29 Ιανουαρίου 2015

PODEMOS!

Γράφει ο Χρίστος Γούδης

Ο (θ)εσμός του προέδρου της δημοκρατίας αποτελεί αναμφισβήτητα τον καθρέφτη του έθνους. Η αναζήτηση του καταλλήλου προσώπου έχει απόλυτη προτεραιότητα στις σκέψεις, τις ανησυχίες και τους στοχασμούς μας. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε, όσοι δεν ξαγρυπνούμε συνεχώς,  με αυτήν την εθνική αγωνία. Όλοι μας οφείλουμε να συμβάλλουμε, με την ιχνηλάτηση, την διαπίστωση και την περιγραφή των προσόντων του, έτσι ώστε να καταλήξουμε στο ενδεδειγμένο πρόσωπο, υπεράνω προκαταλήψεων και μικροκομματικών τεχνασμάτων. Μπορούμε να το κάνουμε. Podemos!

Η παντελής έλλειψη θεσμικών αρμοδιοτήτων του προέδρου στο πολιτικό γίγνεσθαι προδιαγράφει και τα απαιτούμενα προσόντα αυτού που θα καταλάβει τον προεδρικό θώκο ή ακριβέστερα το εθνικό κέλυφος της πολιτικής κενότητας που εμπεριέχει. Διότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας με πραγματιστικούς πολιτικούς όρους δεν είναι παρά
ο Μέγας Πολιτικός Ευνούχος της δύσμοιρης χώρας μας. 

Μία ευθυτενής πολιτική πλαστελίνη, το πασπαρτού που πάει παντού, χωρίς την οποιαδήποτε ιδεολογία, ένας γλοιώδης πολιτικός σαλίγκαρος που φτάνει στην κορυφή με το σύρσιμο, το γλείψιμο και τα ευθυτενή υπερυψωμένα και υπερμεγέθη, δίκην ταράνδου, κέρατά του, ένας αληθινός χαμαιλέων με την «λούφα και παραλλαγή» των χρωμάτων του, θα ήτανε το ιδεώδες πολιτικό ζώο το οποίο θα πρέπει να αναζητηθεί επειγόντως, για να επικαλυφθεί με την υφέρπουσα υπαρξιακή του κενότητα, το πολιτικό κενό της υψηλής αυτής, περίοπτης, άχρωμης, άγευστης, άοσμης, αλλά παρά ταύτα  διαλάμπουσας, πολιτικής φούσκας.

Θα πρέπει φυσικά να διαθέτει και κάποια επιπρόσθετα γονοτυπικά ή επίκτητα χαρακτηριστικά, απαραίτητα για την εκπροσώπησή μας σε διεθνές επίπεδο. Πολυγλωσσία, ή τουλάχιστον δημιουργία εντύπωσης πολυγλωσσίας, με την ικανότητα τού περί ου ο λόγος όντος για συχνή χρήση εμβληματικών διεθνών εκφράσεων («γιες σερ», «φίλεν ντάνκεν μάϊνε γκναίντιγκε φράου», «ζαμάν φου», «βα φανκούλο φινόκιο», «νο πασαράν», «σαουντάδες ντου λουγκάρ», «άϊ κατιούσα, κατιούσα μαγιά», «γιαβάς-γιαβάς, ντερίν-ντερίν, γκιουλέ-γκιουλέ», «αλλάχ-ου-άκμπαρ», «χάβα ναγκίλα» και πάνω απ’ όλα «γιερουσαλάημ σελ ζαχάβ»), αλλά και ροπή για χρήση της γλώσσας υπερβαίνουσας τις λειτουργίες της στην εκφορά ήχων και την διαμόρφωση λέξεων και φράσεων, νοητών ή ανοήτων, κατά οργανικό ή και οργασμικό τρόπο (όπως η ταβανόβουρτσα ως πολυεργαλείο πολλών χρήσεων).

