31 Ιανουαρίου 2015

Ο ΠΑΡΤΗωτισμός κέρδισε τον ΠΑΤΡΙωτισμό στα Ίμια.

Tου Αριστοτέλη Βασιλάκη

Ιανουάριος του 1996. Η Ελλάδα περνάει σε μια «νέα εποχή» πολιτικά. Ο «παλαιοκομματισμός» του Παπανδρεομητσοτακισμού, δίνει τη θέση του στον «εκσυγχρονισμό» του Κώστα Σημίτη...

Η έντονη πολιτικοποίηση και κομματικοποίηση της κοινωνίας στα 80’s, παραχωρεί τη θέση σε μια επίπεδη «απολιτίκ» αφέλεια της κοινής γνώμης, στα 90’s.

Οι έντονες κομματικές διαφορές, άρχισαν να γεφυρώνονται… Πλέον όλοι αντιλαμβάνονται πως ο κοινωνικός διχασμός δεν ωφελεί κανέναν… Το «βρώμικο 89», όπως είχαν χαρακτηρίσει την συγκυβέρνηση «Δεξιάς-Αριστεράς», οι «Κεντρώοι», έστρωσε το χαλί για μια πολιτική σαλαμοποίηση, η οποία είχε σαν στόχο να ωφελήσει τους «εκλεκτούς»… Να δημιουργήσει νέα τζάκια… Ποιοι ήταν οι εκλεκτοί; Μα φυσικά οι «Κεντρώοι»… Αυτοί που μπορούσαν να «συνεννοηθούν»… Υποτίθεται για το καλό όλων μας… Αποδείχτηκε πως συνεννοήθηκαν ΜΟΝΟ για το δικό τους καλό… Σε βάρος όλων μας… Τα «άκρα» έπρεπε να απομονωθούν… Η «άχρωμη-άοσμη και άγευστη» προσωπικότητα του Σημίτη έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ο λεγόμενος «μεσαίος χώρος», δηλαδή ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο δρούσε για προσωπικό όφελος, δημιουργώντας μια ευρύτερη συστημική τάξη… Διακομματικών συμφερόντων…

Κάπως έτσι γεννήθηκε και ο ΠΑΡΤΗωτισμός… Κάπως έτσι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε σε νεοφιλελεύθερο κόμμα… Κάπως έτσι και η ΝΔ έγινε ουρά του ΠΑΣΟΚ… Κάπως έτσι η Αριστερά και η Δεξιά, τέθηκαν στο περιθώριο, να μιλούν για ζητήματα «αναχρονιστικά», όπως ο Πατριωτισμός και η Κοινωνική Δικαιοσύνη…

Η ιστορία των Ιμίων σηματοδότησε μια καινούργια εποχή στην γεωπολιτική της ανατολικής Μεσογείου… Ο «μεσαίος χώρος» αποφάσισε να εγκαινιάσει μια στυγνά «Διεθνιστική» λογική… Η «νέα τάξη πραγμάτων» άρχισε να δείχνει τα δόντια της και στα Εθνικά μας θέματα… Η Ελλάδα υπέστη ακόμα μια εθνική ταπείνωση, εξαιτίας ενός πολιτικού συστήματος, το οποίο στα Ίμια αμύνθηκε «ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ»… Διότι η «ΠΑΡΤΗ» ήταν η νέα «ΠΑΤΡΙΣ»… Οι Σημίτηδες, οι Πάγκαλοι, οι Μαντέληδες και οι λοιποί ασυγχρόνιστοι «εκσυγχρονισμένοι», ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν έπραξαν όσα όφειλαν σαν Έλληνες, αλλά λειτούργησαν με βάση τα συμφέροντα τρίτων… Οι «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο ήταν πλέον γεγονός… Η κυβέρνηση Σημίτη αποδέχτηκε τις εντολές… Για να διασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση… Κάτι ανάλογο έπραξαν και στην υπόθεση Οτσαλάν… 

Ο ΠΑΡΤΗωτισμός νίκησε κατά κράτος τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ στα Ίμια… Θα με συγχωρέσετε… Ποτέ δεν υπήρξα οπαδός, ούτε ψηφοφόρος του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά με Ανδρέα δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να μας κάνουν τέτοια πλάκα οι Τούρκοι στα Ίμια…

Έχω την πεποίθηση πως μια κοινωνία έντονα πολιτικοποιημένη, πολύ δύσκολα μπορείς να την κοροϊδέψεις… Η «απολιτίκ» υπερκαταναλωτική κοινωνία που δημιουργήθηκε από τους «τεχνοκράτες» και «καθηγητάδες» του Σημίτη, πιάστηκε κορόιδο…

 Στα Ίμια χάθηκαν τρεις Έλληνες λεβέντες… Τους δολοφόνησαν 12 Τούρκοι και κάποιοι «Έλληνες», χωρίς Ελληνική ψυχή… Οι 12 Τούρκοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τιμωρήθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες… Είτε τυχαία, είτε από Τούρκικο χέρι, είτε από Ελληνικό χέρι; Δεν έχει σημασία… Γνωρίζουν αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν…
Οι «Έλληνες» πότε θα τιμωρηθούν;

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.