16 Οκτωβρίου 2024

"ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ" ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΙΑ "ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
 
Πολλές φορές το ΕΛΙΑΜΕΠ έχει προβληματίσει, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα έντονα την ελληνική κοινωνία με τις έωλες, φαύλες, περίεργες και επικίνδυνες τοποθετήσεις του!
 
Όπως πρόσφατα, σε τηλεοπτική παρουσία της στο κρατικό κανάλι της ΕΡΤ, η γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη, εξέπληξε, θορύβησε και εξόργισε το Πανελλήνιο, ισχυριζόμενη για τις συζητήσεις που διεξάγουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδος και της Τουρκίας, ότι:
«Σε μια διαπραγμάτευση πάντα υπάρχουν υποχωρήσεις. Και από τη μία πλευρά και από την άλλη»!
 
Και όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο για το πού θα φθάσουν τα χωρικά μας ύδατα, αν θα είναι στα 6 ή στα 12 ναυτικά μίλια, εκείνη απάντησε ντροπιαστικά: 
 
«Στα 8, στα 9 μίλια, να μια διαπραγμάτευση! Όταν κάνει κάποιος μία διαπραγμάτευση, ξεκινάει από το μέγιστο που μπορεί να ζητήσει και από εκεί και πέρα θα δει τι μπορεί ακριβώς να κάνει και πόσο τον παίρνει και ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές»!
 
Ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό, πως οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών είναι πολύ κοντά σε μια τέτοια συμφωνία! Μάλιστα τα συναποφασίζουν όλα οι δυο τους, με τη σύμφωνη γνώμη φρονώ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου! 
 
Απίστευτες δηλώσεις, που υποδηλώνουν εθνική μειοδοσία από το ΕΛΙΑΜΕΠ, συμβουλευτικό όργανο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη! 
 
Και θα θέλαμε να επισημάνουμε στην κ. Μαρία Γαβουνέλη!
 
Το Αιγαίο μας, ανήκει στον ελληνικό λαό, που ανακτήθηκε με ποτάμια ελληνικού αίματος! Έτσι δεν έχει κανένας το δικαίωμα να εκχωρεί νια σπιθαμή του, χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού! 
 
Μάλιστα όταν αυτήν την μειοδοτική εκχώρηση την διαπραγματεύεται ένας μη εκλεγμένος, αλλά διορισμένος ΥΠΕΞ! 
 
Όταν κακώς μέχρι σήμερα, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν προέβησαν στην ανακοίνωση αύξησης των 6 ν.μ. στα 12, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 στο Montego Bay της Τζαμάικα! Και το οποίο επικυρώθηκε απόλυτα το 1994!
 
Επιδεικνύοντας δουλική υπακοή, στην εξαγγελία το 1995 του τουρκικού “Casus Belli” κατά της Ελλάδος, δηλαδή, πως εάν επιχειρηθεί από ελληνικής πλευράς αύξηση των ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο μας, τότε αυτό θα εκληφθεί από την Άγκυρα ως “αφορμή πολέμου”!
 
Όμως ιδιαίτερα αυτή η κυβέρνηση της δεύτερης κυβερνητικής θητείας Κυριάκου Μητσοτάκη, που “υπεραμύνεται” της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, γιατί δει τηρεί τη Συμφωνία των Θαλασσών; Γιατί δεν θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων με την τουρκική πλευρά την άμεση απόσυρση του “Casus Belli”;
 
“Καρφί στην καρδιά” Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη – ΕΛΙΑΜΕΠ ο Νίκος Δένδιας… 
 
Όταν ήδη αυτός ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ έχουν ήδη αποδεχτεί το γκριζάρισμα της περιοχής πέριξ της Κάσου και την αποδοχή των θαλάσσιων πάρκων! Μειώνοντας τον ζωτικό εθνικό χώρο μας στο Αιγαίο, υπέρ της Τουρκίας! Δηλαδή επί της ουσίας διχοτομείται το Αιγαίο μας Πέλαγος! 
 
Όταν ο ΥΠΕΞ μας Γιώργος Γεραπετρίτης στις 4 Οκτωβρίου 2024 σε συνέντευξή του στον Παύλο Τσίμα και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα, ότι δεν τον ενδιαφέρει αν χαρακτηριστεί μειοδότης! Μια διατυπωμένη θέση, που προφανώς πηγάζει από την άρνησή του και της κυβέρνησης συνολικά, να κινηθούν στην κατεύθυνση άσκησης του μονομερούς κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδος, δηλαδή της ανακοίνωσης επέκτασης των εθνικών χωρικών υδάτων μας στο Αιγαίο, στα 12 ναυτικά μίλια! Ικανοποιώντας έτσι τον τουρκικό μαξιμαλισμό! 
 
