήμα, μέγεθος και βάρος» είχαν τα «δανεικά»; 

Χρειάζεται, χωρίς να διεκδικήσουμε τον τίτλο του οικονομολόγου, να αποκτήσουμε την Στοιχειώδη Επιστημονική Γνώση γύρω από το χρήμα και να μάθουμε μερικά γεγονότα. Έτσι δεν θα μπορούν να μας εμποδίζουν να διακρίνουμε την πραγματικότητα, να μας αποναρκώνουν το μυαλό, και να μας ενταφιάζουν την ελπίδα. 

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥ 
(Χρήμα =τυπωμένο χαρτί) 

Χωρίς να υπεισέλθουμε στην ιστορία του χρήματος, μπορούμε να ξεκινήσουμε από την εποχή των μεταλλικών νομισμάτων, κερμάτων. Το μεταλλικό νόμισμα υποτίθεται ότι περιέκλεινε την αξία σε χρόνο εργασίας της εξόρυξης και της χύτευσης του μετάλλου, για αυτό μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν γενικό ισοδύναμο για τις συναλλαγές. Έτσι αν υποθέσουμε ότι η συνολική εργασία πέντε κερμάτων ισοδυναμούσε σε 10 ώρες, και ο ίδιος συνολικός χρόνος απαιτείτο για την κατασκευή ρουχισμού, και πάλι ο ίδιος χρόνος απαιτείτο για την κατασκευή εργαλείων, τότε μέσω των πέντε κερμάτων θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ευκολότερα οι συναλλαγές: ρουχισμός - κέρματα - εργαλεία προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και σειρά, αφού όλα αντιστοιχούν με 10 ώρες εργασίας. 

Βέβαια, ποτέ δεν μετρήθηκε η περιεχόμενη εργασία για κάποιο ρουχισμό, για εργαλεία ή για νόμισμα· επιπλέον η νόθευση των μεταλλικών νομισμάτων ήταν συνήθης -όχι μόνο από τους κακοποιούς- αλλά και από την εξουσία που κατασκεύαζε το νόμισμα. Η Θεωρία της Αξίας (δηλαδή ότι αυτή ισοδυναμεί σε χρόνο εργασίας) διατυπώθηκε εκ των υστέρων. Η Τιμή (δηλαδή τα πόσα νομίσματα αντιστοιχούν σε κάθε εμπόρευμα) είναι, και ήταν πάντοτε, συνισταμένη πολλών παραγόντων και όχι η μονοσήμαντη αποτύπωση κάποιας αξίας. 

Με την χρήση των χαρτονομισμάτων (που σταδιακά εκτόπισαν τα μεταλλικά νομίσματα μόνο για μικροσυναλλαγές) το χαρτονόμισμα συνδέθηκε, δήθεν, με τον χρυσό (με το Αντίκρισμά του). Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, τα χαρτονομίσματα Δραχμών έγραφαν «πληρωτέες με την εμφάνιση», που σήμαινε ότι, όποιος κάτοχος παρουσίαζε το χαρτονόμισμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα ελάμβανε ποσότητα χρυσού, πράγμα που δεν γινόταν ποτέ, αφού απαγορευόταν από τον νόμο. 

Τι διαφορά έχουν οι χαρτοπετσέτες, τυπωμέ-
νες σαν πεν
ηντόευρα, με τα «πραγματικά»
πενηντόευρα; Από πλευράς αντικρίσματος
απολύτως καμία, και τα δύο είναι σκέτο τυ-
πωμένο χαρτί !

