13 Οκτωβρίου 2026

Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ για τις δηλώσεις Νατσιού στον Ελλάδα FM, το φαγοπότι με τις νέες ψηφιακές ταυτότητες, την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και τις απαντήσεις για τα «έργα και ημέραι» της κας Γκιλφόιλ

Αθήνα, 12/10/2026
 
Δ. Νατσιός στον ΕΛΛΑΔΑ FM: Να κυβερνήσουν πατριώτες υπερασπιζόμενοι τον ελληνικό λαό και όχι τα ξένα συμφέροντα
 
Για την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα καθώς και για την ακρίβεια, τις νέες ταυτότητες και την κοινωνική πολιτική μίλησε σε συνέντευξή του στον ΕΛΛΑΔΑ FM 94,3 και στη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός.
 
Τα κύρια σημεία της συνέντευξης:
 
Εξωτερική Πολιτική και Εθνικά Θέματα
 
«Ο κύριος Ρούμπιο ήρθε κυρίως ως πωλητής, πήρε τα 3,5 δισεκατομμύρια για εξοπλισμό… είναι η πολιτική των ίσων αποστάσεων που τηρείται εδώ και πολλά χρόνια, δεν είπε τίποτα για το φλέγον ζήτημα της πόντισης του καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας».
 
«Θα ήταν αδύνατον να πιέσει η ελληνική κυβέρνηση όταν είναι απόλυτα υπάκουη στα κελεύσματα, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής στην Αμερική και στα θέματα κοινωνικής πολιτικής στην Ευρώπη, την “παραλυμένη Ευρώπη”».
 
«Το θηρίο δεν το εξημερώνεις ίσα ίσα το αποθρασύνεις όταν δεν αντιδράς και δεν προβάλλεις αυτό που πάντοτε διέκρινε την ελληνική ιστορία».
 
Ακρίβεια και δημογραφική κρίση:
 
«Από την άνοδο των τιμών, η κυβέρνηση «τα κονομάει» που λένε. Βγάζει ένα σωρό χρήματα από την αύξηση και από το ΦΠΑ και από τον πληθωρισμό. Και μοιράζει ψίχουλα».
 
«Ένα κουλούρι την ημέρα δεν μπορεί να αγοράσει ένα παιδί σήμερα με το επίδομα που δίνει το κράτος. Εμείς λένε 200€ από τώρα σε κάθε παιδί, μηνιαίο επίδομα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες...»
 
«Δεν έχουν καμία σχέση με την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του λαού, δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του ελληνικού λαού».
 
Νέες Ταυτότητες
 
«Να μια άλλη εγκληματική ενέργεια... είναι δυνατόν να εκβιάζεις τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα σώματα ασφάλειας;… Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία των ανθρώπων. Δεν θέλω κανείς να έχει πρόσβαση στα προσωπικά μου δεδομένα».
 
«Υπάρχει ανάγκη για κάτι το οποίο κοστίζει 500 εκατομμύρια ευρώ; Ήταν οι νέες ταυτότητες ανάγκη όταν η κοινωνία υφίσταται τέτοιες οικονομικές πιέσεις; Το κάνουν για να παρακολουθούν τους πάντες. Η ΝΙΚΗ κάνει σταυροφορία για το θέμα … έχω πει ότι ούτε εγώ, ούτε οι βουλευτές θα τις παραλάβουμε, ακόμη και αν μας πιέσουν στη Βουλή, θα παραδώσουμε την βουλευτική μας ιδιότητα. Δεν θέλω κανείς να έχει πρόσβαση στα προσωπικά μου δεδομένα. Είδαμε τον κ.Μητσοτάκη, να παρακολουθεί ακόμη και στελέχη της κυβέρνησης, υπουργούς, αρχηγούς ΓΕΕΘΑ. Το θέμα των παρακολουθήσεων, θα τον στείλει και στη φυλακή»
 
Εκκλησία:
 
«Ο σταυρός είναι το καύχημά μας… Δεν πρόκειται ποτέ να τον κατεβάσουμε. Η Ελλάδα βαδίζει με το σταυρό ψηλά».
 
«Είναι το στήριγμα του λαού μας οι εκκλησία. Κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στο κράτος του κύριου Μητσοτάκη... αλλά έχει εμπιστοσύνη στον πνευματικό της ενορίας του...».
 
Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται ηγεσία με αποφασιστικότητα, εθνική αυτοπεποίθηση και προτεραιότητα στην προστασία του ελληνικού λαού.
 
«Έχουμε πολεμικό ναυτικό το ένδοξο, το ανίκητο, έχουμε τον στρατό μας, ο οποίος είναι αποτελεσματικός, φρουρεί τα σύνορά μας, αλλά δεν έχουμε κυβερνήτες».
 
«Να έρθουν άνθρωποι πατριώτες να κυβερνήσουν τον ελληνικό λαό, υπερασπιζόμενοι τον ελληνικό λαό και όχι τα ξένα συμφέροντα» κατέληξε.
 
Αθήνα, 13/10/2026
 
Φαγοπότι 515 εκατ. ευρώ για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες
 
Το Μαξίμου στήνει πάρτι με ζεστό χρήμα 515,4 εκατ. ευρώ για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες, τη στιγμή που στον ελληνικό λαό δεν περισσεύει ούτε ευρώ!
 
