Του Παναγιώτη Τραϊανού
Αυτά όλα ήταν παγίδα. Παγίδα των ισχυρών, για να λεηλατήσουν τους πάντες. Παγίδα μεθοδευμένη από τους Αμερικανούς, για να μην τους διώξουν οι Ευρωπαίοι από την αγορά της Ε.Ε.. Επιδίωξή τους ήταν να “ σπρώξουν” τους Ευρωπαίους βιομηχάνους στη λεηλασία των αδυνάτων κρατών, ώστε να μην αντιδρούν στον ιμπεριαλισμό τους. Να μην αντιδρούν οι βιομήχανοι στην αμερικανική λεηλασία των εθνικών τους αγορών. Αυτός ο σχεδιασμός έγινε με στόχο να λεηλατηθούν όλοι οι φτωχοί λαοί της Ευρώπης. Μέσω του εγκληματικού σχεδιασμού του νομίσματος του Ευρώ οι Αμερικανοί θέλησαν να αποζημιώσουν τους ισχυρούς Ευρωπαίους, οι οποίοι θίγονταν από την αμερικανική μονοκρατορία στην ευρωπαϊκή αγορά. Για τα εργοστάσια που έκλειναν θέλησαν να τους δώσουν ως αποζημίωση ξενοδοχεία στην Ελλάδα, φέουδα στην Πολωνία ή σούπερ μάρκετ στην Ισπανία.
Για να μην διαμαρτύρονται λοιπόν όλοι αυτοί οι αναγκαστικά πρώην βιομήχανοι, τους “ έσπρωξαν” προς τη λεηλασία των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Υπήρχε δηλαδή ένας σχεδιασμός, ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει τους φτωχούς σε δυσχερή θέση, ώστε να παγιδευτούν και να λεηλατηθούν. Να παγιδευτούν και να χάσουν τις οικονομίες τους και ταυτόχρονα να ξεπουλήσουν τις περιουσίες τους. Αυτό έγινε με το Ευρώ και την αντικατάσταση των εθνικών νομισμάτων. Πώς έγινε; Με τον εξής απλό τρόπο. Την επομένη της αντικατάστασης των νομισμάτων και ενώ στο επίπεδο των μισθών έγινε —με θρησκευτική ευλάβεια— η μετατροπή του εθνικού νομίσματος σε ευρώ, δεν έγινε το ίδιο στην αγορά. Στην αγορά είχαμε “ έκρηξη” ακρίβειας.
Όλα τα κράτη, τα οποία μέχρι τότε είχαν ασήμαντης αξίας νομίσματα και άρα ασημαντότατης αξίας κέρματα, λεηλατήθηκαν. Οι μόνοι, που ήταν κάπως ασφαλείς σ’ αυτόν τον σχεδιασμό, ήταν οι ισχυροί λαοί, οι οποίοι λόγω των ισχυρών τους νομισμάτων είχαν την απαιτούμενη νοοτροπία να χειριστούν την υπόθεση κέρμα με έναν πιο σοβαρό τρόπο. Όλοι οι υπόλοιποι την “ πάτησαν”. Κράτη, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία ή η Ισπανία, λεηλατήθηκαν στην κυριολεξία από την έκρηξη της ακρίβειας.
Εκεί ήταν όλο το παιχνίδι. Οι Αμερικανοί και οι ισχυροί Ευρωπαίοι έλεγξαν τα πάντα. Οι Αμερικανοί ως παραγωγοί και οι ισχυροί Ευρωπαίοι ως έμποροι αντιπρόσωποί τους. Μπήκαν οι ευρωπαϊκές εταιρείες των μεγάλων σούπερ μάρκετ μέσα στις εθνικές αγορές και λεηλάτησαν τους πάντες. Μπήκαν οι ευρωπαϊκές εταιρείες στις εθνικές αγορές και μέσω αυτών μετέφεραν σε όλα τα κράτη τα προϊόντα των αμερικανικών πολυεθνικών. Όσο πιο φτωχό το κράτος, τόσο μεγαλύτερη ακρίβεια και αισχροκέρδεια. Όλοι ευχαριστημένοι. Ελέγχοντας οι ιμπεριαλιστές τις εθνικές αγορές, στην ουσία έλεγχαν τα κράτη.