Το 1944 με την Συνθήκη Μπρέτον-Γουντς γίνεται μια τελευταία προσπάθεια, υποτίθεται, να διατηρηθεί μια αναλογία χρυσού με τα χαρτονομίσματα· έτσι σε 35 Δολάρια αντιστοιχίζουν μια ουγκιά χρυσού, και όλα τα άλλα νομίσματα διατηρούν σταθερή την ισοτιμία τους έναντι του δολαρίου. Στη Δεκαετία του 1970, όμως, το χρήμα αποδεσμεύεται από την αντιστοιχία του σε κάποια ποσότητα χρυσού και παίρνει τη μορφή που έχει σήμερα -του τυπωμένου χαρτιού. Έτσι όταν ένα ελεύθερο κράτος αποφασίζει να τυπώσει χαρτονόμισμα, η Κεντρική του Τράπεζα μπορεί να το δημιουργήσει χρήμα χωρίς κανένα περιορισμό· οι δυνατότητες μιας Κεντρικής Τράπεζας να δημιουργεί χρήμα είναι απεριόριστες[4]. 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ 
(λογιστικές εγγραφές παράγουν χρήμα) 

Τα πράγματα όμως δεν τελειώνουν εδώ με την «αεροποίηση» του χρήματος. Είναι γνωστό ότι οι τραπεζικές καταθέσεις (και όχι μόνο) θεωρούνται χρήμα[5] συνεπώς: 

μετρητά + καταθέσεις = χρήμα

Φαίνεται ότι οι καταθέσεις είναι το ίδιο πράγμα με τα χαρτονομίσματα,
αφού νομίζουμε ότι για να γίνει η κατάθεση ο πελάτης έχει πάει στο ταμείο της τράπεζας και ο ταμίας του μέτρησε τα λεφτά της κατάθεσης. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. 

Κάθε τράπεζα δημιουργεί, τυπώνει το δικό της λογιστικό χρήμα. 

Η ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ
(Νέα μαθηματικά: 1=5 )

Η Παραπάνω διαδικασία είναι γνωστή και καθιερωμένη ως Κλασματικά Αποθέματα Τραπεζών[6], ας τη δούμε σχηματικά: Πέντε δανειολήπτες μιας τράπεζας πρόκειται να αγοράσουν από ένα διαμέρισμα, ας πούμε από τον ίδιο τον εργολάβο, προς 100.000 το ένα, έτσι:

Τις πρώτες δύο μέρες, πήραν οι πρώτοι δύο δανειολήπτες το δάνειό τους, έλαβαν τραπεζική επιταγή (για να μην φέρουν μαζί τους μετρητά) και κατέθεσαν το ισόποσο των 200.000 στον λογαριασμό του εργολάβου.

Τις επόμενες τρεις μέρες, οι άλλοι τρεις δανειολήπτες πήραν διαδοχικά 300.000 μετρητά (100.000 κάθε μέρα) και τα κατέθεταν στον λογαριασμό του εργολάβου.

Στο τέλος των πέντε ημερών, ο λογαριασμός του εργολάβου θα παρουσιάσει υπόλοιπο 500.000. Η τράπεζα (στο παράδειγμά μας) δεν έχει κατ’ ανάγκην το ποσό των 500.000 στο ταμείο της, της χρειάζονται μόνο τα 100.000 (από τις καταθέσεις των πελατών της) να τα ανακυκλώνει τις τελευταίες τρεις ημέρες. Μάλιστα (αν για όλες τις συναλλαγές χρησιμοποιήσει τραπεζικές επιταγές πράγμα που συνήθως συμβαίνει) δεν της χρειάζονται ούτε οι 100.000!

Οι 500.000 που βρίσκονται πλέον στον λογαριασμό του εργολάβου είναι νόμιμο χρήμα, μπορεί να το εμβάσει σε άλλο λογαριασμό, να αγοράσει συνάλλαγμα κτλ. 

Θαύμα! Η τράπεζα με δέκα εγγραφές, (πέντε δάνεια και πέντε καταθέσεις) δημιούργησε από το μηδέν άλλες 400.000 -αν είχε και τις 100.000! 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ… 

Το επιχείρημα «οι τράπεζες δανείζουν τα λεφτά τους», που επιχειρεί να νομιμοποιήσει την τραπεζική τοκογλυφία και τις κατασχέσεις των σπιτιών, είναι χοντρό ψέμα.