Εν κατακλείδι λοιπόν, τι θα συμφωνήσουν στις 8 Νοεμβρίου 2024 στην Αθήνα ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν; 
 
Να θυμίσουμε ωστόσο για άλλη μια φορά την αντίθετη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια πρόσφατα από την Λέρο και ο οποίος δήλωσε: 
«Η Λέρος και όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων έχουν δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ και χωρικά ύδατα έως 12 μίλια, όπως ακριβώς προβλέπει η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αποτελεί εθιμικό δίκαιο και δεσμεύει τους πάντες ακόμα και όσους δεν την έχουν υπογράψει»!
 
“Εξηγώντας” στον ελληνικό λαό, για άλλη μια φορά ο Νίκος Δένδιας, γιατί μετά τις εκλογές του 2023 αντικαταστάθηκε από το ΥΠΕΞ με τον εξωκοινοβουλευτικό Γιώργο Γεραπετρίτη! 
 
Μάλιστα όταν ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας όρθωσε υπερήφανο ανάστημα στον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν λίγα χρόνια στην Άγκυρα, ένα από τα παλαιότερα και πιο εξέχοντα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης με άρθρο του εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Δένδια, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως έπρεπε να σκύψει το κεφάλι ενώπιον του Τούρκου ΥΠΕΞ και να “σιωπήσει”!
 
Επίσης ας κρατήσουμε, ότι πριν 3 χρόνια δημοσιευθήκαν σε πολλά Μέσα, πως τα Wikileaks αναφέρθηκαν σε διαρροή εμπιστευτικής έκθεσης για την Τουρκία από τον πρώην Γενικό Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνο Ντόκο και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2010! Ο οποίος διετέλεσε κατά το διάστημα 1998-99 Σύμβουλος σε θέματα ΝΑΤΟ στο Υπουργείο Εξωτερικών! Δηλαδή όταν Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης! 
 
Ποιο είναι το ΕΛΙΑΜΕΠ, συμβουλευτικό όργανο του Κυριάκου Μητσοτάκη;
 
Αλλά αλήθεια ποιο είναι το ΕΛΙΑΜΕΠ, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του;
 
«Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) είναι ένας ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός παραγωγής έρευνας, ιδεών και προτάσεων πολιτικής, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποστολή του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι η επεξεργασία και διάδοση τεκμηριωμένης γνώσης για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων στο πεδίο της ευρωπαϊκής, εξωτερικής και ευρύτερα δημόσιας πολιτικής, και την εμπέδωση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας. Σκοπός του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι να τροφοδοτεί τη δημόσια σφαίρα με επιστημονικά τεκμηριωμένες έρευνες, μελέτες, αναλύσεις και προτάσεις πολιτικής, και να προσφέρει μια διαρκή, ανοιχτή πλατφόρμα δημόσιου διαλόγου για τα σημαντικά ζητήματα που εντάσσονται στους τομείς των ενδιαφερόντων του. Το ΕΛΙΑΜΕΠ προωθεί τις αξίες του δημοκρατικού πλουραλισμού, έναν ορθολογικό και ψύχραιμο δημόσιο διάλογο για τις μεγάλες περιφερειακές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προκλήσεις, την επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου, και τον ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό προσανατολισμό της Ελλάδας.»!
 
Από τα παραπάνω αναφερόμενα, πληροί τους σκοπούς του το ΕΛΙΑΜΕΠ, συμβουλεύοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό στη διχοτόμηση του Αιγαίου μας, ερήμην του ελληνικού λαού;
 
Και ας μην ξεχνάμε ότι, υπέρ των ατυχών – τουλάχιστον – θέσεων του συμβουλευτικού οργάνου ΕΛΙΑΜΕΠ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πολιτικοί “συνεργάτες” του (του ΕΛΙΑΜΕΠ) είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και λοιποί του “προοδευτικού” χώρου! 
 
Όταν οι παράνομοι τουρκόφρονοι δρουν με κυβερνητική ανοχή στην Θράκη μας…
 
Αλλά με την σημερινή κυβέρνηση ξεπουλιέται μόνο το Αιγαίο μας, ή μήπως και η Θράκη μας;
 
Όταν την περασμένη Παρασκευή προσπάθησαν να προσευχηθούν σε τέμενος της Ξάνθης, οι εκλεγμένοι Μουφτήδες της Θράκης (Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου), ελεγχόμενα ακραία στοιχεία της Άγκυρας, προεξέχοντος του ψευδομουφτή Ξάνθης, τους έδιωξαν κακήν κακώς!
 
Σε αυτό το βίαιο επεισόδιο πρωτοστάτησαν επίσης, ο Χουσεΐν Μπαλτατζή, επικεφαλής του ευρωψηφοδέλτιου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στις τελευταίες ευρωεκλογές, ο Αντιπρόεδρος του ΚΙΕΦ Μπαχρή Μπέλτσος και ο Οζάν Αχμέτογλου, πρόεδρος της απαγορευμένης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης! 
 