Το προκλητικό φαγοπότι για την κάρτα-Μεγάλο Αδερφό στήθηκε εις υγείαν των κορόιδων για να καλοταϊστεί η αυλή των «αρίστων».
 
Πίσω από τους 5 μνηστήρες (κοινοπραξίες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, OTE, Thales, Unisystems, Austria Card κ.ά.) που δέχτηκαν την πρόσκληση-παράγγελμα της γαλάζιας εγκληματικής ομάδας για τη μεγαλύτερη ψηφιακή μπίζνα της χώρας, κρύβεται το γνώριμο σκηνικό της εξυπηρέτησης συμφερόντων, της διαπλοκής τους με την εξουσία και της προώθησης της νεοταξίτικης ατζέντας.
 
Η ΝΙΚΗ λέει «ως εδώ κύριε Μητσοτάκη»! Οι πολίτες δεν ανέχονται άλλο να βλέπουν τα καρτέλ να παρελαύνουν πανηγυρικά.
 
Σαν να μην έχουμε ήδη την ψηφιακή σκλαβιά που επιχειρούν να μας επιβάλλουν, θέλουν να το κάνουν και με νέο φαγοπότι!
 
Η ΝΙΚΗ θα συνεχίσει ακλόνητη να χαλάει τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τον Έλληνα σε ψηφιακό αριθμό. Η σταυροφορία του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος για την προστασία των ελευθεριών συνεχίζεται.
 
Ο Μητσοτάκης έτοιμος να πει «δοξάστε με» για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
 
Με φτηνά τεχνάσματα, που προκαλούν την νοημοσύνη των πολιτών, ο πρωθυπουργός επιχειρεί προκαταβολικά να παρουσιάσει την τελική τιμή του λίτρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ως ένα μεγάλο επίτευγμα, καρπό των προσπαθειών του εντός και εκτός Ελλάδας.
 
Το κόλπο ολοφάνερο: Αρχικά προειδοποιεί για τιμές που θα φλερτάρουν με το 2,20 ανα λίτρο. Μετά, υπό την πίεση των ασφυκτικών συνθηκών και της κοινωνικής οργής, προαναγγέλλει προ δεκαπενθημέρου επιδότηση και τιμή άνοιγμα της αγοράς κάτω από 1,75. Δημιουργώντας το κατάλληλο επικοινωνιακό υπόστρωμα, λέγοντας πως με αυτή την τιμή έκλεισε πέρσι η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης και αποσιωπώντας το γεγονός πως είχε ανοίξει με 1,10 ανά λίτρο, όταν και προμηθεύτηκε η μεγάλη πλειονότητα, φτιάχνει κλίμα για νέα παρέμβαση, και προκύπτουν οι διαρροές για τελική επιδότηση 35 λεπτών και τιμή 1,5-1,6 ευρώ ανά λίτρο.
 
Την ίδια ώρα, τα πραγματικά στοιχεία και οι θεμελιωμένες προβλέψεις διεθνών οργανισμών, όπως το ΔΝΤ, καταρρίπτουν την εικονική πραγματικότητα των κυριακάτικων αναρτήσεων του πρωθυπουργού: Εκτόξευση του πληθωρισμού στο 4,2% έναντι 2,9 του 2025 αλλά και της πρόβλεψης της Τράπεζας της Ελλάδας για 3,5%, μεγαλύτερο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο 6,6% του ΑΕΠ έναντι του ήδη υψηλού 5,7% του περασμένου έτους στο ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών, και μικρότερη ανάπτυξη, στο 1,8% για 2026 και 2027 έναντι 2,1 % και 2,7% της κυβερνητικής πρόβλεψης.
 
Μόνο μια πατριωτική κυβέρνηση, που λειτουργεί υπέρ του λαού και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων και διαθέτει την πολιτική βούληση ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες, να πάρει ουσιαστικά μέτρα και όχι “μέτρα ασπιρίνες” μπορεί να δώσει λύση με μόνιμα χαρακτηριστικά στο σύνθετο πρόβλημα της πολυεπίπεδης ακρίβειας. Κι αυτή δεν είναι σίγουρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
 
Μαξίμου και Βασιλίσσης Σοφίας να δώσουν απαντήσεις για τα «έργα και ημέραι» της κας Γκιλφόιλ
 
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ αποχωρεί από την Αθήνα αφήνοντας πίσω της βαριές σκιές πάνω από Μαξίμου και Υπουργείο Εξωτερικών.
 
Η ΝΙΚΗ απαιτεί να δοθούν άμεσα πειστικές απαντήσεις για το αν Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από την κυνική δήλωσή της περί ανατροπής της ελληνικής κυβέρνησης και ποια επιχειρηματικά συμφέροντα είχαν πρόσβαση σε διπλωματικές επαφές.
 
Το απότομο τέλος της θητείας της κας Γκιλφόιλ πλήττει την ελληνική εξωτερική πολιτική σε μια κρίσιμη συγκυρία.
 
Την ώρα που η Τουρκία μέσω του πολυπράγμονος Αμερικάνου πρέσβη Τομ Μπάρακ διατηρεί άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον, η εν Αθήναις αμερικανική διπλωματία μένει ακέφαλη μέχρι νεωτέρας.
 
Επιπλέον, όσοι έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί της αφενός "πήγαν κουβά" αφετέρου δεν βοήθησαν πουθενά στην προώθηση των ελληνικών συμφερόντων.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γράφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γράψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε, απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.