Όμως, η πρακτική των Κλασματικών Αποθεμάτων είναι τρόπος τραπεζικού δανεισμού από την εποχή ακόμα που το χαρτονόμισμα είχε, υποτίθεται, χρυσό αντίκρισμα. Αν οι τράπεζες δάνειζαν μόνο τα «δικά» τους χρήματα και των καταθετών τους, η σημερινή οικονομική ανάπτυξη δεν θα είχε επιτευχτεί. Χρειάζεται εθνικός έλεγχος και όχι κατάργηση του τραπεζικού δανεισμού. 

Οι τράπεζες ζουν με τον φόβο του Τραπεζικού Πανικού (Bank Run), δηλαδή οι καταθέτες να πάψουν να εμπιστεύονται τις τράπεζες και να ζητήσουν να αναλάβουν τα χρήματά τους σε μετρητά (αυτές τις 400.000 στο παράδειγμά μας που υπάρχουν ως εγγραφές, αλλά όχι σε μετρητά).

Οι «σύμμαχοι» το 2000 χαλάρωσαν απόλυτα τον τραπεζικό δανεισμό, και κατάργησαν όλους τους ελέγχους που είχαν θεσπίσει τα Εθνικά Κράτη -και η Ελλάδα. Αυτό αναπότρεπτα δημιούργησε τα «Κόκκινα Δάνεια», τα οποία τώρα θέλουν να «αντιμετωπίσουν» με Κούρεμα Καταθέσεων και κατασχέσεις σπιτιών.

Με το Κούρεμα και τις Κατασχέσεις των Καταθέσεων επιχειρούν να βγάλουν από την νομισματική κυκλοφορία τις 400.000 στο παράδειγμά μας που έχουν πια «φύγει» από τον λογαριασμό του εργολάβου προς τους μικροκαταθέτες.

Για τα παραπάνω προβλήματα, όπως θα δούμε και στη συνέχεια, η λύση είναι μία: Η εκτύπωση νέου χρήματος. Οι Γερμανοί το αποκλείουν. Δεν πρόκειται για λάθος αλλά για πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο. Είναι η ουσία του Οικονομικού Πολέμου που μας κάνουν για να μας εξοντώσουν και να επιτάξουν το σύνολο της πατρίδας μας. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ
(Αυτό που ζούμε σήμερα) 

«Να σοβαρευθώμεν και να συνεργασθώμεν
μετά των δυνάμεων του Άξονος,
διότι ευρισκόμεθα εν μέσω κρίσεως[…]»
Από άρθρο δωσίλογου στην 1η Γερμανική Κατοχή 1941-44

Η σημερινή μέθοδος των Γερμανών είναι η εξαιρετικά απλή και εμπνέεται από τις μεθόδους που εφάρμοσε η Τραπεζική Ολιγαρχία της Αμερικής στην «Κρίση του 1930» εναντίον του Αμερικάνικου Λαού και από τον Θατσερισμό· αυτή τη μέθοδο την τεντώνουν μέχρι τα άκρα, αφού δεν έχουν αντιστάσεις από την κυβέρνηση που οι ίδιοι ελέγχουν. 

Οι Γερμανοί[18] και οι σύμμαχοί τους καταστρέφουν την νομισματική κυκλοφορία στην Ελλάδα. 

Η δραστική μείωση των μισθών με παράλληλη αύξηση των φόρων (που μας επιβάλλουν Γερμανοί και Τρόικα) συνεπιφέρει μια απότομη καθίζηση των οικονομικών πράξεων, αύξηση της ανεργίας και της φτώχιας, η οποία με τη σειρά της οδηγεί αναπότρεπτα στον φυσικό θάνατο τα πιο αδύναμα μέλη της ελληνικής κοινωνίας (από τις αυτοκτονίες και τις ασθένειες που προαναφέραμε).

Οι Γερμανοί και οι λοιποί «σύμμαχοι» και «δανειστές» δεν ενδιαφέρονται να πάρουν ούτε καν το τοκογλυφικό «χρέος»· δεν έχουν ανάγκη το χρήμα της Ελλάδας (τυπωμένο ή λογιστικό). Στόχος τους είναι να εξαθλιώσουν τους Έλληνες για να κατάσχουν την υλική βάση της Ελλάδας: γη, θάλασσα, ήλιο, ορυκτό πλούτο, σπίτια… 
«Σύμμαχοι», «δανειστές» -αλλά και η Ελλάδα- μπορούν να τυπώσουν όσο χρήμα θέλουν. 

