25 Οκτωβρίου 2024

Mας υποτάσσει χωρίς πόλεμο;

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Oksijen ο Γιώργος Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Πραγματικά ήθελα να ήξερα αν ζούσε ο πατέρας του χάρη στο όνομα του οποίου βγήκε πρωθυπουργός, αν θα ενστερνίζονταν αυτές τις ανούσιες και άκαιρες ιδέες.
 
Επίσης υπάρχει υπουργός της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που σύμφωνα με όσα έγραψε η ΕΣΤΙΑ και σας τα μεταφέρω όπως είναι στην εφημερίδα «Θεωρεῖ ὅτι ἡ «ἤρεμη γειτονιά» εἶναι «μεγάλη παρακαταθήκη» γιά τήν χώρα, ἀλλά οὐδόλως ἀναφέρεται στό τίμημα πού εἶναι πρόθυμος νά ἀποδεχθεῖ χάριν αὐτῆς τῆς ἠρεμίας. Ὅμως δημιουργεῖ ἔντονο προβληματισμό τό γεγονός, ὅτι ἀποδέχεται πώς θά μποροῦσε ἐξ αἰτίας αὐτοῦ νά χαρακτηρισθεῖ «μειοδότης». Εἶπε συγκεκριμένως: «Ἄν εἶναι νά ἀφήσω μιά μεγάλη παρακαταθήκη γιά τή χώρα μου γιά τίς ἑπόμενες γενιές, νά εἶναι μιά γειτονιά ἡ ὁποία θά εἶναι ἤρεμη, μιά Ἑλλάδα τῆς αὐτοπεποίθησης, τῆς σταθερότητας, τῆς ὑπερηφάνειας, ἄς χαρακτηριστῶ καί μειοδότης». Δέν μπορεῖ νά πιστεύει ὁ ὑπουργός Ἐξωτερικῶν ὅτι ἡ ἐπίτευξις «ἠρεμίας» θά μποροῦσε νά χαρακτηρισθεῖ «μειοδοσία». Ἐκτός ἐάν ἔχει στό μυαλό του ἀνταλλάγματα πού μπορεῖ νά δοθοῦν καί τά ὁποῖα ἀπορρίπτουν οἱ Ἕλληνες πολῖτες». Σημειώστε εδώ, ότι σύμφωνα με το λεξικό η λέξη μειοδότης σημαίνει: αυτός που ξεπουλάει το εθνικό συμφέρον, προδότης. 
 
Ατυχώς για την Ελλάδα, την ώρα που η διπλανή χώρα βάζει στα σχολεία της την «πατρίδα των αιθέρων» και την «γαλάζια πατρίδα», διεκδικώντας ξεκάθαρα από τώρα μέσω των μελλοντικών της γενεών της γειτονικά εδάφη και δικαιώματα από άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και της δικής μας, υπάρχουν πολιτικοί στον τόπο μας που λένε τα ανωτέρω. 
 
Τρία πράγματα πρέπει να συμβαίνουν με αυτούς τους ανθρώπους ή δεν καταλαβαίνουν με ποιους έχουν να κάνουν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν ή είναι υπηρέτες ξένων προς την πατρίδα συμφερόντων, ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό τους. 
 
Έχουμε απέναντί μας έναν άρπαγα γείτονα, που αν του δώσεις θάρρος σε λίγο θα μας λέει ότι η υφαλοκρηπίδα της Άγκυρας φτάνει μέχρι το Σούνιο και εσείς μας μιλάτε για ειρήνη και καλές σχέσεις, την ώρα που οι προκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. 
 
Σας είπε κανείς ότι οι Έλληνες δεν θέλουν την ειρήνη ή τις καλές σχέσεις με την Τουρκία; Σαφέστατα και την θέλουμε, γιατί όπως είπε και ο Ηρόδοτος «Ουδείς γαρ ούτω ανόητος εστί όστις πόλεμον προ ειρήνης αιρέεται· εν μεν γαρ τη οι παίδες τους πατέρας θάπτουσι, εν δε τω οι πατέρες τους παίδας.» (Κανένας δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη. Στην ειρήνη, οι γιοι θάβουν τους πατεράδες τους. Στον πόλεμο, οι πατεράδες θάβουν τους γιους). Ένας άλλος όμως μεγάλος θεωρητικός της στρατηγικής ο Κινέζος Σουν Τζου είχε πει ότι: «Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη», αυτό ακριβώς επιδιώκει η σημερινή Τουρκία, είτε με την παράνομη μετανάστευση, είτε με την επέμβαση στα εσωτερικά της μουσουλμανικής μειονότητας, είτε με τις συνεχόμενες και αναίτιες διεκδικήσεις της στα χαρτιά και επί του πεδίου. 
 
Για να μην τα πολυλογούμε, μας ζητάτε με ευγενικό και ύπουλο τρόπο και σε αυτό έχετε την αγαστή συνεργασία από γνωστό ινστιτούτο, έτσι ώστε να συμφωνήσουμε να παραδώσουμε αμαχητί στα άνομα σχέδια των Τούρκων της πατρίδα μας. Ε, με συγχωρείτε αλλά πρέπει να εντρυφήσετε στην ρήση του Ιταλού πολιτικού και φιλόσοφου Νικολό Μακιαβέλι που είπε ότι: «Δεν πρέπει ποτέ να αφήνει κανείς να συνεχίζεται μια ανωμαλία για να αποφύγει έναν πόλεμο, γιατί δεν τον αποφεύγει, αλλά μόνο αλλάζουν οι συνθήκες προς όφελος των αντιπάλων του». Αυτά λοιπόν που λέτε και προτείνεται προς τους Έλληνες δεν γίνονται, δεν το επιτρέπει η ιστορία μας, οι αγώνες μας, οι ήρωες μας, το αίμα που χύθηκε άφθονο για να έχουμε αυτόν τον τόπο λεύτερο και όσο γίνεται ακηδεμόνευτο και ανεξάρτητο, καθώς και για ένα ακόμη σημαντικό λόγο, όταν συνεχίζεται μια ανωμαλία για να αποφύγεις έναν πόλεμο, τελικά δεν τον αποφεύγεις και όπως προειδοποίησε την ολομέλεια και μέσω αυτής τον ελληνικό λαό στην συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος αναφερόμενος στα εθνικά θέματα είπε ότι είναι άστοχο το δίλημμα «συμβιβασμός ή πόλεμος», γιατί «ο συμβιβασμός μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο», θυμίζοντας την συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου για την ΑΟΖ, που δεν απέτρεψε τη σύρραξη.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.