«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Oksijen ο Γιώργος Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Πραγματικά ήθελα να ήξερα αν ζούσε ο πατέρας του χάρη στο όνομα του οποίου βγήκε πρωθυπουργός, αν θα ενστερνίζονταν αυτές τις ανούσιες και άκαιρες ιδέες.
Επίσης υπάρχει υπουργός της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που σύμφωνα με όσα έγραψε η ΕΣΤΙΑ και σας τα μεταφέρω όπως είναι στην εφημερίδα «Θεωρεῖ ὅτι ἡ «ἤρεμη γειτονιά» εἶναι «μεγάλη παρακαταθήκη» γιά τήν χώρα, ἀλλά οὐδόλως ἀναφέρεται στό τίμημα πού εἶναι πρόθυμος νά ἀποδεχθεῖ χάριν αὐτῆς τῆς ἠρεμίας. Ὅμως δημιουργεῖ ἔντονο προβληματισμό τό γεγονός, ὅτι ἀποδέχεται πώς θά μποροῦσε ἐξ αἰτίας αὐτοῦ νά χαρακτηρισθεῖ «μειοδότης». Εἶπε συγκεκριμένως: «Ἄν εἶναι νά ἀφήσω μιά μεγάλη παρακαταθήκη γιά τή χώρα μου γιά τίς ἑπόμενες γενιές, νά εἶναι μιά γειτονιά ἡ ὁποία θά εἶναι ἤρεμη, μιά Ἑλλάδα τῆς αὐτοπεποίθησης, τῆς σταθερότητας, τῆς ὑπερηφάνειας, ἄς χαρακτηριστῶ καί μειοδότης». Δέν μπορεῖ νά πιστεύει ὁ ὑπουργός Ἐξωτερικῶν ὅτι ἡ ἐπίτευξις «ἠρεμίας» θά μποροῦσε νά χαρακτηρισθεῖ «μειοδοσία». Ἐκτός ἐάν ἔχει στό μυαλό του ἀνταλλάγματα πού μπορεῖ νά δοθοῦν καί τά ὁποῖα ἀπορρίπτουν οἱ Ἕλληνες πολῖτες». Σημειώστε εδώ, ότι σύμφωνα με το λεξικό η λέξη μειοδότης σημαίνει: αυτός που ξεπουλάει το εθνικό συμφέρον, προδότης.
Ατυχώς για την Ελλάδα, την ώρα που η διπλανή χώρα βάζει στα σχολεία της την «πατρίδα των αιθέρων» και την «γαλάζια πατρίδα», διεκδικώντας ξεκάθαρα από τώρα μέσω των μελλοντικών της γενεών της γειτονικά εδάφη και δικαιώματα από άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και της δικής μας, υπάρχουν πολιτικοί στον τόπο μας που λένε τα ανωτέρω.
Τρία πράγματα πρέπει να συμβαίνουν με αυτούς τους ανθρώπους ή δεν καταλαβαίνουν με ποιους έχουν να κάνουν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν ή είναι υπηρέτες ξένων προς την πατρίδα συμφερόντων, ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό τους.
Έχουμε απέναντί μας έναν άρπαγα γείτονα, που αν του δώσεις θάρρος σε λίγο θα μας λέει ότι η υφαλοκρηπίδα της Άγκυρας φτάνει μέχρι το Σούνιο και εσείς μας μιλάτε για ειρήνη και καλές σχέσεις, την ώρα που οι προκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.
Σας είπε κανείς ότι οι Έλληνες δεν θέλουν την ειρήνη ή τις καλές σχέσεις με την Τουρκία; Σαφέστατα και την θέλουμε, γιατί όπως είπε και ο Ηρόδοτος «Ουδείς γαρ ούτω ανόητος εστί όστις πόλεμον προ ειρήνης αιρέεται· εν μεν γαρ τη οι παίδες τους πατέρας θάπτουσι, εν δε τω οι πατέρες τους παίδας.» (Κανένας δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη. Στην ειρήνη, οι γιοι θάβουν τους πατεράδες τους. Στον πόλεμο, οι πατεράδες θάβουν τους γιους). Ένας άλλος όμως μεγάλος θεωρητικός της στρατηγικής ο Κινέζος Σουν Τζου είχε πει ότι: «Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη», αυτό ακριβώς επιδιώκει η σημερινή Τουρκία, είτε με την παράνομη μετανάστευση, είτε με την επέμβαση στα εσωτερικά της μουσουλμανικής μειονότητας, είτε με τις συνεχόμενες και αναίτιες διεκδικήσεις της στα χαρτιά και επί του πεδίου.
Για να μην τα πολυλογούμε, μας ζητάτε με ευγενικό και ύπουλο τρόπο και σε αυτό έχετε την αγαστή συνεργασία από γνωστό ινστιτούτο, έτσι ώστε να συμφωνήσουμε να παραδώσουμε αμαχητί στα άνομα σχέδια των Τούρκων της πατρίδα μας. Ε, με συγχωρείτε αλλά πρέπει να εντρυφήσετε στην ρήση του Ιταλού πολιτικού και φιλόσοφου Νικολό Μακιαβέλι που είπε ότι: «Δεν πρέπει ποτέ να αφήνει κανείς να συνεχίζεται μια ανωμαλία για να αποφύγει έναν πόλεμο, γιατί δεν τον αποφεύγει, αλλά μόνο αλλάζουν οι συνθήκες προς όφελος των αντιπάλων του». Αυτά λοιπόν που λέτε και προτείνεται προς τους Έλληνες δεν γίνονται, δεν το επιτρέπει η ιστορία μας, οι αγώνες μας, οι ήρωες μας, το αίμα που χύθηκε άφθονο για να έχουμε αυτόν τον τόπο λεύτερο και όσο γίνεται ακηδεμόνευτο και ανεξάρτητο, καθώς και για ένα ακόμη σημαντικό λόγο, όταν συνεχίζεται μια ανωμαλία για να αποφύγεις έναν πόλεμο, τελικά δεν τον αποφεύγεις και όπως προειδοποίησε την ολομέλεια και μέσω αυτής τον ελληνικό λαό στην συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος αναφερόμενος στα εθνικά θέματα είπε ότι είναι άστοχο το δίλημμα «συμβιβασμός ή πόλεμος», γιατί «ο συμβιβασμός μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο», θυμίζοντας την συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου για την ΑΟΖ, που δεν απέτρεψε τη σύρραξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.