Άλλωστε, και αν πιστέψουμε το παραμύθι για το «πρωτογενές πλεόνασμα», μας χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να εξοφλήσουμε το «χρέος»! 

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ «ΕΕ» ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ… 

Όταν μιλάμε για χρήμα το μυαλό μας πρέπει να ξεμπλοκάρει από την εικόνα των δεσμίδων των χαρτονομισμάτων. Είδαμε στο παραπάνω κεφάλαιο «Η ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΧΡΗΜΑ» πώς η τράπεζα δημιουργεί χρήμα εκ του μηδενός. Τελικά το χρήμα που κυκλοφορεί, και χρησιμοποιείται σε πληρωμές, χωρίζεται: κατά 5% σε χαρτονόμισμα και 95% σε λογιστικό χρήμα.

Επιπλέον κάθε κράτος της «ΕΕ» μπορεί να τυπώσει χρήμα:

· Με τον κλασικό τρόπο εκτύπωσης του χρήματος· κάθε κράτος της «ΕΕ» τυπώνει κέρματα και ορισμένα χαρτονομίσματα. Αυτό πηγάζει από το νόμιμο δικαίωμα του κράτους να εκδίδει Ευρώ σύμφωνα με το άρθρο 106 της Ενοποιημένης Απόδοσης της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης για την Ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας : «Η ΕΚΤ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να επιτρέπει την έκδοση τραπεζογραμματίων μέσα στην Κοινότητα. Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες μπορούν να εκδίδουν τέτοια τραπεζογραμμάτια. Τα τραπεζογραμμάτια που εκδίδονται από την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες είναι τα μόνα τραπεζογραμμάτια που αποτελούν νόμιμο χρήμα μέσα στην Κοινότητα»[19].

· Υπάρχει, όμως, και ένας τρόπος απευθείας δημιουργίας – εκτύπωσης λογιστικού χρήματος από τα κράτη της «ΕΕ»: η ELA (Emergency Liquidity Assistance). Με αυτή τη διαδικασία η κεντρική τράπεζα του κράτους πραγματοποιεί μια εγγραφή ποσού και ενημερώνει την «ΕΚΤ». Κατόπιν μπορεί να διοχετεύσει αυτό  το ποσό των χρημάτων στις τράπεζες της – τόσο απλά! 

Κάποιοι, ορκίζονται ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει, ELA όμως που τους διαψεύδουν τα γεγονότα. Η Ιρλανδία τύπωσε 51 δις λογιστικά Ευρώ τον Ιανουάριο του 2011[20]! 

ΤΟ ΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ 

Μετά από μια προσπάθεια να αποκρύψουν το τύπωμα της Ιρλανδίας, οι θεματοφύλακες του Ευρώ και οι υποστηρικτές των Μνημονίων (;) κατακεραύνωσαν τους Ιρλανδούς. Μίλησαν για «πλαστογραφία, με όλη την έννοια της λέξεως!» «ευθεία παραβίαση όλων των κανόνων και των συμφωνιών!», «σκοτεινό και περίεργο πρόγραμμα!», «τεράστιο σκάνδαλο!», «ιστορία τρόμου!», «χρήμα που ήρθε από το πουθενά!» (στο τελευταίο έχουν δίκιο, αφού, όπως ξέρουμε πια, κάθε εκτύπωση χρήματος -χαρτονομίσματος ή λογιστικού- δεν έχει το οποιοδήποτε αντίκρισμα). 

Η αντίδρασή τους όμως αποδεικνύει ότι πράγματι η Ιρλανδία τύπωσε 51 δις λογιστικού χρήματος! 