Τι έπραξε το ΥΠΕΞ μας γι΄ αυτήν την έκνομη και αντισυνταγματική συμπεριφορά των εγκάθετων της Άγκυρας στην Θράκη μας;
 
Όταν πριν 3 χρόνια ψηφίστηκε με ευρεία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Μερα25) διακομματική συναίνεση, ώστε ο νόμος για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Μουφτειών, και όπου η επιλογή τους γίνεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με προεδρικό διάταγμα;
 
Όταν είχαμε υποτονικές μεν, αλλά αντιδράσεις δε, από το τουρκικό ΥΠΕΞ και βεβαίως από τους τουρκόφρονους του ΚΙΕΦ στην Θράκη μας!
 
Κόμματα της Αντιπολίτευσης σε φθίνουσα πορεία…
 
Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν γιατί στην Πατρίδα πλέον έχουμε ένα ξεχαρβαλωμένο πολιτικό σύστημα, και το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση! 
 
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση (σύμφωνα με τις εκλογές του 2023), ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει βαρέσει οριστική διάλυση! Τα ποσοστά συνεχώς μειώνονται σε ένα κόμμα – υποτίθεται της ριζοσπαστικής αριστεράς – που άρχισε να διολισθαίνει από την εποχή που ήταν κυβέρνηση και έχασε όλα τα κοινωνικά πλεονεκτήματα που διατηρούσε μέχρι τότε! 
 
Η εκλογή στην Προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ του Αμερικανοτραφή Στέφανου Κασσελάκη, έφερε εσωκομματική κρίση, με την πρώτη διάσπαση και τη δημιουργία της “Νέας Αριστεράς”!
 
Ακολούθησε η προεδρολογία, τα εκατέρωθεν εξώδικα, το μπλόκο και η απαγόρευση της Κεντρικής Επιτροπής στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, καθώς και η ενδεχόμενη αναγγελία νέου κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη! 
 
Εν ολίγοις, μύλος με την επερχόμενη νέα διάσπαση, που στο τέλος όλοι αυτοί θα προσπαθούν να πιάσουν το όριο του 3% για είσοδό τους σε επόμενη Βουλή! 
 
Στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ μόλις τελείωσαν τα “συντροφικά μαχαιρώματα” εκλογής νέου Προέδρου, κάνοντας νέο Πρόεδρο τον παλαιό! 
 
Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να διατυμπανίζει, πως τώρα ως ισχυρός θα κάνει εσωκομματικές τομές! Χωρίς να αντιλαμβάνονται όσοι τον ψήφισαν, αλλά και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης, πως με παλαιωμένα υλικά, νέο οικοδόμημα δεν φτιάχνεται! Η πολιτική μοίρα πλέον του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ είναι να παλεύει για διψήφιο εκλογικό νούμερο και να καυχιέται, πως ελλείψει δεύτερου, είναι δεύτερο! 
 
Για να κλείσω με την “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”! που έδωσε ελπίδα με τα εκλογικά ποσοστά, τόσο των Εθνικών εκλογών, όσο και των Ευρωεκλογών! 
 
Όμως όλα όσα βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας τελευταία, πλήττουν ανεπανόρθωτα το κόμμα! Με τελευταία “πολιτική μαχαιριά” του πρώην συνεργάτη του κόμματος και προσωπικά του Κυριάκου Βελόπουλου, δημοσιογράφου Άρη Σπίνου και ο οποίος δημόσια αποκάλυψε, ότι προεκλογικά (πριν τις εκλογές του 2023) είχαν συμφωνήσει ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ θα υπήρχε συγκυβέρνηση ΝΔ και “Ελληνικής Λύσης – Κυριάκος Βελόπουλος”! 
 
Μάλιστα στο ραντεβού συμμετείχαν ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, και ο Άρης Σπίνος! Βεβαίως 5 Υπουργεία θα έπαιρνε η “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”! Και μέχρι στιγμής δεν νομίζω να έχει γίνει δημόσια διάψευση από το κόμμα!
 
Αλλά η συνταρακτική αυτή αποκάλυψη, κατά τον κ. Σπίνο υπάρχει ακόμη στο “τραπέζι”! Δηλαδή της συγκυβέρνησης! 
 
Άλλωστε πρώτος είχα τοποθετηθεί σε άρθρο μου στις 2 Ιανουαρίου 2023 για την περίπτωση συγκυβέρνησης ΝΔ και “Ελληνικής Λύσης – Κυριάκος Βελόπουλος”!
 
Αναγκαία η κυβέρνηση “Ειδικού Σκοπού”…
 
Κλείνοντας, με πόνο ψυχής να αναγνωρίσω, πως η Πατρίδα συνεχώς ολισθαίνει στην καταστροφή και την μείωση της εθνικής κυριαρχίας! Βλέποντας ως μόνη πολιτική λύση (άμεσα γιατί δεν υπάρχει χρόνος) μια κυβέρνηση “Ειδικού Σκοπού”, με συμμετοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και Πρόεδρο αυτής, το από όλους αποδεκτό πρόσωπο – θέλω να πιστεύω - τον Κώστα Καραμανλή!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.