Με το νέο νόμισμα να ευνοεί την κερδοσκοπία τους, κατέστρεψαν τα πάντα. Πήραν ένα “ μπουρί” στην κυριολεξία και ρούφηξαν τον αποταμιευμένο πλούτο των λαών. Έναν πλούτο, ο οποίος είχε την “ προβολή” του στο εθνικό κεφάλαιο. Αυτό το κεφάλαιο ήταν ο στόχος τους και αυτό διεκδικούσαν. Όταν το “ εύκολο” Ευρώ τους επέτρεπε να συλλέγουν τον διαθέσιμο πλούτο της αγοράς, ήταν εύκολο ν’ αρχίσουν ν’ αρπάζουν κεφάλαιο. Με τα χρήματα των Ελλήνων θα αγοραστούν από Αμερικανούς και Ευρωπαίους οι μεγάλες και αμύθητης αξίας ΔΕΚΟ. Με τα ίδια τους τα χρήματά θα εξαγοραστεί η πατρίδα τους.
Για να καταλάβει κάποιος πόσο ύπουλη και πρόστυχη ήταν η μεθόδευση αυτή, θα πρέπει να σκεφτεί με τον εξής πονηρό τρόπο. Ποιο κράτος και ποια οικονομία υποτίθεται “ μιμείται” η ενιαία Ευρώπη; Τις ΗΠΑ. Τι νόμισμα έχουν οι ΗΠΑ; Το δολάριο. Το μικρότερης αξίας από το Ευρώ δολάριο. Τα χαρτονομίσματα όμως των ΗΠΑ έχουν μια συγκεκριμένη λογική. Το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου δεν διαφέρει ούτε στη σχεδιαστική του λογική ούτε στο μέγεθος από το εκατοδόλαρο. Μόνον στα πρόσωπα των προέδρων που απεικονίζονται πάνω σ’ αυτά διαφέρουν. Γιατί; Για να προστατεύεται η αξία του νομίσματος. Για να προστατεύεται η αγορά από τους κερδοσκόπους. Για να αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του Αμερικανού καταναλωτή.
Στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου βρίσκεται η άμυνα του Αμερικανού καταναλωτή απέναντι στις κερδοσκοπικές δυνάμεις της αμερικανικής αγοράς. Αυτό συνδέεται με την καθημερινότητά του. Ο Αμερικανός αντιλαμβάνεται την πορεία της οικονομίας από τη δύναμη αυτού του χαρτονομίσματος. Από τη σχέση του με το μεροκάματο. Από τη σχέση του με τη βενζίνη. Από τη σχέση του με το κρέας. Από αυτήν τη σχέση κρίνει κυβερνήσεις και οικονομικές πολιτικές. Δεν το δίνει εύκολα. Δεν αφήνει να το εξευτελίσουν οι κερδοσκόποι. Με σέντς γύρω από το δολάριο “ παίζουν” οι αυξήσεις. Αυτά να σέντς ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις. Στην Ευρώπη όλα αυτά δεν υπάρχουν, γιατί απλούστατα επιδιώκονταν άλλα πράγματα. Επιδιωκόταν να παραδοθούν τα πάντα στους κερδοσκόπους.
Αυτά τα οποία συνέφεραν τους Αμερικανούς στις ΗΠΑ, δεν τους συνέφεραν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά τα οποία “ θωράκιζαν” τον αμερικανικό λαό στις ΗΠΑ, δεν επιθυμούσαν να τα “ μεταφέρουν” στην Ευρώπη. Τους Ευρωπαίους οι Αμερικανοί τους ήθελαν “ αθωράκιστους” και άρα ευάλωτους στη λεηλασία των κερδοσκόπων. Γι’ αυτόν τον λόγο ακολουθήθηκε αυτή η ύπουλη τακτική στον σχεδιασμό του ευρωπαϊκού νομίσματος. Τα πάντα έγιναν με στόχο να σπάσουν οι όποιες άμυνες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Ακόμα και το χαρτονόμισμα των πέντε Ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με έξι σχεδόν δολάρια, δεν μπορεί ν’ αποτελέσει άμυνα. Σε μια φτωχή οικονομία, όπως η Ελληνική, όπου η άμυνα ήταν το πεντακοσάρικο και άρα το ενάμιση περίπου Ευρώ, σήμερα δεν μπορεί να κάνει άμυνα ούτε το πεντάευρω με την τριπλάσια σχεδόν αξία.