Οι ίδιοι «προέβλεψαν» από το 2011 ότι «οι Ιρλανδοί σε λίγο δεν θα έχουν καταθέσεις!» και θα «αυξηθεί το εθνικό χρέος της χώρας!»…

Ομως οι καταθέσεις των Κυπρίων κουρευτήκαν και όχι των Ιρλανδών, και η Ιρλανδία, όπως γράφεται, βγαίνει το 2014 από το Μνημόνιο[21]. Επιπλέον ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναθεώρησε επί τα βελτίω την 6η Ιουνίου 2014 το κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας, σε A: κλικ εδώ για σχετική ΕΙΔΗΣΗ 

Αυτό συνέβη, επειδή οι Ιρλανδοί πολιτικοί, είχαν τη στοιχειώδη ευαισθησία -που κάποιοι άλλοι πολιτικοί δεν έχουν- και προχώρησαν στην απολύτως αναγκαία πράξη λογικής: τύπωσαν χρήμα. 

ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ… 
(Προφυλάσσονται από τις παρενέργειες  του δικού τους νομίσματος, του Ευρώ) 

Οι Γερμανοί έβαλαν την ρύθμιση της ELA ως ασφαλιστική δικλίδα για τον εαυτό τους. Σήμερα, στον Οικονομικό Πόλεμο που έχει ανοίξει το 4ο Ράιχ, εναντίον της Μισής Ανθρωπότητας δεν είναι σίγουροι για την νίκη τους. Αν ηττηθούν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς χρήματα, να πάθουν ό,τι παθαίνει τώρα η Ελλάδα.

Δεν θα μπορούσαν, επίσης, να κρατήσουν την ELA μόνο για τον εαυτό τους. Έτσι άφησαν την ELA σαν γενικό δικαίωμα μέσα στην «ΕΕ» και την κρατούν σε αφάνεια και αχρηστία χρησιμοποιώντας δωσίλογους (πολιτικούς και δημοσιογράφους) που ελέγχουν. Αν τα πράγματα δυσκολέψουν για αυτούς, τότε θα αποκαλύψουν την ELA, θα υμνήσουν τη «δημοκρατική ΕΕ» που επιτρέπει στα μέλη-κράτη να τυπώνουν λογιστικό Ευρώ, άντε να «κάψουν» και ένα, δύο πολιτικούς που θα τους φορτώσουν τα πάντα. Τότε οι Γερμανοί θα τυπώσουν λογιστικό χρήμα πολλαπλάσιο της Ιρλανδίας. 

Προς το παρόν, οι Γερμανοί δεν έχουν ανάγκη να τυπώσουν χρήμα αφού. όπως αναφέρουν καθημερινά δημοσιεύματα, η Γερμανία κερδίζει από την «κρίση», τουλάχιστον 114 δις[22]! Κερδίζουν ακόμα και από την μισοπεθαμένη Ελλάδα, όπως οι πρόγονοί τους κέρδιζαν από τον θάνατο και την πείνα των Ελλήνων στην 1η Κατοχή 1941-44.

Φαίνεται απίστευτο στον 'Ελληνα του 2013,
αλλά η φωτογραφία παρουσιάζει το Χιμγκάουερ,
  ένα από τα πολλά τοπικά νομίσματα που
κυκλοφορούν στην Γερμανία, με ισοτιμία ένα Ευρώ!
Όμως το «σκληρό» Ευρώ δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας στους Γερμανούς που το αντιμετωπίζουν με τύπωμα Τοπικών Χαρτονομισμάτων, δηλαδή προφυλάσσονται από τις παρενέργειες τους δικού τους νομίσματος (να μην ξεχνάμε ότι το Ευρώ είναι ακριβώς το διπλάσιο του Γερμανικού Μάρκου ![23]) που έχουν επιβάλει στους άλλους. Τα τοπικά, γερμανικά χαρτονομίσματα (Μπερλίνερ, Χιμγκάουερ και άλλα) είναι ισοδύναμα με το Ευρώ, γενικά αποδεκτά, και μπορούν να υπάρξουν στο «Δίκαιο της ΕΕ» (αν μπορούμε να μιλήσουμε για Δίκαιο στα πλαίσια του 4ου Ράιχ). 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ 
«δεν είναι ανίκανοι- είναι προδότες!»
Σύνθημα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα 

Δεν έχουν καμιά δικαιολογία. 

