29 Ιανουαρίου 2015

Ρούχα μαζί που πλύθηκαν.

ekloges
Γραφει ο αρισταρχος

έχουμε όλα τα προσόντα για νάναι η πατρίδα μας το υπόδειγμα.

Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ… Έτσι γέμισε η Ελλάδα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, από ένα ατέλειωτο ροζ. Βάφεις-ξεβάφεις. Ούτε καν μια βελατούρα ενδιάμεσα. Πάνω στο μπλε μπραφ το πράσινο και ύστερα αφού τρίφτηκαν κανά δυό χρόνια μαζί έβγαλαν ένα απαλό ροζάκι που προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν πως τους βγήκε.

Αυτό όμως βγήκε και έβαψε την Ελλάδα για πρώτη φορά σε τέτοια απόχρωση. Γιατί όχι; Πόσο δεκτικοί πρέπει να ήμαστε στο νέο, στο καινούριο. Μια νέα κυβέρνηση με αδιάφθορα στελέχη και νέες ιδέες, τι διάολο νέοι θα ήταν. Να προσαρμόσουν τον τόπο στα νέα δεδομένα του κόσμου του έτους 2015. Το παρελθόν είναι παρελθόν και το μόνο που έχει να επιδείξει ο τόπος σε υπερβολικό βαθμό είναι σελίδες με αίμα, πόνο, ηρωϊσμό και… φτώχεια.

Καιρός λοιπόν όλα αυτά να μείνουν πίσω και να δείξουμε σ’ αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν την χώρα μας πως αξίζουμε τις θυσίες τους και πως θ’ ανοίξουμε νέους περήφανους δρόμους στην πρόοδο και τον πολιτισμό. Κι αυτό ξέρουμε να το κάνουμε πάρα πολύ καλά αρκεί να προσέχουμε τους Εφιάλτες γιατί εκεί ήταν πάντα το αδύνατο σημείο μας.

Πιστέψτε με, έχουμε όλα τα προσόντα για νάναι η πατρίδα μας το υπόδειγμα.

Ας μη μας τρομάζει λοιπόν το καινούριο που ξεβολεύει το παλιό και ότι αυτό εκπροσωπεί.
Έτσι λειτουργεί η ζωή, με ανανέωση. Χωρίς αυτή το μόνο που έρχεται στα σίγουρα είναι ο θάνατος. Αυτό που βιώσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια δεν ήταν λιτότητα αλλά φτώχεια, πείνα, εξευτελισμός και στέρηση βασικών αγαθών.

Μπορεί κι αυτοί να αποτύχουν. Μέσα στο παιχνίδι είναι όλα. Τίποτε δεδομένο, αυτό το καταλάβαμε καλά μέσα στο πετσί μας. Αλλά τουλάχιστον προσπαθούμε. Και μη μου πείτε για αριστερούς και δεξιούς γιατί τα πρώτα που έπεσαν ήταν οι μητροπόλεις τους. Τώρα όλοι έχουν αποδοθεί παγκοσμίως στο κυνήγι του χρήματος και της εξουσίας. Αλλά πάντοτε έτσι δεν ήταν; Απλά όλα ήταν συγκεκαλυμμένα πίσω από ιδεολογικά προπετάσματα, τροφή για την ριμάδα την φτώχεια και τα παιδιά της.

Υπομονή. Κάναμε το πρώτο βήμα, το δύσκολο. Τώρα θα περιμένουμε να δούμε. Προγνώστες και μελλοντολόγοι, προφήτες και διάμεσοι ζουν μέσα στην ομίχλη και καίνε τα σενάριά τους μόλις καθαρίσει το φως και φανούν όλα. Όμως, θα δείξει…

αιέν αριστεύεινShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.