29 Ιανουαρίου 2015

Αρχισαν πάλι με σφοδρότητα οι μάχες μέχρις εσχάτων στην Α.Ουκρανία.

Ιδιαίτερα σκληρές μάχες διεξάγονται αυτή την στιγμή στην λεγόμενη Ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσόφωνοι έχουν ανακηρύξει στις περιφέρειες του Ντονμπάς κai του Λουγκάνσκ την Λαϊκή Δημοκρατία της Νέας Ρωσίας.

Πληροφορίες από την περιοχή της Horlivka αναφέρουν ότι κλείνει ο θύλακας βόρεια, βόρειο-ανατολικά της πόλης παγιδεύοντας σε έναν στενό διάδρομο μια ισχυρή ουκρανική δύναμη 7.000 ανδρών.

Οι Νεορώσοι εφαρμόζοντας μια κλασική κίνηση-τανάλια φαίνεται ότι καταφέρουν να σφραγίσουν την περιοχή στον στρατηγικό άξονα Lzovoy-Novogrigorovka και απειλούν με εξόντωση τις ουκρανικές μονάδες.

Συνολικά δέκα ουκρανικά Τάγματα με μισθοφόρους και νεοναζιστές πολιτοφύλακες με βαρύ οπλισμό, περίπου 50 άρματα μάχης, 100 αυτοκινούμενους εκτοξευτές BM-21 και 30 αυτοκινούμενα πυροβόλα, έχουν παγιδευτεί σε μία θανάσιμη λαβίδα από κάπου 10.000 Νεορώσους οι οποίοι έχουν αποκόψει όλες τις οδούς ανεφοδιασμού με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν ο ανεφοδιασμός τους σε τρόφιμα και πυρομαχικά.

Σε επικοινωνία με τις ουκρανικές μονάδες οι διοικητές των Νεορώσων τους καλούν να παραδοθούν σε διαφορετική περίπτωση θα εξαπολύσουν μπαράζ πυροβολικού και εν συνεχεία θα προελάσουν στο εσωτερικό του θύλακα.

Ηδη μερικές μονάδες έχουν συμφωνήσει να παραδοθούν αύριο το πρωί, ενώ υπάρχουν δεκάδες Ουκρανοί που αυτομολούν στις τάξεις των Νεορώσων και ορκίζονται πίστη τη νεορωσική σημαία.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναβιβάζουν τους νεκρούς Ουκρανούς σε πάνω από 150 μόνο κατά την χθεσινή ημέρα...

Πριν λίγο o αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Eduard Basurin δήλωσε "μερική κατάληψη της πόλης Debaltseve".

Πολιτοφυλακές ελέγχουν τα βόρειο-ανατολικά προάστια της πόλης που αποτελούσε προπύργιο των ουκρανικών δυνάμεων.

Tην ίδια στιγμή χαρακτηριστικό της δυτικής υστερίας για "εισβολή" της Ρωσίας σε κράτη του ΝΑΤΟ είναι τα εγχειρίδια που μοιράστηκαν στα σχολεία σχετικά με τη συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετήσουν οι πολίτες σε περίπτωση που εισβάλλουν στην χώρα ρωσικές δυνάμεις!

Τα εγχειρίδια τα διένειμε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας του κρατιδίου της Λιθουανίας την Τετάρτη σε... σχολεία, καθώς το Βίλνιους δεν κρύβει την ανησυχία του για τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

"Από τότε που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία, οι Λιθουανοί άρχισαν να διερωτώνται για το τι θα έπρεπε να κάνουν στην περίπτωση μιας παρόμοιας κατάστασης στην χώρα τους" εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Άμυνας Γιουόζας Όλεκας.

Στο εγχειρίδιο αυτό η Ρωσία δεν αναφέρεται ονομαστικά ως ο επιτιθέμενος, όμως ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι αυτές οι οδηγίες γράφτηκαν λόγω της στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας στην Ουκρανία.

Στη σελίδα 98 του εγχειριδίου περιλαμβάνονται πρακτικές πληροφορίες για τον τρόπο που πρέπει οι πολίτες να αντιδράσουν σε έκτακτες περιπτώσεις ή σε συνθήκες πολέμου, για παράδειγμα πώς να προφυλαχθεί κανείς σε υπόγεια καταφύγια ή να απομακρυνθεί από την εμπόλεμη ζώνη.

"Εάν δεν καταφέρετε να απομακρυνθείτε, πρέπει να έχετε μαζί σας ένα όπλο προκειμένου να προστατευτείτε από τους άρπαγες" επισημαίνεται σε αυτό το εγχειρίδιο.

Οι οδηγίες, που έχουν επίσης αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου, προειδοποιούν για το ειδικό καθεστώς των αμάχων σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος. "Εάν τους δείξετε ξεκάθαρα ότι είστε άμαχοι, είναι σχεδόν απίθανο να θελήσουν να σας σκοτώσουν" εξηγεί.

Στην περίπτωση κατοχής της χώρας, το εγχειρίδιο επιβίωσης προτείνει στους Λιθουανούς να απεργούν ή συνειδητά να μην αντεπεξέρχονται στα επαγγελματικά τους καθήκοντα.

Έως σήμερα, 2.000 αντίτυπα του εγχειριδίου έχουν διανεμηθεί σε λύκεια και μια δεύτερη έκδοση αναμένεται σύντομα να διανεμηθεί σε πανεπιστήμια και σε δημόσιες βιβλιοθήκες σε αυτήν την χώρα των 3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.