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να διαθέτει ευκαμψία πνεύματος και πρωτίστως σώματος, για λόγους ευγενείας και επίδειξης του απαιτούμενου σεβασμού σε μεγάλες μορφές και θυσίες μεγάλων χωρών κατά την διάρκεια των επισκέψεων και περιπλανήσεών του σε αυτές, και των καταθέσεων στεφάνων εις μνήμην των (Κεμάλ Ατατούρκ, Γκότσε Ντέλτσεφ, Τσένγκις Χαν, Χο-Τσι Μινχ, Γιαντ Βασέμ – Μνημείο Ολοκαυτώματος, Τείχος των Δακρύων, Σινικό Τείχος, Γουόλ Στρήτ, Ντίζνεϋλαντ, Βατικανό, Λουμούμπα, Σάχα-Ζουλού, και των συναφών τσάρων πασών των Ρωσιών, φυλών, συναγωγών, και φατριών του πεπλανημένου πλανήτη μας).

Με άλλα λόγια χρειαζόμαστε έναν «χαριτοδιπλωμένο» διπλωμάτη, που θα καταπλήσσει όλον τον κόσμο και τον ντουνιά με την πολυδύναμη παρουσία του μέσα από το χαμόγελό του, την χαμέρπειά του έναντι των ισχυρών της γης και την δεσποτική του συμπεριφορά έναντι των αδυνάμων, ταπεινών, και καταφρονεμένων, την άψογη και συνεχώς εναλλασσόμενη ενδυματολογική του επικάλυψη και την συμπαρομαρτούσα κατά περίπτωση ψυχολογική του υποδομή («πότε Βούδας, πότε Κούδας»), ένα μαλάκιο και ασπόνδυλο της πολιτικής με επίπλαστη και εικονική κορμοστασιά, έναν επιφανή της επιφάνειας (τον λούστρο της ντουλάπας), μ’ έναν καθρέφτη ανά χείρας και μια τσατσάρα για να χτενίζεται συνεχώς, αυτός και το είδωλό του, είδωλο των ειδώλων, το κατ’ εξοχήν είδωλο της εικονολατρίας των ειδωλολατρών και εικόνα της ειδωλολατρίας των ιθαγενών μας, που συνεχώς θα αυξάνονται και θα πληθύνονται για να κατακυριεύσουν την Ελλάδα με την απλόχερη και απλόχερα υποσχεθείσα παραχώρηση ιθαγένειας σε όλες τις φυλές του Ισραήλ και όλες τις πληγές του Φαραώ που ενέσκηψαν ως ακρίδες στην χώρα μας.

Ένα καράβι δηλαδή θέλουμε, έστω και σαπιοκάραβο αλλά φρεσκοβαμμένο, για να υψώσει τη σημαία μας και να διαπλέει τις θάλασσες ακυβέρνητο όπως η «ναυκρατούσα» Ελλάδα, ανάλαφρο οπερετικό «φτερό στον άνεμο», και όσα πάνε κι όσα έρθουν κι «όσα παίρνει ο άνεμος». Μία φλεγόμενη βάτο θέλουμε, ένα ορθωμένο ξυλάγγουρο που θα γυαλίζει πόμολα, θα χτενίζει καταΐφια, και θα φυσάει τον κουραμπιέ, μια κολοκύθα διεθνών προδιαγραφών, έναν «κολυνό», την παλιά καλή οδοντόπαστα, με το σήμα εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα φάσιοναμπλ τρολ, έναν αρχοντοχωριάτη που θα δείχνει τα δόντια του και θα θαλασσώνει την θάλασσα,

μια πραγματική ΝΑΥαρχίδα του ΕΘΝΟΥΣ!

Θα τον βρούμε άραγε; Ψάχνουνε στο σκοτάδι οι αρμόδιοι (και αριστογείτονες), έχοντας ως φάρο την ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και την συμπαρομαρτούσα χριστιανική οδηγία του: «ο ζητών ευρίσκει».  Κάτι μου λέει πως το κυνήγι του θησαυρού θα έχει αίσιον τέλος, και το ζητούμενο κενό, όπως και ο άνθραξ, θα διαλάμψει δια της εκκενώσεώς του!

Υπάρχει κάρβουνο πρόθυμο να καεί. Και καρβουνόσαυροι με μέγεθος εγκεφάλου συμβατό με τις προδιαγραφές της κεφαλής του κράτους. Υπάρχει ελπίδα. Η ελπίδα έρχεται. Αβάντι πόπολο. Παντιέρα ρόσ(ζ)α!

Po(r)demos σύντροφοι! (Μ)πορ(δ)ούμε!

Χρίστος  ΓούδηςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.