21 Δεκεμβρίου 2010

Προσέχετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και φυλάτε χρήματα.....

Φίλοι μου τελευταία λαμβάνουμε καταγγελίες (όλο και περισσότερες) ότι έρχονται φουσκωμένοι λογαριασμοί ΔΕΗ.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην κακή λειτουργία της ίδιας της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα από τον προηγούμενο Απρίλιο η ΔΕΗ προχώρησε σε απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων καταμετρητών. Δηλαδή υπαλλήλων (συχνά αλλοδαπών) οι οποίοι ελέγχουν τους μετρητές της ΔΕΗ και καταγράφουν τις κιλοβατώρες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Μετά λοιπόν την εξέλιξη αυτή οι καταμετρήσεις γίνονται πλέον με προβληματικό τρόπο, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα να εκδίδονται από την ΔΕΗ ΜΟΝΟ λογαριασμοί Εναντι κι όχι Εκκαθαριστικοί!!!!!!!

Οπως όλοι γνωρίζουμε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έρχονται ανά δίμηνο και ο πρώτος αφορά μια εικονική καταβολή ΕΝΑΝΤΙ (δηλαδή ουσιαστικά μια προκαταβολή) και ο δεύτερος είναι ο Εκκαθαριστικός (δηλαδή ο εξοφλητικός για ολόκληρη την τετραμηνία). Ενίοτε όμως η Εναντι καταβολή, η οποία όπως είπαμε είναι απλά ενδεικτική και δεν έχει προηγηθεί καταμέτρηση είναι πολύ κάτω (ως ποσοστό) του τελικού ποσού το οποίο φαίνεται στον Εκκαθαριστικό λογαριασμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν κάποτε δεηθεί και περάσει κάποιος υπάλληλος της ΔΕΗ για καταμέτρηση να βρεθούν τεράστιες διαφορές μεταξύ των ποσών που οι πελάτες (της ΔΕΗ) έχουν καταβάλει με τους Εναντι λογαριασμούς και του τελικού ποσού κατανάλωσης.

Ετσι όσοι λαμβάνετε τεράστιους λογαριασμούς θα πρέπει αρχικώς να ελέγξεται την περίοδο που αφορούν (συνήθως αφορουν πάνω από 8 μήνες). Κατόπιν να ελεγξετε αν οι προηγούμενοι λογαριασμοί που ξοφλήσατε ήταν ΜΟΝΟ Εναντι ή ΚΑΙ Εκκαθαριστικοί. Αν ήταν και Εκκαθαριστικοί πρόκειται για λάθος της ΔΕΗ. Αν όμως έχετε πληρώσει ΜΟΝΟ Εναντι τότε ορθώς έρχεται το υπέρογκο ποσό που βλέπετε (εφόσον αφορά την ήδη καταναλωμένη αξία του Ηλεκτρικού ρεύματος -μείον φυσικά τα Εναντι ποσά που πληρώσατε) αλλά οφείλεται στην κακή λειτουργία των υπηρεσιών της ΔΕΗ.....

Γι αυτό φίλοι μου το νού σας. Ελέγχετε αναλυτικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αν παρατηρήσετε κάτι από τα παραπάνω καλό θα ήταν να αρχίσετε να φυλάτε στην άκρη κάποια χρήματα γιατί όταν έρθει ο Εκκαθαριστικός λογαριασμός (που όπως είπαμε αφορά συνήθως διάρκεια από 8 μήνες και πάνω)... θα κληθείτε να πληρώσετε τα "μαλιοκέφαλά" σας....

ΘΑΝΟΣShare

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή την ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη βουλή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για το θέμα της παράδοσης του μισού Ελληνικού Αιγαίου από την Ελληνική Κυβέρνηση στους Τούρκους θα ήθελα να τονίσω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία Εφιαλτική Εξέλιξη για τα Εθνικά μας θέματα. Ο κ Παπανδρέου παραδίδει το μισό Ελληνικό Αιγαίο στους Τούρκους χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση ούτε από την ΝΔ ούτε από το υποτίθεται Εθνικιστικό ΛΑΟΣ, ούτε φυσικά από τον κατ’ εξοχήν άνθρωπο των Αμερικάνων στην Ελλάδα την Ντόρα Μητσοτάκη. Εξυφαίνεται μια συνωμοσία μέσα στη σιωπή και είναι προς τιμή του ΚΚΕ και της κας Κανέλλη που αναγάγουν το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα. Φοβάμαι βέβαια ότι με μόνη την αντίδραση του ΚΚΕ (δεν ξέρω για την υπόλοιπη αριστερά (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) γιατί μας έχει συνηθίσει όταν μιλούμε για Εθνικά Θέματα να μας λέει Εθνικιστές) δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για θετική εξέλιξη. Εξ άλλου ο Ελληνικός λαός πνιγμένος μέσα στα οικονομικά προβλήματα της κρίσης λίγη προσοχή θα δώσει στο θέμα. Επίσης ο τύπος και η τηλεόραση έχει μηδενίσει το θέμα με εξαίρεση την εφημερίδα Ελευθεροτυπία που με αρκετά άρθρα (Κύρα Αδάμ κλπ) θέτει το θέμα συνεχώς. Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιδράσουμε σε αυτή την συνωμοσία. Εύχομαι το θέμα να γίνει πρώτης προτεραιότητας στα δημοκρατικά μπλογκς τα μόνα σχεδόν που βρίσκονται έξω από την συνωμοσία αυτή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.