Αυτό είναι το πρόβλημα με το πεντάευρω. Από τη φύση του είναι γελοίο και “ φωνάζει” για την ασημαντότητά του. Ενώ αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο σχεδόν του ημερομισθίου, δεν δείχνει καμία αξία. Το χάνεις και δεν σε απασχολεί καθόλου η απώλειά του, εφόσον κι όταν υπάρχει δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αυτό είναι το όλο θέμα. Ενώ αποτυπώνει μεγάλη αξία πάνω του, δεν το δείχνει. Ενώ αποτυπώνει ένα ποσό, που σε δραχμές αντιπροσώπευε μια “ καλή” καθημερινότητα ενός φοιτητή για τρεις τέσσερις μέρες, σήμερα δεν αντιπροσωπεύει απολύτως τίποτε. Ενώ ένας φοιτητής —την προηγούμενη ημέρα της αλλαγής— αν έχανε χίλιες επτακόσιες δραχμές θα ξεσήκωνε τον κόσμο, σήμερα, αν χάσει πέντε Ευρώ, δεν τον ενδιαφέρει. Γιατί; Διότι χίλιες επτακόσιες δραχμές ήταν μια “ ποιότητα” ζωής για κάποιες ημέρες, ενώ πέντε Ευρώ δεν είναι τίποτε παραπάνω από έναν καφέ. Για έναν καφέ δεν ξεσηκώνει κανένας τον κόσμο.
συνεχίζεται.....από το Αιέν Αριστεύειν
4 σχόλια:
Καταπιάστηκες με ενα θέμα που δεν γνωρίζεις . Τα Οικονομικά !
Το σενάριο που περιγράφεις είναι αυτό που βλέπει ο άνθρωπος του δρόμου , ο άνθρωπος του μόχθου , ο συνταξιούχος του συνοικιακού καφενείου . Δεν έχει όμως σχέση με την πραγματικότητα .
Το ευρω δεν έχει σχέση με την κατρακύλα που βιώνουμε .
Η Διαφθορά είναι η αιτία . Κι εδώ κι αλλού .
Μιας κι εσυ φιλε ανωνυμε γνωριζεις οικονομικά θα επιθυμουσα να μου εφερνες επιχειρήματα που να αναιρούν τις αποψεις του κ. Τραϊανού.....
Γιατι εμένα μου φαίνονται πού σωστες οι απόψεις για την κακή διαχειριση (εις βάρος των φτωχων) του ΕΥΡΩ...
Και οι διεφθαρμένοι έκαναν χρυσες δουλειές από τοτε που ειδαν το ΕΥΡΩ στα χερια τους.....
Πακτωλος , δεκάδες δις μας χάρισε η ΕΕ για να εκσυγχρονιστούμε, την αγροτική παραγωγή, την βιομηχανία , την διοίκηση την παιδεία . Χρόνια ολόκληρα έρεε ο πακτωλος . Το ξέχασες κύριε Θάνο ;
Δηλαδή μόνο το χρηματιστήριο θυμάσαι ;Αλλά έτσι είμαστε εμείς οι Ελληνες .Θυμώμαστε μόνο αυτά που δίνουμε , ξεχνάμε αυτά που παίρνουμε .
Καταρχήν φιλε μου τον πακτωλο δεν τον χαρισε σε εσενα κι εμενα η Ε.Ε.
Τα χρήματα τα είχε πάρει ήδη πισω μεσα από τα βιομηχανικά και άλλα προιοντα που μας πουλάει....αλλα και μεσα από τα οπλα....
Και τελικά τι αντίκρυσμα ζητησε απο πάνω;
Μεσα στην προσπάθεια της που ηταν να καταστρέψει την αυτονομία της ελληνικής οικονομίας και την αυτάρκεια της χωρας μας και να την κανει πληρως ελεγχόμενη και εξαρτώμενη...αναγκασε τους αγρότες με επιδοτήσεις επιλεγμένων αγροτικών προιόντων να αλλαξουν καλλιέργειες και σημερα η Ελλάδα (όπως και οι άλλες χωρες του φτωχου νότου) αναγκάζονται να κανουν εισαγωγές αγροτικών προιόντων που προτύτερα είχαν αυταρκεια!!!!!
Και δεν εχω επιλεκτική μνημη αλλα το σχολιο (που παρεπιμπτωντος ειναι σε άλλη αναρτηση) για το χρηματιστηριο το έφερα ως παραδειγμα....
Θα μπορουσα να πω το ιδιο και για σενα.....για την επιλεχτικη μνημη καθε φορα που αναφέρεσαι σε ενα μονο παράδειγμα....ας πουμε για τον πακτωλο....
που έδωσαν ας πουμε για να φτιαξουν τους δρομους που χρησιμοποιούν οι τουριστες τους....
Γιατι άραγε οι Δανοί δεν θελουν κι επιμενουν να μην μπαινουν στο ΕΥΡΩ;
Γιατί άραγε οι Νορβηγοί και οι Σουηδοί δεν θέλουν να μπουν καν στην Ε.Ε;
Σε παρακαλω μεινε σε μια αναρτηση για να μπορουμε να συζηταμε.....και δωσε εστω ενα ψευδωνυμο γιατι αν μπει κι άλλος ανωνυμος θα την χασουμε την μπαλα....
Δημοσίευση σχολίου