Κανείς δεν περίμενε από αυτούς: 
· Να μας βγάλουν από την «Ευρωζώνη», να επιστρέψουμε στο Εθνικό μας Νόμισμα, να αρνηθούν να πληρώσουν το Επονείδιστο Χρέος, να τελειώνουμε οριστικά με την Ξένη Κατοχή και να επιστρέψουμε μετά από μια μικρή περίοδο προσαρμογής στην προηγούμενή μας ευημερία. Όπως περίπου έπραξαν οι Ισλανδοί[24] πολιτικοί, ακόμα πιο αποφασιστικά από τους Ιρλανδούς συναδέλφους τους. Να έθνος για έμπνευση! 

Ομως θα μπορούσαν άνετα: 
· Να χρησιμοποιήσουν την ELA όπως οι Ιρλανδοί.
· Να τυπώσουν ένα Τοπικό Νόμισμα που θα έδινε μια ανάσα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και θα διευκόλυνε τις συναλλαγές εντός Ελλάδας, όπως ακριβώς οι Γερμανοί, τίποτα περισσότερο από τους Γερμανούς. Ακόμα και ο πιο πειθήνιος υπηρέτης μπορεί να επικαλεστεί τις πράξεις του κυρίου του. 

Επιπλέον ο γερμανός καθηγητής Έκχαρντ Μπέρενς (Eckhard Behrens) είχε συμβουλεύσει ότι η Ελλάδα πρέπει να τυπώσει Τοπικό Νόμισμα και ανέφερε συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα Τοπικό Νόμισμα, κάτι σαν το Χιμγκάουερ (Chiemgauer), για να ενισχύσει την οικονομία της χωρίς να δημιουργεί εξωτερικό χρέος. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μείωση της ανεργίας, μείωση των δημοσίων δαπανών και λιγότερους φόρους»[25].Την άριστη αυτή συμβουλή του γερμανού, φιλέλληνα καθηγητή την έθαψαν στα ψιλά και λοιδόρησαν τον ίδιο.

Οι παραινέσεις και οι προτροπές για τύπωμα χρήματος δεν είναι αστήρικτοι συναισθηματισμοί αλλά τεκμηριωμένες οικονομικές προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύση στο τεράστιο ελληνικό πρόβλημα.Στη φωτογραφία, ο Γερμανός καθηγητής Έκχαρντ Μπέρενς(Eckhard Behrens) που είχε δηλώσει  ότι η Ελλάδα πρέπει να τυπώσει τοπικό νόμισμα. Γίνεται έτσι φανερό πως οι κυβερνήσεις  δεν εξετάζουν άλλες λύσεις έξω από τα συμφέροντα των «δανειστών» …
Τα ψέματά τους, και η νάιλον γλώσσα τους, για «χρέη», «πρωτογενή πλεονάσματα», «διαθρωτικές αλλαγές», «τρύπες», «εξωστρέφειες» και «καινοτομίες» θα μείνουν σε χρήση όσο διαρκεί η Ξένη Κατοχή· μετά το τέλος της οποίας θα κριθούν αυστηρά (όχι για έλλειψη πατριωτισμού – κανείς δεν έχει τέτοια απαίτηση από αυτούς) αλλά για έλλειψη στοιχειώδους Ανθρωπιάς: στους Έλληνες που είναι άνεργοι, κρυώνουν, δεν έχουν φάρμακα, αυτοκτονούν.

Μπορούσαν να τυπώσουν χρήμα. 

Μπάμπης Δεληνταδάκης

Μέλος της πολιτικής κίνησης Ελεύθερη Ελλάδα (http://tiny.cc/elel) 
(Δημοσιεύτηκε στο Τρίτο Μάτι στο τεύχος Ιανουαρίου 2014) 
απόσπασμα από την ανάρτηση των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.